Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Analize persoană vârstnică (pensionar)

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
andrei_1234567890

andrei_1234567890

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 13.08.2015
Salutare.

Pe tatăl meu, ieri, l-a durut capul pieptului destul de rău. De obicei el nu se plânge, dar de data asta s-a plâns. După câteva ore a zis că îl doare și inima, și se făcuse palid la față.

Asta se întâmpla ieri.

Azi, acum câteva minute, îmi spunea că nu poate să mănânce. Că-i vine înapoi sau ceva de genul. Punându-mă în situația unei persoane fără vlagă, mi se pare oarecum normal să nu poți să mănânci. Se întâmplă asta, uneori, și de la o răceală.

Iar de durut, încă îl mai doare. Încă nu-și dă seama cât de rău. Zicea că vede dimineață, când s-o trezi din pat.

Ce-o fi, ce n-o fi, eu nu mă pot gândi decât că ar putea fi de la băutură. El bea țuică, dintr-aia tare, făcută la cazan, grade serioase, până la 60-70 - fără exagerare. După atâta timp, nu ar fi de mirare ca, Doamne ferește, să fie ceva mai grav.

Acum noi, ăștia din casă, i-am zis să se ducă la doctor, dar el cum n-a fost toată viața lui, acum îi e aiurea să se ducă.

Se gândește că la spital se merge cu bani. Și acum de ce să mânânc rahat, că și eu cred același lucru. Dacă n-ai bani în buzunar, s-ar putea să mori cu zile. Sau poate am văzut eu prea multă răutate la viața mea din partea medicilor.

Câteva întrebări:

El este acum pensionar. A lucrat 30-40 de ani la ratb. În teorie, ar trebui să se poată rezolva totul cu adeverința de pensionar sau ceva de pe aici, nu ? Se poate să-i ceară bani pentru vreun serviciu ? Gen radiografie sau chestii dintr-astea ?

Ar trebui trecut pe la medicul de familie înainte ? Am văzut un caz la spitalul de urgență în care doctorul i-a spus pacientei "a, păi trebuie să vă duceți la medicul de familie să vă dea trimitere". Deci când poți apela direct la spitalul de urgență și când trebuie să treci pe la medicul de familie înainte ?

Orice sfat e bine venit. Adica mie mi-e clar că e de dus la doctor, dar și el, și eu, ne cam gândim la bani. Iar în zilele astea n-o ducem deloc bine cu banii....

Edited by andrei_1234567890, 15 September 2015 - 04:56.


#2
Batranelul

Batranelul

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,962
  • Înscris: 25.04.2007
Pai sa stii ca inmormantarea e oricum mai scumpa, daca tot e sa te gandesti la bani.

Durerile in piept pot fi semn de infarct, asa ca poate merge linistit la urgente. Acolo nu iti trebuie nimic suplimentar. (adeverinte or trimitere).

#3
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006
daca se simte rau, chemati ambulanta.
daca e relativ stabil si transportabil, il iei de manuta si mergeti impreuna la spital, la urgente. o sa-l vada un medic si nu va va costa nimic aceasta consultatie (si eventualul tratament, daca are o problema urgenta ce trebuie rezolvata pe loc).

#4
johnsmith07

johnsmith07

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 24.10.2014
Stati linistiti acasa, si-i faceti inmormantarea impreuna cu Vadim!

Bai frate cat e de greu sa dai un telefon la112 "alo, pe tata il doare in piept. poate e de la tiuca, poate e de la varsta,  ca daca stau eu pe forumuri, sigur nu mai are tata 20 de ani!"
Referitor la bani, sistemul medical romanesc e gratuit, daca ai asigurare (cel putin in provincie)... dar totusi, poate la voi la capitala se da si spaga

#5
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012
La un EKG se vede daca a avut infarct.
Nu e de joaca, mai ales la varsta lui,nu mai sta la discutii.

#6
andrei_1234567890

andrei_1234567890

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 270
  • Înscris: 13.08.2015
Aş avea nevoie de sfaturi doar.

De critici chiar nu e cazul. Am spus, sunt conştient că e de dus la spital, dar nici cu forţa nu pot să-l iau. I-am spus de câteva ori şi-mi zice "hai ca poate îmi trece", "o-m vedea" sau "cred că am mâncat ceva aiurea". Şi din nou spun, mă gândesc la bani, şi eu şi el. Nu suntem în cele mai bune zile ale noastre.

Mulţumesc totuşi pentru sfaturi.

Deci, cel puţin în teorie, s-ar putea rezolva totul la spitalul de urgenţă. Iar dacă este nevoie de bani, doar pentru tratament. Bun, aşa să fie. O să încerc să mă mai ţin de capul lui...

View Postnino852, on 15 septembrie 2015 - 06:17, said:

La un EKG se vede daca a avut infarct.
Nu mă pricep absolut deloc. Deci sa înţeleg că durerea poate fi de la un infarct ? Deci infarctul nu se conportă ca un şoc ? Adică să fii conştient că tocmai ai făcut infarct ? Cred că asta ar fi cea mai proastă veste Posted Image

Edited by andrei_1234567890, 15 September 2015 - 06:24.


#7
nino852

nino852

    CENZURAT,autosuspendat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,713
  • Înscris: 10.05.2012
Nu mori neaparat la un infarct, dar nici bine nu-ti este,depinde cat de rezistent e organismul.
Teoretic, chiar si un medic generalist ar putea sa recunoasca o problema cardiaca, dar cardiologul stie mai bine.
Daca banii sunt problema, gandeste-te ca s-ar putea sa nu mai vina postasul cu pensia...

#8
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,836
  • Înscris: 06.01.2008
S-ar putea sa gresesc, dar din spusele tale e posibil sa fi facut un preinfarct. Se manifesta asa cum ai descris si tu simptomele. Asa ca nu mai sta pe ganduri, cheama salvarea daca el nu vrea nicicum sa mearga de bunavoie la spital.

Edited by Hider141, 15 September 2015 - 07:00.


#9
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,980
  • Înscris: 24.02.2006

View Postandrei_1234567890, on 15 septembrie 2015 - 06:21, said:

.............Nu mă pricep absolut deloc. Deci sa înţeleg că durerea poate fi de la un infarct ? Deci infarctul nu se conportă ca un şoc ? Adică să fii conştient că tocmai ai făcut infarct ? Cred că asta ar fi cea mai proastă veste Posted Image

uite ce gasesti in primul link de pe google la cautarea "preinfarct":

Quote

Principalul simptom care poate semnala preinfarctul este durerea sau senzatia de presiune care apare in zona pieptului. Important de stiu este ca ea poate iradia spre bratul drept, spre gat sau mandibula si poate fi insotita de greata, durere abdominala, respiratie dificila si chiar pierderea starii de constienta.
http://www.realitate...ct_1698946.html

#10
internauticus

internauticus

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 96
  • Înscris: 09.07.2015
Asa a patit si mama.Nu a vrut sa mearga la medicul de familie cateva saptamani.A inceput sa respire greu,sa oboseasca la cel mai mic efort si abia cand am mers la urgenta i s-au facut analize radiografie pulmonara si ekg.Dar ca sa vezi banditism maxim,au trimis-o sa o vada un cardiolog ,ala a scris ca are cardiopatie ischemica[adica ceva ce au cam toti oamenii peste 70 de ani] si i-a prescris doua medicamente pt inima.Gambele erau umflate si supurau dar nu a zis de ce sau cum sa trateze si asta.Am plecat mai nelamuriti de cat eram cand am mers.Doctorita de foi de boala care se prefacea a fi medic de familie i-a dat reteta compensata si trimitere la internist.In ziua cand am mers la internist,particular,am studiat eu atent electrocardiograma si sus in dreapta scria in engleza anterior infarctionn [posible recent].Ma gandeam ca nu are cum sa fi facut infarct si cardiologul sa nu fi zis sau sa nu o interneze.Nici medicul de familie nu a zis nimic de infarct.Se simtea tot rau,nu manca aproape deloc,a slabit foarte mult iar pe gambele umflate si supurande au aparut leziuni,ulceratii.Internistul pt 50 de lei a zis ca nu e de competenta sa ca a facut un infarct,are sechele post infarct si sa mergem la cardiolog.Pentru ca e deficit de medici prin policlinica ajungea sa fie programata peste cateva saptamani asa ca am mers la particular.Aici in sfarsit un medic pensionar din vechea garda,profesionist si Om ne-a explicat ca are insuficienta cardiaca post infarct,insuficienta venoasa cu ulcer varicos ,de asta erau gambele asa,a mai facut  un ekg si i-a prescris tratament cu digoxin,nitropector,magne b6,diurex si un spray pentru ulceratii.Consultatia tot 50 dar a meritat,reteta aproape 100 de lei.Peste doua saptamani mergem la control daca nu se ameloreaza o interneaza.Asa ca m-am lamurit si cu mersul la urgenta si cu competenta medicului de familie.Desigur nu se poate generaliza dar fiind o chestiune de viata si de moarte nici nu se poate trece cu vederea.

#11
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,793
  • Înscris: 25.06.2007

View Postandrei_1234567890, on 15 septembrie 2015 - 04:55, said:

...
Mai baiatule, suna repede la 112 si spune ca ai nevoie de o ambulanta tip C, cu medic, pentru o suspiciune de infarct. Spune ca-i palid, respira greu, il doare etc si ca  diagnosticul prezumptiv e opinia unui medic (baga acolo si tu un nume).

Nu mai pierde vremea...

#12
dygey

dygey

    Al dracu' Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,652
  • Înscris: 13.10.2009
pune ba mana pe telefon si cheama-i o salvare, ca mananci coliva.

fi-v-ar internetii ai dracu' sa va fie, ca-i aveti si nu stiti ce sa faceti cu ei. doar feisbuci, metin, 9gag si self-pornache
sub paturica. bine ca de net se gasesc bani intotdeauna, sanatatatea da-o-n ma-sa. cand faceau aia "reclama" sau
ce faceau la tv, cu ala cu tigara in coltu' gurii, care zicea ca il doare-n piept, ca greata si ca transpiratii si se intreba
"ce-o fi oare", schimbai canalu'? ca la un moment dat, era exasperanta la cat de des o difuzau. macar atat sa fi bagat
si tu la capatana.

sa-mi bag ceva-n mentalitatea romaneasca, "n-avem bani de analiza acum, ca nush ce". da' de inmormantare ai?

turbez cand va vad ca puneti intrebari d-astea care au legatura cu sanatatea si in unele cazuri, ca al tau, posibil chiar cu
viata...PE FORUMURI! daca iti dadea prin cap sa cauti pe google, vedeai ca astea simptomele unui posibil infarct. si cand
e vorba de asa ceva, nu mai stai la discutii si parlamentari cu pacientul incapatanat si nici nu te mai gandesti daca bani
sau daca alte idei tampite.


http://forum.softped.../#entry17764443
d-astea stii, nu??? stii, cum sa nu stii, ca astea-s bune, nu altele.

Edited by dygey, 15 September 2015 - 13:05.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate