Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Compatibilitate Switch - Telefon ...

Alimentatoarele originale au prot...

Windows 11 22H2 isi da reset sing...
 C.E.R.F. '96

Sfat convertire mini caseta camer...

Overwatch2

Anul asta vinerea neagra chiar va...
 Izolare balcon deasupra camerei

banda alergat acasa

Quartier Azuga - str. Azuga - zon...

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...
 Analizele Medicale, intre fericir...

Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...
 

subrutina simpla in vbasic 6

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
bogd1n

bogd1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 29.12.2007
as avea nevoie de o minirutina


am un textbox1 , si un label de exemplu si vreau sa se intample astfel

daca ce introduc in textbox1 > label1 sa imi ceara programul sa reintroduc valoarea in textbox 1

daca se ofera cineva sa ma ajute as fi recunoscator

e o subrutina banala

va multumesc

#2
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014
VB6 Posted Image  În 2015?!

Nu înțeleg ce zici aici:

Quote

daca ce introduc in textbox1 > label1 sa imi ceara programul sa reintroduc valoarea in textbox 1
Cum adică să îți ceară? Printr-un mesaj? Și ce reintroduci unde?

Edited by 0x0c, 29 September 2015 - 18:44.


#3
bogd1n

bogd1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 29.12.2007

View Post0x0c, on 29 septembrie 2015 - 18:40, said:

VB6 Posted Image  În 2015?!

Nu înțeleg ce zici aici:

deci introduc intr-un text box valoarea 1200 si daca e mai mare decat valoarea din label1 de exemplu
atunci sa trebuiasca sa reintrduc  valoarea pana introduc sub 1200

View Postbogd1n, on 29 septembrie 2015 - 18:45, said:


deci introduc intr-un text box valoarea 1200 si daca e mai mare decat valoarea din label1 de exemplu
atunci sa trebuiasca sa reintrduc  valoarea pana introduc sub 1200
da printr-un mesaj si sa reintroduc in acelasi textbox

#4
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
n-ai nevoie de subrutina, ci de un EVENT
mai exact la schimbarea textului, compari cu valoarea de pe label

#5
bogd1n

bogd1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 29.12.2007

View PostMarianG, on 29 septembrie 2015 - 19:37, said:

n-ai nevoie de subrutina, ci de un EVENT
mai exact la schimbarea textului, compari cu valoarea de pe label
poti sa ma ajuti eu nu ma descurc'

#6
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
ti-e greu sa dai dublu click pe texbox si sa scrii doua linii de cod?

#7
bogd1n

bogd1n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 29.12.2007

View PostMarianG, on 29 septembrie 2015 - 19:51, said:

ti-e greu sa dai dublu click pe texbox si sa scrii doua linii de cod?

sunt noob crezi ca daca le stiam creeam un topic  
presupun ca pe structura if then

#8
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
Pentru ce iti trebuie codul asta?

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005

View Postbogd1n, on 29 septembrie 2015 - 19:59, said:


sunt noob crezi ca daca le stiam creeam un topic  
presupun ca pe structura if then

Pana la
if then
arata-ne ce ai scris pana acum,
cum arata sursa programului in momentul de fata

#10
shobosorin

shobosorin

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 26.10.2006
Private Sub Text1_AfterUpdate()
If Val(Text1.Text) > Val(Label1.Caption) Then MsgBox "Introduceti o valoare mai mica"
End Sub

Mai trebuie si rutine de verificare: daca a fost introdusa o valoare numerica, etc

Edited by shobosorin, 29 September 2015 - 20:56.


#11
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
spune-mi ca nu vorbesti serios

nu-ti trebuie varianta de verificare daca a fost intrudusa o valaore numerica
trebuie o procedura pentru a permite doar introducerea cifrelor

#12
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
VB6 nu are eveniment AfterUpdate()...

#13
N62B44

N62B44

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,657
  • Înscris: 02.02.2010
Private Sub textbox1_Validate(Cancel As Boolean)
  If Val(textbox1.Text) > val(label1.caption) Then
Cancel = True
MsgBox ("aici scrii ce vrei tu")
  End If
End Sub

textbox1.causesvalidation=true (in designer)
si maxlength=4 (sa accepte doar 4 caractere)

Trebuie sa mai ai un alt control in form (sa preia focusul) si sa lanseze validarea.
Daca vrei validare doar pentru cifre in textbox se face altfel.

Edited by N62B44, 30 September 2015 - 11:09.


#14
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
L-ai bagat in ceata de tot cu validarea aia.

#15
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
voi cu validarea voastra
Private Sub TextBox1_Change()
	currentValue = Val(TextBox1.text)
	if (currentValue < maxValue) then
validValue = currentValue
	else
MsgBox "Wrong Value"
TextBox1.Text = validValue
	End if
End Sub


#16
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
Nu e bun codul ala, daca faci o greseala si apesi Backspace sa stergi o cifra se va activa codul tau ceea ce nu e dezirabil...

#17
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 27,939
  • Înscris: 10.08.2005
si intainte sa dai enter (continue), nu verifici ce introduci?

Edited by MarianG, 30 September 2015 - 15:48.


#18
rickysyv

rickysyv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,620
  • Înscris: 08.03.2008
Eu iti explicam ca evenimentul Change nu e cea mai buna alegere. Era mai bine Keypress si verificare sa poata fi introduse numai cifre si backspace.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate