Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Ipoteza verosimila cu privire la originea vietii pe Terra

- - - - -
  • Please log in to reply
156 replies to this topic

#1
CristianV93

CristianV93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 09.05.2015
Fiecare generatie a trait si traieste cu convingerea ca este singura care detine „adevarul”.Nu poti poseda„adevarul”. In cel mai bun caz poti sa crezi în el. Acela care cauta efectiv adevarul nu poate si n-are dreptul sa-l caute exclusiv sub semnul si în cadrul propriei sale religii.Care este în fond scopul si tinta vietii? Sa crezi în „adevar” sau sa-l cauti?
Urmatorele idei prezentate succint sunt preluate din cartea lui Erich von Daniken - Amintiri despre viitor ,carte pe care nu o recomand unor minti inguste si obtuze care ar pune in opozitie orice idee,ipoteza noua,intrucat se considera adeptii neclintiti ai unor religii,culturi,etc.

In primul capitol Erich von Daniken presupune si explica existenta, in univers, pe celelalte planete, a vietii unor fiinte, mai mult sau mai putin, asemanatoare omului. El gandeste si posibilitatea ca si stelele sa fie locuibile si locuite. Apoi emite ipoteza cum ca, in lipsa oxigenului pe una din planetele disputate in carte, exista totusi sansa vietuirii unor fiinte abiotice. Este posibil, logic gandind, ca, asa cum noi ne-am adaptat si am evoluat doar in mediul terestru, fara posibilitatea de a ne servi de avantajele altor planete, asa si acesti extraterestri nu pot fi compatibili mediului nostru.
In cel de-al doilea capitol Daniken, pornind de la ipoteza ca extraterestrii au existat si trait pe terra acum 8000 de ani, explica, intr-un mod aproape credibil, scopul acestora aici: un numar de 5 sau 6 astronauti, cu aparatele si echipamentul, necesare unei calatorii pe alte planete, au aterizat pe una unde bastinasii se afla la stadiul de primitivism. Pentru astronauti acesti oameni nu reprezinta altceva decat subiecte/obiecte compatibile propriilor experimente, in timp ce, pentru bastinasi, astronautii aduc , ca infatisare, cu zeitatile, care au si aparut, in acest interval istoric, in multe din lucrarile vechi, semnate sau fara autor identificat. Pentru mintea lor inapoiata echipamentul, masinile, navele si altele, pe care au sansa sa le vada si sa le atinga, reprezinta elemente, obiecte sacre, miracole ale divinitatii. Urmeaza ca astronautii sa-si invete “cobaii” cum sa utilizeze instrumentele si obiectele lasate acestora, precum si multe alte tehnici de lucru. In acest timp bastinasii, aflati sub influenta “zeilor” lor, vor realiza (chiar in cinstea acestora) din piatra, caramida arsa sau nearsa, monumente cu o arhitectura exceptionala, “descopera”, in acelasi timp, multe alte chestiuni de care este absolut necesar sa se foloseasca: determinarea numarului de zile ale anului, echinoctiile, algebra, geometria, constelatiile, deosebirea dintre stele si planete, realizarea unor calendare.
Aceasta este conceptia autorului in ceea ce priveste stabilirea liniei culturale si de civilizatie.
In cel de-al treilea capitol ajungem la cunoasterea catorva din urmele lasate in diferite zone ale globului pamantesc, de posibilii extraterestri, mai ales despre cele reprezentate de statuete, basoreliefuri sau picturi murale.


* 1929, la Istambul, in palatal Topkapi, s-au gasit cateva harti geografice vechi, care apartinusera unui ofiter din marina turceasca, amiralul Piri Reis (sec al XV-lea); 2 atlase, apartinand lui Piri Reis, se afla la Biblioteca de Stat din Berlin; aceste documente geografice contin (in urma transpunerii hartilor vechi cu cele moderne), cu exactitate, regiunile bazinului mediteranean si ale Marii Moarte, coastele Americii de Nord si de Sud, cat si contururile Antarcticii si indicatii topografice; s-a constatat ca hartile realizate coincid cu cele facute de sateliti, de la mare distanta.

*In zona Anzilor peruvieni se afla orasul Nazca, celebru datorita aerodromului realizat tot acum 6000-8000 de ani, care a dat de furca multor specialist in arheologie (se indica alte ipoteze cu privire la aceasta regiune – pampa- ce se intinde pe o distanta de 60 de km., avand pe margini presarate pietricele asemanatoare unor bucatele de fier ruginit, sub forma unor linii paralele, altele care se incruciseaza (care ar putea fi drumuri de pe vremea incasilor, marturii ale unei religii sau poate un calendar); este foarte probabila aceasta teorie avand in vedere ca oamenii de atunci nu puteau sa realizeze, cu atata exactitate, liniile acestui aerodrom, doar daca nu au fost ajutati de “zei” (adica extraterestii veniti aici pentru explorari).

[ https://www.peruadventurestours.com/Images/nazca_line.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]  

*In peretele rosu al falezei, ce margineste golful Pisco, a fost daltuit in stanca un fel de candelabru urias cu trei brate, ce masoara 250 metri in inaltime. O franghie lunga a fost gasita atarnand de-a lungul bratului central al sculpturii (un pendul?)

[ http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/23453611.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

* A fost gasit la Tiahuanaco un calendar care cuprinde toate indicatiile posibile cu privire la echinoctii, perioade astronomice, pozitii orare ale Lunii si chiar miscarile acesteia in raport cu rotatia pamantului. Il puteti vedea aici.
* Dovezi ale unei solide civilizatii au ramas blocurile de gresie (100 tone) peste care se suprapun cuburi de 60 de tone; suprafetele lor netede, cu caneluri foarte precise, formeaza paralelipipede uriase, fixate unul de altul cu ajutorul unor scoabe de arama; blocuri (10 tone) strabatute de un fel de canale (2.5 m.); dale tocite (5 m.) taiate dintr-un singur bloc de piatra; solul da la iveala conducte de apa, confectionate din piatra (2 m. lungime, 0.5 m. latime).
* Tot la Tiahuanaco s-a gasit o colectie de chipuri cioplite in piatra, ciudate, cu extremitatile fetei deformate iar pe cap un fel de casti (oare acestia sa fi fost “zeii”?).
* Tiahuanaco, “Poarta Soarelui”, sculptura (3 m. inaltime, 4 m. latime, 10 tone), 48 de figure patrate asezate pe trei randuri, incadreaza o entitate reprezentand un zeu zburator. Exista chiar si o legenda care vorbeste despre o nava spatial aurita, care s-a coborat din cer; nava era condusa de o femeie, numita Oriana, venita cu misiunea de a intemeia o rasa noua (strabuna pamantului); ea a dat nastere la 70 de copii, dupa care s-a intors la stele (o trasatura deosebita fizica a ei era ca avea la mana doar 4 degete legate intre ele printr-o membrana).

* Asezarea Sacsayhuaman; exista in gura unui crater un bloc de piatra de 20.000 tone;  in care s-au daltuit trepte marginite de balustrade, impodobit cu spirale si orificii; este asezat in crater cu capul in jos. Gasiti o panorama extraordinara a acestei asezari aici.
* Exista, la 300 m. de acest bloc, roci vitrificate; acestea au fost gasite si in desertul Gobi, intr-o regiune din Irak, unde se efectueaza sapaturi arheologice (acestea seamana cu cele aparute in desertul Nevada in urma unor explozii atomice experimentale).
* La Tiahuanaco au fost gasite movile de 4000 m.p. sub care s-ar putea afla numeroase edificii.
* Ca o paranteza, Sumerienii reprezinta o civilizatie venita de undeva, nu se stie de unde, care au adus o civilizatie superioara, urmand ca mai apoi sa impuna popoarelor semitice, aceasta noua lume ciudata si necunoscuta.
* In Irak si Egipt au fost descoperite niste lentile de cristal slefuit care, in zilele noastre, pot fi realizate doar prin utilizarea oxidului de cesiu (obtinut printr-un process electrochimic).


[ http://www.lovendal.ro/wp52/wp-content/uploads/2013/08/craniul-de-cristal-Mitchell-Hedges.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


* La Heluan exista o stofa, o tesatura foarte fina si subtire, greu de realizat mai ales in conditiile in care nu sunt semne ale unor procedee superioare de lucru din acea vreme.
* La muzeul din Bagdad sunt expuse baterii electrice cu pile uscate, principiul galvanic; elemente electrice inzestrate cu electrozi de cupru si cu un electrolit necunoscut.
* Sectia de egiptologie din Londra poseda un os foarte vechi, amputat la 10 cm. deasupra incheieturii mainii drepte.
* In regiunea muntoasa a Kahistanului (Kuhistan) se afla un desen rupestru cu o vechime de peste 10.000 de ani, infatisand pozitia exacta a stelelor in acea perioada.
* Pe podisul Peruvian au fost gasite podoabe de platina (fuziunea acestui metal se face la 1800 grade)
* La Chou- Chou, in China, au fost descoperite, intr-un mormant, resturile unei cingatori, la care unele parti erau facute din aluminiu.
* La Delhi exista un stalp de fier care nu contine nici sulf, nici fosfor, de aceea intemperiile nu i-au putut dauna in timp.
* Henri Lhote a descoperit la Tassili, in Sahara, sute de pereti acoperiti cu mii si mii de schite de animale si oameni; exista si personaje imbricate cu haine scurte, elegante, purtand vergi de care sunt fixate un fel de casete cu patru laturi.
* Au fost descoperite desene ale unor specii de animale (oare?) cu antene, cu trasaturi imposibil de identificat cu ceea ce cunoastem; putem presupune ca acestea nu sunt animale ci presupusii “zei” (cosmonauti sau astronauti) vazuti de acei primitivi.
Capitolul al patrulea .Aici autorul aduce drept baza de demonstratie a presupunerilor salea Cartea Cartilor: Biblia, unde numeroase pasaje vorbesc clar si raspicat despre existenta unor “uriasi”, care se coboara din cer in care (de foc) sau masini neobisnuite.
In “Facerea” se discuta despre un Dumnezeu la plural, despre “uriasi”, pe care ii desemneaza “fii ai lui Dumnezeu”.
Moise vorbeste despre catastrofa de la Sodoma si Gomora.
Lot este rugat de catre “doi ingeri” sa plece din Sodoma pentru ca in acea seara orasul va fi distrus iar el a fost “ales” sa scape. Lot isi ia familia si pleaca. Inainte este avertizat, sfatuit, sa nu se uite inapoi, insa sotia acestuia incalca regula si impietreste, moare. Daca ne gandim la efectele provocate de explozia bombelor atomice din 1945 putem sa presupunem ca si distrugerea inevitabila a Sodomei si Gomorei putea fi cauzata de o bomba la fel de nociva. La ideea asta ne conduce si inevitabilul distrugerii provocate. Daca acele doua personaje erau ingeri ar fi trebuit sa aiba si puterea de a opri masacrul insa, in conditiile date, misterul miracolelor, pe care ar fi trebuit puterea lor sa o confirme, se rezuma doar la tehnica pe care o detineau, limitata, de altfel, pentru efectuarea unor miracole in acel timp.
Iezechiel vorbeste despre aparitia unor fiinte stranii, diferite de infatisarea umana. Acestia vin in vehicule cu aripi, roti, care fac un zgomot neobisnuit iar fumul pe care il imprastie este la fel de ciudat. Acest monstru ii cere lui Moise sa realizeze “chivotul legii”, care era incarcat electric (acest condensator era format din doua placi de aur, una cu plus si una cu minus).
Apoi se pomeneste despre imposibilitatea unui om de a vedea fata unei “zeitati” fara sa moara dupa. Idee amintita si in epopeea lui Ghilgames.
Pe sulul lui Lameh s-a relatat o intamplare extraordinara. Lameh, tatal lui Noe, intorcandu-se acasa, a gasit un copil in casa, care, dupa aspect si infatisare, nu semana cu nici un membru al familiei. Lameh este incredintat de sotia lui, Bat_Enos, ca acel copil este al lui. Lameh cere sfaturi si povete tatalui sau, Matusalem, care, la randul sau, cere inteleptului Enoh. Asa afla ca acel copil trebuie sa primeasca numele de Noe. Autorul cartii sustine ca acest potop a fost planuit (in acest caz catastrofa nu mai era un act divin) de multa vreme de catre acele fiinte extraterestre.
Capitolul al cincilea .Facand cateva referiri la epopeea lui Ghilgames, autorul incearca sa ne aduca iar dovezi ale existentei, nu a unui Dumnezeu atotputernic si omniprezent, ci a unor finite cu totul diferite de noi, extraterestrii.
S-au descoperit la Kuiungik 12 tablite, care consemnau tot atatea intamplari ale unui rege (al Uruk-ului) care se nascuse semizeu, Ghilgames.

Capitolul al saselea etc...

Poate aveti rabdare ,dar si un pic de curiozitate pentru a binevoi sa cititi urmatorele randuri care incearca sa explice si sa elucideze misterele care au tot inconjurat biblia de-a lungul timpului.


Spoiler


Drept si prin urmare,ce parere aveti despre aceasta teorie?

Erich von Däniken a susținut că Pământul a fost vizitat în timpuri străvechi de către ființe inteligente extraterestre, și că acestea au creat de fapt homo sapiens. Chiar dacă și-a argumentat teza prin cercetări întreprinse cu rigurozitate în lumea întreagă, ea a ramas destul de controversată

#2
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,295
  • Înscris: 13.01.2011
Fiecare noua generatie are cautarile ei, care incep cu... Daniken  :P

#3
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Am citit "Amintiri despre viitor" prin clasa a 8-a, atunci mi-a placut. Erich von Daniken ii tata ciudatilor de pe History, practic a lansat curentul paleoastronautilor, insa omu' nu era arheolog sau istoric ci proprietar de hoteluri. Ii drept, subiectul este unu' interesant, insa Daniken si altii ca el fac uneori niste conexiuni cam fortate intre extraterestrii si enigme din antichitate. In varianta romaneasca a cartii "Amintiri despre viitor" tradusa prin anii '70 erau niste adnotari la final care explicau intr-o maniera mai rationala unele "mistere".

#4
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,915
  • Înscris: 01.01.2010
Cele scrise sus, se pot rezuma in cateva randuri?
Sunt obosit, asa ca nu stiu daca am inteles bine. Este vorba cumva despre ipoteza extratereștrilor antici?

Edited by YOUR_GOD, 31 August 2015 - 21:01.


#5
strongsss

strongsss

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,261
  • Înscris: 27.10.2007
si extraterestrii aceia cum au aparut ?
nu iti dai seama ca teoria cu extraterestrii care au adus viata din cosmos, doar muta problema creatiei de pe planeta noastra pe o alta planeta ?
in ce priveste cartea,interesanta dealtfel, ea merita citita la o varsta frageda. Este  nerecomandata inginerilor. acestia vor demonta unele teorii de acolo, ca fiind puerile, dar vor ramane cu niste semne de intrebare cat casa : daca aceste lucruri erau stiute, de ce a trebuit sa le reinventam ?

#6
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008
Desigur

Attached Files



#7
2bani

2bani

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 824
  • Înscris: 19.08.2015
El gandeste si posibilitatea ca si stelele sa fie locuibile si locuite.

#8
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

 CristianV93, on 31 august 2015 - 20:30, said:

lui Erich von Daniken - Amintiri despre viitor ,carte pe care nu o recomand unor minti inguste si obtuze
Trecand peste ingamfarea de care dai dovada, iti reamintesc ca si altora care periodic baga chestii cu Daniken... ca este vorba de o lucrare de fantezie. Fantezia nu genereaza teorii.

Edited by andreic, 31 August 2015 - 21:10.


#9
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007
Mie imi plac emisiunile in care genialii care apar pe History is trantiti de pamant si facuti KO de catre adevaratii oameni de stiinta, ca la ei pe tarlaua de la History abereaza in voie. Chiar azi am vazut o bucata de emisiune in care baietii aberau total, manualele de fizica si electrotehnica urlau in chinuri.

Exemplu practic: un genial din ala (autodidact, ca Daniken) o scris o carte despre cum sunt aranjate piramidele si Sfinxu' precum o constelatie acum nu stiu cate mii de ani. Un astronom o ramas prost, o facut ala tot felu' de simulari si o ajuns la o concluzie: nici pe departe. "Ba da, ca io asa am scris in carte, ca constelatii, ca extraterestrii ...", "Bah esti prost???".
Altu' se caca pe el cum ca extraterestrii au taiat cu laser blocuri de calcar. S-o dus unu la locu' faptei si acolo o gasit un mexican din ala mic care taia de zor ditamai blocu' de calcar. N-avea laser, avea cacat de magar. Adica facea omu' rudimentar niste gauri pe care le umplea cu caca de magar, punea apa si batea un cep de lemn. Rahatelu' fermenta si crapa roca pe linia unde erau date gaurile.

#10
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Imi aduc aminte cu nostalgie de prima carte a lui Robert Charroux pe care am citit-o. Istorii ascunse , venusieni , martieni , liliputani si mutotocani , klingonieni si reptilieni .....nu am putut sa dorm pana nu am terminat-o . Intre timp , sondele au ajuns si pe Venus si pe Marte ....nu tu venusieni , nu tu martieni ....s-a dus dreaq iluzia ...a mai murit un mit ...si Charroux odata cu el . Prafu ls-a ales de cariera lui de scriitor . Ce face stiinta asta , dom'le ! Cum tavaleste ea in praf ignoranta si aroganta ....mintilor late si ...confuze Posted Image .
Priviti si voi avatarul colegului nostru initiator . Acum , pe bune , la ce va astaptati ? Este tanar , a descoperit cititul ...e de bine. Decat sa asculte manele ....mai bine sa citeasca prostii . Mai le impartaseste cu noi , mai se oftica , mai da un pas inapoi , invata din asta si maine vine cu ceva serios , dar macar scapa de neagra bezna a ignorantei , pen'ca nu asculta manele ca restul generatiei lui .

Edited by JurasikMan, 31 August 2015 - 21:21.


#11
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,427
  • Înscris: 29.04.2008
poate o fi ca în reclama HP :D

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8AoAJOF5GVQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12
rinser

rinser

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,606
  • Înscris: 03.11.2010
Ia d'aci:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/j9w-i5oZqaQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
afroman77

afroman77

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 130
  • Înscris: 03.03.2009

 CristianV93, on 31 august 2015 - 20:30, said:

Fiecare generatie a trait si traieste cu convingerea ca este singura care detine „adevarul”.
Afirmatiile imperative si faptul ca nu poti concepe ca te poti insela tradeaza o minte ingusta si optuza.
Astfel de smintiti care subestimeaza lumea antica arata, de fapt, cat este de important sa ne informam corect si sa gandim inainte de-a crede.
Afirmatiile si ipotezele astora nu valoreaza nimic pentru ca au la baza aberatia maxima si uneori enigme dar niciodata dovezi palpabile.

P.S. De Extraterestrii Antici nu zic nimic pentru ca nu cred ca exista cineva care ii ia in serios.

Edited by afroman77, 31 August 2015 - 22:10.


#14
CristianV93

CristianV93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 09.05.2015

 JurasikMan, on 31 august 2015 - 21:17, said:

Priviti si voi avatarul colegului nostru initiator . Acum , pe bune , la ce va astaptati ? Este tanar , a descoperit cititul ...e de bine. Decat sa asculte manele ....mai bine sa citeasca prostii . Mai le impartaseste cu noi , mai se oftica , mai da un pas inapoi , invata din asta si maine vine cu ceva serios , dar macar scapa de neagra bezna a ignorantei , pen'ca nu asculta manele ca restul generatiei lui .
Probabil am fost cam indraznet cu afirmatia aceea,ti-am jignit principiile,credintele de ai sarit asa de cur in sus.E un subiect deschis dezbaterii largi,era de asteptat sa apara comentarii,idei contrare,dar pana la a sustine o astfel de ineptie

Quote

mai bine sa citeasca prostii
Sa inteleg ca abordarea cunoasterii,conceptul de cunoastere,informatie,faptele prezentate ca atare sunt prostii?Defapt,ai dreptate,parca tabloidele autohtone par mai interesante decat teoriile astea construite pe baza unor fantezii,nulitati absolute...

 afroman77, on 31 august 2015 - 21:56, said:

Afirmatiile si ipotezele astora nu valoreaza nimic pentru ca au la baza aberatia maxima si uneori enigme dar niciodata dovezi palpabile.
Ba eu cred ca am prezentat destule dovezi palpabile,intradevar enigme,iar pe baza acestora s-au formulat acele ipoteze.

#15
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Daniken nu e informatie si cunoastere. Confunzi notiunile.

#16
orlandobarbulescu

orlandobarbulescu

    Craiova

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,342
  • Înscris: 26.02.2008
„Adevărul” nu e o noțiune relativă percepută diferit în funcție de cultură sau religie. El este o persoană: Isus Cristos. „ Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” Acestea sunt chiar cuvintele mântuitorului.

#17
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,023
  • Înscris: 31.07.2007

 orlandobarbulescu, on 31 august 2015 - 23:21, said:

El este o persoană: Isus Cristos. „ Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” Acestea sunt chiar cuvintele mântuitorului.

Pretenash, vezi ca te-ai ratacit, esti pe topicu' gresit.

#18
CristianV93

CristianV93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 09.05.2015

 wizardofoz, on 31 august 2015 - 22:49, said:

Daniken nu e informatie si cunoastere. Confunzi notiunile.
Cartile sale sustin multe informatii descoperite in diverse colturi ale lumii pe care incearca sa le puna cap la cap.Cunoasterea poate include pe langa altele,informatii.

 orlandobarbulescu, on 31 august 2015 - 23:21, said:

„Adevărul” nu e o noțiune relativă percepută diferit în funcție de cultură sau religie. El este o persoană: Isus Cristos. „ Eu sunt Calea, Adevărul și Viața” Acestea sunt chiar cuvintele mântuitorului.
Posted Image Tot asteptam un raspuns de genu' si iata-l!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate