Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Vodafone lanseaza noua oferta Wi-...

Recomandare placa de sunet

Samsung ue55mu6402 optiuni/setari...
 Transmitere Index ENEL

Tradiția impodobirii bradulu...

R.I.P avocatul31

Plutitor cu temporizator
 Lacuit la temperaturi scazute

Network Signal Guru

Cum se monteaza obiectul asta?

Aveti idee, se mai poate seta ton...
 Curent AC produs de alternator

GDPR | Algoritm computer vision p...

Elveția ia in considerare in...

Windows Defender recuperare
 

Site in Dreamweaver

- - - - -
  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
Acum ceva timp mi-am facut un site in html, zic eu destul de dragut (facut in dreamweaver). Problema a venit cand am inceput sa adaug prea multe pagini, si trebuia sa editez apoi fiecare pagina pentru a adauga meniul nou format cu toate linkurile. M-am lasat balta.

Intre timp, am auzit de CSS, ca si cum ar fi chiar lucrul care mi-a lipsit mie atunci.

M-am decis sa incerc iar, ceva simplu in Dreamweaver folosind html + css, dar am cateva mici dileme :

- sa spun ca siteul o sa aibe 500 pagini
- fiecare pagina o s-o impart in 4 categorii : header (cu meniul), continut, sidebar, footer
- header, sidebar si footer vor fi la fel pe toate paginile, asa ca, la orice modificare a lor, nu vreau sa le adaug iar in toate cele 500 pagini, ci sa editez un singur fisier, si apoi schimbarile sa se faca automat in restul. Aici intervine CSSul. Deci, ar trebui sa creez fisierele header.css, footer.css, sidebar.css in care sa fac stilul fiecaruia in parte.
- creez fisierele header.html, footer.html si sidebar.html pentru fiecare fisier CSS in parte
- continutul ar trebui sa fie pagina in site (fiecare din cele 500 pagini).

Deci, cum vad eu acum situatia pentru 2 pagini diferite :

PAGINA INDEX.HTML :
copiaza header.html (cu stilul header.css) - cu tot cu meniu
copiaza sidebar.html (cu stilul sidebar.css)
scrie continutul paginii index.html
copiaza footer.html (cu stilul header.css)

PAGINA EUROPA.HTML :

copiaza header.html (cu stilul header.css) - cu tot cu meniu
copiaza sidebar.html (cu stilul sidebar.css)
scrie continutul paginii europa.html
copiaza footer.html (cu stilul header.css)

Deci, cam asta ar trebui sa includa sursa fiecare pagini : sa extraga headerul din fisierul header.html, footerul din footer.html, sidebarul din sidebar.html iar continutul sa fie singura modificare care o s-o fac eu din "pix" .... acesta fiind unic pentru fiecare pagina in parte.

Pot face lucrurile astea? Este corect asa? Deci, cand aduc schimbari MENIULUI, sa le aduc doar in fisierul header.html, si de acolo sa se actualizeze pentru toate cele 500 pagini, nu sa-l modific eu peste tot. M-am gandit la iframe-uri ... ar fi corect ?

deci sursa paginii index.html ar arata ceva de genul :

<body>
<iframe src="header.html"></iframe>
<iframe src="sidebar.html"></iframe>
continut text ..... bla bla
<iframe src="footer.html"></iframe>
</body>

ar arata destul de inestetic :( Posted Image

#2
colombo2003

colombo2003

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,310
  • Înscris: 16.07.2008
1) Nu este nevoie sa ai fisiere separate de css pentru fiecare sectiune! Nici nu este recomandat de altfel sa ai mai mujlt de 2-3 fisiere css...
2) Meniul va fi intr-un fisier php separat. La fel si sidebar-ul si footer-ul. In index.php (si apoi in fiecare a site-ului, chiar daca zici ca vei avea cam 500), vei "chema" cele trei fisiere.
Daca, in timp, se modifica ceva (vreo informatie) intr-unul dintre cele 3 fisiere, nu trebuie sa modifici decat in fisierul respective; si atat (nici macar in css)!

Atentie ca fiecare pagina din cele 500 trebuie sa aibe cate un fisier php in spate!

#3
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015
Varianta inversă. Păstrezi meniul, sidebar-ul și altele în index.html și încarci conținutul într-un iframe folosind Javascript. E oarecum mai accesibil, decât să înveți PHP.

Edited by Demon000, 22 September 2015 - 22:02.


#4
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View Postcolombo2003, on 22 septembrie 2015 - 21:57, said:

1) Nu este nevoie sa ai fisiere separate de css pentru fiecare sectiune! Nici nu este recomandat de altfel sa ai mai mujlt de 2-3 fisiere css...
2) Meniul va fi intr-un fisier php separat. La fel si sidebar-ul si footer-ul. In index.php (si apoi in fiecare a site-ului, chiar daca zici ca vei avea cam 500), vei "chema" cele trei fisiere.
Daca, in timp, se modifica ceva (vreo informatie) intr-unul dintre cele 3 fisiere, nu trebuie sa modifici decat in fisierul respective; si atat (nici macar in css)!

Atentie ca fiecare pagina din cele 500 trebuie sa aibe cate un fisier php in spate!


deci ar merge chiar vestitul fisier style.css sa faca fata pentru tot siteul.

deci daca am inteles eu bine, va trebui sa am fisierele urmatoare : style.css, menu.php, header.php, footer.php, index.php ... etc....etc

unde, pentru fiecare pagina de la index.php incolo, o sa "chem" fisierele menu.php, header.php si footer.php !! In style.css o sa am designeul pentru toate cele 4 categorii : meniu, header, footer si restul paginilor (inclusiv index)

chestia e .... cum fac aceasta "chemare" ? iframeuri nu am vazut sa se foloseasca in cazul asta :)) tot prin div-uri?

#5
banculescu

banculescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 900
  • Înscris: 04.10.2014
php-ul de care vorbeste colegul e diferit de iframe sau div; sunt 3 notiuni diferite; php e un limbar de programare.

#6
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,677
  • Înscris: 16.11.2012
- invata mai  bine html+css, ca php-ul e mai greu

#7
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
am gasit pe w3schools cum se integreaza footerul Posted Image


<html>
<body>
<h1>Welcome to my home page!</h1>
<p>Some text.</p>
<p>Some more text.</p>
<?php include 'footer.php';?>
</body>
</html>


sau pentru meniu

<html>
<body>
<div class="menu">
<?php include 'menu.php';?>
</div>
<h1>Welcome to my home page!</h1>
<p>Some text.</p>
<p>Some more text.</p>
</body>
</html>


cristirg, o sa am nevoie de accesari in baza de date, pentru a lua date de acolo si sa le afisez pe site ... cu html nu pot face asta, doar cu php Posted Image

mai nou am vazut unele siteuri cu extensia .aspx .... ar fi mai avantajos decat in php? facandu-l cu Dreamweaver ... ma gandesc ca imi usureaza mult munca, si n-o sa fie nevoie sa cunosc 100% limbajul.

edit : imi retrag cuvintele despre ASPX .... e scump, nu merge cu MySQL (Free) si e doar pentru Windows :D

Edited by AlleXyS1, 22 September 2015 - 22:35.


#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,257
  • Înscris: 24.02.2007

View PostAlleXyS1, on 22 septembrie 2015 - 22:30, said:

edit : imi retrag cuvintele despre ASPX .... e scump, nu merge cu MySQL (Free) si e doar pentru Windows :D

Asta de unde ai scos-o?

#9
alex05ok

alex05ok

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 375
  • Înscris: 08.11.2007
In Dreamweaver ai posibilitatea sa creezi un Template si daca schimbi ceva intr-o pagina se schimba in toate.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Mq8ODvKN5jA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#10
Demon000

Demon000

    Lone wanderer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,372
  • Înscris: 09.01.2015

View Postalex05ok, on 23 septembrie 2015 - 07:08, said:

In Dreamweaver ai posibilitatea sa creezi un Template si daca schimbi ceva intr-o pagina se schimba in toate.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Mq8ODvKN5jA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Folosesti memorie degeaba.
Un site 'dinamically-loaded', economiseste banda, spatiu pe disc. Oricum, ma indoiesc ca va avea 500 de pagini la un site.

#11
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View PostDemon000, on 23 septembrie 2015 - 08:05, said:


Folosesti memorie degeaba.
Un site 'dinamically-loaded', economiseste banda, spatiu pe disc. Oricum, ma indoiesc ca va avea 500 de pagini la un site.

Va avea mult mai multe pagini, aici ar fi alta problema, ca nu stau sa le creez manual, ci mi-ar trebui ceva automat. Echipe de fotbal, pt fiecare cate o pagina in care sa afiseze statistici din baza de date. Exemplu, si cum imi imaginez eu ca ar fi o functie :

Creeaza pagina http://adresa.com/%echipa%.html
Iar in pagina afiseaza :
%echipa% este clasata pe %loc echipa%
%echipa% Are %nr puncte%
...

#12
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,257
  • Înscris: 24.02.2007
Aproape ca ai dat definitia unui site dinamic.
Invata o tehnologie web server-side (oricare e suficienta pentru ce ai nevoie si orice se poate folosi de MySQL) sau plateste pe cineva sa-ti faca ce ia nevoie, cumpara un abonament adecvat de hosting si bafta.

#13
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010

View Postdani.user, on 23 septembrie 2015 - 20:26, said:

Aproape ca ai dat definitia unui site dinamic.
Invata o tehnologie web server-side (oricare e suficienta pentru ce ai nevoie si orice se poate folosi de MySQL) sau plateste pe cineva sa-ti faca ce ia nevoie, cumpara un abonament adecvat de hosting si bafta.

php este o astfel de tehnologie sa inteleg? am citit pe undeva ca am nevoie de apache si xamp (mai nou xampp) pentru crearea unui site dinamic pe propriul pc (server).

Este acelasi lucru cu ce spune Demon000 mai sus? Un site 'dinamically-loaded', economiseste banda, spatiu pe disc

pana acum, de apache stiam doar ca e avion si ca e folosit de serverele pentru hosting, pe acolo mai gasisem cuvantul asta :)) xamp, parca era un joc ceva :))

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,257
  • Înscris: 24.02.2007
Apache e un server http, el raspunde la cereri.
PHP e un limbaj interpretat gandit sa proceseze cereri http. Adica Ion cerere lui Apache www.site.com/contact.php, Apache cheama interpretorul php si ii cere sa-i zica ce raspuns sa-i dea lui Ion. Interpretorul proceseaza contact.php, mai calculeaza una alta pe acolo, si scoate un .html ce-l da mai departe si care ajunge la Ion.

XAMP & similare sunt doar installere care-ti aduc pe Windows apache si php preconfigurate. Nu te opreste nimeni sa le instalezi manual.

#15
DraculescuDraculescu

DraculescuDraculescu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,504
  • Înscris: 31.07.2015
De ce nu folosesti wordpress + tema premium?

#16
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
Pt ca am mai multe dezavantaje. Cel mai mare ar fi ca nu-mi sunt acceptate linkurile proprii pe wikipedia. Viteza si designul. Wp il tin pt stiri, iar un subdomeniu in php sau aspx vreau pt clasamente

#17
AlleXyS1

AlleXyS1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,099
  • Înscris: 05.05.2010
incep sa-mi prind urechile ....

deci, am creat asa :

1. FOLDERUL SITE :
1.1 - fisierul index.html
1.2 - folderul includes
1.2.1 - fisierul header.php
1.2.2 - fisierul menu.php
1.2.3 - fisierul footer.php
1.2.3 - fisierul style.css

1.2.1 Fisierul HEADER.PHP
aici o sa intre banerul in mare parte

1.2.2 Fisierul MENU.PHP
meniul siteului : Acasa / Scoruri / Clasamente / Forum

1.2.3 Fisierul FOOTER.PHP
in 3 sau 4 coloane, cateva linkuri, o descriere ... etc

1.2.4 Fisierul STYLE.CSS
aici o sa intre stilurile tuturor fisierelor. Adica, un stil pentru Header, unul pentru menu, unul pentru footer, unul pentru index .... si ce mai e cazul

1.2 Fisierul INDEX.HTML
Ar trebui creat fisierul index.php ma gandesc .... ca doar nu o sa am pagina principala in html, si celelalte in php. Problema e, ca daca ii schimb extensia in .php, pagina nu mai ruleaza in browser si-mi apare o caseta de download a codului.
Deci, corect ar fi index.php :

aici , o sa includ header.php, menu.php si footer.php + ceva continut

includerea fisierelor se poate face asa ?

<html>
<body>
[b][i]<?php include 'header.php';?>[/i][/b]
[b][i]<?php include 'menu.php';?>[/i][/b]
<h1>Welcome to my home page!</h1>
<p>Some text.</p>
<p>Some more text.</p>
[i][b]<?php include 'footer.php';?>[/b][/i]
</body>
</html>


Alta problema .... sa luam doar menu.php momentan. Stilul sau se afla in style.css, deci pentru a-l pune in aplicare o sa folosesc div-uri in menu.php !! Apoi pentru a-l integra in index.php o sa folosesc doar <?php include 'menu.php';?> fara sa mai am vreo treaba cu css-ul pentru menu.

pe scurt :
style.css include stilurile pentru toate fisierele
header.php, menu.php si footer.php isi vor lua stilurile din style.css
index.php isi va lua stilul din style.css si va include continutul din header.php, menu.php si footer.php

sorry, am transformat topicul intr-unul de tutoriale Posted Image

================= edit, ce gresesc aici ?

index.html

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<title>World Club Ranking - FootballSize</title>
<LINK href="includes/style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>
<body>
<h1>Page Heading</h1>
<?php include 'includes/menu.html';?
<p>Content placeholder ...</p>
<p>&nbsp;</p>
<div id="fixedfooter">
</div>
</body>
</html>


menu.html

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<body>
<ul>
<li class="col">
	 <div><a href="#">Acasa</a></div>
</li>
<li class="col">
	 <div>Clasamente</div>
	 <ul>
		 <li><a href="#">Lume</a></li>
		 <li><a href="#">UEFA</a></li>
		 <li><a href="#">South America</a></li>
		 <li><a href="#">Concacaf</a></li>
		 <li><a href="#">Asia</a></li>
		 <li><a href="#">Africa</a></li>
		 <li><a href="#">Oceania</a></li>
	 </ul>
</li>
<li class="col">
	 <div>Coeficienti</div>
	 <ul>
		 <li><a href="#">2016</a></li>
		 <li><a href="#">2015</a></li>
	 </ul>
</li>
</ul>
</body>
</html>


stiu ca daca am cod php in fisier, trebuie sa-l schimb in .php pentru a putea fi citit. Daca schimb in index.php, browserul imi afiseaza tot codul .... e ca un Notepad. Daca pun meniul din menu.html in index.html functioneaza. M-am zapacit de tot .... fisierele vreau sa le fac .php, dar browserul nu le citeste, sau gresesc eu undeva (Opera o versiune mai veche folosesc). Si parca includerile astea nu se pot face in html, ci doar in php :D

Edited by AlleXyS1, 26 September 2015 - 17:56.


#18
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,257
  • Înscris: 24.02.2007
Gresesti ca-i dai direct browserului cod php, browserul nestiind ce sa faca cu el.
Trece-l printr-un webserver si acceseaza ca http://localhost/index.php, nu dublu click pe index.php.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate