Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se pot utiliza imaginile generate...

Alternativa la Paint pe Ubuntu

Recomandare WYSIWYG HTML Editors

Alegere aspersoare
 Despre Japonia - tara pe care nu ...

ICSee din sursa sigura sau echiva...

Exista vreo metoda sa pasez contu...

Acumulator 3.7v
 Andaluzia sau Tara Bascilor

reparatie camin vizitare put

Pragurile minime de raportare pen...

Anevrism de aorta ascendenta
 Dovada adresei de resedinta

Tulsa King (2022 - )

Tv box android fara "servicii...

Factura platita la Supercom si ne...
 

montare amplificator semnal

- - - - -
  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1
rayden26

rayden26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 20.07.2009
Salut tuturor. Am si eu o nelamurire legata de cum ar trebui montat un amplificator de semnal. Am cablu de la RDS si de ceva timp am o calitate slaba a semnalului pe anumite posturi TV, in special pe cele HD (nu folosesc receiver-ul lor, ci DVB-C-ul televizorului), asa ca mi-am cumparat ieri un splitter cu amplificare de semnal. I-am chemat si pe cei de la RDS, eu un eram acasa cand au venit, tot ce au facut a constat in inlocuirea mufei din spatele televizorului (deh, cat profesionalism...)
In momentul de fata, semnalul TV este impartit la 2 televizoare printr-un splitter montat de cei de la RDS. Pentru a reduce cantitatea de cablu din apartament, acest splitter l-am montat in podul blocului, eu locuind la ultimul etaj, ceea ce nu imi permite sa montez acolo splitterul cu amplificare deoarece nu am priza (acesta trebuie alimentat). Pot monta acest amplificator in casa, inainte ca semnalul TV sa ajunga in televizor ? Cu alte cuvinte, e vreo problema daca pastrez si splitterul obisnuit? De asemenea, poate reprezenta o problema faptul ca la unul dintre televizoare excesul de cablu cu semnal TV este pastrat incolacit ?

Bineinteles, inainte de a face modificari, o sa verific starea mufelor si a conexiunilor. Cablul coaxial este in stare buna, standard RG6 U, 75 ohm.

Multumesc pentru raspunsuri.

Edited by rayden26, 16 September 2015 - 14:07.


#2
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
cu cat mai putine "intreruperi" cu atat mai bine.

cel mai simplu ar fi sa pui amplificatorul ala in pod si sa-l alimentezi cu un cablu, din casa.
sau vezi daca ai norocul sa stie de telealimentare. poate fi montat si inante de tv, dar cel
mai bine ar fi sa inlocuiasca splitter-ul ala din pod.

cu facutul colac al cablului nu e o problema, dar sa nu fie cantitate de cablu mare.

#3
rayden26

rayden26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 623
  • Înscris: 20.07.2009
Cablul are 12-15 m, nu e foarte mult.

#4
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
3-5m mai e cum mai e, 12-15 e cam mult si inutil. doar nu-l scoti pe geam, in gradina, la un gratar.

mai scurteaza-l, eviti pierderi inutile de semnal.

#5
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Eu la casa de la "mosie" preiau semnalul de la un vecin. In schimb el primeste iarba din curte pt vacile lui.
Ideea e ca sunt peste 40m de cablul. Asa ca prima data am cumparat un cablu foarte bun.
Atentie. Nu conteaza sa fie doar de 75 si pe el sa scrie RG6. Ca si chinezi stiu sa tipareasca...De fapt ei au inventat tiparul, hi, hi..
Asa ca atunci cand mi-am luat cablul, l-am decalotat, hi, hi, ca sa il vad. Si sa aiba tresa la greu, nu 2 floace impetite peste o poleiala rara. Mufele noi noute.
Amplificatorul l-am telealimentat prin cablul coaxial. Adica in casa mea am sursa de 12 V pe care o leg la cablul coaxial.
Iar amplificatorul este montat la vecin, imediat dupa ce ii intra semnalul in casa lui. Acolo am luat un spliter cat mai bun cu doar 2 iesiri.
Una pt el, una pt ampliful meu. Initial mi-am temut ca avand semnal prea mare la intrare ampliful meu o sa fie inecat, asa cum scrie la teorie..Dar in practica semnalul de la cablu si asa era mic.
Oricum, e o mare diferenta intre cum se vedea fara amplif, adica dupa 40m, si cum se vede cu. Am facut probe cu sotia care imediat a zis "acum e mai bine, lasa asa, NU ce ai facut" cand comutam....
Colacul. E pacat sa pierzi semnalul in aia 12m. Nu ca e foarte mult, dar de ce? Asa ca taie si lasa un 2m, ca eventual sa mai poti schimba ceva, cand iti vin idei....
Ampliful cu telealimentare costa ceva mai mult. Si trebuie instalat de cineva care se pricepe pt ca trebuie pusa o separatie.
Dar jur ca merita.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate