Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

CM de Rugby 2015

- - - - -
  • Please log in to reply
120 replies to this topic

#37
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,358
  • Înscris: 10.09.2014
Balonul în aut la final și greșelile de mânuire a balonului m-au terminat meciul ăsta. Dacă Canadienii sunt considerați echipă de amatori...

#38
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,071
  • Înscris: 07.07.2006
Balonul în aut a fost din compasiune pentru adversar, să ia punctul bonus defensiv ;)

#39
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Articol cuprinzator despre rugby-ul romanesc.

Victoria eroicã a României marþi searã, 17-15 (0-8) cu Canada, în Grupa D a Cupei Mondiale la rugby, a ridicat temperatura în stratosfera federaþiei noastre ºi a entuziasmat, deopotrivã, numeroºii fani ai acestui sport iviþi dupã startul competiþiei din Anglia. Primul succes al tricolorilor la cea de-a opta ediþie a Mondialelor i-a fãcut pe conducãtorii rugby-ului autohton sã cearã public, din nou, includerea României, alãturi de Georgia, în cea mai importantã competiþie a Europei, Turneul celor 6 Naþiuni. Pe de altã parte, alimentate de aceiaºi ºefi ai FRR, speranþele publicului se îndreaptã acum spre partida de duminicã, de la Exeter, cu Italia, în care se considerã cã putem emite pretenþii justificate de victorie. ProSport a cãutat în spatele acestui val de optimism ºi a descoperit o realitate în contrast cu discursul oficial ºi pretenþiile de ultimã orã. Centralizarea datelor oficiale ºi raportarea acestora la celelalte þãri care participã la Mondialele din 2015 aratã cã victoria cu Canada a depãºit deja cu mult condiþia acestui sport în România. În fapt, toatã construcþia se bazeazã nu pe forþa rugby-ului ca miºcare la noi în þarã, ci pe o generaþie de sportivi foarte bunã, la care Alin Petrache, fostul preºedinte al federaþiei, ne-a mãrturisit cã s-a lucrat din 2009. Aºadar, o reprezentativã cu jucãtori legitimaþi, mulþi dintre ei, la cluburi din strãinãtate, care depãºeºte cu mult condiþia generalã a acestui sport în România. Toatã miºcarea de rugby de la noi din þarã cheltuie anual, potrivit preºedintelui federaþiei, Harry Dumitraº, circa 3 milioane de euro. Federaþia canadianã a avut la dispoziþie, anul trecut, 10,4 milioane de euro. Cu 8.188 de practicanþi înregistraþi, potrivit International Rugby Board, România are de peste 12 ori mai puþini rugbiºti decât Canada (102.000). Toatã aceastã diferenþã colosalã de resurse umane ºi materiale a fost compensatã marþi de experienþa ºi determinarea tricolorilor, dar ºi de starea de obosealã a canadienilor, care aveau un meci în plus faþã de România la ora înfruntãrii. Tot rugby-ul românesc numãrã 22 de echipe la seniori. Japonia are de 15 ori mai mulþi jucãtori, Italia – de 10 ori Excepþionala mobilizare de la partida cu Canada nu poate þine însã loc de infrastructurã, organizare, dezvoltare, bani ºi sportivi. Þara noastrã are de departe cei mai puþini jucãtori legitimaþi la numãrul de locuitori dintre toate cele 20 de participante la Cupa Mondialã. Cei 8.188 de jucãtori la o populaþie de 19.942.642 de locuitori (conform recensãmântului din 2011) înseamnã 0,04% practicanþi de rugby. Dintre competitoarele la Mondiale, numai Japonia se mai regãseºte sub pragul de 0,01%, dar asiaticii au, la 126.832.000 de locuitori, peste 122.500 de sportivi legitimaþi. Adicã de aproape 15 ori mai mulþi decât România.
Competiþia internã este o piramidã ºubredã. Campionatul de elitã, Superliga CEC Bank, numãrã 6 echipe. Al doilea eºalon valoric, Divizia Naþionalã, are 10 echipe. În sfârºit, liga a treia valoricã, Divizia A, are 6 echipe. Acum, echipei care reprezintã rugby-ul de mai sus i se cere, pe un ton destul de ferm, o nouã minune. România n-a mai învins Italia din 2004 (25-24 într-un amical la Bucureºti). De atunci, distanþa dintre tricolori ºi adversarii de duminicã s-a mãrit permanent. La Mondialele din 2007, Italia ne-a învins cu 24-18, la Marsilia. Doi ani mai târziu, o selecþionatã italianã venitã la Bucureºti, la IRB Nations Cup, învingea prima noastrã reprezentativã cu 24-13.
Comparativ cu cele 22 de cluburi existente acum în România la toate nivelurile, Italia are în prima ligã, Campionatul Naþional de Excelenþã, 12 echipe. Urmeazã, în ordinea valorii, Serie A, care cuprinde douã serii a câte 12 echipe, Serie B, care cuprinde patru serii a câte 12 echipe.
Aºadar, numai la nivel profesionist, Italia are trei ligi valorice care numãrã 84 de cluburi. În total, însã, în Italia existã 784 de cluburi unde sunt legitimaþi 79.487 de jucãtori– de aproape 10 ori mai mulþi decât România. ªi Italia se confruntã, în acest moment, cu multe probleme. Sunt probleme financiare, federaþia e acuzatã cã a greºit strategia de dezvoltare, se pun întrebãri asupra viitorului pe care îl are rugby-ul în aceastã þarã ºi a capacitãþii de a se apropia real de competitoarele mai vechi din Turneul celor 6 Naþiuni. Vorbim însã de o scarã înmulþitã, practic, cu 10 la aproape orice capitol, comparativ cu România. Bugetul federaþiei italiene a fost, în 2014, de 40 de milioane de euro. Anul trecut, din participarea la Turneul celor 6 Naþiuni s-au încasat 16.812.500 euro.
„Pentru a creºte numãrul de practicanþi ne trebuie cultura sportului ºi niºte rezultate mari“
La toate acestea trebuie adãugat interesul real ºi constant al spectatorilor de rugby din þara noastrã, care e în ton cu restul peisajului. Nu existã statistici oficiale, dar la meciurile din campionat în tribune se aciueazã, de regulã, 2-300 de suporteri. Rar, la derby-uri, ºi mai ales la Timiºoara ºi Baia Mare, numãrul spectatorilor trece de 2-3.000. Naþionala face tribune pline pe stadionul de lângã Arcul de Triumf, din Bucureºti, dar vorbim de o arenã cu o capacitate de 3.480 de locuri.
Alin Petrache, fost internaþional, cãpitan al naþionalei ºi preºedinte al FR Rugby, acum preºedintele Comitetului Olimpic din þara noastrã, spune cã audienþa micã ºi numãrul restrâns de practicanþi ai rugby-ului îºi au originea în felul de a trãi al populaþiei ºi absenþa unor performanþe majore. Petrache crede, totuºi, cã intrarea României în Turneul celor 6 Naþiuni ar însemna un salt înainte uriaº: „Sunt atât de puþini jucãtori legitimaþi pentru cã n-avem o culturã a sportului, a miºcãrii. Rugby-ul nu e un sport costisitor. Nici alte sporturi nu sunt costisitoare. Însã pãrinþii, în goana aceasta dupã bani, uitã sã le spunã copiilor cã mai sunt ºi alte valori pe lume, poate mai importante decât cele financiare. Sã fii sãnãtos, puternic, sã ºtii ce înseamnã fair-play-ul, munca în echipã, respectul, sã crezi în ceva. În acelaºi timp, nouã ne lipsesc marile rezultate care sã aducã la teren copiii. În 2010, când am jucat barajul de calificare la Mondiale cu Uruguay, am fãcut un stagiu de pregãtire în Argentina, care câºtigase finala micã a ediþiei precedente, din 2007. Preºedintele federaþiei argentiniene ne-a spus cã, dupã acel mare triumf, numãrul de practicanþi ai rugby-ului s-a dublat imediat“.
„Jucãm pe grãmadã pentru cã acestea sunt calitãþile native ale poporului român. Noi nu suntem o naþie de sprinteri, dar suntem puternici“
Speranþele într-o victorie cu Italia se întemeiazã, spune Petrache, nu pe infrastructura sau forþa financiarã a României, ci pe valoarea acestei generaþii. „Ne bazãm pe echipã, care e foarte puternicã. E coeziunea grupului. Suntem foarte buni pe grãmadã. M-au întrebat mulþi astãzi de ce avem acest joc demodat, care mizeazã pe pachetul de înaintare. În primul rând, trebuie sã se înþeleagã cã jocul României asearã, în ultimele 30 de minute cu Canada, a fost un joc modern pe înaintare. De ce nu jucãm ºi noi la mânã, în vitezã? Pentru cã naþiunea românã nu e o naþiune de sprinteri. Noi nu-l avem pe Usain Bolt. Suntem, în schimb, o naþiune puternicã, de luptãtori care nu ezitã sã intre în contact cu adversarul. În jocul de rugby, România valorificã atuurile native ale poporului“.
S-ar pãrea cã de acest meci de duminicã, împotriva Italiei, pot depinde multe lucruri. Alin Petrache spune cã ar fi un moment propice pentru noi sã cerem includerea în Turneul celor 6 Naþiuni. „Prin 2010-2012, rugby-ul se îndepãrtase, oarecum, de valorile sale tradiþionale, care promoveazã fair-play-ul, altruismul, patriotismul, curajul, ºi se apropiase de latura financiarã. S-a convenit cã s-a comis o eroare atunci. Tot din cauza banilor se întrerupseserã ºi acele meciuri regulate pe care le jucam noi cu marile puteri. Încercãm acum, la Congresul International Board de la sfârºitul lunii, sã reluãm aceste meciuri amicale. Tot ceea ce ne trebuie pentru a redeveni o forþã sunt aceste partide tari, cu adversari de calibru. Pentru a intra în Turneul celor 6 Naþiuni e nevoie de infrastructurã, care la noi e ca ºi rezolvatã, ºi de niºte rezultate mari la aceste Mondiale împotriva unor echipe importante. Georgia a bãtut Tonga, va bate ºi Namibia. Noi am bãtut Canada, dacã vom învinge Italia sau vom face un meci mare împotria acestei echipe, vor fi argumente care vor conta, poate, decisiv“. Conform lui Petrache, numãrul practicanþilor de rugby legitimaþi în România ar fi de 11.000, cu 3.000 mai mulþi decât datele International Board.

40 de milioane de euro a fost bugetul federaþiei de rugby a Italiei anul trecut
3 milioane de euro cheltuieºte tot rugby-ul românesc într-un an
1.990.988 de rugbiºti legitimaþi are Anglia
651.146 de rugbiºti legitimaþi are Africa de Sud
12,4% din populaþia Samoa practicã rugby-ul în cadru organizat

http://www.prosport....echipe-14808996

#40
Damascus77

Damascus77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,911
  • Înscris: 11.07.2015
Felicitari baietilor din nationala de rugby, s-au comportat foarte bine la Mondiale, au adus si o victorie, nu cred ca se putea mai mult in aceasta grupa foarte grea.

#41
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
Din pacate pentru Romania, dar din fericire pentru rugby, echipele de top stiu sa joace la mana. Traind in Oz de ceva ani am avut norocul sa vad meciuri memorabile si jocul la mana, cu mingea plimbata dintr-o parte in alta a terenului, intr-un ritm fantastic, e o caracteristica a echipelor din sud. E o placere sa vezi rugby jucat asa cum trebuie, cu imaginatie si stil, de jucatori care stapanesc foarte bine executia in spatii mari si mici si la viteza mare. Ma bucur sa vad la campionatul asta si echipe din emisfera nordica, in special Franta, Irlanda si Scotia, care stiu si le place sa joace la mana. Dar am urmarit azi noapte meciul Romaniei cu Italia si am fost teribil de dezamagit de calitatea jocului si tactica aleasa, se merge exagerat de mult pe pachetul de inaintare. Previzibil si lipsit de calitati tehnice extraordinare. Da, stiu ca e o stiinta sa stapanesti jocul la gramada si breakdown-ul, dar rugby inseamna mai mult de atat. Iar romanii sunt destul de slabi la breakdown, desi gramada pare ca e cam singura care merge cat de cat. Aceeasi insistenta cu pachetul de inaintare i-a mancat si pe galezi in meciul cu Australia, cu doi oameni in plus pe teren 7 minute si parcati in 22-ul australian, nu au reusit sa inscrie fiindca nu au stiut sa plimbe mingea. In aceeasi situatie NZ sau Africa de Sud nu ar fi iertat.
Da-mi oricand sa vad driblingurile lui Ronaldo (brazilianul), Ronaldinho, Messi si jocul de rugby pe trei sferturi jucat de echipe ca Highlanders, Chiefs, Waratahs sau Free State Cheetahs :)

#42
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Noi suntm mai lenti, cand jucam la mana parca se difuzeaza reluari... nu e jocul care sa ne convina si pe care sa-l stapanim (sunt multe greseli, mai ales la pase si la receptia balonului). Forta este sigurul capitol la care stam bine, si asa se poate face ceva... dar impotriva echipelor mari nu tine treaba asta pentru ca au jucatori mai rezistenti din punct de vedere fizic, nu cad pe final precum canadienii sau italienii. Mai trebuie mentionat ca, in afara de Canada, toate celelalte tari cu care am jucat la acest CM nu au folosit echipele de baza impotriva noastra. Mi-a placut totusi sfarsitul meciului cu Italia, unde s-a pus o presiune extraordinara pe broscari si s-au marcat niste eseuri muncite. Ultimele discutii par a se purta in jurul acceptarii Romaniei si Georgiei in turneul celor 6 Natiuni; ar fi benefic pentru noi si pentru georgieni pentru ca ar creste calitatea jucatorilor, s-ar atrage mai multi spectatori, copiii s-ar indrepta si catre rugby, nu doar catre fotbal si tenis. Ambele echipe s-au descurcat decent la acest CM, georgienii au obtinut chiar doua victorii si au terminat grupa pe locul 3, iar noi am avut acea revenire spectaculoasa cu Canada si un scor decent cu italienii. Nu stiu daca este de ajuns, dar daca ne-ar primi la masa bogatilor sunt sigur ca ar creste enorm rugby-ul noastru in urmatorii ani.

#43
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
Dares, ai dreptate cu lentoarea fundasilor, dar asta nu e o scuza. Cum adica, nu stiu sa joc decat lent? Viteza vine cu sute si mii de orice de exercitiu, drills peste drills si o filosofie de pregatire la grupele mici de varsta bazata pe tehnica, pase si multa miscare. Ce joaca Romania e de anii '70, nu s-a mai evoluat demult, in timp ce alte tari ne-au ajuns si depasit.
Federatia si cei de la toate nivelurile se complac in mediocritate. Daca tu, in federatie, spui ca nu stim sa jucam rapid ca nu suntem sprinteri, pai imi pare rau, dar du-te nene acasa, asta nu e atitudine si, in plus, nici macar nu prea stii despre ce vorbesti. Cautatul de scuze e sport national si nu tine nici de cald, nici de foame.
Nu ai jucatori tehnici? Pai creste-i! De la copii si juniori lucreaza la partea tehnica. E ca la fotbal, tenis si orice alt sport: inainte de forta, trebuie pus accentul de la varsta mica, de la 7, 8 ani incolo pe skills. Forta vine mai tarziu, dincolo de 15-16 ani si daca atunci nu ai tehnica de baza, ai pierdut timpul.
Acum vreo 2 ani parca, la un meci de Super 15 intre Rebels si Stormers (aka Western Province in Currie Cup), vorbeam cu un sud-african si mi-a zis o chestie interesanta: toate echipele nationale de top si cele din esalonul secund au echipe foarte bune de rugby in 7. Unde e rugby-ul in 7 in Romania? Acolo inveti tehnica si tactica pentru jocul modern de rugby in 15.
Nu vad nici un motiv pentru care Romania si Georgia sa fie primite in turneul celor 6 natiuni, pierdere de vreme, e ca si cum ai invita Liechtenstein si Malta la Cupa Mondiala la fotbal. Efortul trebuie sa vina nu de la straini, ci de la romani si focusul in pregatire trebuie sa se mute pe partea tehnica. Mergi in scoli cu pliante si promoveaza rugby-ul, chiar in varianta usoara gen touch-footy, fara contact. Copiii vin daca ii atragi, iar rugby-ul jucat in Ro nu are nici o sansa sa atraga copiii: nici ca rezultate, nici ca stil de joc. Daca cei din bransa nu realizeaza asta, sperante slabe sa se schimbe ceva.

#44
Spadan

Spadan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 817
  • Înscris: 22.11.2009
Apropo de viteza. Am vazut un interviu acum ceva timp (cred ca era cu Bernard Charreyre, fostul antrenor francez al nationalei noastre), cu care sunt 99% de acord, in care se spunea clar ca in selectia la juniori trebuie alesi in special cei cu viteza buna. Tehnica si forta le poti antrena, dar viteza este in mare parte nativa.

#45
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Sferturile CM

17 octombrie
Africa de Sud - Ţara Galilor
Noua Zeelandă - Franţa

18 octombrie
Irlanda - Argentina
Australia - Scoţia

Edited by Dares, 13 October 2015 - 14:34.


#46
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

Vizualizare mesajSpadan, pe 13 octombrie 2015 - 14:19, a scris:

Tehnica si forta le poti antrena, dar viteza este in mare parte nativa.
Corect, dar doar cu viteza nu ajungi prea departe. Conteaza mult executia si capacitatea de a lua decizia corecta la viteza cu care se joaca azi, capacitatea de a crea spatii si de a profita de spatiile existente. Uite, de exemplu mi-a placut mult pasa de 20 metri a lui Vlaicu la ultimul eseu al Romaniei cu Italia, viziune in teren excelenta si executie jos palaria. De ce nu vedem mai des asa ceva? Probabil ca talentul exista, dar trebuie scos la suprafata si jucatorii trebuie incurajati sa aiba incredere in ei insisi ca pot juca si spectaculos.
Degeaba ai o aripa care alearga suta in 11 secunde, daca nu il inveti cum sa joace. Multi mari jucatori nu sunt teribil de rapizi si nici forte ale naturii, dar stiu sa-si foloseasca tehnica, sa exploateze spatiile libere, iar toate astea vin cu antrenament adecvat si multa practica: Dan Carter, Aaron Smith, Cory Jane, Will Genia, Quade Cooper, Kurtley Beale, Willie le Roux, Pat Lambie, Wesley Fofana (tare mult mi-ar placea sa-l vad in Super Rugby, e un jucator senzational) si asa mai departe. Din cei mai vechi mi-au placut enorm Christian Cullen si George Gregan, amandoi cu tehnica si decizie foarte buna. Nu trebuie sa fii o locomotiva ca Izzy Folau, George North sau Julian Savea ca sa joci rugby la cel mai inalt nivel, dar trebuie sa fii inteligent, mobil si bine antrenat intr-un mediu adecvat, de catre antrenori care stiu meserie.
Apropo de "noi jucam cu inima": exact acelasi discurs l-am auzit de nu stiu cate ori aici, in Australia, cand vine vorba de fotbal. "Nu avem noi cine stie ce jucatori tehnici, dar ne dam viata pe teren". De cate ori aud asta nu stiu ce sa fac: sa rad sau sa plang. Fiu-meu de 13 ani joaca fotbal si, discutand cu cei din sistem, vad ca oamenii au inceput sa realizeze ca fara o pregatire bazata pe tehnica la varste mici nu poti creste jucatori de valoare. Au inceput sa se miste lucrurile cat de cat, dar mai e mult pana departe.

Edited by beastie, 13 October 2015 - 15:10.


#47
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010

Vizualizare mesajbeastie, pe 13 octombrie 2015 - 04:11, a scris:

Ce joaca Romania e de anii '70, nu s-a mai evoluat demult, in timp ce alte tari ne-au ajuns si depasit.
Si antrenorii de la copii sunt tot din perioada aia, si, oricum, mentalitatea la toate nivelurile e ca trebuie sa jucam in forta, pentru ca asta ne-ar defini ca practicanti de rugby: Alin Petrache declara recent ca "nu suntem o natiune de sprinteri, dar suntem puternici". :)

#48
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,783
  • Înscris: 15.08.2014
23-19 pt Africa de Sud, cu eseul în min 74. Meci de coşmar.
Primul eseu marcat de galezi a fost super. Dar asta e.
Aştept la 21h00 Les Bleus contra All Blacks.
Mă cam tem pt Franța...dar Allez les Bleus!!!

Rien est plus beau que l'esprit de l'equipe!

#49
petit_christian

petit_christian

    Homo mirabilis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,783
  • Înscris: 15.08.2014
62-13 pt N Zeelandă. Eu unul îi văd campioni mondiali.
N au adversar.

#50
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,358
  • Înscris: 10.09.2014
Francezii au fost penibili. De galezi in schimb mi-a parut rau.

#51
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004

Vizualizare mesajpetit_christian, pe 17 octombrie 2015 - 22:49, a scris:

62-13 pt N Zeelandă. Eu unul îi văd campioni mondiali.
N au adversar.
NZ sunt recunoscuti ca "chokers", clacheaza cand nu te astepti :) Sper totusi sa-i bata pe sub-africani si sa ajungem sa vedem o finala intre cele mai spectaculoase echipe la ora actuala, NZ vs. Australia. Cu conditia ca si the wobblies sa ajunga acolo si sa nu se impiedice. Ar fi interesant sa nu vedem nici o echipa din emisfera nordica in semifinale.

Vizualizare mesajLeopardSurd, pe 18 octombrie 2015 - 00:51, a scris:

Francezii au fost penibili. De galezi in schimb mi-a parut rau.
Ce ne puteam astepta sa faca Franta in fata unei echipe in care jucatorii din pachetul de inaintare au tehnica la fel de buna ca si fundasii? Ai vazut cum le mergea jocul de pase si cat de bine stapanesc tehnica offload-ului? Pe postul local l-au avut invitat sa comenteze pe Ben Robinson, ex-Wallaby, care spunea dupa meci ca All Blacks au avut atat de mult succes de-a lungul datorita faptului ca fac lucrurile simple foarte bine, executia lor e superioara. Ei invata de la varsta de 8-9 ani jocul de pase, ceea ce e in flagrant conflict cu ce zicea neica nimeni ala din FRR. Daca ii inveti tehnica pe jucatori atunci cand trebuie vei avea jucatori tehnici. Cu buldozerul nu merge in sportul asta.
Cine are ochi de vazut din federatie ar trebui sa vada jocul NZ de astazi cu Franta, poate oamenii inteleg in sfarsit de ce unele echipe au success si jocul lor e placut la vedere. Pachetul de inaintare al All Blacks, de la 1 la 8, nu avea viteza celor din linia de fund, dar tehnica lor in manevrarea balonului e mult peste ce se joaca in Europa.

#52
beastie

beastie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 748
  • Înscris: 08.12.2004
L.E. Wow, am vazut in reluare eseul sud-africanilor cu Wales, ati vazut ce pasa de exceptie, pe la spate, a dat Vermeulen? Mai tineti minte in meciul Australiei cu Anglia offload-ul pe la spate al lui Sekope Kepu, dintr-o pozitie aproape imposibila, de la primul eseu al lui Ben Foley?
http://media.smh.com...ss-6899114.html
Pasele astea nu vin de la sine, sunt ani de munca facuta cu cap in spate.
De-aia cei mai buni vor ramane pentru mult timp cei mai buni: datorita tehnicii. Focusul trebuie pus in pregatirea copiilor pe tehnica. Selectia la varste mici e o loterie si e stupid sa crezi ca iei un copil de 9 ani ca sa-l faci prop sau aripa, copiii cresc si evolueaza diferit dpdv fizic, mental, etc. Dar daca bagajul tehnic e acolo, e mult mai usor mai tarziu de incerci sa joci free flowing rugby fara sa arunci pase aiurea sau sa scapi mingea inainte in situatii simple. La fel e si in fotbal si in orice alt sport, de echipa sau individual: tehnica e de baza la varste mici.

Edited by beastie, 18 October 2015 - 02:52.


#53
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005

Vizualizare mesajpetit_christian, pe 17 octombrie 2015 - 22:49, a scris:

62-13 pt N Zeelandă. Eu unul îi văd campioni mondiali.
N au adversar.
Francezii au fost moi de tot (m-a uimit asta!)... iar Africa de Sud e o nuca tare... la fel si Argentina.
Negrii au jucat foarte bine, iar cateva eseuri au fost fabuloase :)

#54
Daian95

Daian95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 17.03.2012
Noua Zeelanda e din alta galaxie, nu ii vad sa aiba probleme in adjudearea trofeului.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate