Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Problema tensiune Generator Ford ...

Protejare sunca

Cum se procedeaza daca jandarmii ...
 Honor 70

Accident cu auto fara RCA (fara p...

Probleme arzator Ferroli SUN P7

Recomandare telefon in jur de 150...
 Întrebare despre banda de derulare

Atlantic Money

Ska-nk - Arata-i c-o iu…

Nu mi-au iesit analizele chiar ok.
 Hub Macbook Air M1 - 144hz HDMI

Pendulul Foucault

Golf 4 probleme difuzoare

Telecomanda StarLight
 

Site in Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#37
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostDemon000, on 30 septembrie 2015 - 07:32, said:

Da, poți, folosind media queries. Dacă nu le bagi in stylesheet va fi mult mai rău. E o regulă a web design-ului să separi "presentation from content".
Media queries-urile tot in stylesheet trebuie sa le bagi. Ia și învăță bine CSS, ce faci tu e la ghici.

pai eu gandeam in felul urmator :

in CSS bag tot style-ul care il folosesc pe mai multe pagini

daca un style il folosesc pe o singura pagina, nu are rost sa aglomerez CSSul

nu e bine?

#38
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Nu e bine. Poți face css-uri separate pentru pagini și unul global, dacă chiar vrei să le separi.

#39
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostDemon000, on 30 septembrie 2015 - 08:26, said:

Nu e bine. Poți face css-uri separate pentru pagini și unul global, dacă chiar vrei să le separi.

pai si cum ar trebui sa arate? :D

adica, sa am 2 fisiere css ? style.css (global) si pagini.css (in care pun style-urile fiecarei pagini? ) ca nu ma gandesc sa creez pagina.css pentru fiecare pagina, ca asa fac 10 - 15 fisiere.css si nu cred ca e ok :))

prima varianta pare mai ok :

style.css - las tot ce e global
pagini.css - aici fac styleuri pentru fiecare pagina in parte

#40
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,644
  • Înscris: 10.12.2006
Poti scrie tot in style.css

#41
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostMizu, on 30 septembrie 2015 - 09:01, said:

Poti scrie tot in style.css

pai si nu o sa fie ditamai codul acolo?

numai pentru index.php am avut nevoie de 12 blocuri de div (din care doar 4 globale)

ma gandesc ca pot pune un comentariu la jumatatea style.css unde sa se pare style-urile globale de cele personalizate, e mai bine asa ?

adica : style.css

1. style global
2. style global
3. style global
4.
5. /* comentariu - De aici incep style-urile personalizate pentru fiecare pagina */
6. 
7. style personalizat
8. style personalizat
etc.



#42
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,644
  • Înscris: 10.12.2006
Cel mai bine e sa fie tot in style.css
In anumite situatii merg mai multe fisiere css dar nu cred ca e cazul sa te complici tu.

M-am uitat de curiozitate la style.css al unei teme default wordpress si are 6000 de linii.
Daca vrei sa gasesti ceva in el dai search.
Va trebui oricum sa scrii ordonat, da-i pe google pentru niste practici bune css. Da, poti face comentarii sa te ajute, daca pui cod separat pentru fiecare pagina poti scrie /* Pagina 1 */ dar nu vad ce ai avea nevoie de cod css diferit pentru fiecare pagina, se pierde scopul pentru care e facut CSS.

Creezi clase generale si apoi folosesti in pagina doar pe alea care ti-s necesare acolo.
Spre exemplu faci o clasa .boldi {font-weight:800; font-style: italic;} si pe orice pagina si in orice loc ai nevoie de ce face clasa asta, o sa bagi elementul respectiv <span class="boldi">continut</span>

#43
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Decât să îngreuneze cu n clase HTML-ul, poate aplica același stil mai multor elemente, folosindu-se de selectorii pentru descendenți și chestii de genul. HTML-ul trebuie să fie cât mai curat, să nu ajungi în genul bootstrap, cu zece clase pe element.

Edited by Demon000, 30 September 2015 - 10:05.


#44
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
inteles Posted Image deci html-ul trebuie sa ramana cat mai curat Posted Image o sa incerc sa integrez toate style-urile in css.

revin dupa modificari, ca nu vreau sa spamez topicul :)) e bun de tinut ca un jurnal :D

Edited by AlleXyS1, 30 September 2015 - 10:16.


#45
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
n-am mai postat de aproape o luna aici :D

intre timp, am inceput si facultatea.... si, ajutat de un coleg, am mai facut cate ceva la site :D

structura siteului e urmatoarea :

/index.php
/menu.php - meniul siteului
/sidebar.php - aici am pus momentan doar widgeturile de la facebook si twitter
/img - toate imaginile
/includes/style.css - styleul siteului
/includes/SpryAssets (folder) ... = meniul creat in Dreamweaver

- am incercat sa bag toate detaliile (designul) in css, si cred ca am reusit :D
- chiar si banner-ul, il am bagat in css .... ma gandesc ca mi-ar fi mai usor atunci cand o sa-l schimb, sa modific un singur link in css, decat 50 linkuri in 50 pagini
- clasamentul acela top10 pe care-l vedeti este in php, afisand datele pe site dintr-o baza de date .... design destul de bun, un singur lucru nu-mi place, o sa-l spun mai jos.
- am lucrat in totalitate cu div-uri (primul meu site cu div-uri) .... table am folosit doar pentru afisarea datelor din DB
- am 2 incluziuni in index.php : menu.php si sidebar.php. Colegul mi-a spus ca nu e bine sa abuzez de ele .... eu vroiam sa mai bag si banner.php si footer.php (asta pentru ca am inteles ca nu e indicat sa folosesc bannerul din style.css). In momentul de fata, bannerul meu e afisat din style.css cu proprietatile :
.bigbanner {
  position: relative;
  width: 100%;
  height: 250px;
  margin: 0 0 30px;
  background-image: url("../img/banner.jpg");
  background-size: 100% 100%;

- un include banner.php si adaugarea imaginii cu <img src=banner.php> ar fi mai buna decat ce am facut acum?
- d.p.d.v al codului : am incercat sa respect cerintele validatorului : https://validator.w3...ize.com/PHPCSS/
am cateva erori, generate datorita tabelului ce afiseaza imaginile din DB .... va trebui sa mai creez 2 coloane in tabel, in care sa bag text ALT pentru fiecare imagine : ALT = "img 1/2/etc"
- cred ca sunt pe drumul cel bun, incep sa invat css practicand (si ajutat de coleg) :D
- totusi, lucrez abia la prima pagina, trebuie sa trec curand si la altele, mai ales ca am de gand ca in decembrie sa-l prezint ca proiect pentru facultate :) iar peste 3 ani, cine stie, poate ma voi prezenta la licenta cu el ... intr-un stadiu mult mai avansat.

pana la crearea mult doritei pagini dinamice, mai am de lucru :) parere ? :D

http://footballsize.com/PHPCSS/

[ https://i.imgur.com/yjuBYpV.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#46
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Tot nasol arată, mai ales pe mobil. Banner-ul ori il adaugi ca <img> ori il bagi ca background în CSS. Nu are rost să mai faci un fișier PHP. De ce ai atâtea pagini? Eu mi-am dat cu părerea, o singură pagină, conținut încărcat de pe server, nu n pagini.  
Dacă vrei te mai ajut eu.

Alt-urile sunt inutile.
Validatorul e expirat. Încearcă-l pe cel de la Google sau mai bine nu te mai lua după ele.
Lasă-te de Dreamweaver. Cu el nu vei învăța niciodată cum trebuie. Ia-ți un editor text, eu recomand Sublime Text și treci la codat!

Edited by Demon000, 27 October 2015 - 21:59.


#47
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostDemon000, on 27 octombrie 2015 - 21:58, said:

Validatorul e expirat. Încearcă-l pe cel de la Google sau mai bine nu te mai lua după ele.
Lasă-te de Dreamweaver. Cu el nu vei învăța niciodată cum trebuie. Ia-ți un editor text, eu recomand Sublime Text și treci la codat!

de vreo 3 saptamani m-am lasat de Dreamweaver si folosesc Sublime Text :D

banner-ul e bagat ca background in css, si ma gandeam ca dauneaza :D iar sa-l folosesc in pagina ca <img>, o sa-mi ia 10 ani sa-l modific apoi in mai multe pagini. O alta varianta era crearea unei noi pagini php si includerea in index, dar daca spui ca nu e bine, ramane background :D

pe mobil, mie-mi pare ca arata destul de ok ... bannerul nu apare, spatiul din laterale la fel, l-am scos ... ramane continutul, iar sub el sidebarul.

sidebarul l-am lasat alta pagina pentru ca o sa fie diferit, in functie de pagini ... iar ce se gaseste in sidebar.php o sa fie cod comun (pentru toate paginile). In rest, diferentele le scriu in paginile respective.

deci sa nu ma mai iau dupa alt-uri? :D ma gandeam ca ajuta la optimizare ....pentru tata Google, ca doar pentru el lucram :)))
multumesc pentru feedback, orice remarca ajuta Posted Image

#48
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Sincer, eu făceam un site de genul în câteva ore, și am mai puțin de un an de când programez și doar vreo 4 luni de web-development. Oh, și am șaișpe ani.

Poți pune alt-uri dacă imaginile prezintă conținut important, ce trebuie indexat de motoarele de căutare.

#49
Kriogen

Kriogen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 23.04.2014
Chiar nu pricep de ce te chinui cu Dreamweaver. Este un soft depasit de multi ani in domeniul de web design/programming. Eu iti recomand sa citesti despre wordpress, o sa vezi ca poti realiza cu usurinta pagini dimanice si sa modifici continutul dupa cum poftesti.
Daca ai cumva formule de calcul pentru afisarea anumitor punctaje le poti integra...

#50
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
titlul a ramas in dreamweaver, dar am renuntat la el :D folosesc Sublime Text 3

am o problema idioata care mi-a mancat cateva ore bune, fara sa gasesc o rezolvare.

[ https://i.imgur.com/EUnTNHF.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

acolo unde am serpuit, pe telefonul mobil ramane un spatiu alb ... cat sa dai scroll dreapta. Nu e nimic acolo, doar spatiu alb...textul modelandu-se cat ecranul, dar ramane posibilitatea sa dai scroll stanga-dreapta, si e enervant. Plus ca, trebuie sa dai size putin mai mic manual, la fiecare intrare. De ce? Spatiul ala alb e destul de urat in partea bannerului, care se termina undeva pe la 97-98% latime... e destul de urat

http://footballsize....HPCSS/index.php

http://footballsize....ptest/index.php - aici am incercat sa iau de la capat tot codul, si sa-l rescriu fara greseli. Imi iese cu totul altceva ... tabele cu acelasi css apar altfel pe mobil.

deci, cum as putea scapa de scroll stanga-dreapta si implicit de spatiul ala alb?

#51
Kriogen

Kriogen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 23.04.2014

View PostAlleXyS1, on 29 octombrie 2015 - 19:13, said:

titlul a ramas in dreamweaver, dar am renuntat la el Posted Image folosesc Sublime Text 3

am o problema idioata care mi-a mancat cateva ore bune, fara sa gasesc o rezolvare.

[ https://i.imgur.com/EUnTNHF.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

acolo unde am serpuit, pe telefonul mobil ramane un spatiu alb ... cat sa dai scroll dreapta. Nu e nimic acolo, doar spatiu alb...textul modelandu-se cat ecranul, dar ramane posibilitatea sa dai scroll stanga-dreapta, si e enervant. Plus ca, trebuie sa dai size putin mai mic manual, la fiecare intrare. De ce? Spatiul ala alb e destul de urat in partea bannerului, care se termina undeva pe la 97-98% latime... e destul de urat

http://footballsize....HPCSS/index.php

http://footballsize....ptest/index.php - aici am incercat sa iau de la capat tot codul, si sa-l rescriu fara greseli. Imi iese cu totul altceva ... tabele cu acelasi css apar altfel pe mobil.

deci, cum as putea scapa de scroll stanga-dreapta si implicit de spatiul ala alb?


In primul rand, iti trebuie css separat pentru mobil. Alta chestie este ca in mod sigur nu ai asta in header:
<meta name="viewport" content="width=device-width; initial-scale=1.0; maximum-scale=1.0; user-scalable=0;" />


#52
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1" />
asta aveam in header :D

atunci, cum se explica, ca pe alt site, bannerul apare corect ? http://footballsize....ptest/index.php

folosind acelasi class :))


.bigbanner {
  position: relative;
  float: top;
  width: 100%;
  height: 250px;
  padding: 0;
  margin: 0;
}



#53
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
ieri am stat cateva ore bune sa scriu codul pentru pagina asta : http://footballsize....orldranking.php

si totul deoarece nu am mari cunostinte de php ... si cu cat invat pe parcurs, aflu ca seamana din ce in ce mai mult cu programarea in C :D

am avut de facut cateva operatii intr-un tabel general cu date extrase din baza de date ... si a fost destul de complicat (pentru mine).

deci, in DB aveam coloanele Pos si Prev ... si vroiam sa imi afiseze diferenta dintre ele plus o sageata in functie de comparatia dintre cele 2 coloane : mai mic < (o sageata verde orientata in sus) ; mai mare > (o sageata rosie orientata in jos) sau egal = (o bulina galbena).

si nu stiam cum sa integrez in php ceva de genul :

if (Pos < Prev) {rezultat[Prev-Pos] sageata verde}
else if (Pos > Prev) {rezultat[Prev-Pos] sageata rosie}
else {rezultat[Prev-Pos] sageata galbena}

varianta in php arata asa :
if ($row["Prev"]>$row["Pos"]) {echo "<td><img src='img/arrow-up.png'> (".($row["Prev"]-$row["Pos"]). ")</td>";}
	 else if ($row["Prev"]<$row["Pos"]) {echo "<td><img src='img/arrow-down.png'> (".($row["Prev"]-$row["Pos"]). ")</td>";}
	 else {echo "<td><img src='img/arrow-stay.png'> (".($row["Prev"]-$row["Pos"]). ")</td>";}


[ https://i.imgur.com/LMsPTJJ.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

am reusit sa creez si o pagina dinamica, unde dintr-un box, userul poate selecta tara pentru care sa-i afiseze toate echipele http://footballsize....try_ranking.php

Acum, incerc sa lucrez la culorile siteului, la footer, banner si sidebar, sa vad ce as mai putea adauga sau elimina :D

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate