Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

avarie usoara

Rotoare, statoare și alte ge...

Achizitie logan nou (ce cutie, ce...
 La multi ani @micutu82!

Olivia Newton-John va ramane prin...

Refuz comanda rapida ?!

Certion - proiecte la mare ș...
 Pe Windows 10 am dat o scanare a ...

Nedumerire Bticino Living Now Sma...

personal cloud? Cum si ce?

Efect advers brahiterapie
 Recomandare laptop gaming

One plus 9 Pro sau Realme GT2 Pro

Cum scap de buruieni ?

Router HG8143A5 limiteaza viteza ...
 

Problema Boot Menu - Kali linux

- - - - -
  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Salutare! Azi am vrut sa fac dual boot windows 7 (actual) si Kali Linux. Bun, am descarcat kali linux si l-am pus pe un dvd si l-am introdus in DVD-RW. Am dat restart si am intrat in Boot menu. Aici problema: mouse-ul si tastatura nu merg. Nu pot da enter ca sa booteze in DVD-RW, nu merge nici in bios, nimic. Am scos tastatura si mouse-ul din porturile lor si le-am tot mutat in speranta ca se va rezolva dar nimic. Va rog sa ma ajutati cat mai repede. Sper ca am postat unde trebuie. Multumesc!

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 21,103
  • Înscris: 22.05.2003
1. Ai pus Kali linux, adica vrei sa devii "haKr", dar te-ai impotmolit la primul pas.

2. Inteleg ca nu poti face nimic la acest las (primul)

http://i1-linux.soft...ali-Linux_1.png

3. Ce configuratie are computerul tau ? Ai UEFI?

4. Lucrezi cu versiunea 32 sau 64 biti?

#3
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View PostAdm, on 10 august 2015 - 23:21, said:

1. Ai pus Kali linux, adica vrei sa devii "haKr", dar te-ai impotmolit la primul pas.

2. Inteleg ca nu poti face nimic la acest las (primul)

http://i1-linux.soft...ali-Linux_1.png

3. Ce configuratie are computerul tau ? Ai UEFI?

4. Lucrezi cu versiunea 32 sau 64 biti?

Nu am înțeles ce vrei să spui la 1 și 2.
Configurația pc-ului meu: Apu Amd A8 x4 6600k 3,9GHz quad-core,MOBO gigabyte F2A88XM-HD3,  RAM Kingston Hyperx Blu 4GB 1600 MHz, SSHD Seagate 1TB 6400 rpm, 64MB buffer, sursă sirtec 500w certificată 80+.
OS Windows 6 home premium 64 biti.
Vreau să spun ca am mai folosit Kali Linux pe pc (virtualbox) și îl am și pe telefon (am folosit Linux Deploy).

Edited by MrSteve, 10 August 2015 - 23:30.


#4
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Daca ai tastatura pe USB, atunci cauta o setare in BIOS legata de tastatura. Daca nu poti utiliza tastatura in BIOS Setup, atunci conecteaza provizoriu o tastatura PS/2 si fa setarea necesara.
Alternativ fa un reset la BIOS conform instructiunilor din manualul placii de baza (prin scoaterea bateriei).

#5
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View Post_-_, on 11 august 2015 - 06:51, said:

Daca ai tastatura pe USB, atunci cauta o setare in BIOS legata de tastatura. Daca nu poti utiliza tastatura in BIOS Setup, atunci conecteaza provizoriu o tastatura PS/2 si fa setarea necesara.
Alternativ fa un reset la BIOS conform instructiunilor din manualul placii de baza (prin scoaterea bateriei).
Am încercat cu tastatură PS/2 și la fel, nu merge.
Chiar acum am făcut reset la bios, am scos bateria și am așteptat câteva secunde timp în care am ținut apăsat butonul de pornire al pc-ului, și la fel, bios-ul nu merge. Când apas del/end imi intră intr-o imagine albastră unde scrie sus Gigabyte UEFI dual-bios și văd cursorul mouseului dar nu pot face nimic, nu îmi apar opțiuni. Va rog ajutor, ce să fac?

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Ciudat. Nu am mai intalnit o astfel de situatie. Elimina oricare alt periferic: placa de sunet externa, placa de retea externa, imprimanta etc., eventual, chiar si mouse-ul.

#7
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Ar există altă modalitate prin care aș putea să dual boot cu kali Linux? Gen să existe un program care să facă treabă, să nu mai trebuiască să intru eu în boot menu.

#8
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Da in Bios poti intra cu acea tastatura?

#9
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Nu merge nicio opțiune când bootez pc-ul. Bios, qflash, boot menu, nimic!

#10
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Da un reset de Bios, sau lasa doar tastatura pe USB, restul le scoti, mouse etc....

LE. Vad ca ai facut, posibil ca acea placa de baza sa aiba un defect sau bios corupt.
Poti incerca dupa ce ii faci update la versiunea F7

PS.Vezi cu o alta distributie daca merge (booteaza)

Edited by xxvirusxx, 12 August 2015 - 12:10.


#11
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Nu de foaete mult timp am intrat în bios să văd ceva si mi-a mers fără probleme. Din ce cauza s-ar fi putut întâmpla ca acum să nu mai mearga?

Edited by MrSteve, 12 August 2015 - 12:23.


#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Placa de baza ar putea fi pe duca, ori sursa nu mai ofera suficient curent...
Daca ai posibilitatea incearca si alta tastatura conectata pe un alt port USB, eventual fara mouse.

#13
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014
Placă mea de bază funcționează de un an și câteva luni...nu cred ca ar trebui să fie pe ducă.

#14
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,314
  • Înscris: 11.11.2005
Lasa ca si eu am avut placa si a inceput sa faca figuri dupa 7 sau 9 luni :lol:

#15
TrueBSD

TrueBSD

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 17.11.2006
Verifica cu atentie sa nu fie UEFI activ in Bios.

#16
MrSteve

MrSteve

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 83
  • Înscris: 01.01.2014

View PostTrueBSD, on 13 august 2015 - 13:07, said:

Verifica cu atentie sa nu fie UEFI activ in Bios.
Adică? Sincer să fiu nu știu ce e acela UEFI.

#17
TrueBSD

TrueBSD

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 17.11.2006
In bios la boot, acolo poti verifica. Verifica ce e acolo, sa nu fie activa optiunea UEFI.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate