Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice
 Intrare gratuita la Antipa daca a...

De la Casuța de pe deal la C...

trilogia 3 corpuri

Cum se mufeaza un cablu CAT7
 Solutie smart pentru termostat ce...

Echivalent portalul instantelor

Martor ulei VW Passat 2007

Provider IPTV indian !
 Uzucapiune teren in posesie

Mai merita facuta zacusca, in 202...

Intrebare legata de autorizatia d...

Master - Sisteme distribuite
 

ajutor incepator VBA

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Sorin16

Sorin16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 24.08.2007
Salut,

Sunt un incepator in ale VBA-ului si incerc sa invat prin realizarea de mici aplicatii.
Astfel m-am lovit de o mica problema pentru urmatoarea aplicatie:

Sub copy()
Dim s As String
Dim d As String
s = "D:\VBA\Test\"
d = "D:\VBA\Test 2\"
FileCopy s, d
End Sub

In momentul cand rulez imi da eroarea 75 daca pun adresa folderelor fara ultima "\" si 76 daca pun "\".

Ceva idei de debug?

Merci,
Sorin

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,725
  • Înscris: 30.07.2003
Tu pe cine vrei sa copii de ici colo ca n-ai specificat ! "Test" si "Test 2" sunt directoare si nu fisiere.

Edited by neagu_laurentiu, 09 August 2015 - 12:58.


#3
Sorin16

Sorin16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 24.08.2007
In folderul test am mai multe fisiere diverse dimensiuni si extensii. As vrea ca fisierele din test sa le copiez in test 2.

#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,725
  • Înscris: 30.07.2003
Si saracul calculator de unde sa stie daca nu-i spui ?
Daca le vrei pe toate, o idee ar fi:
s = "D:\VBA\Test\*.*"

#5
Sorin16

Sorin16

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 24.08.2007
In continuare nu functioneaza.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,725
  • Înscris: 30.07.2003
Inseamna ca acea metoda nu stie de parcurga fisierele date sub acea masca.
Foloseste alta precum aceasta: https://msdn.microso...(v=vs.110).aspx

#7
salex

salex

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 274
  • Înscris: 05.09.2005
In VBA se foloseste pentru iteratie prin fisiere, cu masca sau fara, functia DIR.

Dir cu argument seteaza calea spre fisiere si masca fisierelor. Intoarce sir gol "" daca nu mai gaseste nimic, altfel intoarce numele primului fisier gasit (neordonate)
Dir fara argument sare la urmatorul fisier posibil, bazat pe calea si masca initiale.
file=Dir(cale\masca)
while file<>""
.........bla ...bla...
file=Dir
wend


Edited by salex, 26 September 2015 - 14:24.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate