Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Izomeri

Recomandare TV

Prostamin forte - bun la ceva?
 eroare in Windows Server

Creștere testestoron natural

Camere ip aditionale HGNVK48902

Canon 1300D probleme de focalizare
 limitatoare de viteza

Camera auto DVR interior-exterior

Astrologul Minerva angajata la BNR

Problema electronica Mercedes C22...
 Plinta parchet lata

Pareri produse vetter.ro

Honor 8x blocat la pin

Laptop Asus nu recunoaste SSD si ...
 

File system "/boot" is not on a GPT partition table

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
Ghici_Cine

Ghici_Cine

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.08.2009
Salut,

Incerc sa instalez si eu Arch Linux pentru prima data (am folosit Ubuntu pana acum) utilizand informatiile de pe wiki. Fiind noob, evident, m-am lovit de o gramada de erori pe care intr-un final le-am rezolvat.
Acum problema e urmatoarea: atunci cand folosesc comanda bootctl install mereu imi scrie "File system "/boot" is not on a GPT partition table". Ce ar trebui sa fac in mod specific in cazul asta?

Edited by Ghici_Cine, 22 September 2015 - 01:14.


#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Spune-ne te rog situatia ta exacta. Ai tabela de partitii GPT sau MBR? Ai activat sau dezactivat UEFI?

#3
Ghici_Cine

Ghici_Cine

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.08.2009
Partitionarea am facut-o cu GParted; am creat o partitie swap, una boot si inca una root. Dupa ce am facut partitionarea, am bagat Arch pe stick, am facut conexiunea la wifi si am urmat pasii de pe wiki (Beginners' guide), de la File systems and swap in colo. Posted Image
UEFI - dezactivat, iar la cealalta intrebare o sa raspund direct: nu stiu.

#4
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Pai daca ai dezactivat UEFI, nu mai ai treaba cu bootctl install ci instalezi grub pacman -S grub os-prober

Poti folosi unul din cele 2 (iso) scripturi testate de mine

Arch Linux Anywhere ce iti permite sa instalezi Arch Linux si fara conexiune internet, are suport UEFI.
Achoo! instalare online, doar ca raspunzi la niste intrebari si gata Arch

Poate cu wiki ro te descurci mai bine :)

http://wiki.archlinu...id_de_instalare

Edited by xxvirusxx, 22 September 2015 - 08:50.


#5
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015

View Postxxvirusxx, on 22 septembrie 2015 - 08:46, said:

...
Poti folosi unul din cele 2 (iso) scripturi testate de mine
...
Instalat in acest fel nu mai are niciun farmec (și nici nu înveți ceva!).
@Ghici_Cine
Incearca metoda asta de instalare (poți s-o exersezi de câteva ori in VMWare sau v-box pâna reții exact comenzile și le înțelegi sensul):
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8ePiLrYSb5Y?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
ai și partea a doua imediat după.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0M7kCwoxQ_E?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Dobrin_M, 22 September 2015 - 08:58.


#6
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Câteva tutoriale despre instalarea Arch găsești aici:
_install normal
_install lvm +dm-crypt
_install Btrfs/Btrfs+dm-crypt

#7
Ghici_Cine

Ghici_Cine

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.08.2009
Am reusit sa-l instalez, am dat reboot si am selectat din grub Arch Linux, insa dupa ce a intrat mi-au aparut urmatoarele:
kfd kfd: error getting iommu info. is the iommu enabled?
kfd kfd: Error initializing iommuv2 for device (1002:1309)
kfd kfd: device (1002:1309) NOT added due to errors
[drm:radeon_acpi_init [radeon]] ERROR Cannot find a backlight controller

Ma rog, le-am ignorat si am zis sa trec mai departe. Am incercat sa ma conectez la Internet (cu dhcpcd) dar fara succes; am verificat asta cu ping 8.8.8.8 si n-a mers. Am incercat wifi-menu, dar nici asa n-am facut mare lucru.

Pana la urma am zis sa incerc Achoo!, scriptul postat de xxvirusxx, dar nici asa n-am rezolvat nimic. Imi spune sa astept 30 de secunde, apoi imi apare asta:
ERROR: '/dev/disk/by-label/achoo-201509' device did not show up after 30 seconds...
Falling back to interactive prompt
You can try to fix the problem manually, log out when you are finished
sh: can't acces tty; job control turned off


Pe Google am gasit doar ca ar putea fi din cauza numelui drive-ului USB, insa nu-i asta problema tinand cont ca drive-ul are numele achoo-201509. Btw, am folosit Rufus sa fac stick-ul bootabil.

Edited by Ghici_Cine, 23 September 2015 - 03:01.


#8
Dobrin_M

Dobrin_M

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,528
  • Înscris: 19.02.2015
Se pare ca ai incompatibilități hardware  (AMD Radeon).
Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la această eventualitate, încearca să refaci stick-ul de pe care butezi și cu o altă distribuție Linux.
Ce configurație hardware ai?

Nu înțeleg de ce nu pot da un like:

Attached Files


Edited by Dobrin_M, 23 September 2015 - 11:39.


#9
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Pentru like exista topic dedicat pe Feedback (sunt, de fapt, mai multe): http://forum.softped...ot-sa-dau-like/
Foloseste cu incredere Search!

#10
Ghici_Cine

Ghici_Cine

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 17.08.2009

View PostDobrin_M, on 23 septembrie 2015 - 11:30, said:

Se pare ca ai incompatibilități hardware  (AMD Radeon).
Pentru a elimina orice suspiciune privitoare la această eventualitate, încearca să refaci stick-ul de pe care butezi și cu o altă distribuție Linux.
Am instalat Debian de pe acelasi stick si merge.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate