Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense
 

Case cuplate in Feleacu, Cluj-Napoca

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
579 replies to this topic

#109
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013
Si eu o sa am nevoie de un caroiaj. L-am calculat sa fie multiplu fata de dimensiunile placii de vata astfel incat sa am pierderi minime la taiere si sa fie mai usor si la manopera.

Edited by dana84, 04 March 2016 - 16:46.


#110
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,918
  • Înscris: 27.02.2008
Eu ma gandeam sa pun un EPS mai rezistent..pe placa..peste care sa vin cu un OSB..(sau cu o mini-sapa..cum zice constructorul)....

#111
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postbrawnie, on 04 martie 2016 - 14:04, said:

Salutari !
A venit vremea sa incep operatiunea: Termoizolare planseu peste etaj.
Deci avem placa de beton peste etaj. M-am gandit sa fac un caroiaj din dulap de 5x15 la 1 metru distanta pe care sa il umplu cu vata de 15 cm apoi alt caroiaj tot din dulap de 15 dispus perpendicular pe primul care va fi umplut bineinteles tot cu vata de 15 cm, deasupra dulap pentru a putea folosi podul la depozitare. Deci in total un 30 cm de vata....simulat in u-wert imi iese un R=8.48 m2K/W...
Problema e ca apare si condens pe acolo... @andrei ..daca esti prin zona...poti sa ma ajuti ? Sigur trebuie sa pun o folie pe undeva... De care si unde?
Ma gandeam daca e nevoie sa mai prevad suplimentar un EPS la interior... in pod nu vreau sa ma ridic mai mult pentru ca deja 30 cm e mult si nu mai pot utilja spatiul din pod apoi pentru depozitare diverse.
PS: Operatia va fi executata de subsemnatul.

Corect deja ti-a raspuns @kolfleading.Posted Image
Daca nu foloseai vata, ci EPS si nu podeai peste EPS - puteai sa te descurci fara bariera contra vaporilor asternuta pe placa de beton. Posted Image

View Postmanghels, on 04 martie 2016 - 17:25, said:

Eu ma gandeam sa pun un EPS mai rezistent..pe placa..peste care sa vin cu un OSB..(sau cu o mini-sapa..cum zice constructorul)....
Cu sapa s-ar putea sa iesi mai ieftin decat cu OSB, dar si in cazul acesta al acoperirii EPS-ului cu un material mai putin permiabil la vapori - e necesara o bariera contra vaporilor asternuta pe placa de beton. Daca nu-l acoperi EPS-ul - nu e nevoie nici de bariera contra vaporilor.

Constient m-am repetat in aceste doua raspunsuri, caci Repetarea este Mama invataturii !
Posted Image

#112
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Multumesc de raspunsuri...Am vazut si eu ca daca nu podesc nu apare condens dar am nevoie de spatil din pod pentru depozitare... Voi pune atunci o folie bariera de vapori intre placa de beton si primul strat de vata... Oare e nevoie sa prevad ceva carton bituminat sub caroiajul de lemn?

@dana eu am zis ca fac caroiajul asta la 1 metru distanta pentru ca vata are 60x100 deci voi pune riglele de 5x15 paralele la 1 metru distanta si voi prevedea cate 2-3 perpendiculare care vor rigidiza cutia...Am sa pun poze saptamana viitoare cand ma apuc de treaba.
@andrei oare e nevoie sa mai bag ceva EPS pe interior sau e suficient 30 cm de vata (0.033) in pod?
@kolfleading .... Multumesc.

#113
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Am refacut simularea in u-wert cu folia de difuzie si intradevar nu mai apare condens la temperaturi negative dar la temperaturi mai mari de 30 grade (si vor fi in pod) apare iar condens.. E normal?

Attached Files



#114
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Condensul acela apare din cauza ca temperatura si umiditatea in pod le-ai pus foarte mari, iar placa de beton ai pus-o foarte rece.
In aceasta configuratie, partea mai calda a izolatiei este sus.

In realitate nu vei avea 30 C si 70% in pod.
Iar cand ai 30 C in pod, in mod sigur nu vei avea 22 C in casa ci mai degraba 26 - 28 C

Edited by kolfleading, 05 March 2016 - 19:55.


#115
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View Postkolfleading, on 05 martie 2016 - 19:54, said:

In realitate nu vei avea 30 C si 70% in pod.
Ai dreptate...vara vor fi peste 50 grade in pod cand se incinge tabla.....

View Postkolfleading, on 05 martie 2016 - 19:54, said:

Iar cand ai 30 C in pod, in mod sigur nu vei avea 22 C in casa ci mai degraba 26 - 28 C
Cum doamne iarta-ma sa am 28 de grade in casa...Pai izolatia aia pentru ce e? Numai pentru iarna?

#116
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013
Nu vor fi 50 C in pod. Eu am masurat in jur de 38 C - 40 C, dar umiditatea in jur de 40%.
Umiditatea mare este doar noaptea, spre dimineata, sau cand ploua. Dar atunci nu e soare si nu e temperatura atat de mare.

View Postbrawnie, on 05 martie 2016 - 20:43, said:

Cum doamne iarta-ma sa am 28 de grade in casa...Pai izolatia aia pentru ce e?
Pentru caldura transmisa prin conductie de afara in casa.
Dar in casa se face cald din multe alte motive:
  • caldura transmisa prin radiatie (prin geamuri)
  • caldura infiltrata prin aerisire
  • caldura generata de aparatele de la interior
  • caldura generata de apa calda consumata
  • caldura generata de gatit
  • caldura generata de locatari
  • ...
In alta ordine de idei, daca intri infierbintat de afara de la 35 C intr-o casa unde ai 22 C la tavan (asta inseamna sub 20 C la picioare), poti sa faci pneumonie...sau macar o nevralgie.

Edited by kolfleading, 05 March 2016 - 21:52.


#117
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postbrawnie, on 05 martie 2016 - 10:48, said:

@andrei oare e nevoie sa mai bag ceva EPS pe interior sau e suficient 30 cm de vata (0.033) in pod?
''Suficient'" pentru ce? Posted Image
""O grinda asezata pe doua reazeme e suficient sa aiba sectiunea de 40x25?'"Posted Image

#118
Eekstein_Blinkovici

Eekstein_Blinkovici

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,050
  • Înscris: 13.05.2014

View Postbrawnie, on 07 octombrie 2015 - 20:10, said:




Sunt fost iesean....actual bai-marean...viitor clujean ! Posted Image Posted Image
Banuiesc ca vei merge la lucru cu masina si iti vei face cumparaturi vineri dupa-masa la auchan iulius ... o sa te muti si din cluj

ACUMA SERIOS

De ce vii in Cluj Napoca ? Cu ce te ocupi ? :eek:

Edited by Eekstein_Blinkovici, 06 March 2016 - 08:17.


#119
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Nu am plecat din Iași din cauza aglomerației...chiar îmi place...
Am vrut în Cluj-Napoca pentru că nu vreau să plec din RO dar vreau să pot face o escapada de un weekend în Austria sau Germania cu mașina fără să fac 14 ore până să ies din RO.
și că să îți răspund și la ultima întrebare... Sunt inginer constructor... Deocamdată proiectant dar am fost și prin șantiere prin tara (Suceava,  Botoșani, Mediaș, Cugir,  Piatra Neamț etc) așa că nu exclud posibilitatea de a mă întoarce pe șantier.

#120
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Daca si in Iasi e aglomeratie inseamna ca nu ati trecut prin Bucuresti (am stat 2 ani in Iasi, asa ca am vazut cate ceva :)). Dar dupa ce treci prin Bangkok la ora de varf nici Bucurestiul nu mai pare chiar asa de speriat :)

#121
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,918
  • Înscris: 27.02.2008
Eu unu stau si acu..si-s vreo 2 ore dimineata..si alte 2 seara..aglomerate..in rest e ok..Acu sa nu va inchipuiti ca sunteti singuri pe strada in rest..insa inca e ok..Se mai busheste traficul cand ies sticletii sa-l dirijeze..erau cozi pe sute bune de metri..Oricum in ritmul in case se cumpara masinile..si dupa cum se parcheaza..in cativa ani o sa fie jale in toate orasele..in care mai toate strazile au maxim 2 benzi pe sens..

Edited by manghels, 07 March 2016 - 08:57.


#122
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View PostoMariusRO, on 06 martie 2016 - 18:51, said:

Daca si in Iasi e aglomeratie inseamna ca nu ati trecut prin Bucuresti (am stat 2 ani in Iasi, asa ca am vazut cate ceva Posted Image). Dar dupa ce treci prin Bangkok la ora de varf nici Bucurestiul nu mai pare chiar asa de speriat Posted Image
Marius...serviciul care il fac ma poarta peste tot in RO ..umblu destul de des si prin Capitala si stiu cum e traficul pe acolo...Eu am stat 20 de ani in Iasi...Nu stiu cand ai stat tu 2 ani dar eu am plecat de 2 ani si nu era nebunia asta in Iasi.. E un adevarat dezastru dimineata si dupa amiaza la intrarile in Iasi (Bucium si Pacurari)... Intradevar nu se se poate compara cu Bucurestiul dar totusi e ceva...

Sa revenim la topic... Imi poate spune cineva preturi actuale pentru termosistem inclusiv decorativa?
poate @dana84 ?

#123
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Eu am revenit in 2007. Dar stateam cat de cat in centru si nu aveam treaba sa intru sau sa ies. La cat se construia in Bucium si pe langa Iasi, imi imaginez ca nu mai e chiar ce a fost. Dar asta cred e valabil pentru toate orasele mari... Deja nu se mai pune problema sa nu ai masina, se pune sa nu aiba fiecare membru al familiei major...

#124
dana84

dana84

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,663
  • Înscris: 14.06.2013

View Postbrawnie, on 07 martie 2016 - 22:11, said:

Sa revenim la topic... Imi poate spune cineva preturi actuale pentru termosistem inclusiv decorativa?
poate @dana84 ?
Uai, deci eu am niste preturi ... de nici nu stiu de unde sa le apuc Posted Image
2 oferte de 48 (schela inclusa, montaj termosistem la piaptan, adeziv + plasa, decorativa), o oferta de 52 (fara schela, include pe langa celelalte doua si un strat de tinci driscuit inainte de decorativa)

Edited by dana84, 07 March 2016 - 23:08.


#125
Sean_John

Sean_John

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 15.01.2006

View Postbrawnie, on 06 martie 2016 - 18:25, said:

Deocamdată proiectant dar am fost și prin șantiere prin tara (Suceava,  Botoșani, Mediaș, Cugir,  Piatra Neamț etc)

Sunt curios ce santier ai avut in satul asta unde nu se prea vede miscare. :)

#126
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View Postdana84, on 07 martie 2016 - 23:07, said:

Uai, deci eu am niste preturi ... de nici nu stiu de unde sa le apuc Posted Image
2 oferte de 48 (schela inclusa, montaj termosistem la piaptan, adeziv + plasa, decorativa), o oferta de 52 (fara schela, include pe langa celelalte doua si un strat de tinci driscuit inainte de decorativa)
Deci ce oferta am primit eu e parfum:
34 Ron/mp pentru termosistem monostrat (schela + decorativa inclus) sau 40 Ron/mp daca vreau 2 randuri de polistiren.... Iti dau un nr de contact ?

View PostSean_John, on 08 martie 2016 - 13:36, said:

Sunt curios ce santier ai avut in satul asta unde nu se prea vede miscare. Posted Image
In Medias am fost sef de santier la lucrarile de apa si canalizare care s-au facut prin 2012... Iar acum avem proiectate ceva statie de tratare si captare a apei....

A inceput operatiunea termoizolare pod... Cateva poze de astazi... am lucrat printre reprizele de ploaie...Calitatea pozelor este....jalnica..dar asta e la lumina unui bec chior..
Deci am montat bariera de vapori apoi am pus 2 dulapi de 5x15 "legati" intre ei cu un dulap taiat pe jumatate..deci 5x7.5...Am asternut primul strat de vata de 5 cm, apoi al doilea strat de 10 cm pus perpendicular pe primul.. Ce se vede in penultima poza este 15 cm de vata...voi pune alti dulapi perpendicular pe cei doi montati (asa cum se vede in ultima poza) la 1 metru distanta si inca 15 cm de vata...  Wish me luck...

Attached Files


Edited by brawnie, 08 March 2016 - 21:29.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate