Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema neintuitiva de matematica

La multi ani @_RBT_!

La multi ani Romania!

La multi ani Forumului Softpedia&...
 Nu pot instala aplicatii de la su...

TV-ul nu detecteaza Cl +

Cimentare definitiva

Dacia Duster 3 vs precedentele ve...
 Cilindree mica versus cilindree m...

Cum pot sa evit delay-ul de 60 mi...

display nu se stinge programat

De ce saliveaza motanul cand cala...
 Recomandare prelungire cablu inst...

Greutate brad 100-130cm din leroy...

Problema Centrala Arca Poket - se...

Lipsa atestat spania

Asigurare de sanatate obligatorie pentru cei fara venituri?

- - - - -
  • Please log in to reply
133 replies to this topic

dark

dark

HELLO BOYS! I'm Cozbi, your HOTTEST midianite chick!

• Grup: Senior Members

View Postn-amname, on 12 septembrie 2015 - 02:18, said:

Exista o lege si mai aberanta in prezent, recte daca vrei sa-ti faci asigurare,

Nu e nimic aberat...daca vrei; aberant este cand nu vrei si te obliga! Posted Image

sandu222

sandu222

Senior Member

Cu ocazia asta(daca tot ne obliga) mi s-ar parea corect ca absolventii de medicina care fac facultatea in Romania(la buget) si pleaca sa profeseze peste hotare sa plateasca statului anii de studiu gratuiti in termen de 5-10ani. Un politist daca vrea sa faca altceva dupa absolvire e obligat sa plateasca o anumita suma si e liber.

dark

dark

View Postsandu222, on 18 octombrie 2015 - 17:33, said:

Cu ocazia asta(daca tot ne obliga) mi s-ar parea corect ca absolventii de medicina care fac facultatea in Romania(la buget) si pleaca sa profeseze peste hotare sa plateasca statului anii de studiu gratuiti in termen de 5-10ani. Un politist daca vrea sa faca altceva dupa absolvire e obligat sa plateasca o anumita suma si e liber.
Mi se pare corect.
De fapt, educatia aia a fost platita cu banii nostri, din taxele platite de noi.

f300

f300

30k si ma duc

Pai asta s-a intimplat deja, diplomele din Romania sint aproape ca hirtia igienica peste hotare dupa ce avem prim ministru plagiator, ministrul invatamintului plagiator si probabil multi altii.

flavius18

flavius18

Senior Member

In sfarsit mi-au tiparit si trimis cardul de sanatate. Neavand card de sanatate nu am stiut ca si asta expira, am vazut acu cand l-au trimis. Intrebare: De ce trebuie sa expire un card de sanatate? Doar este un card obisnuit pe care se imprima diverse chestii si atat.

bogdan_popescu

bogdan_popescu

Jesus is coming soon!

View Postflavius18, on 07 decembrie 2015 - 10:56, said:

De ce trebuie sa expire un card de sanatate? Doar este un card obisnuit pe care se imprima diverse chestii si atat.
pai si firmele lor de unde mai fac un ban gramada, odata la 2-3 ani alte carduri la preturi inzecite....

sirius208

sirius208

Active Member

• Grup: Members
Eu tot n-am inteles daca mai trebuie sa faca ceva sau nu; sunt persoana fara ocupatie si fara venituri, imi platesc deja singur asigurarea medicala de prin aprilie 2015(+ sase luni si penalizari din urma). Sunt cu plata la zi inclusiv pe Ianuarie 2016; n-au vrut sa-mi ia mai mult ca nu stiau la data respectiva cat va fi cota, nu se stabilise salariul minim pe economie.
http://www.avocatnet...-procedura.html
https://static.anaf....2_1455_CASS.pdf
As vrea sa evit mersul la Anaf daca ar fi posibil
LE
Nu sunt nici angajat, la alb sau negru, nici proprietar de ceva, nici student sau elev, nici asistat social, locuiesc in Ro, nici coasigurat, nici persoana cu handicap, nici pensionar, nici aflat in intretinerea cuiva, etc.
LE
Ministerul de finante moare de grija mea daca ma imbolnavesc!?!?! Daca ma imbolnavesc grav exista programele nationale iar daca mai putin grav... ma duc la privat! Iar medicina de urgenta e pentru toata lumea indiferent de nationalitate si cetatenie din cate stiu.
LE
Deasemenea daca raman sarac lipit ma duc cer ajutor social si devin automat asigurat.

Attached Files

Edited by sirius208, 04 January 2016 - 17:09.

flavius18

flavius18

Senior Member

dupa nebunii astia trebuie sa completezi tone de formulare, din moment ce iti platesti singur Cass de ce mai trebuie forumalar? doar ai completat la inceput unu precum nu realizezi venituri ca asa iti cere cand vrei sa-ti platesti singur cass.
si cand incepi sa realizezi venituri trebuie sa completezi un alt formular si sa-l depui ca sa incetezi a mai fi persoana care nu realizeaza venituri Posted Image
imi place ca anaf se cramponeaza la noi, oare cand fac o trupa si se duc peste indienii aia care nu au nici acte, ce sa mai vorbim de asigurari medicale si alte lucruri si apoi sa vina si la restu.

tara formularelor.

Edited by flavius18, 04 January 2016 - 23:49.

sirius208

sirius208

Active Member

Am fost azi la Anaf, am platit pe februarie si martie 116 lei dar despre declaratie si formular habar nu aveau; "Mai treceti pe la noi, e prea devreme!" De plata de casa din fata computerului nici vorba! Apoi am sunat la Casa de asigurari, institutie inutila, parazitara, dupa cum stim si le-am comunicat ca le-am expediat prin mail chitanta;
"- Daca o gasim o listam!"
E un progres oricum pana nu demult cei de la Casa cereau sa te duci cu ea la ei la sediu. Mai stie cineva ceva de.. ghiseul.ro parca ii zicea!

Edited by sirius208, 05 January 2016 - 11:50.

sirius208

sirius208

Active Member

Update http://www.avocatnet...pas-cu-pas.html
Când și unde se depune formularul 604

Noul Cod fiscal stabilește la art. 180 că persoanele fizice care nu realizează venituri trebuie să depună declarația de înregistrare în maxim 15 zile de la data în care se încadrează în categoria plătitorilor de CASS care nu obțin venituri. Acest formular este necesar pentru stabilirea obligațiilor de plată.
Formularul „Declarație de înregistrare în evidența persoanelor fizice care nu realizează venituri, precum și pentru stabilirea obligațiilor de plată a contribuției de asigurări sociale de sănătate” se depune, exclusiv pe suport hârtie, fie direct la registratura organului fiscal, fie se trimite prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. În acest ultim caz, data depunerii declarației este data depunerii la poștă.
După depunerea formularului 604, compartimentul de specialitate din cadrul ANAF verifică dacă informațiile înscrise sunt corecte și complete folosindu-se de evidențele fiscale. Pe lângă informațiile referitoare la veniturile persoanei fizice, în acest punct se analizează și încadrarea în categoria persoanelor exceptate de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, se mai arată în Ordinul ANAF nr. 3743/2015.
Urmează apoi înregistrarea în evidența persoanelor care nu realizează venituri persoanele care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 180 alin (1) din Codul fiscal.
În schimb, persoanele care nu se încadrează în aceste condiții vor primi din partea organului fiscal competent o respingere motivată a solicitării de înregistrare în evidența persoanelor fără venituri.
Cum se calculează CASS în cazul persoanelor fără venituri

Potrivit prevederilor din noul Ordin al Fiscului, persoana fizică fără venituri trebuie să plătească o contribuție de asigurări sociale de sănătate calculată „prin aplicarea cotei pentru contribuția individuală asupra bazei de calcul lunare reprezentând valoarea salariului minim brut pe țară”. În continuare, compartimentul de specialitate emite Decizia de impunere privind CASS-ul datorat de persoanele fizice care nu realizează venituri.
Pe scurt, de la 1 ianuarie 2016, orice persoană fizică ce nu realizează venituri datorează o contribuție lunară de 5,5% din salariul minim brut pe economie.
Plata se efectuează trimestrial, până în data de 25 a fiecărei luni din trimestru (termenele sunt 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie, 25 decembrie). La valoarea actuală a salariului minim brut pe economie, de 1050 de lei, persoanele fizice care nu realizează venituri sunt obligate deci să plătească 57,75 de lei pe lună, ceea ce înseamnă 173,25 de lei în fiecare trimestru.
Noul Cod fiscal mai stabilește că, pentru persoanele fizice care nu au realizat venituri pe o perioadă mai mare de șase luni și nu au efectuat plata contribuției lunare pentru această perioadă, contribuția datorată pentru luna în care solicită înregistrarea se calculează prin aplicarea cotei de 5.5% asupra bazei de calcul reprezentând valoarea a de șapte ori salariul minim brut pe țară.
În schimb, dacă perioada în care nu s-au realizat venituri este mai mică de șase luni și nu s-a efectuat plata contribuției lunare pentru această perioadă, contribuția datorată pentru luna în care solicită înregistrarea se stabilește proporțional cu perioada respectivă.
LE
Sunt nedumerit cum printez formularul; fata verso sau pe doua pagini capsate?

Attached Files

Edited by sirius208, 06 January 2016 - 13:31.

flavius18

flavius18

Senior Member

View Postsirius208, on 05 ianuarie 2016 - 11:50, said:

Am fost azi la Anaf, am platit pe februarie si martie 116 lei dar despre declaratie si formular habar nu aveau; "Mai treceti pe la noi, e prea devreme!" De plata de casa din fata computerului nici vorba! Apoi am sunat la Casa de asigurari, institutie inutila, parazitara, dupa cum stim si le-am comunicat ca le-am expediat prin mail chitanta;
"- Daca o gasim o listam!"
E un progres oricum pana nu demult cei de la Casa cereau sa te duci cu ea la ei la sediu. Mai stie cineva ceva de.. ghiseul.ro parca ii zicea!
de ce le expediezi chitanta celor de la casa de asigurari?

sirius208

sirius208

Active Member

View Postflavius18, on 06 ianuarie 2016 - 21:06, said:

de ce le expediezi chitanta celor de la casa de asigurari?
Asa vor astia de la casa mea judeteana. N-am ce face. Daca ar fi dupa mine ar fi legitima intrebarea de ce exista casa nationala de asigurari! Vad ca se sucira astia de la guvern au renuntat la obligativitate era o aberatie; cum sa obligi pe cineva care nu are venituri!?

Edited by sirius208, 06 January 2016 - 21:21.

fiscal_questions

fiscal_questions

New Member

• Grup: Junior Members
Buna seara, as avea si eu cateva intrebari in legatura cu aceasta asigurare si completarea acestui formular. Daca m-ati putea ajuta va raman recunoscator.

Nu fac parte din nici o categorie de persoane scutite de la plata asigurarii de sanatate si deocamdata nu realizez nici un venit deci trebuie sa depun acest formular cat mai curand. Am verificat pe site la casa nationala de sanatate si apar ca persoana neasigurata, fara card de sanatate emis, de asemenea nu am un doctor de familie.

1. Este suficient sa depun la fisc formularul 604 si sa platesc ce zice fiscul ca am de plata? Il intereseaza pe fisc ca nu am doctor de familie sau contract cu casa nationala atat timp cat platesc ce am de platit? Ma va obliga fiscul sa imi fac contract de asigurare ca sa imi accepte banii?

2. Daca eu completez formularul pentru mine, mai este nevoie sa completez si sectiunea II, pentru imputernicit? Eu cred ca nu?

3. Vad ca in formular sunt cerute si date despre banca cu care lucrez si despre contul meu meu bancar? Pentru ce au nevoie? Sa poata sa ma identifice in caz ca platesc prin transfer bancar? Eu mi-as dori sa platesc prin transfer bancar asa ca presupun ca as face bine sa completez?

4. Nu stiu cum sa completez sectiunea IV, nu am platit niciodata contributii la sanatate, completez cu ultima luna si ultimul an in care am fost student (luna cand am depus fisa de lichidare?) si deci asigurat din oficiu? Nu stiu ce sa completez la campul "pentru venituri"?

5. Unitatea fiscala de care apartin este foarte departe de mine si am inteles ca sunt cozile destul de mari la inceput de an asa ca intentionez sa trimit formularul completat prin posta, aveti ceva recomandari sau sfaturi in cazul acesta?

6. Presupun ca fiscul o sa imi trimita o scrisoare acasa sau la posta cu tot ce am de plata la un moment dat? Si pot plati prin transfer bancar sau cu cardul? Daca includ adresa de email si numarul de telefon ma vor notifica cand trimit scrisoarea respectiva sau imi vor trimite pe email ce am de plata? Sunt un pic ingrijorat ca poate se intampla ceva si nu voi reusi sa fiu instiintat la timp ca am de plata si sa fiu penalizat.

Va multumesc.

flavius18

flavius18

Senior Member

eu nu am completat nimic de la anaf, niciun formular si nici nu am vreun gand.  am mers la casa de asigurari si acolo iti dau ei ce sa completezi si ce sa aduci.

fiscal_questions

fiscal_questions

New Member

Pe mine ma intereseaza in primul rand sa nu apar cu datorii la stat si in al doilea rand sa nu am de umblat dupa harti, nu ma intereseaza sa fiu asigurat in acest moment asa ca casa de asigurari imi suna a complicatie, daca este absolut necesar o sa ma duc, dar daca se poate si fara as prefera sa o evit.

dark

dark

View Postfiscal_questions, on 13 ianuarie 2016 - 19:49, said:

Pe mine ma intereseaza in primul rand sa nu apar cu datorii la stat si in al doilea rand sa nu am de umblat dupa harti, nu ma intereseaza sa fiu asigurat in acest moment asa ca casa de asigurari imi suna a complicatie, daca este absolut necesar o sa ma duc, dar daca se poate si fara as prefera sa o evit.
Nu poti evita casa de asigurari de sanatate, daca vrei sa te asiguri la sanatate ![ https://i.imgur.com/Q5ElXcA.gif - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

fiscal_questions

fiscal_questions

New Member

Nu doresc sa ma asigur, doresc sa platesc ce ma obliga legea sa platesc si atat. Daca este absolut necesar sa fiu asigurat ca fiscul sa imi accepte banii si sa nu am datorii atunci o sa ma asigur, dar altfel nu doresc sa fiu asigurat. Este mai clar acum?

solerastar

solerastar

Member

• Grup: Banned
Sfatul meu pentru cei fara venituri e sa nu plateasca, cel putin pana reusesc sa-si gaseasca un job stabil. Aceste debite fata de stat se prescriu in 5 ani, nu trebuie sa va consumati atat de mult.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate