Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

pareri despre AMVIC

- - - - -
  • Please log in to reply
1204 replies to this topic

#55
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
mda, suna a reclama
si eu am proiectul meu, dar ca trebuia refacut de un structurist de la amvic, si modificat....
lucru pe care uiti sa-l spui...
amvic nu suporta deschideri mai mari de 6 metri, nu suporta zid la etaj decit peste zid la parter, nu suporta spatii vitrate mari...

succes cu solutia aleasa!

#56
andre0tti

andre0tti

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 14.08.2006

 andre0tti, on Aug 14 2006, 16:51, said:

[font=Arial Black]
E si cu sotul meu ne construim o casa in sistem amvic! insa dela asa renumita firma amvic am procurat doar cofrajele! Proiectul l-am avut noi si echipa am gasit-o pe aceea care a construit prima casa in sistem amvic, cea cu care se lauda la OTV cu ea!  Firma amvic nu-ti asigura decat cofrajele de constructie tre sa te ocupi tu!    ce sa spun? sistemul este ft bun si se merita , este mult mai ieftin decat caramida si ofera mai multe avantaje: 1 rapiditate, elimina necesitatea punerii ulterioare a polistirenului, peretii ies drepti nu mai8 trebuie sa indrepti ! sunt ft calduroase iarna si racoroase vara!! Va recomand cu caldura!! :coolspeak: [size=6]
nu esti obligat sa alegi unul din proiecte! eu m-am dus cu al meu! sunt case ft bune si in viitor numai asa se vor construi



nu este deloc reclama! cred ca nu ai inteles! laud numai tehnologia nu si firma amvic la care am fost pt discutii!!! proiectul este facut de o arhitecta ce nu colaboreaza cu amvic! rezistenta ti-o poate face orice arhitect dc te duci cu detaliile tehnice date de amvic! eu am putut!puteti si voi! nu aveti nevoie de la firma respectiva decat de cofraje!! in rest atitudinea cu clientii lasa de dorit si spun baliverne referitoare la pretul constructiei! ei nici nu stiu sa construiasca colaboreaza cu firme de constructii!

#57
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005

 andre0tti, on Aug 14 2006, 17:15, said:

nu este deloc reclama! cred ca nu ai inteles! laud numai tehnologia nu si firma amvic la care am fost pt discutii!!! proiectul este facut de o arhitecta ce nu colaboreaza cu amvic! rezistenta ti-o poate face orice arhitect dc te duci cu detaliile tehnice date de amvic! eu am putut!puteti si voi! nu aveti nevoie de la firma respectiva decat de cofraje!! in rest atitudinea cu clientii lasa de dorit si spun baliverne referitoare la pretul constructiei! ei nici nu stiu sa construiasca colaboreaza cu firme de constructii!
Unde e casa ? Poate aceeasi echipa lucreaza la casele noastre (impartita in doua acum)  :D . Vezi ca eu am pus poze si comentarii pe "Sa construim o casa" .  Noi suntem la parter acum, urmeaza sa toarne betonul. Asteptam stalpii de sustinere ai cofrajelor la turnare :crybaby: . La voi erau ?

Edited by Ana_Karr, 14 August 2006 - 18:57.


#58
buldibabaiu

buldibabaiu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.08.2006
[font=Arial Black][size=6]
Salut toata lumea de pe forum! In primul rand vreau sa va atentionez sa nu mai folositi sintagma sistem amvic. AMVIC este fosta firma Corina Gealan pe care patronul a redenumit-o , despartindu-se de fosta lui sotie Corina...din cate stiu eu.
Folosind in continuare denumirea de sistem amvic nu faceti decat sa faceti reclama gratuita acestei firme. Sistemul este de fapt o constructie de beton armat in cofraje de polistiren sau mai bine zis un sistem diafragma ca cel de la blocuri, celebrele placi de "Granitul" care are polistiren atat la interior cat si la ext. am observat k pe forum sunt atat persoane care sunt de acord cu acest sistem cat si contra. ba chiar mai mult am vazut k un anume "knees" face o reclama desavarsita si in detaliu acestui sistem dar mai ales firmei de mai sus, consider ca aceasta pers este un om din interirul firmei . dc tot s-a apucat sa dea asemenea detalii in fav firmei sa dea si dezav  la aceasta firma. eu personal imi construiesc o casa in acest sistem si va pot spune ca sunt atat av cat si dezav pe care le voi enumera mai jos.
referitor la parerea unui user ca e mai bine in sistem clasic va pot spune ca pana la a lua decizia sa o construiesc in acest sistem mi-a luat o per de aprox 2 ani, incepand cu dorinta de a construi o casa de locuit din lemn, ramanand insa profund dezamagit de oferta reala de pe piata romaneasca si de modul real de constructie al acestor case ( panouri OSB in loc de lemn brut, sistem care nu se fol in America de unde isi are originea acest tip de constructie). astefl am ajuns sa ma interesez de sistemul de cofraje de polistiren . pot spune k acest sistem este la inceput dar parerea mea e ca va castiga o mare parte din piata de constructii din Ro. in ceea ce priveste colaborarea cu firma producatoare aceasta a lasat de dorit , personalul  care te intampina oferindu-ti niste date ireale referitoare la pret si constructie. ei sunt doar prod de cofraje, geamuri si tamplarie PVC CI NU CONSTRUCTORI .
va pot spune din proprie experienta k acest tip de casa, respectand parametrii de rezistenta si folosindu-se numai materialele adecvate nu se poate scoate sub 200-220E /mp constructie la rosu in varianta in care in acest pret  intra toate materialele pt constructie (inclusiv cuie sarme, "scobitori"etc) si aprovizionarea cu alimente a echipei de constructori.

AVANTAJE:
-constructie rapida, izolare termica si fonica dat polistirenului folosit la int si ext, finisajele rapide si ieftine( se reduce incarcarea zidurilor cu ciment , cump adezivului si lipirea polistirenului) etc
- o casa la cheie in acest sistem de aprox 200 mp consta in jur de 60.000 E cu tot cu racordari

DEZAVANTAJE:

- desi se face reclama ca ti-o poti construi singur nu prea se poate decat intr-un termen ft lung si plin de riscuri
- iti trebuie diriginte de santier pt a-ti urmari lucrarea dar care sa cunoasca in prealabil si sistemul
-iti trebuie un inginer de rezistenta care sa-ti fac rezistenta in acest sistem
- trebuie sa concepi bine proiectul de arhitectura deoarece ulterioare modificari( ferestre , usi, alte spatii, daramarea unui perete, extindere) nu  se mai pot efectua
- nr mic de constructori cu EXPERIENTA in acest sistem


am vazut la un moment dat ca unul dintre useri "andre0tti"  si-a exprimat parerea despre acest sistem  si sunt de acord cu cele scrise de ea. ii urez bafta in constructia casei.

in concluzie astept intrebarile voastre si sper sa va pot fi de folos!! as dori dc se poate sa luam leg in particular dc sunt doritori de a afla mai multe deoarece nu vreau sa fac reclama ci doar sa sfatuiesc pe alti tineri care doresc sa-si faca o casa ca mine.

PS: nu exista numai un singur producator de cofraje din polistiren , la ultimul targ de constructii resp in primavara a. c  am numarat cel putin  alti 7 producatori. Asadar nu cont in principal producatorul ci ATENTIE!!! CONSTRUCTORUL

#59
gabigrigore

gabigrigore

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.09.2004
Sunt unul din cei care au cumparat in luna februarie una din casele din Iasi pe care probabil le-ati vazut cei care ati inceput thread-ul. De atunci si pana acum am lucrat la definitivarea interioarelor. Pentru ca sunt multe de spus, astept intrebari la care sa va raspund punctual. Tocmai m-am mutat in ea acum 2 zile, asa ca va voi tine la curent cu micile "intamplari" care compun experienta locuirii intr-o astfel de casa. Astept intrebarile voastre. Le puteti trimite si pe mail la [email protected]

Edited by gabigrigore, 18 August 2006 - 16:04.


#60
Ana_Karr

Ana_Karr

    Ana

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,500
  • Înscris: 06.04.2005
Sa stapanesti casa  sanatos, si sa va aduca numai bucurii !

Deci nu stii cum se comporta la frig ?
Ce suprafata are ?
Ne poti arata poze ?

Asteptam sa ne impartasesti din experienta ta, ca proaspat mutat in casa noua. Noi ne-am mutat acum vreo 7 ani, intr-o casa  la cheie, si vreo 6 luni, tot descopeream mici/mari defecte. Ajunsesem sa ne intrebam ce mai poate sa se iveasca. Eram chiar curiosi.  

Ar fi interesat daca ne-ai spune ce utilitati ai in zona, si cum iti asiguri tot confortul (caldura,apa, etc).

#61
julian6

julian6

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 28.08.2006
pt gabi:iti urez sa te bucuri atat de casa cat si de confortul locuirii "pe pamant'.eu incerc sa aflu dezavantajele folosirii sistemelor cu polistiren umplut (IFC) si ma bucur ca iti exprimi disponibilitatea sa ne impartasesti din "pataniile tale".acum spune-mi si mie daca ai facut scara din beton cum ai fixat-o de perete?ai decupat polistirenul?ce deschideri maxime ai ca am inteles ca max ar fi de 6 m?peretii interiori i-ai facut tot din beton?ti-ai propus semineu?
pt ana : ti-am vazut posturile si nu ai mai pus fotografii.bafta cu finisarile! parca nici tu nu ai utilitati :cum ai facut cu putul( adica il ai din proiect in casa)?
pentru cei care au habar:vreau sa imi montez pompa de caldura dar am inteles ca apa este foarte calcaroasa si s-ar infunda sau se fac depuneri f repede .este adevarat sau sunt basme?


pt gabi:iti urez sa te bucuri atat de casa cat si de confortul locuirii "pe pamant'.eu incerc sa aflu dezavantajele folosirii sistemelor cu polistiren umplut (IFC) si ma bucur ca iti exprimi disponibilitatea sa ne impartasesti din "pataniile tale".acum spune-mi si mie daca ai facut scara din beton cum ai fixat-o de perete?ai decupat polistirenul?ce deschideri maxime ai ca am inteles ca max ar fi de 6 m?peretii interiori i-ai facut tot din beton?ti-ai propus semineu?
pt ana : ti-am vazut posturile si nu ai mai pus fotografii.bafta cu finisarile! parca nici tu nu ai utilitati :cum ai facut cu putul( adica il ai din proiect in casa)?
pentru cei care au habar:vreau sa imi montez pompa de caldura dar am inteles ca apa este foarte calcaroasa si s-ar infunda sau se fac depuneri f repede .este adevarat sau sunt basme?

#62
George.L

George.L

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 30.08.2006
Pentru cei interesati de casele construite cu cofraje din polistiren va sfatuiesc sa nu va incurcati cu firma AUSTROCASA din Iasi. Un prieten de-al meu a avut ghinionul sa lucreze cu ei si s-a dovedit a fi foarte neseriosi. Nu isi respecta termenii de executie, lucreaza cu muncitori necalificati pe care ii lasa nesupravegheati si bine-nteles ca lucrarile sunt de proasta calitate. Asa ca, nu uitati ca traim in Romania.

#63
kiobubu

kiobubu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 31.08.2006
Salut!
Ce nu inteleg eu este ca, cu 6,25 cm de EPS punctul de inghet e inca in perete si nu in polistire.
Si partea cea mai interesanta este ca pe acelasi site (http://www.amvic.ro/...cpolistiren.php) intr-un loc zic ca 5 cm nu ajunge (fisierele pdf din josul paginii), iar in altul "preaslavesc" solutia cu 6,25 cm.
A facut cineva o comparatie intre caramizi PTH 30cm + EPS 10 cm si solutiile Lego?
Ce ma atrage cel mai tare pe mine e ca construiesti mai repede si nu te fura meseriasii.
Astept opinii!

#64
bushacka

bushacka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 01.09.2006

 cmd, on Jan 27 2006, 10:15, said:

mie cand am sunat la ei mi-au dat urmatoarele detalii:
pret pe mp cofaj poliester - 24 euro
intr-un mp de cofraj intra 0.15 mc beton
intr-un mc beton intra approx 25 kg fe beton
din cate am vazut eu cofrajul poti sa-l faci singur, nu e mare filosofie.betonul poti sa-l aduci de la o statie de betoane si sa-l pompezi in cofraj.
Un calcul arata urmatoarele: la un mp de cofraj mai intra 0.15*100euro/mc beton=15 euro si inca vre-o 3 euro fe beton. Total vre-o 45 euro/mp cu tot cu schela si betonul. Mai vine si ceva transport si alte cheltuieli neprevazute(schela, sprijinire cofraj, s.a.m.d) si sa zicem ca se dubleaza pretul si ajungi la 90 euro/mp la rosu ceea ce zic eu ca e ok. Asta daca o faci tu in regie proprie. Mie mi se pare ok.

Poate ca nu am inteles eu bine, dar tu ai calculat mp de zidarie (o bucata de 1 mp dintr-un perete) care nu are nici o legatura cu mp construit.

Edited by bushacka, 16 September 2006 - 13:39.


#65
cmd

cmd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 28.06.2004
Nici eu n-am inteles bine unde anume vrei sa bati. Da daca esti putin mai explicit, poate putem injgheba un dialog. Nu vad unde se vorbea de mp construit ca sa fie necesara o legatura. Si ca sa te ajut sa fii la fel de exact pe cat pretinzi - o bucata se masoara intodeauna in mc. Suprafetele se masoara in mp. Astept sa-mi explici ce si cum. Enlight me please!

#66
bushacka

bushacka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 01.09.2006
Unde ai gasit tu unitatea de masura in sistemul international pt. "BUCATA"? Ma rog masoara tu o bucata de panza in mc....dar cred ca ai inteles ce vreau sa spun
Din cate am inteles eu oferta Amvic este de 300E/mp constructie la rosu care e mai mic decat pretul tau de 90E/mp de zidarie asa ca pur si simplu nu am inteles calculul tau.
Un perete are 2,5m inaltime, ceea ce la pretul tau de 90E/mp zidarie rezulta un pret de 225E/m liniar de zid!!!!!!!!!

Edited by bushacka, 17 September 2006 - 13:35.


#67
cmd

cmd

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 627
  • Înscris: 28.06.2004
mda. ai dreptate cu bucata, desi eu faceam referire la o bucata de zid. in fine.
cat despre oferta amvic, cand m-am interesat, ei ofertau la bucata de cofraj polistiren si eventual proiect si schele. probabil ca daca te intereseaza mai pun la dispozitie si un specialist. chestia cu 300euro/mp constructie, n-am auzit de oferta asta de la ei. 300euro/ mp constructie suprafata locuibila sau construita sau...?ca sunt mici mari diferente. oricum, un avantaj la care fac ei referire cu privire la acest sistem este tocmai faptul ca n-ai nevoie de multi oameni pentru punerea in opera, ev. 2-3 si nu ditamai firma de constructii

#68
bushacka

bushacka

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 01.09.2006

 Eden, on Jan 26 2006, 20:14, said:

Eu vreau sa-mi fac casa cu sistemul Amvic.
Citisem in vara despre acelasi system la
Austrocasa. Am fost la tirg si am dat peste
cei de la Amvic. I-am cautat la locul unde
isi desfasoara activitatea , am stat in liniste
de vorba cu un reprezentant si… urmeaza
partea dureroasa.
Totul frumos si puteti citi despre ei pe
www.amvic.ro, dar cind am adus vorba
despre bani, mi-a pierit entuziasmul si
elanul cu care plecasem de acasa.
In luna decembrie lucrau cu preturile;
- la rosu   180  -  210 euro/mp;
- la cheie  450 -   500 euro/mp
daca faci modificari la proiectul lor platesti
alti  300 euro. Au 6 proiecte de case si eu
la toate as face mici modificari.
Intrebarea este: cum sa construim ca sa
iesim mai ieftin o casa in system amvic ?
Ai dreptate oferta era de 180-210 E/mp si nu se specifica daca este vorba de mp zidarie sau suprafata locuibila.
Eu sunt student la constructii si din cate stiu devizele, respectiv ofretele se fac la mp de suprafata locuibila asa ca scuze, dar am presupus ca oferta de 180-210 E/mp suprafata locuibila, constructie la rosu.

#69
oaga2006

oaga2006

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 03.09.2006
Salutare fratilor,

Din cate am vazut pe acest forum calculele la mp in acest sistem "amvic" "IFC" este cam egal sau uneori chiar mai mare decat mp clasic de caramida tip porotherm.

Aici eu consider ca mai este si mare problema cu "lipsa" de meseriasi in acest domeniu si eu zic ca este destul de importanta aceasta experienta.

Si eu intentionez sa-mi construiesc o casa, dar mi-am dat seama ca la fiecare sistem nou de constructie fiecare isi lauda produsul, dar cand e vorba de solutii concrete sunt cam stangaci.

Pana la urma varianta clasica de caramida facuta cu "cap" cred ca este mai realista. Parerea mea.

Numai de bine celor care si-au facut case IFC si sa ne mai imparteasca si noua din avantaje si dezavantaje. :coolspeak:

#70
melchiot78

melchiot78

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 29.05.2006

 scotty, on Feb 12 2006, 18:03, said:

Cei de la iglootech.ro sunt firma Energico Holding. Nu sunt noi, dimpotriva, sunt primii care au adus in Rom. sistemul acesta cu cofraje de polistiren prin 2001-2002. Au cosnstruit o casa demonstrativa in incinta Romexpo.
Pretul pare exagerat...Nu prea vad cine va cumpara...

In legatura cu Amvic. Fiind interesat de ceea ce am vazut la o emisiune tv acum 2 saptamani, am dat telefon si mi s-a spus foarte clar ca ei doar produc cofrajele, tu le cumperi, ei le livreaza si apoi te descurci. Adica, daca doresti, ei iti recomanda o firma de constructii dar nu raspund pt. lucrare.
Cel putin asta mi-a spus domnita care mi-a dat informatiile.

Intre 22-25 martie va fi la Romexpo targul "Expo construct" si probabil ca acolo vom afla multe oferte...

  SALUT NU VA INCURCATI CU ENERGICO-HOLDING  SUNT TZEPARI SE CHINUIE DE 3 ANI SA TERMINE ASA ZISUL COMPLEX REZIDENTIAL DIN GIULESTI  SI DE ABIA AU TERMINAT 2 CASE LA GATA, CUNOSC OAMENI CARE S-AU INCURCAT FOARTE RAU CU EI AU  CONTRACTE COMUNISTE CARE AI AVANTAJEAZA  TOTAL


 Eden, on Feb 10 2006, 22:51, said:

Am primit o firma noua www.iglootech.ro.

Construiesc pe baza aceluiasi sistem din cofraje termoizolante. Au citeva
schite de arhitectura , mult mai interesante , dar si aici este un dar… pretul.
Daca am aflat  corect  construiesc cu 650 – 700 euro/mp fara TVA.
Daca cineva are mai multe informatii  si ni le impartaseste si noua ii
raminem datori.

SALUT NU VA INCURCATI CU ENERGICO-HOLDING  SUNT TZEPARI SE CHINUIE DE 3 ANI SA TERMINE ASA ZISUL COMPLEX REZIDENTIAL DIN GIULESTI  SI DE ABIA AU TERMINAT 2 CASE LA GATA, CUNOSC OAMENI CARE S-AU INCURCAT FOARTE RAU CU EI AU  CONTRACTE COMUNISTE CARE AI AVANTAJEAZA  TOTAL

#71
zvic

zvic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.12.2003
@gabigrigore

M-ar interesa si pe mine mai multe detalii, cum ai rezolvat problema agatarii diferitelor lucruri de perete, cum se pot pune in bucatarie corpuri suspendate, confortul acustic.

#72
zvic

zvic

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 18.12.2003
Si acuma ca a venit si frigul m-ar interesa si confortul termic.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate