Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum v-a apucat dragostea pentru p...

Intrebare hdmi laptop lenovo

Fezabilitate - Adaugare microinve...

inmatriculare autoturism reprezen...
 2 aere conditionate pe un singur ...

Intarzietor de priza zahar

Oprire update Asus ZenFone 10

Concediu Canada - Gestiunea banil...
 Folii faruri - plastic sau sticla...

Alternative, reducere costuri, pa...

SUMMER HITS!

Conducta pluviala sparta la bloc....
 Medii admitere 2023 UPB - Faculta...

Cum pot crea o iluzie de tipul Fa...

Cand crezi ca le-ai vazut pe toat...

Damsel (2024)
 

pareri despre AMVIC

- - - - -
 • Please log in to reply
1204 replies to this topic

#37
Eden

Eden

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 64
 • Înscris: 07.05.2005
adizaha, cum dau de cei de la amroconstruct ?

#38
Bebeca

Bebeca

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 144
 • Înscris: 11.10.2005
Si cat costa mp la cei de la amroconstruct?

#39
phidias

phidias

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 767
 • Înscris: 13.07.2005
HUFF ?

#40
eddymutu7

eddymutu7

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 389
 • Înscris: 04.12.2005
@bebeca daca va hotarati sa construiti cu amvic,sa ne spui si noua pe etape...cum decurge totul.

#41
Bebeca

Bebeca

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 144
 • Înscris: 11.10.2005
Am vorbit acum cu un reprezentant Amroconstruct si cu Austrocasa si nu construiesc in Bucuresti, sunt doar pentru piata ieseana.

Din pacate.

#42
adizaha

adizaha

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,207
 • Înscris: 17.06.2005
deci am revenit.
va cer scuze pentru tacerea indelungata.

eu am hotarat sa merg pe clasic. "pe cadre cu caramizi"
de ce? pentru ca eram singurul (eu si prietena mea de fapt) care sustinea ideea acestui tip de constructie.
arhitectul si structuristul cica nu e bine (stim de ce spuneau asa : lipsa de competenta in domeniul asta care este prea nou totusi)

cei de al amro sunt tipic romani: foarte secretosi.
ei sunt o parte americana ( un tip de treaba cu care am discutat) si aprtea romaneasca cu toate tarele care decurg din asta.

pe final cand inca eram pentru a merge pe mana lor, imi spusesera ca:
imi pot imprumuta schele lor speciale; ca imi pot da (cuconditia sa platesc) un om sa supravegheze lucrarile (americanul aruncase o vorba ca ar veni el daca e liber), ca imi vor da o piesa de modificare a masinariei de turnat betonul (pentru a nu distruge peretii din polistiren).

tot insistau sa le dau proiectul iar astia de aici (arhitectul si structuristul) nu il faceau pentru ca nu prea stiau cum, si prin urmare nu il aveam ca sa pot sa fac niste calcule.

va pot spune urmatoarele:

cand am vb cu ei doream sa fac un subsol de 100 mp; un parter de 100 mp, un etaj de 100 mp si o mansarda de 40 mp.

dupa niste calcule foarte vagi, parterul si etajul 1 fara subsol si fara mansarda, la rosu, cu incalzire in pardoseala ar fi ajuns la 45 000 Eur.

era foarte mult sunteti de acord.
apoi le-am trimis o schita cu nivele si dupa mai multe insistente mi-au facut niste calcule care duceau doar piesele lor pe la vreo 25 000 . la ele se adaugau betonul si fierul beton.....

si am renuntat. pentru ca eram singur. nu neaparat pentru ca nu mi-as fi dorit sa o fac asa. pentr ua as fi avut un coeficient termic super bun, o rezistenta la cutremur impresionanta, si chiar si izolare fonica inauntru si fata de ce e afara super buna. dar v-am spus ca sunt singurul care isi dorea asa ceva si nu fiind calificat in domeniu..... m-am resemnat.

daca mai aveti intrebari, intrebati.

eu va recomand totusi iasiul chiar daca sunteti din alte orase. cine vrea sa faca pe sistemul asta trebuie sa scoata mai multi bamni la construire!!! deci iti vei permite un tir ceva care sa aduca materialele de la iasi, un specialist de-al lor (cu diurna suportata de tine) si eventual ce mai inchiriaza ei: schele alea.

va astept cu intrebari in limita a ce stiu eu.
repet: eu am renuntat. si sa nu credeti ca le fac reclama. dar stiti ce cred? ei au cateva comenzi pe iasi. si sunt multumiti cu ele pentru ca nu prea le fac fata. si nu se baga in alte parti.
in rest the usual stuff: sistemul lor e cel mai bun etc etc.
americanul e un tip de varsta mea (prin jurul lui 30) de treaba. asculta, pare sa accepte ce ii spui, este deschis. dar sa va dau un exemplu: i-am cerut "agrementul" si el ii spune unuia dintre angajatii romani: "intreaba-l pe X cu privire la asta, pt ca daca ar fi dupa mine i l-as da, dar stiu ca voi romanii sunteti secretosi about stuff...."
deci intelegeti.

#43
Eden

Eden

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 64
 • Înscris: 07.05.2005
Am revenit si va cer scuze pentru tacerea indelungata.  Am o intrebare:
a inceput cineva in jurul Buc. constructia casei in sistem  amvic ?

#44
kNeer

kNeer

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 05.05.2006

View PostEden, on Jan 26 2006, 20:14, said:

Eu vreau sa-mi fac casa cu sistemul Amvic.
Citisem in vara despre acelasi system la
Austrocasa. Am fost la tirg si am dat peste
cei de la Amvic. I-am cautat la locul unde
isi desfasoara activitatea , am stat in liniste
de vorba cu un reprezentant si… urmeaza
partea dureroasa.
Totul frumos si puteti citi despre ei pe
www.amvic.ro, dar cind am adus vorba
despre bani, mi-a pierit entuziasmul si
elanul cu care plecasem de acasa.
In luna decembrie lucrau cu preturile;
- la rosu   180  -  210 euro/mp;
- la cheie  450 -   500 euro/mp
daca faci modificari la proiectul lor platesti
alti  300 euro. Au 6 proiecte de case si eu
la toate as face mici modificari.
Intrebarea este: cum sa construim ca sa
iesim mai ieftin o casa in system amvic ?

La noi in tara  casele au o mare pierdere de energie, de circa 300% mai mult de cit cele din Germania. Practic este un paradox, o tara saraca ca a noastra consuma energie mai multa decit o tara bogata. Asta inseamna ca Romania este totusi o TARA BOGATA daca procedeaza astfel.
Aparitia unor sisteme termoizolante de constructie a caselor cu cofraje din polistiren trebuie salutata, mai ales ca un sistem se produce in tara dumneavoastra (AMVIC), DECI ASIGURA SI LOCURI DE MUNCA.
Am pornit la realizarea unei case in sistem cu cofraje termoizolante si pina m-am decis, am studiat tot ce am gasit pe internet . Foarte multi din ei ( vorbesc de Romania) incercau sa faca ceva , inclusiv Eurocasa, dar nu aveau nimic concret, importau cofrajele sau incercau sa le importe.
In urma cu 3-4 ani , un tip pe nume Altman, s-a zbatut, a alergat sa implementeze un sistem german-Isorast, dar nu a avut bani, dar lumea a aflat ca exista si astfel de sisteme de constructie, deci s-a realizat o familiarizare cu ele.
In urma cu 4 ani o firma canadiana Amvic, a incercat sa implementeze sistemul lor si a construit a casa la Romexpo( si nu firma Energi-co ).Firma Energi-co a incercat sa cumpere licenta Amvic, nu s-au inteles si a cumparat o licenta asemanatoare tot de prin Canada-SUA, insa cofrajul lor se misca in plan paralel, deoarece plasticul de legatura este firav in comparatie cu cel de la Amvic.
In zona Constanta este o firma care produce cofraje pentru case, insa acestea au multe hibe : se intrerupe diafragma de beton ( contrar legii) din 15 in 15 cm cu o bucata de polistiren de legatura , grosime 7 cm ; planeitatea cofrajului  are probleme ( instalatia este foarte veche-30 ani) , deci necazuri la finisaje ; inaltimea cofrajului este de 25 cm, iar latimea de 45 mm= probleme la rezistenta de imbinare a lor ; transferul termic este mai mare ca cel de la Amvic.
Din toamna anului trecut am intrat in tratative cu cei de la Amvic Bragadiru(provine din firma Corina Gealan, care mi-a realizat ferestrele la apartament), am vizitat unitatea de productie, situata la fostul FNC, utilajele sunt noi-Austria, produsul este complet ca sistem, inclusiv plafonul, la colt cofrajul are 23 cm. De polistiren, fapt ce duce la eliminarea puntilor termice( la o casa traditionala, problema ei este tocmai pierderea de caldura prin zona de colt, unde este beton), densitatea acestuia este de 24 kg./mc., grosimea peretilor este de 12,7 cm..
Cum precizati, exista 7 proiecte tip, de diverse dimensiuni si forme, este normal sa nu le agreeze toata lumea, dar se pot proiecta si alte modele si dimensiuni.
Daca dumneavoastra aveti un proiect , acesta trebuie ca sistemul de rezistenta sa fie proiectat in sistem Amvic. Asta inseamna munca , care trebuie platita.
Cofrajul Amvic are posibilitatea de implementare a stilpilor de rezistenta cu suruburi in zona talpii din plastic care face legatura dintre cei 2 pereti. O asemenea talpa sustine 90 kg., iar un mp. ( 2 buc.) are 32 talpi, deci 2880 kg.forta, iar betonul corespunzator are doar 375 kg.
Am vizionat tot ce s-a construit in Romania pe sistem de cofraje polistiren si am tras concluzia ca sistemul Amvic raspunde foarte bine la conditiile tarii-clima si cutremur, de aceea imi construiesc casa cu el.
In Slatina,Afumati, Pantelimon, Tunari-3 case, Branesti, Pitesti, sunt case in executie pe sistem Amvic si am aflat ca au dat 43 proiecte, iar biroul lor de proiectare are deja contract pentru o lucrare S-P+3 in orasul Ploieti.
Deci lucrurile stau altfel fata de cum le prezentati dumneavoastra si colegul Adihoza.
In anul 2004 in SUA si CANADA s-au construit 600 000 case pe sistem Amvic sau similare si sunt documente care arata ca in urmatori ani se va ajunge la circa 50% din totalul caselor.
In Germania, anual circa 50 000 case se construiesc pe sistem cofraje polistiren, multe case se realizeaza in Norvegia, Suedia, Polonia etc.
Ne asteapta vremuri grele, Energia este detinuta pe alte meleaguri, iar cei care vor trata cu usurinta aceasta problema , vor scoate multi bani din buzunar.
Poate am fost plictisitor cu aceste informatii, dar le-am spus din suflet si am sa va invite cind casa este gata, s-o vedeti  si sa-i analizati performantale.

Cu salutari,
kNeer

#45
Tuliman

Tuliman

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,690
 • Înscris: 27.10.2004
@kNeer: Exemple de preturi poti da?

#46
bcih

bcih

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1
 • Înscris: 04.05.2006

View Postadizaha, on Feb 16 2006, 10:24, said:

Mie mi se pare ca va pierdeti timpul cu aia de la amvic.
doar daca vreti cumva sa le faceti reclama si sa mentineti interesul pentru ei.
mie nu imi inspira incredere si la relatiile cu clientii sunt de toata jena.

asadar orientati/va spre altii. din concurenta sunt care deja au construit si au o oarecare idee despre ce vorbesc. mi se pare o diferenta de la cer la pamant intre o casa construita intr/o expo si o casa in care chiar locuieste cineva.

eu merg pe mana celor de la amroconstruct. suna si asta a reclama recunosc. dar dintre cele trei firme la care am apelat ei imi par cei mai de bun simt.

Imi miroase a reclama! Oare ai un interes?
Eu am vorbit cu cei de la amvic, sunt la inceput de drum in Romania, dar afara (State si Canada, cel putin) se construieste la greu in sistem amvic! Am fost la ei in fabrica.. si se lucreaza ... concluzia mea: cred ca au comenzi, pentru ca pe stoc nu-ti lucreaza nimeni astazi, nu? Din cate am inteles au deja construite niste case in jurul Bucuresti-ului si alte case in curs.
O sa ma mai interesez si daca mai aflu ceva va spun ... Si eu vreau sa-mi construiesc o casa .. si caut!

O zi buna!

#47
Eden

Eden

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 64
 • Înscris: 07.05.2005
kNeer,  miroase de la distanta a reclama. Ieri pe OTV am vizionat reclama lor. Intru pe forum si ce vad…..parca se mutase reclama de la televizor pe forum.
Toti cei care au postat toata iarna aici, cunosc avantajele, dezavantajele, cum
se construieste in sistemul asta si tot istoricul.
Dupa toate schimbarile facute de ei pe seite, atelierul de proiectare lasa in
continuare de dorit.
Oamenii care au postat aici banuiesc ,ca au venituri limitate, sunt tineri si doresc sa-si faca o casa fara un jaf la drumul mare din partea constructorilor.
Cred kNeer, ca ai observat ca pe forumul acesta  in domeniul constructiilor,
finisajelor, etc se dau sfaturi, se indruma, se invata fara pretentii de plata,
cinstit, din suflet si daruire fata de profesie .
Daca am gresit numind postul tau  reclama, te rog sa ma ierti
Daca iti construiesti cu adevarat o casa cu amvic, toti te rugam sa ne scri
impresii de pe santier , cum evolueaza lucrarea pe etape si ce ne arde cel mai
tare preturi.

#48
eddymutu7

eddymutu7

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 389
 • Înscris: 04.12.2005
Ca pe tot roman`ul,ne intereseaza capitolul cel mai important,amintit  si mai sus:pretul.
Daca se poate niste date fixe:
Cam cat a iesit mp2 (pret)? la rusu/la cheie
Durata contructiei?si cate ceva despre proiectul tau,este unul dintre cele 7 sau nu?ca sa ne facem o idee despre termenul de executie.

Multumesc anticipat

#49
purix

purix

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 20
 • Înscris: 09.02.2006
Eu am vazut o casa in constructie in sistem amvic si am intrat in vorba cu dirigintele de sanitier, cred, pt ca dadea ordine pe acolo, si din cat mi-a explicat, sitemul are o gramada de avantaje, rezistenta la cutremur de peste 8 grade, termoizolatie foarte buna, rapiditate in executie (cica manopera e mai mica, dar nu cred), etc. Despre defecte nu a suflat un cuvant, si imi pare rau ca nu l-am intrebat, dar chiar nu mi-a trecut prin cap, in schimb l-am intrebat de pret. A spus ca nu stie pretul exact, dar cica ar fi in jurul la 50 - 60000 euro. Chestia este ca am omis sa intreb mai multe lucruri: suma este  pentru casa la rosu, sau cu tot cu finisaje, casa era construita in regim propriu sau cu firma? Alta problema este ca nu stiu cati m2 avea casa, dar din cate am vazut eu se pregateau sa treaca si spre etaj, deci cred ca avea peste 120-130 m2. Adevarul este ca nu prea ma pricep la estimari cand e vorba de constructii, dar la parter, avea 2 camere destul de mari, una mai mica, un hol si un loc unde cred ca venea scara.  Dupa parerea mea,ca orice tehnologie noua nu inspira incredere romanilor, mai ales ca nu am vazut inca nici o casa terminata, sa o vezi si sa o analizezi si mai ales sa stii pretul total. Om trai si om vedea!
Daca iese la pret chiar si cu 20-30% mai scumpa decat o casa clasica din bca facuta in regim propriu eu zic ca merita, numai daca are avantajele pe care le-a expus nenea ingineru', poate ca sun eu mai paranoic cand vine vorba de incalzire si cutremure :P , nu de alta da ma platit la gaze iarna asta :cursing:  :death:  (stau la casa)

#50
Eden

Eden

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 64
 • Înscris: 07.05.2005
[quote name='purix' date='May 12 2006, 15:25' post='1496844']
Eu am vazut o casa in constructie in sistem amvic si am intrat in vorba cu dirigintele de sanitier


Poti sa ne spui unde se construieste casa aceasta?
Vreau sa-i fac o vizita si eu.    
                                Multumesc pentru amabilitate

#51
eddymutu7

eddymutu7

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 389
 • Înscris: 04.12.2005
ai mai aflat cate ceva eden?

#52
mihaipg

mihaipg

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 26
 • Înscris: 21.07.2006
http://asdfsadfa
COnstructii pe sistem Amvic la super preturi. Pana la urma, cat pot sa mai traiasca firmele astea de constructii care umfla la maxim, cu profiuturi de 70-80%. Daca ii intrebi, iti dau toate argumentele posibile. DIn pacate, toate cam scartzie. Incercati la ashtia - au referinte bune shi pretul m-a lasat masca.

post moderat

mihaipg: deocamdata doar 3 zile, ca avertisment, dar in continuare incearca sa te abtii, ca nu suntem toti batuti in cap.

Edited by Kidu, 11 August 2006 - 10:53.


#53
Bebeca

Bebeca

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 144
 • Înscris: 11.10.2005
Am sunat acum ceva timp, la o firma din Pitesti care construieste in sistem Amvic. Pretul pe care mi l-au dat ei era intre 350-400Eu/mp la cheie, in functie de finisajele dorite. Spunea omul ca se poate ajunge si la 500-600Eu/mp, dar numai daca se folosesc materiale de finisare foarte scumpe (cum ar fi marmura).

Edited by Bebeca, 14 August 2006 - 14:02.


#54
andre0tti

andre0tti

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 12
 • Înscris: 14.08.2006
[font=Arial Black]
E si cu sotul meu ne construim o casa in sistem amvic! insa dela asa renumita firma amvic am procurat doar cofrajele! Proiectul l-am avut noi si echipa am gasit-o pe aceea care a construit prima casa in sistem amvic, cea cu care se lauda la OTV cu ea!  Firma amvic nu-ti asigura decat cofrajele de constructie tre sa te ocupi tu!    ce sa spun? sistemul este ft bun si se merita , este mult mai ieftin decat caramida si ofera mai multe avantaje: 1 rapiditate, elimina necesitatea punerii ulterioare a polistirenului, peretii ies drepti nu mai8 trebuie sa indrepti ! sunt ft calduroase iarna si racoroase vara!! Va recomand cu caldura!! :coolspeak: [size=6]

View PostEden, on Feb 10 2006, 19:02, said:

Nu-mi vine sa cred ca, o firma de constructii care isi face publicitate mare
prin expozitii si saptaminal la tv., are “ specialisti “ in domeniu care , lasa
mult de dorit.
    Am vrut sa-i raspund lui “aug” la ce m-a rugat pe mail si am intrat la
www.amvic.ro.  SURPRIZA !!!  au schimbat site-ul iar.
    Mai bine il lasau pe cel vechi, dar am aflat urmatoarele:
- simbata la ora 12 pe OTV  are loc “lauda “ cit de buni sunt  - (aug);
- au adaugat o casa noua  Casa Irina;
- sectiunile caselor nu se mai pot mari, ( de ce sa le corecteze, acum
te chiorasti) , dar tot pline de greseli sunt;
     Va rog, daca aveti timp intrati la ei si STUDIATI casele:
      -   Irina   in mod special fiind si noua , adaugata (ma intreb cit o fi asudat
saracul proiectant, cite nopti nedormite sa gindeasca capodopera, pentru care,
noi o sa facem coada s-o comandam);
- Luiza
- Cristina
Stiu ca, saptamina trecuta tavalisem in noroi Casa Mihaela; dar uite ca
si-au chemat ajutoare (OARE ),  au pus mina de la mina au refacut site-ul
sa  ne demonstreze tuturor cit de afoni sunt.
Cine o fi verificat, aprobat, semnat proiectele Celor 7  Case expuse ?
Cine o fi verificat si dat OK la aparitia site-ului ??????
O fi bun sistemul de cofraje termoizolante pentru formarea peretilor din
beton, dar  nu construiti  de specialistii de la amvic.
   Cind ei au rateuri  la proiectare, ce baza sa mai avem cu cei de pe  santier?
    Acum imi dau seama !!!!!!!  Cheltuielile care le trec ei la sfirsitul lucrarii,
( deloc neglijabile ) sunt banii nostrii, cu care le platim incompetenta ??!!
D-na ing. CAMELIA PAPUC de la departamentul tehnic, acestea sunt
CASELE CU PASAPORT ENERGETIC  obligatorii din anul 2007 ????
nu esti obligat sa alegi unul din proiecte! eu m-am dus cu al meu! sunt case ft bune si in viitor numai asa se vor construi

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate