Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Taxa pe soare. Urmeaza cea pe fum...

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...
 Alegere cablu tv

2l combustibil plafonat in Ungaria?

Recomandare TV Oled-Led

Rabla pentru electrocasnice si pr...
 The SKA Project(Square Kilometre ...

Sfat achiziție bicicleta

Samsung Galaxy Tab S6 - Chrome nu...

Intrebare despre pizza, marime si...
 Recomandare televizor

Internet fix orange sau Vodafone.

Puls mare doar noaptea?

La multi ani @karax!
 

Site in Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#19
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View Postdani.user, on 26 septembrie 2015 - 21:07, said:

Gresesti ca-i dai direct browserului cod php, browserul nestiind ce sa faca cu el.
Trece-l printr-un webserver si acceseaza ca http://localhost/index.php, nu dublu click pe index.php.
cam asta e linkul ... asa il accesez : file:///C:/Users/AlleXyS/Desktop/SITE%20HTML%20+%20CSS/index.php
(stiu ca n-o sa mearga la tine)

acum imi citeste codul (am facut update la Opera, totusi noua versiune e mai lenta decat cea veche, de-asta nu vroiam sa trec mai departe Posted Image)

ceea ce nu reusesc sa fac, e ca in browser nu imi apare pagina inclusa in index.php, ci doar in Dreamweaver
[ https://i.imgur.com/fpx6eOv.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

asa ar trebui sa arate index.php
meniul este cod adaugat direct in index.php deoarece menu.php nu merge integrat.

[ https://i.imgur.com/MGK8Pv8.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

deci, codul din menu.php functioneaza doar pe pagina aceasta. Codul pentru inserare menu.php in index.php este corect :

<body>
<div id="fixedheader">
</div>
<h1>&nbsp;</h1>
<h1>Mega Meniu</h1>

<?php include("includes/menu.php"); ?>

<div style='padding: 10px 15px; width: 70%; height: 100%; float: left'>
		 text text text text text text text text text ......
</body>


chiar nu inteleg problema. Sa fie din cauza ca e pe pc-ul meu? O sa-l urc pe un server, sa vad daca tot asa apare

///// edit :

functioneaza :D

http://footballsize....HPCSS/index.php

un pas mare pentru omenire :))

de obicei eram invatat sa folosesc tabele multe pentru a face designeul unei pagini, mai ales a indexului, acolo unde cream tabele pentru header, partea continutului si footer, multe tabele, si mai multe celule.

acum incerc cu div, ul si li ... pentru ca stiu ca este mai prietenos cu dispozitivele mobile. unde am bagat text si Sidebar, am facut 2 coloane din div-uri :D google e enorm

Edited by AlleXyS1, 26 September 2015 - 22:03.


#20
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,262
  • Înscris: 24.02.2007
Eu zic http://localhost, tu zici file:///C:/Users/ si te miri ca nu merge :P

#21
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View Postdani.user, on 26 septembrie 2015 - 22:12, said:

Eu zic http://localhost, tu zici file:///C:/Users/ si te miri ca nu merge Posted Image
am rezolvat :P trebuie sa invat neaparat CSS, ca vad ca de acolo se face toata treaba pentru a fi mobile friendly

in sinea mea am o dilema .... nu stiu pe ce sa ma axez mai mult (la invatat) ... web (html, php, css) sau programare aplicatii (incepusem cu C/C++ in CodeBlocks), sunt cam 60-40 pentru web :) abia astept sa incep facultatea sa vad daca si ce se prinde de mine :))

siteul asta de incerc sa-l fac e un hobby, dar cred ca ar putea sa ma ajute si pe viitor

cu ajutorul acestui topic am rezolvat ceva probleme Posted Image

#22
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,262
  • Înscris: 24.02.2007
Acum ti se par doua continente diferite, dar pe masura ce le aprofundezi ar trebui sa observi ca sunt defapt o singura "masinarie" mare dar cu mai multe usi.

Propune-ti, intr-un termen nu prea indepartat, sa faci (in scop didactic) in C ce-ai facut acolo cu include in php. Daca-ti iese, o sa simti ca intelegi altfel lucrurile.

#23
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,639
  • Înscris: 10.12.2006

View PostAlleXyS1, on 26 septembrie 2015 - 07:52, said:

Pt ca am mai multe dezavantaje. Cel mai mare ar fi ca nu-mi sunt acceptate linkurile proprii pe wikipedia. Viteza si designul. Wp il tin pt stiri, iar un subdomeniu in php sau aspx vreau pt clasamente
Te-as lua la misto ca am niste bere si vin la bord, dar esti atat de pe dinafara si primesti sfaturi atat de complexe incat mi-e mila de tine.

Wordpress are doua optiuni, iti poti face site gratis la ei pe wordpress.com si le respectii termenii si conditiile, esti limitat. Sau il poti descarca de pe wordpress.org si il instalezi pe un webhost pe un domeniu cumparat, unde nu poti pune un miliard de linkuri wikipedia si nu deranjeaza pe nimeni. Viteza depinde de ce webhost iei, serverul acelui webhost "traduce" codul php in html si il trimite browserului, deci in fct de viteza acelui server poti ajunge la incarcare la fel de rapida, caci tot html descarci in ambele cazuri.

Site de 500 de pagini in html e ridicol.

Cauta pe google tutoriale de instalare wordpress, sau poate o sa te ajut eu zilele astea daca am timp si chef. Da-mi un pm daca esti interesat.

#24
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View Postdani.user, on 26 septembrie 2015 - 22:34, said:

Acum ti se par doua continente diferite, dar pe masura ce le aprofundezi ar trebui sa observi ca sunt defapt o singura "masinarie" mare dar cu mai multe usi.

Propune-ti, intr-un termen nu prea indepartat, sa faci (in scop didactic) in C ce-ai facut acolo cu include in php. Daca-ti iese, o sa simti ca intelegi altfel lucrurile.
mda, am observat de cateva ori ca se aseamana ... chestia ar fi ca se scrie sintaxa putin diferita, dar cerinta e aceeasi ... eu in C m-am invatat cu printf si scanf, iar in C++ este cin si cout care fac acelasi lucru Posted Image

View PostMizu, on 26 septembrie 2015 - 22:40, said:

Te-as lua la misto ca am niste bere si vin la bord, dar esti atat de pe dinafara si primesti sfaturi atat de complexe incat mi-e mila de tine.

Wordpress are doua optiuni, iti poti face site gratis la ei pe wordpress.com si le respectii termenii si conditiile, esti limitat. Sau il poti descarca de pe wordpress.org si il instalezi pe un webhost pe un domeniu cumparat, unde nu poti pune un miliard de linkuri wikipedia si nu deranjeaza pe nimeni. Viteza depinde de ce webhost iei, serverul acelui webhost "traduce" codul php in html si il trimite browserului, deci in fct de viteza acelui server poti ajunge la incarcare la fel de rapida, caci tot html descarci in ambele cazuri.

Site de 500 de pagini in html e ridicol.

Cauta pe google tutoriale de instalare wordpress, sau poate o sa te ajut eu zilele astea daca am timp si chef. Da-mi un pm daca esti interesat.

stai bre, ca stiu ce e ala wordpress Posted Image)) uite ... http://footballsize.com , e al meu .... nu e perfect, dar e suficient pentru cineva care nu se pricepe la cod. Aveam un plan pentru vizite si backlinkuri de pe wikipedia, dar un moderator m-a facut sa-l schimb, dupa ce m-a anuntat ca n-am voie sa-mi postez singur linkurile, si mai ales de pe Wordpress, care e interzis acolo. Si planul cu un site php il aveam dinainte ... de fapt, aveam in cap o intreaga retea Posted Image)

pentru ce vreau eu sa fac, Wordpressul este bun pentru a posta stiri...si o sa-l pastrez. Dar am nevoie si de un site in php, in care sa pun clasamentele, echipele ...etc, sa-l impart cum vreau eu, si sa-l pastrez si destul de simplu, sa se incarce repede si paginile sa nu aibe enspe mii de linii si kb. Sa fie ceva acceptat de w3c validator ssi sa-mi pun propria amprenta pe el Posted Image De fapt, siteul asta, odata facut, nu voi mai avea de ce sa umblu la el, ci doar voi actualiza baza de date

cred ca am mai spus prin alte topicuri : ceva in genul incerc sa fac http://footballdatabase.com - sau macar sa ma apropii

Edited by AlleXyS1, 26 September 2015 - 22:55.


#25
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015

View PostAlleXyS1, on 26 septembrie 2015 - 22:51, said:

cred ca am mai spus prin alte topicuri : ceva in genul incerc sa fac http://footballdatabase.com - sau macar sa ma apropii
Sa ne anunti cand vei reusi, desi majoritatea vom fi morti.

#26
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,639
  • Înscris: 10.12.2006
lol

Deci da, daca vrei sa inveti poti face tot ce ti-ai propus, in cativa ani vei reusi daca esti ambitios.

Dar daca vrei sa ai siteul functional cat mai repede recomand sa folosesti o platforma deja existenta, ca sa nu reinventezi tu roata. Poate n-am citit atent tot topicul, dar n-am vazut discutii despre un panou de administrare, deoarece sa scrii cod pentru a adauga continut in fiecare pagina nu prea e treaba in ziua de azi.

Oricum, sa scrii cod nu e atat de greu, dar sa scrii cod eficient si securizat cam e.

Un CMS e util sa-l scrii de la zero daca lucrezi in domeniu, ai un cod pe care il cunosti si stii cum sa-l modifici conform cerintelor. Pe partea de utilizator nu te ajuta cu nimic ca stii codul, exista 76 miliarde de siteuri create pe wordpress si merg foarte bine. Ai suport, ai pluginuri, gasesti rapid experti care sa te ajute gratis sau contra cost, primesti updateuri de securitate periodic.
Daca ar fi codul tau ar trebui sa lucrezi constant la el ca sa-l mentii pe linia de plutire.


Eu zic ca ar trebui sa-ti faci siteul pe wordpress, ca il termini in doua zile, iar apoi te poti chinui sa-l reproduci de la zero, ca hobby.

Edited by Mizu, 27 September 2015 - 10:34.


#27
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostMizu, on 27 septembrie 2015 - 10:33, said:

lol

Deci da, daca vrei sa inveti poti face tot ce ti-ai propus, in cativa ani vei reusi daca esti ambitios.

Dar daca vrei sa ai siteul functional cat mai repede recomand sa folosesti o platforma deja existenta, ca sa nu reinventezi tu roata. Poate n-am citit atent tot topicul, dar n-am vazut discutii despre un panou de administrare, deoarece sa scrii cod pentru a adauga continut in fiecare pagina nu prea e treaba in ziua de azi.

Oricum, sa scrii cod nu e atat de greu, dar sa scrii cod eficient si securizat cam e.

Un CMS e util sa-l scrii de la zero daca lucrezi in domeniu, ai un cod pe care il cunosti si stii cum sa-l modifici conform cerintelor. Pe partea de utilizator nu te ajuta cu nimic ca stii codul, exista 76 miliarde de siteuri create pe wordpress si merg foarte bine. Ai suport, ai pluginuri, gasesti rapid experti care sa te ajute gratis sau contra cost, primesti updateuri de securitate periodic.
Daca ar fi codul tau ar trebui sa lucrezi constant la el ca sa-l mentii pe linia de plutire.


Eu zic ca ar trebui sa-ti faci siteul pe wordpress, ca il termini in doua zile, iar apoi te poti chinui sa-l reproduci de la zero, ca hobby.

am specificat o data ca siteul dupa ce va fi facut, asa va ramane, continutul se va modifica prin updatarea bazei de date (incarcare fisier excel in DB lunar), deci nu ar fi cazul pentru un panou de administrare, mai ales pentru cineva ca mine care nu stie cum se face. Alta problema pe care ai spus-o tu, securitatea .... aici voi avea de invatat iar.

Posibil sa pot face lucrul ala si in WP, daca voi gasi o tema pe masura, dar in WP e o problema. Tot continutul e pe baza de pagini sau postari/articole, iar WP nu suporta cod php in postari, ci doar html. Exemplu, pentru a putea afisa date din baza de date, a trebuit sa creez fisier.php, care sa fie adaugat ca iframe in postare. Iar exemplu .... clasamentul meu are 5.000 echipe, ar trebui sa creez cate o pagina pentru fiecare echipa, unde vor avea afisate puncte, meciuri, trofee, istorie. In WP nu este posibil asta, sau daca este, o iau razna sa creez 5000 pagini. Am nevoie de un site dinamic care sa-mi creeze automat paginile. De fapt, dupa ce am citit putin despre "dinamicizare" stau si ma gandesc daca acele pagini chiar exista .... pentru ca imi da impresia ca e aceeasi pagina, dar continutul se schimba in functie de cerinta userului .... aceeasi pagina poate sa aibe continut diferit pentru useri diferiti, cam asta am inteles eu din site dinamic.... si WP nu-mi poate oferi asta

Edited by AlleXyS1, 27 September 2015 - 12:39.


#28
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,639
  • Înscris: 10.12.2006
ok atunci, iti urez succes si spor la lucru.
Tine-ne la curent cu evolutia siteului.

#29
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostMizu, on 27 septembrie 2015 - 13:04, said:

ok atunci, iti urez succes si spor la lucru.
Tine-ne la curent cu evolutia siteului.
multam Posted Image sigur o sa revin, mai ales cu intrebari Posted Image) prima ar fi urmatoarea :

cum as putea impartii ecranul in 4 parti ?
ALBstanga (10%) - CONTINUT (50%) - SIDEBAR (20%) - ALBdreapta (10%)

vreau sa-l fac din prima cat mai mobile friendly, si nu stiu daca folosesc metoda corecta Posted Image)

[ https://i.imgur.com/ufdy5EE.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

am verificat pe mobil, si imi apar 2 cate 2 chenare (stanga ALB + continut) si (sidebar + dreapta alb) ... nu e nevoie sa dau scroll in stanga-dreapta .... este ok? Posted Image

cele 4 chenare le-am facut cu div-uri :

chenar alb stanga <div style='padding: 10px 15px; width: 10%; height: 100%; float: left'>
chenar continut <div style='padding: 10px 15px; width: 50%; height: 100%; float: left'>
chenar sidebar <div style='padding: 10px 15px; width: 20%; height: 100%; float: left'>
chenar alb dreapta<div style='padding: 10px 15px; width: 10%; height: 100%; float: left'>

mai jos vreau sa pun un spatiu central pentru ADS, dupa care sa impart spatiul destinat CONTINUTULUI + SIDEBAR pentru alte tabele mici.

inca ceva .... tabelele cum ar fi mai bine sa le fac, cu div-uri sau cu <table><tr><td> ? care ar fi mai prietenos cu mobilele, si care ar da performante mai mari?

ce inteleg eu prin mobile friendly, sau fully responsive ... sa folosesc div-uri si tabele cu marimi reprezentate in %, si nu in px. Ma gandesc ca daca pun 100%, pe desktop va lua valuarea marimii ecranului calculatorului, iar daca va fi pe mobil, va lua valoarea maxima (100%) a marimii ecranului telefonului mobil. Daca as pune width=800px, ma gandesc ca pe un PC cu rezolutie 1800x1020 (ex) se va vedea doar pe jumatate de ecran, cei 800px, iar restul pana la 1800px vor ramane albi. iar pe un mobil cu 600x400 voi fi nevoit sa dau scroll stanga-dreapta pentru a vedea tot pana la cei 800px

Edited by AlleXyS1, 27 September 2015 - 18:22.


#30
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,262
  • Înscris: 24.02.2007
E o intreaga teorie despre cum obtii pagini responsive (nu, nu inseamna doar sa ai procente in loc de pixeli).
Bafta la citit: https://www.google.r...VCMivsQGasrmIDQ

Edited by dani.user, 27 September 2015 - 18:49.


#31
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View Postdani.user, on 27 septembrie 2015 - 18:48, said:

E o intreaga teorie despre cum obtii pagini responsive (nu, nu inseamna doar sa ai procente in loc de pixeli).
Bafta la citit: https://www.google.r...VCMivsQGasrmIDQ

atat timp cat trec testul google pentru mobile friendly, pot considera ca sunt pe drumul cel bun? :D https://www.google.c...HPCSS/index.php

al naibii CSS, tot de el se leaga si mobile friendly :))

#32
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015

View PostAlleXyS1, on 27 septembrie 2015 - 19:07, said:


atat timp cat trec testul google pentru mobile friendly, pot considera ca sunt pe drumul cel bun? Posted Image https://www.google.c...HPCSS/index.php

Nu, nu poti.
Trebuie sa arate okei pe un dispozitiv mobil.
Din Firefox poti seta diferite dimensiuni pentru site, sa vezi cum se prezinta.

#33
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
[ https://i.imgur.com/A6Ep7RE.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

1. cum as putea pune acel ADS centrat sub continut? facut cu div-uri ? nu-mi iese deloc ... mi-l baga mereu in continuarea ultimului div, in linie.

2. Pe dispozitivul mobil, spatiul galben din stanga intra peste continut ... se suprapun.


edit : cred ca am inceput sa invat treaba cu div-urile Posted Image)) sau fac ceva incorect, dar care afiseaza cum vreau eu momentan Posted Image am pus un div style cu marime 800x200, si se aliniaza singur in zona ADS (unde am si vrut), l-am centrat. Daca era de marime mai mica, se alinia in dreapta ultimului div, dar cum nu are loc acolo, apare pe urmatorul rand. Deci asa sta treaba cu div-urile?

<div style='padding: 10px 15px; width: 800px; height: 200px; float: right'>

ce nu inteleg ... am pus float: right pentru a  mi-l centra ??? cu float: left mi-l lasa in stanga, float : center nu exista Posted Image) !! mda, pe PC se vede ok, pe server se vede aiurea, apare prea in dreapta Posted Image deci totusi, trebuie centrat altfel

acum, sa vad cum rezolv sa se vada ok si pe mobil

3. http://footballsize....HPCSS/index.php am acel tabel cu Top5 pe fiecare continent. PE mobil sunt nevoit sa dau scroll dreapta - stanga pentru a-l vedea tot .... cum pot face ca tabelul sa fie responsive ... ori sa se micsoreze si sa dau zoom pe el, ori sa coboare celulele unele sub altele?

Edited by AlleXyS1, 29 September 2015 - 22:48.


#34
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Folosește style-uri separate. Dacă le pui pe toate inline nu vei mai înțelege nimic. Nu folosi mărimi fixe, în pixeli, ci procentaje.

Edited by Demon000, 30 September 2015 - 07:22.


#35
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostDemon000, on 30 septembrie 2015 - 07:14, said:

Folosește style-uri separate. Dacă le pui pe toate online nu vei mai înțelege nimic. Nu folosi mărimi fixe, în pixeli, ci procentaje.

le-am modificat aproape pe toate aseara din px in % .... e ceva mai ok, dar mai am de revizuit cateva Posted Image

pai style-urile astea nu le-am bagat in style.css ca faceam acolo un ditamai codul de nu mai intelegeam nimic .... si le am pe index.php sub forma :

<div style='padding: 10px 15px; width: 800px; height: 200px; float: right'>
CONTINUT BLOC
</div>


am reusit sa inlocuiesc acel tabel cu 5 tabeluri mai mici bagate in cate un div, fiecare in parte. Se vede ok pe mobil, dar mai e ceva de facut Posted Image

este ok sa am asa multe divuri pe pagina? De fapt, fiecare bloc construit rezulta dintr-un div ...


si inca ceva ... pot face ca un div ce apare pe desktop sa nu apara pe versiunea mobila? :D

Edited by AlleXyS1, 30 September 2015 - 07:25.


#36
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Da, poți, folosind media queries. Dacă nu le bagi in stylesheet va fi mult mai rău. E o regulă a web design-ului să separi "presentation from content".
Media queries-urile tot in stylesheet trebuie sa le bagi. Ia și învăță bine CSS, ce faci tu e la ghici.

Edited by Demon000, 30 September 2015 - 07:34.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate