Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

Volkswagen prins cu fofarlica mare de EPA in SUA

- - - - -
  • Please log in to reply
3694 replies to this topic

#3547
Ford4

Ford4

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,159
  • Înscris: 13.11.2017
Se pare ca VW va trebui sa mai puna deoparte ceva bani pentru posibile noi amenzi legate de dieselgate. Acum si SEC intentioneaza sa ii dea in judecata pentru prejudicii aduse investitorilor.

https://www.nytimes....-sec-fraud.html

Sa se faca dreptate. Nu-i asa 3T Posted Image ? Sau SEC era bun numai cand il hartuia pe Musk :) ?

#3548
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
Fostul director general de la Volkswagen, Martin Winterkorn, precum şi patru alţi responsabili ai constructorului auto german au fost inculpaţi în dosarul manipulării emisiilor poluante ale motoarelor diesel, a anunţat luni procuratura germană, transmite AFP, citată Agerpres.
Acest scandal, denumit Dieselgate, a implicat aproximativ 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial şi a costat grupul Volkswagen aproximativ 28 de miliarde euro.
Martin Winterkorn a fost inculpat pentru „fraudă” şi „încălcarea legislaţiei privind concurenţa neloială”, fostul CEO fiind acuzat „că nu a divulgat autorităţilor şi clienţilor din Europa şi SUA manipulările ilegale ale motoarelor diesel după ce a luat la cunoştinţă”, a informat Parchetul din Brunswick într-un comunicat de presă.

Edited by cata, 15 April 2019 - 14:20.


#3549
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Winterkorn este acuzat de faptul ca a stiut de toata povestea cel tirziu din nota informativa de pe data de 25 Mai 2014. In caz ca se ajunge la proces, vin din spate toti actionarii, care au pierdut o gramada de bani la vremea respectiva.
As zice si altceva. Nu cred ca e cazul sa se bucure nimeni. Povestea asta atinge o parte extrem de importanta si din industria conexa. Din asta se afla o gramada si prin Romania ;)


Pentru vorbitorii de limba germana:
https://www.spiegel....-a-1262995.html

Quote

Es gibt jedoch ein Dokument, das die Strafverfolger nun gegen ihn verwenden. Es stammt von Ende Mai 2014. Damals warnte der Leiter für Produktsicherheit das Management in Wolfsburg vor Untersuchungen der US-Umweltbehörden: Es seien Abgastests durchgeführt worden, dabei hätten die Behörden erhebliche Überschreitungen der gesetzlichen Grenzwerte festgestellt, bis hin zum Faktor 35.
Schielten die Manager auf ihre Boni?
Der VW-Manager schlug Alarm. "Eine fundierte Erklärung für die dramatisch erhöhten NOx Emissionen kann den Behörden nicht gegeben werden", heißt es in dem Schreiben. "Es ist zu vermuten, dass die Behörden die VW-Systeme daraufhin untersuchen werden, ob Volkswagen eine Testerkennung in die Motorsteuersoftware implementiert hat (sogenanntes defeat device)." Problematisch für Winterkorn: Das heikle Dokument soll ihm in einer Mappe, der sogenannten "Wochenend-Post", am 25. Mai 2014 vorgelegt worden sein.

Quote

However, there is a document that prosecutors are now using against him. It dates from the end of May 2014. At that time, the head of product safety warned the management in Wolfsburg before investigations by the US Environmental Protection Agency: exhaust emissions tests had been carried out, the authorities had detected significant violations of legal limits, up to a factor of 35.
Did the managers focus on their bonuses?
The VW manager sounded the alarm. "A sound explanation for the dramatically increased NOx emissions can not be given to the authorities," the letter said. "It is likely that the authorities will investigate the VW systems to see if Volkswagen has implemented a test recognition in the engine control software (so-called defeat device)." Problematic for Winterkorn: The sensitive document should have been submitted to him in a folder, the so-called "weekend post", on 25 May 2014.

Incepe sa se inchida cercul si ajungem la ce ziceam acum 4 ani. Winterkorn trebuie sa fi stiut din start ca solutia tehnica urmarita nu va putea satisface normele. De altfel a existat o alta solutie mai viabila, dar motorul era deja pe teava si probabil acelasi individ a decis ca nu se amina intrarea in serie (SOP):

View Postvata_pa_batz, on 01 octombrie 2015 - 19:17, said:

Niste cercetatori de la universitatea din Karlsruhe gasisera o solutie practica pentru recucerea noxelor. Articolul este din 2007...pentru cine intelege germana:
http://www.berliner-...0,10489874.html
Problema tot in jurul costurilor s-a invirtit

Siiii...din nou ar fi interesant de stiut, de ce s-a distantat Ferdinand Piech la vremea respectiva de Winterkorn. Cine a mai stiut, ce a mai stiut si care alte implicatii mai exista? Bosch? Altii???
https://www.shz.de/d...-id9446951.html

Quote

Das Vertrauen Piëchs in Winterkorn scheint erschüttert zu sein. Die Motive für Piëchs Handeln allerdings sind unklar. Spekuliert wird über sachliche Gründe wie VW-Probleme auf dem wichtigen US-Markt oder die Renditeschwäche der Kernmarke VW, aber auch persönliche Gründe - etwa, dass Winterkorn Piëch zu mächtig und selbstbewusst geworden ist – Quelle: https://www.shz.de/9446951 ©2019

Quote

Piëch's confidence in Winterkorn seems to be shaken. The motives for Piëchs action, however, are unclear. There are speculations about factual reasons such as VW problems in the important US market or the weakness of the core VW brand, but also personal reasons - such as that Winterkorn Piëch has become too powerful and self-confident - Source: https://www.shz.de / 9446951 © 2019


#3550
inuendo0

inuendo0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 03.06.2007
Se pare ca VW nu se lasa usor. Dupa scandalul DieselGate, minciunile cu masinile electrice lansate numai pe hartie si esecul Audi Etron, se pare ca finanteaza si armate de trolli care au drept tinta Tesla. De data asta nu mai vorbim de "teoria conspiratiei" ci cu dovezi palpabile si ordine judecatoresti de interdictie de apropiere, accidente cu fuga si intentii criminale.

In spatele lui @skabooshka, un foarte cunoscut hater si critic online Tesla, este un angajat VW, pe numelelui adevarat Gagan Hothi si lucreaza la interfetele om-masina si este specializat pe masini autonome. Hmm, curioasa coincidenta, nu?Acesta a incercat sa scoata de pe drum o masina condusa autonom in care se aflau ingineri Tesla.

https://electrek.co/...training-order/

https://twitter.com/...1568363521?s=19

Buna treaba VW, te adancesti si mai tare in caca.

Edited by inuendo0, 22 April 2019 - 20:24.


#3551
valitudor

valitudor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,924
  • Înscris: 18.10.2003

View Postinuendo0, on 22 aprilie 2019 - 20:23, said:

Se pare ca VW nu se lasa usor.

Buna treaba VW, te adancesti si mai tare in caca.
Absolut socante descoperirile tale. Vorba aia, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere!
Mergand mai departe pe logica ta si a celor care iti apreciaza postarea, in urma citirii articolului, putem concluziona ca:
- individul ala fiind cetatean american, putem concluziona ca americanii, in ticalosia lor, isi doresc ca angajatii Tesla sa moara in accidente
- individul ala, conducand o masina nipona, ne duce la parerea ca soferii de masini japoneze sunt niste criminali fara scrupule.
Noroc pe noi ca scoateti la lumina astfel de cazuri

Edited by valitudor, 25 April 2019 - 19:24.


#3552
inuendo0

inuendo0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 03.06.2007
Scoti din context ce iti convine. Am mentionat un ordin judecatoresc si un proces pe rol, deci nu e doar "descoperirea" mea. Si intre timp VW a denuntat aceste iesiri criminale. Urmareste-le twitterul, ca doar de aia esti fan.

#3553
valitudor

valitudor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,924
  • Înscris: 18.10.2003
Iar tu iti arati din nou limitele intelegerii unui mesaj simplu, fie el si ironic. Al meu, sa ma asigur ca nu intelegi cine stie ce... :D

#3554
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

View Postinuendo0, on 25 aprilie 2019 - 19:35, said:

Scoti din context ce iti convine. Am mentionat un ordin judecatoresc si un proces pe rol, deci nu e doar "descoperirea" mea. Si intre timp VW a denuntat aceste iesiri criminale. Urmareste-le twitterul, ca doar de aia esti fan.
În cazul fanilor VW, Domnul Dumnezeu nu are nici o pretenție.
A fost doar o altă greșeală.
Nimic mai mult.

#3555
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
Bosch va plăti o amendă de 90 de milioane de euro pentru implicarea în scandalul Dieselgate, potrivit unei decizii a autorităților germane. Procurorii din Stuttgart spun că Bosch nu și-a respectat “obligațiile de supraveghere” și, astfel, “a permis VW să manipuleze emisiile diesel”.
Posted Image Posted Image

Edited by cata, 24 May 2019 - 10:56.


#3556
Ford4

Ford4

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,159
  • Înscris: 13.11.2017
Apropo de stirea asta, ce se mai aude de sistemul acela revolutionar de la Bosch care face ca dieselul sa elimine parfum de levantica in loc de NOx?Posted Image

#3557
MicroEdge

MicroEdge

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,281
  • Înscris: 16.08.2016
Cauta un atelier de tunning din București sa creasca și puterea și sa scadă consumul 😂

#3558
cata

cata

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,049
  • Înscris: 16.02.2002
Cehia este prima țară europeană care obligă Volkswagen să plătească despăgubiri în scandalul Dieselgate, așa cum s-a întâmplat în Statele Unite. O instanță din Praga a decis că Volkswagen trebuie să achite circa 20 de milioane de euro către 2.435 de clienți din Cehia care au fost afectați de Dieselgate, potrivit agenției Reuters. Decizia nu este definitivă, iar VW are dreptul la apel

Edited by cata, 20 June 2019 - 12:07.


#3559
inuendo0

inuendo0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,540
  • Înscris: 03.06.2007
Cum ar spune un clasic:

View PostTorquemada-666, on 28 septembrie 2018 - 15:49, said:

Sa se fac dreptate.


#3560
LAA86

LAA86

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 155
  • Înscris: 03.04.2019

View Postinuendo0, on 20 iunie 2019 - 13:07, said:

Cum ar spune un clasic:

Dreptate pana la capăt. Când mergi la ITP la benzinare îți măsoară noxele, la motorină doar opacitatea. Să introducă și la motorină măsurarea noxelor "doar diesel-ul nu este așa poluator că are ardere completă".
Sunt curios câte cazane nemțești, cu modificări, ar mai trece ITP-ul? Nemții renunță în masă la motorini și la noi în târguri găsești doar motorini. Ce este în neregulă cu lumea asta?

Edited by LAA86, 20 June 2019 - 13:19.


#3561
Octavian___

Octavian___

    Membru de ocazie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,968
  • Înscris: 06.04.2007
In neregula in primul rand sunt autoritatile care permit cu buna stiinta inmatricularea gunoaielor pe post de masini bune de circulat.

In rest totul e ok, fiecare isi face treaba, nemtii se scapa de tractoare, bulgarii/romanii rupti in cur le cumpara, ca is bune la bani si au visat toata viata sa aibe un Audi, BMW, VW la 4000 Euro, dizal cu consum de 5.2 motorina si 2 de ulei

Ps: da, si mai e ceva in neregula, noi. Noi astia care suntem deranjati de gunoaiele care le vedem pe drum si nu luam absolut nicio atitudine.
Nu exista zi sa nu prind unu pana acasa de la job, sa nu ma afume intr-un mod nesimtit!
Si atunci macar atat daca te tine, sa ii faci semn sa deschida geamu si sa ii spui ca scoate fum! Scoate mult fum! Si sa ii zici ca daca nu-l intereseaza e un ordinar imputit si ii faci sesizare la politie si rar.

Edited by Octavian___, 26 June 2019 - 12:08.


#3562
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,515
  • Înscris: 30.10.2003

View Postcata, on 20 iunie 2019 - 12:06, said:

Cehia este prima țară europeană care obligă Volkswagen să plătească despăgubiri în scandalul Dieselgate, așa cum s-a întâmplat în Statele Unite. O instanță din Praga a decis că Volkswagen trebuie să achite circa 20 de milioane de euro către 2.435 de clienți din Cehia care au fost afectați de Dieselgate, potrivit agenției Reuters. Decizia nu este definitivă, iar VW are dreptul la apel
8213 euro de caciula. Si ziceti ca e rau sa-ti iei VW Posted Image

N-am inteles cu ce au fost afectati respectivii de Dieselgate.

Edited by Bursul, 26 June 2019 - 13:59.


#3563
tatalor51

tatalor51

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,316
  • Înscris: 01.01.2014

View PostBursul, on 26 iunie 2019 - 13:57, said:


8213 euro de caciula. Si ziceti ca e rau sa-ti iei VW Posted Image

N-am inteles cu ce au fost afectati respectivii de Dieselgate.
Li s-au vandut masini care aveau specificatiile falsificate intentionat de catre VW. In limbaj comun, au fost inselati.

Edited by tatalor51, 26 June 2019 - 14:23.


#3564
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,515
  • Înscris: 30.10.2003
Ca scoteau mai multe noxe pe tzeava, decat scria in carticica. Cred ca au avut migrene din cauza asta :lol: mai ales ca poate au platit impozit mai mic.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate