Slovacia/Bratislava
Last Updated: Oct 02 2023 12:32, Started by
Skodaru
, Jan 21 2006 08:44
·
0

Posted 27 July 2008 - 17:22

Am fost in 2005 in Bratislava, dinspre Viena. Am luat un "personal" din gara de sud si in 1h eram in Hl. Stanica (gara principala). Tin minte ca am ajuns in centru cu tramvaiul 1 si ca au un sistem ciudat de tarifare, bazat pe cat stai in tramvai (adica iei bilet pe 10 minute, 20 etc). Noi am luat bilet turistic, o pierdere de bani fiindca ne-am plimbat doar cu tramvaiul asta la dus si la intors
![]() ![]() |
Posted 27 July 2008 - 18:49

Posted 04 August 2008 - 18:53

am stat o singura noapte in bratislava, venind de la viena
am ales hotel Color, destul de departe de centru, dar tramvaiul (2 sau 4) te duce in 10-15 min in centru.Am rezervat prin yeego si a iesit super ieftin 43 euro/camera, si chiar sunt 3 stele. Despre oras: castelul este in renovare, urci pana sus sa vezi doar exteriorul si..excavatoristii. Jos orasul vechi are un aer burghez, zona este doar pietonala, dar nu pot zice ca m-a impresionat fantastic, in fine fiecare cu parerea lui. In schimb restaurantele erau pe categorii, puteai manca un snitel sa zicem si la 5 euro, dar si la 25, de regula au preturile afisate afara. cu cat iesi spre periferie preturile scad destul de mult . Se poate plati si in euro la magazinele mari, au un soi de plata paralela, poti sa amesteci chiar coroane cu euro Un fapt care ne-a starnit zambete: la Catedrala St. Martens, cum am picat noi sambata pe la ora 17 tocmai bine erau 3 nunti, mirese alai etc. Ce ne-a surprins erau niste tineri imbracati la frac care tineu in mana placute inscriptionate cu A, B, C, grupand invitatii sa nu cumva ca vreun nuntas de la nunta A sa pupe mirii de la nunta B sau C ![]() ![]() |
Posted 09 August 2008 - 08:54

trec saptamana viitoare prin Slovacia si as dori sa stiu ceva preturi la mancarea din popasuri?de preferabil in euro...
|
Posted 16 August 2008 - 19:39

eu am fost de vreo 3 ori in bratislava ...... numai in centru si la un mall .... imi place centrul vechi ..... restul ma deprima .... de mancat am mancat la un restaurant tare mistocutz peste drum de hotel carlton, era destul de racoare si am ales sa stam pe terasa inchisa si incalzita si ne'au dat niste paturi sa le punem in jurul spatelui/pe picioare fiecare dupa nevoie .... un restaurant superb si nu scump deloc....
mancarea, vorba cuiva de mai sus, este super super buna .... ceva mai spre romania, dar cu clasa.... delicioasa si ieftina ![]() la vama nu am avut probleme nici acum nici acu vreo 3-4 ani ..... niciodata nu am stat mai mult de 1 minut in vama ![]() acum fac o autostrada oamenii de innebunesti .... o sa se lege cu autostrada spre ungaria ceva mai spre viena dupa parndorf. lucreaza la ea ca nebunii. cinste lor ![]() |
Posted 20 August 2008 - 11:33

Am ramas cu 810 coroane slovace necheltuite ( 94,28 lei la cursul BNR). Eu le ofer la un curs mai bun, 90 lei.
![]() |
Posted 28 September 2008 - 09:28

Posted 25 August 2009 - 17:57

Buna
o sa ajung si eu peste cateva zile in Bratislava si voi sta de dimineata pana in jurul orei 6 seara. imi poate recomada cineva un top 3-4 lucruri de vazut? merci mult madalina |
Posted 25 August 2009 - 21:36

Buna o sa ajung si eu peste cateva zile in Bratislava si voi sta de dimineata pana in jurul orei 6 seara. imi poate recomada cineva un top 3-4 lucruri de vazut? merci mult madalina O sugestie.... Essential Sights of Bratislava |
Posted 26 August 2009 - 08:59

|
Posted 26 August 2009 - 12:36

Si inca ceva, a mers cineva cu vaporul pe dunare de la Vienna la Bratislava? merita? cam ce preturi sunt k pe site-uri vad ca nu prea sunt afisate.
multumesc |
Posted 26 August 2009 - 13:54

Si inca ceva, a mers cineva cu vaporul pe dunare de la Vienna la Bratislava? merita? cam ce preturi sunt k pe site-uri vad ca nu prea sunt afisate. multumesc Scumput, ceva 40 eur/pers si face cam 1h. Nu mai tin minte daca dus-intors sau doar dus. Oricum, noi am dat "pass". |
Posted 26 August 2009 - 14:54

Posted 26 August 2009 - 17:37

Transport pe Dunare Viena - Bratislava si retur Apasa aici !!
Boarding point in Bratislava: International Boat Station Fajnorovo nábrezie (next to the Slovakian National Museum). Boarding point Vienna / Reichsbrücke: In DDSG Schifffahrtszentrum, 1020 Vienna, Handelskai 265 (U1 Vorgartenstraße - Underground Station). One way - per person - (EUR 22) Round trip - per person - (EUR 36) Bicycle transport - 30% of fee. Children from 6 to 15 years - 50% of normal fee. Bicycle transport is to be paid on boarding. Reservation is necessary! |
Posted 27 August 2009 - 14:07

Transport pe Dunare Viena - Bratislava si retur Apasa aici !! Boarding point in Bratislava: International Boat Station Fajnorovo nábrezie (next to the Slovakian National Museum). Boarding point Vienna / Reichsbrücke: In DDSG Schifffahrtszentrum, 1020 Vienna, Handelskai 265 (U1 Vorgartenstraße - Underground Station). One way - per person - (EUR 22) Round trip - per person - (EUR 36) Bicycle transport - 30% of fee. Children from 6 to 15 years - 50% of normal fee. Bicycle transport is to be paid on boarding. Reservation is necessary! Multumesc Mult! Maine am plecat in Vienna cu Skyeurope si se pare ca mai nou aterizeaza in Bratislava...asa ca probabil o sa fac si un tur pe dunarae pana in Bratislava la intoarecere! Merci |
|
Posted 01 December 2009 - 13:59

mi-au tremurat ieri hainele pe mine,cand la ex granita slovaco-ungara m-a oprit politia,eu constienta ca la restrictie de 40 rulam cu 80,dar au oprit sa verifice vigneta slovaca pe care o aveam in regula
![]() |
Posted 30 December 2009 - 05:24

am fost in bratislava acum doi ani si din pacate nu am ramas cu o impresie prea placuta. eram in drum spre hradek kralove (cehia) cu masina mica si ne-am oprit cateva ore si-n bratislava. era cam miezul noptii
am reusit sa luam o amenda intrand pe un interzis, pe care am refuzat sa o platim ... un "coechipier" de excursie era avocat si s-a certat cu ei pana i-a dat amenda sa o plateasca din tara ![]() ![]() ![]() fiind noapte cam totul era inchis exceptand cluburile asa ca n-am zabovit prea mult. de remarcat ca autostrada te duce pana aproape de centru ... la iesirea din tara am mai luat o amenda la pachet ca nu luasem vigneta ... spre deosebire de praga (ca tot faceau parte din aceeasi tara inaint de 90) unde m-as intoarce acum la bratislava as zice pas |
Posted 22 January 2010 - 12:02

La vara, daca totul e ok, voi merge la Bratislava. Daca ati fost careva pe acolo, spuneti-mi va rog ce e de vizitat, ce merita vazut. Mersi ![]() Linga cladirea parlamentului slovac este castelul din Bratislava dar care anul trecut (aug 2009) era in renovare si cred ca peste 2 ani se mai poate vizita. La fel pe podul peste Vistula esta pe un picior al podului un "OZN" de fapt un restaurant care se roteste incet, care deasemenea era inchis. Sa nu pierzi vizita in orasul vechi, cind mergi spre castel, din centru se fac niste scari in jos pe o straduta laturalnica, de acolo ajungi intr-un loc feeric, fintini arteziene, chioscuri, tarabe, comercianti, muzicanti, mimi,...etc. De mincat la o terasa nu chiar in buricul tirgului caci este cam scump ci mai spre periferia centrului, oricum au meniuri si poti compara preturile. daca circulati cu mijloacede de transport in comun neaparat sa luati bilete (au niste tonomate, nu este greu de lucrat cu ele, prima data citeste tipurile de bilete care se dau si apoi baga banii) pt ca noi si la dus si la intors din centru (masina am lasat-o la hotel caci este 3 euro/ora parcarea in centru si numai in locuri speciale) am fost controlati. este pacat sa luati amenda si sa stricati bunatate de excursie pentru 1-2 Euro pt bilete. Vacanta placuta va urez si daca aveti timp de acolo plecati la Praga, cred ca este cel mai frumos oras din Europa (inca nu am vazut Parisul) dar Praga este denumita capitala Europei de Est. Sa nu uit, aveti grija ca viteza cu care se circula in Bratislava este 40 km/h si neaparat sa aveti GPS caci Bratislava este imbirligata rau, lucreaza pe unele bulevarde mari si te baga printre blocuri pe la periferie. Edited by leonmaximilian, 22 January 2010 - 12:06. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users