Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

2,4GHz Drift Racer -PX- Carrera P...

Placa Asus sau AORUS ?

Pareri abonament 5G Orange
 Activitate upload la fiecare rest...

iPhone 7 plus spart

Eroare Cadastru

viteza internet
 Sigma 18-50mm F2.8 DC DN Contempo...

Licenta transport persoane

Masina volan dreapta

Arc fata Skoda Octavia 2 FL
 Cartoonito revine in Romania de l...

La multi ani @marinel1976!

La multi ani de Sfanta Maria!

La multi ani @xcit!
 

Problema Boot Kali Linux

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Salutare! In urma cu ceva vreme am postat aici in legatura cu faptul ca nu puteam intra in boot menu pentru a face dual-boot cu Kali Linux (acum am win 7) . Am rezolvat problema pana la urma, utilizand o tastatura cu port PS/2.

Bun, nu asta era problema oricum. Cum am spus, dupa ce am rezolvat cu boot menu-ul, am facut un DVD cu Kali Linux si de asemenea o partitie separata de aprox. 40 GB iar apoi am bootat de pe el. Am urmat instructiunile gasite pe internet despre um sa instalezi kali linux, graphical install si toate cele.

Problema e ca atunci cand am ajuns la a instala GRUB Bootloader mi-a aparut mesajul cum ca "acesta este primul sistem de operare instalat" sau ceva de genul (era in engleza), nu mai pot reproduce exact ce scria acolo.

M-am panicat putin, stiind ca eu mai am si windows 7 si acolo scria ca respectivul Kali Linux care urma sa il instalez ar fi primul sistem de operare de pe hard diskul meu. In fine, am dat prima data No la instalarea GRUB iar apoi nu am stiut ce sa mai fac si pana la urma am dat yes iar dupa asta s-a instalat complet si DVD-ul meu a fost ejectat si a spus ca instalarea a reusit si bla bla bla si imi cerea sa dau reboot.

Am dat continue, s-a restartat, si nu mi-a aparut acel meniu unde sa aleg de OS sa ruleze (kali sau Windows), a rulat direct windows. Am intrat pe Kali Live in speranta ca poate rezolv ceva dar nimic. Va cer ajutorul in speranta de a reusi sa instalez GRUB Bootloader, sau sa fac cumva sa imi apara optiunile pe ce OS sa bootez. Sper ca am postat unde trebuie. Va multumesc!

#2
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Intotdeuna sa folosesti un Hdd secundar daca folosesti un Linux pentru avansati !

Problema ta este ca atunci cand s-a ajuns la instalarea GRUB Bootloader si ti-a aparut mesajul cum ca "acesta este primul sistem de operare instalat" tu ai ales NO, adica sa nu se instaleze GRUB Bootloader.

Si pentru ca nu s-a instalat GRUB Bootloader, nu poti alege sa booteze de pe windows sau Kali Linux.
Computerul/laptopul tau booteaza doar de pe MBR-ul (master boot record) windowsului !

Acum ai doua optiuni:
ori bagi cd-ul/stick-ul USB cu Linux sa refaci GRUB Bootloader (http://www.computing...ader-after.html);
ori reinstalezi Kali Linux.

Desi eu te sfatuiesc cu tarie sa faci rost de un al doilea Hdd pe care sa instalezi doar Linux  Posted Image

#3
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Mulțumesc pentru răspuns! Eu am ales NO la instalarea GRUB iar apoi m-a pus sa aleg ceva, sincer nu am inteles ce, cred ca o locație unde să instaleze ceva...scuze, nu mai țin minte, apoi am dat back și am rerulat toată treabă cu GRUB dar de dată asta am dat yes la instalarea lui. Nu știu dacă am făcut ceva rău.
Totuși, de ce susții ca este nevoie de un alt HDD pentru instalarea acestui sistem de operare?

P.S. Nu îmi merge link-ul dat de ține.

Edited by MrSteve, 16 August 2015 - 01:24.


#4
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
Ca daca iti bulesti ambele sisteme de operare si nu stii sa iti salvezi datele de pe Hdd, te vei da cu capu' de pereti cand ai fi putut avea un al doilea Hdd mai mic pe care sa experimentezi sistemul de operare GNU/Linux.

Pe un Hdd ti windows cu toate datele tale la loc sigur;
pe Hdd-ul secundar experimentezi Linux  Posted Image



l.e.:
la mine merge linku-ul !

Edited by tom_1133, 16 August 2015 - 01:27.


#5
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Poate nu îmi merge din cauza ca sunt pe telefon. Voi lua în considerare și variantă ta cu un alt hard disk, dar până atunci vreau sa rezolv această problemă cu boot-ul pentru a știi pe viitor.

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
@MrSteve: poti reinstala bootloaderul Grub (http://forum.softped...otloader-grub2/), dar cea mai simpla solutie in cazul tau este instalarea unui botloader gen EasyBCD (http://www.softpedia...s/EasyBCD.shtml), acesta-ti da posibilitatea de-a folosi ambele sisteme. Descarci Easy BCD in windows, il instalezi si-i indici partitia cu Kali.
Acea sectiune de tutoriale a forumului ti-ar putea fi utila in mai multe situatii, arunca un ochi pe acolo!

@tom_1133: limiteaza-ti te rog sugestiile la situatia concreta a celor ce solicita asistenta.

Edited by shogun1, 16 August 2015 - 06:47.


#7
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
Sau booteaza Kali live, apoi cu dd copie cei 512Bytes necesari pentru a boota Kali si ii salveaza intr-un fisier pe care il copie pe partitia cu winblows. Apoi intra in respectivele ferestre si modifica load-erul de la m$ adaugand o a doua intrare care indica catre fisierul creat cu dd. Si uite asa booteaza Kali sau orice alt distro folosind bootload-erul de m$ ferestre.

Edited by MembruAnonim, 16 August 2015 - 12:03.


#8
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View Postshogun1, on 16 august 2015 - 06:26, said:

@MrSteve: poti reinstala bootloaderul Grub (http://forum.softped...otloader-grub2/), dar cea mai simpla solutie in cazul tau este instalarea unui botloader gen EasyBCD (http://www.softpedia...s/EasyBCD.shtml), acesta-ti da posibilitatea de-a folosi ambele sisteme. Descarci Easy BCD in windows, il instalezi si-i indici partitia cu Kali.
Acea sectiune de tutoriale a forumului ti-ar putea fi utila in mai multe situatii, arunca un ochi pe acolo!

@tom_1133: limiteaza-ti te rog sugestiile la situatia concreta a celor ce solicita asistenta.

Multumesc mult pentru raspuns. Am incercat tot ce ai spus dar nu am reusit. Probabil am gresit eu undeva.
Am intrat in Kali Live si am incercat sa reinstalez Grub urmand toti pasii http://postimg.org/image/7c1xi6mrf/ dar tot nu a mers.
Apoi am instalat EasyBCD si am facut eu ceva pe acolo (sper ca bine) -> http://postimg.org/image/t68185b35/ ;   http://postimg.org/image/nw32guqu9/
Dupa asta am restartat PC-ul si mi-a aparut asta: http://postimg.org/image/pi3dog4an/
Am selectat Kali Linux si mi-a aparut asta: http://postimg.org/image/6iq2hbood/ .
Unde am gresit? Ce trebuie sa fac pana la urma sa imi booteze in kali?
Eu am urmat toti pasii cand am instalat Kali Linux-ul, deci nu cred ca e o problema faptul ca s-ar putea sa nu fie instalat, chiar daca eu nu mai pot vedea  in Windows acea partitie care am creat-o pentru a instala Kali pe ea.

#9
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Mai bine bootezi cu win7, repari mbr-ul, apoi cu live cd Kali Linux instalezi grubul.

PS. Apropo de ce vrei sa folosesti kali?

Edited by xxvirusxx, 16 August 2015 - 14:38.


#10
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View Postxxvirusxx, on 16 august 2015 - 14:21, said:

Mai bine bootezi cu win7, repari grub-ul, apoi cu live cd Kali Linux instalezi grubul.

PS. Apropo de ce vrei sa folosesti kali?

L-am instalat si prin VirtualBox si mi se pare interesant. Deja devin plictisit de Windows, vreau ceva nou si complex sa testez.

#11
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Kali e sigur instalat pe a cincea partitie??? EasyBCD e instalat, dar nu cred ca ai pus partitia corecta pentru Kali.
In windows 7 poti intra? Daca da nu fa nimic la windows, e ok!

#12
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View Postshogun1, on 16 august 2015 - 14:31, said:

Kali e sigur instalat pe a cincea partitie??? EasyBCD e instalat, dar nu cred ca ai pus partitia corecta pentru Kali.
In windows 7 poti intra? Daca da nu fa nimic la windows, e ok!
Da! Recunosc dupa memorie. I-am alocat 40 GB, deci aceea trebuie sa fie. De Bootat pot boota in Windows, doar in Kali nu...

#13
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Baga in unitatea optica cd-ul Kali, booteaza de pe cd, alege sa booteze de pe hdd si vezi daca-ti porneste Kali de pe hdd. Cd/dvd sau stick usb, ce ai. Daca nu, atunci nu ai reusit sa instalezi.
Nu-s familiarizat cu Kali, dar un Linux serios ar trebui sa-ti ofere bootarea OS-urilor de pe hdd.

#14
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Kali e mai mult pentru pentesting...etc...daca nu te intereseaza asa ceva, alege alta distributie :)

#15
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View Postxxvirusxx, on 16 august 2015 - 14:40, said:

Kali e mai mult pentru pentesting...etc...daca nu te intereseaza asa ceva, alege alta distributie Posted Image
Ma intereseaza asta, sa stii. Vreau sa invat asa ceva.

#16
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
OK, deci poti boota in Windows.

Intra cu live si posteaza aici:
sudo fdisk -l
, este L mic

#17
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View Postxxvirusxx, on 16 august 2015 - 15:10, said:

OK, deci poti boota in Windows.

Intra cu live si posteaza aici:
sudo fdisk -l
, este L mic

Uite aici mai multe poze: http://postimg.org/g...m7w6k/cc0c5092/

P.S. In boot menu la Kali Linux, in afara de graphical install si kali live nu am incercat celelalte optiuni. La ce folosesc?

#18
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Din ce vad ai GPT, adica EFI

Vezi poate te ajuta

https://forums.kali....tall-Kali-Linux

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate