Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Gardul fara fundatie necesita autorizatie de construire?

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
valdan71

valdan71

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 738
  • Înscris: 26.01.2006
Doresc sa ridic un gard pentru delimitarea proprietatii, din stalpi metalici si plasa. Am nevoie de autorizatie de construire?

#2
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Da.

#3
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
PAI........o constructie fara fundatie nu necesita....DAR GARD-ul cred ca trebuie!

#4
Fiorello2009softpedia

Fiorello2009softpedia

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 498
  • Înscris: 27.12.2009
Da. http://m.avocatnet.r...|topic?t=366040

#5
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Orice constructie in propia ograda necesita autorizatie.
Chiar si pentru un par infipt in pamant !

#6
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,801
  • Înscris: 01.10.2004
La art. 3, lit. d) (unde sunt enumerate situatiile pentru care este necesara emiterea autorizatiei de construire) din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii incepe cu "imprejmuiri". Ca are sau nu fundatie (oare poate exista un gard fara fundatie?), ca este de lemn sau beton, ca este in spate sau fata, nu are importanta, legea nu face distinctie, zice doar atat - trebuie autorizatie de construire. Asta inseamna proiect, iar pe baza valorii autorizate a lucrarilor de constructii primaria isi stabileste procentual taxa.

View Postvaldan71, on 28 septembrie 2015 - 10:42, said:

Un cunoscut de-al meu detine un teren cu acte in regula, intabulat dar fara gard de imprejmuire.
A constatat ca fara instiintarea si/sau aprobarea sa Enel-ul (sau Transelectrica) a amplasat un
stalp de distributie curent pe acest teren. Cum poate proceda? Poate ridica gard oprind accesul la stalp?
http://forum.softped...-fara-aprobare/
Cumva cunoscutul vrea sa-si imprejmuiasca terenul? Mai intai sa se intereseze la primarie, la serviciul urbanism, cat teren poate imprejmui, sa tina cont de retragerile impuse. Si mai stiu ca terenul extravilan nu se imprejmuieste, asta apropo de ...

View Postvaldan71, on 28 septembrie 2015 - 22:12, said:

La Primaria sector 6 figureaza ca teren extravilan (limitrof Metro Militari)...
In extravilan delimitarile se fac prin tarusi si/sau alte repere fixe, eventuale delimitari prin gard de vegetatie, nu stalpi metalici si plasa. Oricum, depinde de PUG, PUD si alte cele.

Edited by claudiu1, 03 October 2015 - 17:00.


#7
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View Posttom_1133, on 03 octombrie 2015 - 14:41, said:

Orice constructie in propia ograda necesita autorizatie.
Chiar si pentru un par infipt in pamant !


Daca taceai filozof erai......

#8
manoman

manoman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 25.10.2013
Atita timp cit constructia, chiar si un gard, este infipta, fixata permanent in pamint , ai nevoie de autorizatie. Singurul caz in care nu ai nevoie de autorizatie pentru un gard e cind il poti efectiv lua in spate si muta altundeva fara sa folosesti nici o scula.

#9
Solarcells

Solarcells

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 12.03.2015
Mai lasați-o baltă fraților !,nu mai scrieți tot felul de ”baliverneli legislative”că nu le respectă nimeni și mai toată populărimea băștinașă din care facem și noi parte,construiesc garduri cu fundații,alei betonate,wc-uri și tot felul de anexe gospodărești,fără să întrebe pe nimeni de autorizații,pentru că majoritatea oamenilor n-au nici măcar bani suficienți,să cumpere materiale de calitate,darămite să mai plătească și ”peșcheșul hoțesc” lu nenea Ponta !.Ce-ar fi ca slujbașii statului să împartă amenzi în stânga și-n dreapta la 99% din proprietarii care și-au construit câte ceva după propria inspirație ?.Ați auzit vreunul din voi că în regiunea italiană Sicilia este și mai rău și s-a construit în draci în ultimii ani,fără nici o autorizație sau acte pentru deținerea terenului respectiv și statul italian nu a putut face absolut nimic ???,credeți că un stat precum România,ar risca un război civil cu propriul popor,că vezi doamne n-au plătit niște taxe imorale ”șmenarilor statului”,pentru construcția unui banal gard de împrejmuire a propriei curți ! Posted Image

Edited by Solarcells, 03 October 2015 - 22:18.


#10
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,801
  • Înscris: 01.10.2004
@Solarcels - intrebarea a fost

View Postvaldan71, on 03 octombrie 2015 - 14:04, said:

Doresc sa ridic un gard pentru delimitarea proprietatii, din stalpi metalici si plasa. Am nevoie de autorizatie de construire?

si i s-a raspuns cu subiect si predicat la intrebare - da, are nevoie de autorizatie.
Ca il va face fara, ca va imprejmui mai mult sau mai putin, ca se va incadra in prevederile planurilor urbanistice, sunt deja problemele lui, dupa care si ale primariei din zona. Care primarie, daca se va afla candva cu bugetul pe butuci, va trimite inspectori pe teren sa adune amenzi, cea mai simpla metoda de a autofinantare. Ca o fi sau nu moral, este alta problema, dar cert este legal.
Cat despre

View PostSolarcells, on 03 octombrie 2015 - 22:14, said:

Mai lasați-o baltă fraților !,nu mai scrieți tot felul de ”baliverneli legislative”că nu le respectă nimeni și mai toată populărimea băștinașă din care facem și noi parte,construiesc garduri cu fundații,alei betonate,wc-uri și tot felul de anexe gospodărești,fără să întrebe pe nimeni de autorizații,pentru că majoritatea oamenilor n-au nici măcar bani suficienți,să cumpere materiale de calitate,darămite să mai plătească și ”peșcheșul hoțesc” lu nenea Ponta !.Ce-ar fi ca slujbașii statului să împartă amenzi în stânga și-n dreapta la 99% din proprietarii care și-au construit câte ceva după propria inspirație ?

nu ai decat sa pui in practica aceasta filosofie despre lege, cum ca este orientativa si nu obligatorie, si care defineste, in mare, conceptia romanului despre ce inseamna aplicarea legii. Am o ruda care a fost multi ani afara, si care intors cu masina cu numere straine mergea prin localitate cu 80-90 km/h. L-am intrebat de ce nu merge cu 50-60, cat este legal, iar raspunsul a fost ca nu-i face nimeni nimic cu numere straine. Apoi l-am intrebat daca si acolo facea la fel, la care mi-a raspuns ca da, la inceput, dar cand i-au venit amenzi de peste 1.000 euro si-a pus intrebarea pentru ce este el acolo, sa faca ceva bani sau sa plateasca amenzi. Asa ca a inceput sa mearga exact pana in limita impusa - scria 30 km/h, nu depasea 30 km/h.
Ca faci confuzie intre administratia centrala (aka Guvern) si cea locala (aka Primarie), este alta discutie, fiecare traieste (cel putin teoretic) din bugetul propriu, primarul avand calitatea de ordonator principal de credite.

#11
Solarcells

Solarcells

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 12.03.2015
Stai liniștit am pus deja în practică multe proiecte în curtea mea dintr-un sat uitat de lume,după cum îmi place mie și nu după cum le-ar plăcea altora!.Am dreptul democratic să nu mă supun la niște legi imorale,să plătesc niște ”taxe banditești” pentru betonarea unei alei sau instalarea unui banal gard de sârmă în spatele curții !,pentru că eu nu mă duc să bat toaca aiurea să le spun ălora că îmi construiesc un beci în spatele casei !,iar în caz de am probleme cu vreun slujbaj al statului,plin de onestitate (nevoie mare !),o fac și eu pe prostul !, că nu am știut și cu asta basta,o dau la pace,eventual dacă nu ne înțelegem omenește,putem face actele retroactiv,există și această portiță !.Tu poți să fii foarte legal în ziua de azi și să plătești taxe până nu vei mai avea nici un șfanț în buzunar,spre delectarea burtoșilor penali din parlament care trândăvesc pe banii noștri,iar pe mine mă cam doare undeva de unele legi cretine pe care le-au promulgat niște gunoaie politice în ultimii 26 de ani !Posted Image

#12
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,801
  • Înscris: 01.10.2004
@Solarcels - este o mica problema, @valdan71 se refera la un teren din zona Bucurestiului, tu la un sat uitat de lume, si unde cam toata lumea se stie de cateva generatii. Aici primarul este exponentul autoritatii locale (si a grupului lui de interese, in primul rand economice), nu este mama si tata (in acelasi timp) pentru nimeni (daca nu face parte din cercul lui), acolo, la nivel de comuna, altul este raportul dintre primar si "pastoriti".
Eu continui sa cred ca fiecare trebuie sa faca ce si cum este legal si corect, chit ca pentru asta trebuie sa ma ciorovaiesc cu nevasta sa traversam pe la zebra, si nu cu 10 metri inainte sau dupa Posted Image

End off-topic.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate