Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...

Multimedia, Office - AV1, x265 De...

Platformele online schimba ordine...
 Share imagini iPhone HEIC?

xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM
 Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Ce inseamna "modificare publi...

Alegere laptop dintre variantele ...
 Constructie bicicleta electrica

Exponometru extern si obiectiv de...

Izomeri

Recomandare TV
 

Kde plasma 5 nu trece de splash screen

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Salut!
Am o problema, cand vreau sa intru in plasma 5, acesta se blocheaza la splah screen, am mai avut aceasta problema si in trecut, dar se rezolva prin update, iar acum a trecut o luna si nu sa rezolvat. Deci ce as putea face?

#2
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
pai cel mai bine ar fi sa bootezi in mod text pentru a vedea unde se blocheaza. asta ar fi principiul....din pacate nu stiu cum poti face bootarea in mod text.

#3
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Cand intru in plasma 5 nu mai pot intra in TTY.

#4
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Terminalele din spate merg? (CTRL+ALT+(F)1-6)?
Poti sa-i faci kill cu CTRL+ALT+BACKSPACE?

Bootarea in mod text: fie schimbi runlevelul din parametrii de boot(3 ar trebui sa fie mod text), fie bootezi in single si apoi schimbi runlevelul in 3.

Edited by dexterash, 07 August 2015 - 20:22.


#5
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,858
  • Înscris: 21.03.2013
Observ ca se plang si altii: https://www.google.r...t splash screen
Ai parcurs solutiile care aparent au dat rezultate?

#6
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
1. Cand intru in plasma 5 nu mai pot intra in TTY.
2. Folosesc systemd, iar in systemd nu mai exista runlevel  eu stiam ca nu mai exista runlevel-e
3. O sa incerci sa il  inchid cu CTRL+ALT+BACKSPACE si o sa revin cu un raspuns. Nu pot sa-l inchid cu CTRL+ALT+BACKSPACE

@_-_, Da, am incercat majoritatea solutiilor (mai exact cele de pe prima pagina a rezultatelor oferite de google), dar nu au mers.

Edited by Zinus, 07 August 2015 - 20:47.


#7
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
https://fedoraprojec...el_Command_Line

"Sapa" acolo. ;)

#8
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am intrat in acel "runlevel", diferenta este ca acum pot intra in TTY cand plasma 5 porneste.

#9
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
In care din ele? Eu as intra doar in mod text si as porni "la mana" sa vad ce se intampla.

Vezi sa nu fie vreun serviciu care, cand se activeaza, iti omoara Plasma 5.

#10
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Ok, o sa incerc.

Daca pornesc plasma 5 cu startx pot intra.

#11
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Hmm... O fi login managerul de vina?
Ia vezi, poti sa schimbi runlevelul (sau cum naiba se cheama) din linia de comanda?

#12
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
1. M-am gandit si eu ca ar fi o problema cu DM dar am incercat LXDM, SDDM, GDM, MDM si LightDM si am avut aceas problema.
2. O sa incerc.

#13
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Pai bun, si-n manager toate iti merg bine, dar se blocheaza dupa login/in timp ce se incarca?

#14
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Daca schimb runlevel-ul pot accesa kde, dar dupa restart problema revine.
Da, cu toate DM se bloacheaza la splash screen, celealte DE-uri nu au probleme (lxde, lxqt, cinnamon, mate)

Edited by Zinus, 07 August 2015 - 21:22.


#15
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Interesting. Ai syslogul activ? Configureaza-l pentru toate mesajele si sa ti le salveze intr-un log. Pornesti normal, il lasi sa-si faca damblaua, il resetezi, pornesti in mod text si citesti logul.

#16
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Cum as putea seta sa salveze doar log-urile pentru kde, sau macar doar cele pentru xorg server?

Edited by Zinus, 07 August 2015 - 21:52.


#17
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 243,995
  • Înscris: 08.10.2015
tail -l 20 /var/log/Xorg.0.log

sau
journalctl -xn --unit sddm
journalctl -xe --unit graphical.target

Sau instalezi syslog-ng si adaugi in config fix ce vrei si pornesti syslog-ng. Eu am asa pe laptop si pe desktop acasa. In journalctl imi beleam ochii de pomana ca nu ma ajuta cu ce aveam de facut asa ca am bagat o fisa si am pus syslog-ng. Inca ma gandesc daca nu cumva e mai bine sa pun un stop la journalctl ca nu ma ajuta cu nimic.

Edited by MembruAnonim, 07 August 2015 - 22:06.


#18
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am deja syslog-ng instalat, o sa incerc sa-l configurez.
LE: Nu reusesc sa-mi dau seama cum ar trebui configurat ca sa imi arate doar logurile ce au legatura cu Xorg.

Edited by Zinus, 07 August 2015 - 22:12.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate