Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Unde gasesc Word Viewer 2003 Serv...

Radiere masina care nu a fost inm...

Poate un motor acționa ca sa...
 La multi ani @Mike1alike!

La multi ani @danghetau!

Golf IV sau Mini Cooper R50

Cum sa trec peste prima mea relat...
 Schema amplificator Awaline - ILX...

This app can not run on pc

Caut apartament cu 3 camere Pta R...

Emisiuni pentru tineri in Romania...
 Reviste pentru tineri in Romania ...

Achizitie televizor Philips 43PUS...

Cum se numesc aceste mici parti d...

Foișor dimensiune stalpi
 

TestDisk-recuperare partitie/fisiere

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
In incercarea de a instala Windows 10 pe curat am formatat partitia C (GPT, pentru ca altfel nu ma lasa sa instalez Win, dand Create Table Partition) cu GPartea Live CD. (care l-am pus pe un stick bootabil). Rezultatul a fost "Unallocated space 9xx GB" ...Deci mi-a formatat intregul hdd de 1TB , nu doar partitia pe care am selectat-o in Gparted.

Avand date foarte importante pe partitia cealalta (D) am incercat cu TESTDISK sa recuperez partitia sau fisierele din ea. Am bootat GParted de pe stick (nu mai am nici sistem de operare pe care sa-l mai rulez) si cu TestDisk am reusit sa gasesc HDD-ul pe care e si partitia de care am nevoie(cea selectata in poza de mai jos)

[ http://i57.tinypic.com/9tl8w8.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Problema e, ca daca dau ENTER imi apare :

[ http://i59.tinypic.com/vhzsr5.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si nu exista jos optiunea WRITE.

Insa daca apas P (list files) imi apar toate fisierele si folderele de care am nevoie(din partitia respectiva):

[ http://i59.tinypic.com/2vcepoj.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Intrebarea e, cum fac sa recuperez toate aceste fisiere? Am introdus un alt stick in alt port USB pentru a le salva pe el insa daca dau C (copy) nu imi "vede" stick-ul, doar folderele de pe stick-ul bootabil cu GParted Live. Am dat si pe "..", si cu sagetile(stanga,dreapta)si nimic.

[ http://i62.tinypic.com/2w4i8nm.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am cautat in toate foldere, inclusiv in /media si /mnt unde cica ar trebui sa fie si nimic.

Cum pot rezolva?

Edited by kvlq, 14 August 2015 - 18:30.


#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Monteaza al doilea stick usb, fie din aplicatia Gparted, fie din terminal (sudo mkdir /mnt/date && mount /dev/sdxy /mnt/date). Afli denumirea celor doua stickuri in terminal cu sudo fdisk -l, /eu am trecut /dev/sdxy, ar putea fi /dev/sdb1 sau /dev/sdc1. Il gasesti apoi in /mnt/date.

#3
wasteyard

wasteyard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 14.11.2012
http://www.cgsecurit...sk_Step_By_Step

#4
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010

View Postshogun1, on 14 august 2015 - 18:47, said:

Monteaza al doilea stick usb, fie din aplicatia Gparted, fie din terminal (sudo mkdir /mnt/date && mount /dev/sdxy /mnt/date). Afli denumirea celor doua stickuri in terminal cu sudo fdisk -l, /eu am trecut /dev/sdxy, ar putea fi /dev/sdb1 sau /dev/sdc1. Il gasesti apoi in /mnt/date.

Am facut, s-a creat directorul date in /mnt am dat C (copy) acolo , mi-a aparut cu verde Copy done! 1 ok, 0 failed, insa cand scot stick-ul si in bag il alt laptop (win7) nu imi vede nimic pe stick.

@wasteyard, am citit toate tutoriale si forumurile deja...


PS: daca dau in terminal "cd /mnt/date" si apoi "ls" imi apare folderul copiat. Asta inseamna ca s-a copiat pe stick? Daca da , de ce nu vad pe celalalt laptop fisierele?

Edited by kvlq, 14 August 2015 - 19:02.


#5
wasteyard

wasteyard

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 14.11.2012
In Gparted iti arata ca ai date pe stick?
Ce sistem de fisiere are stick-ul? Daca e ext4, de exemplu, nu este vazut de win 7, nativ. Trebuie instalat ext2fsd.

Edited by wasteyard, 14 August 2015 - 19:06.


#6
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
Stick-ul e formatat fat32.
O chestie ciudata...prima data mi-a aparut stick-ul ca fiind /dev/sdd (la comanda fdisk -l), apoi am urmat pasii de mai sus pentru mount folosind /dev/sdd. Folderul date s-a creat in directorul /mnt iar apoi cand am intrat in Gparted stick-ul imi apare ca find /dev/sdc. Asa ca am mai urmat o data comanda de mount, de data asta pentru /dev/sdc. Mi-a zis ca folderul deja e creat, asa ca am copiat iar folderul in /mnt/date.

In GParted nu-mi apare a fi ceva scrie pe stick(click pe imagine). Insa in terminat la comanda "cd /mnt/date"/ "ls" imi apare folderul. Aia 16MB tot timpu apareau ocupati...

[ http://s15.postimg.org/v85j41orr/20150814_200853.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
PS:
I-am mai dat acum  inca  o data format la stick (fat32) din windows(disk management) ca nu merge click dreapta->format.

Edited by kvlq, 14 August 2015 - 19:25.


#7
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Eu am dat 2 comenzi legate prin &&, sunt necesare doar prima data, a doua oara nu, ca ai creat deja directorul unde montezi stickul, deci il montezi cu sudo mount /dev/sdxy /mnt/date (adica sudo mount /dev/sdc1 /mnt/date de exemplu).
Numele stickului se poate schimba in functie de ordinea de montare, iar daca-l tot demontezi si montezi iar va deveni /dev/sdc1, /dev/sdd1, samd.
In imaginea aia scrie clar la status: Not mounted, deci stickul nu e montat. Ai optiune de montare si-n Gparted.

LE: si poti formata stickul tot din Gparted:
[ https://i.imgur.com/St91MXi.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://i.imgur.com/LZiUoqG.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by shogun1, 14 August 2015 - 19:46.
Completari


#8
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
I-am dat format fat32 in Gparted, mi-a aparut un mesaj ca formatarea s-a terminat cu bine iar apoi eroarea asta

[ http://s4.postimg.org/a3wnopu99/20150814_205323.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Iar acum imi apare tot asa ca in poza urmatoare desi i-am dat apoi format fat32 si in computer management.

[ http://s27.postimg.org/41u7nm477/20150814_205511.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by kvlq, 14 August 2015 - 20:04.


#9
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
1. Demonteaza-l (sau poti da restart in caz ca nu poti demonta stick-ul)
2. Incearca iar sa-l formatezi

#10
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
L-am scos si l-am bagat de vreo 10 ori si surpriza...acum il vede fat32. Dar nu ii pot da mount.

[ http://s8.postimg.org/h9idxepxx/20150814_210847.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Si in terminal cu, comanda postata de @shogun1 imi creaza folderul insa in Gparted tot nu mi-l vede Mounted(am pus poza mai sus)

Edited by kvlq, 14 August 2015 - 20:15.


#11
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
1. Da un restart.
2. Monteaza-l din Gparted.

Edited by Zinus, 14 August 2015 - 20:26.


#12
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
i-am dat restart si tot nu pot da mount(tot gri). I-am dat si check si nu par sa fie probleme, nu inteleg de ce nu il pot monta.

#13
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Dă-l încolo de Gparted. Bootează, baga al doilea stick, montează-l în /mnt/date, dechide un terminal, deschide mc (Midnight commander) cu comanda mc, într-un panou să ai fișierele de copiat, în al doilea panou stickul din /mnt/date (te muți între panouri cu Tab, navighezi cu tastele săgeți), bifezi fișierele cu Shift și săgeată jos- sus, apeși F5 pentru copiere, ok.
[ https://i.imgur.com/XjsqTww.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Sau ai putea încerca ceva mai user friendly, RedoBackup, că-i tot o interfață grafică... http://redobackup.org/

LE: parcă e instalat implicit mc, nu știu.
Dacă opțiunea ”Mount” este gri (inactivă) în Gparted, atunci stickul este deja montat, trebuie căutat unde anume...

Edited by shogun1, 14 August 2015 - 20:34.
Completări


#14
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Mc vine preinstalat in Gparted livecd?

#15
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
@Zinus, se pare ca da:

[ http://s13.postimg.org/44kpga9k7/20150814_213557.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Acum cum fac sa am in partea stanga partitia de care am nevoie de pe hdd formatat?  Ca imi apar doar folderele de pe stick-ul cu Gparted live cd din cate vad.

#16
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
Am fost plecat intr-o mica vacanta si am ramas in stadiul de mai sus...Ce pot face?? Posted Image Posted Image

#17
kvlq

kvlq

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 571
  • Înscris: 20.12.2010
Stiu ca e al treilea post, dar nu mai pot da edit la cel de sus..

Intr-un final am reusit sa-mi recuperez fisierele insa mai am o dilema. Laptop-ul a venit cu windows preinstalat(oem). Ar trebui sa mai recuperez ceva pentru a nu pierde cheia sau ceva? Mentionez ca acum nu mai am nicio partitie (toate sunt la un loc, unallocated space. Au disparut cele de recovery etc..)

Edited by kvlq, 22 August 2015 - 13:50.


#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Daca a fost cu Windows 8, atunci cheia se afla in BIOS. Exista aplicatii care o pot extrage, dar nu este nevoie.
Daca a fost cu o versiune mai veche de Windows, atunci cheia se afla pe un sticker din pachetul de instalare sau pe spatele laptopului (uneori sub baterie).

Driverele le gasesti in pagina de suport a producatorului.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate