Branza Feta
Last Updated: May 08 2022 13:51, Started by
Klaudio
, Aug 04 2015 14:41
·
0
#19
Posted 04 August 2015 - 18:11
Eu iau Olympus si-s multumit de ea. Prostia aia la care se refera AlexEn e e un surogat carse numeste Danish White, si a generat candva un scandal monstru (s-au ofticat grecii, si pe buna dreptate). Prin Obor e un arabete care aduce feta din Grecia, din pacate cere 75 lei / kg.
|
#20
Posted 04 August 2015 - 18:34
xmanyacs77, on 04 august 2015 - 17:44, said:
Decat sa consum feta greceasca , mai bine telemea de capra sau de oaie originala de la noi din Romania! Asa ajutam producatorii romani sa supravietuiasca....... de acord cu tine, dar sunt multe daruri: - primul dar e oricat ai vrea sa o dai la intors, desi suntem tara lu miorita, noi nu stim a (mai) produce branza. romanul nu stia nici inainte a produce branza, ca in afara de telemea nu prea stie altceva. nu'mi incepeti cu aia in coaja de brad. apoi, desi sortimentele de branza in romania sunt/erau foarte limitate (si aici intram la al doilea dar) nici macar alea cate sunt nu sunt de calitate. - branza produsa in romania este produsa destul de prost si repede. nu ma refer aici de branza produsa industrial, ci de micul producator. toti o vor pe piata imediat. nu am vazut branza maturata. si asta fara sa incep discutii de ingredientele din branza. care teoretic nu ar trebui sa fie prea multe. - apoi, de ce unii prefera si chiar platesc grecului pretul cerut pe branza feta? romanul, cu un pic de efort, cu un pic de cap si investitie ar putea sa produca aproape similar. aproape. clima difera. posibuil sa scoata mai bine, ca nu va trebui sa fie asa sarata. apoi, sa o tina la maturat, dar sa nu o tina in budane de plastic asa cum se practica. sa facu cum o face si grecu: in lemn. parca altfel iti vine sa cumperi o branza ce vine la butoi de lemn si ala scoate calupu de acolo. fie macar si pentru marketing. apoi sa investeasca in niste beciuri unde sa o tina la rece, la maturat. in fine, nu sunt eu mare branzar, dar branza in romania, chiar si cea de targ lasa de dorit. e facuta sa ia banu repede. pana la urma asta nu e rau, pentru ca piata e deschisa, pregatitata. nu trebuie decat cineva sa intre si sa faca treaba buna. |
#21
Posted 04 August 2015 - 19:58
Olympus zici ca-i facuta din faina sau lapte praf. Ceva mai de soi? Edited by don_dannielo, 04 August 2015 - 19:58. |
#22
Posted 04 August 2015 - 20:07
don_dannielo, on 04 august 2015 - 19:58, said:
Olympus zici ca-i facuta din faina sau lapte praf. Ceva mai de soi? Pai daca Olympus e praf ... cauta si tu ceva magazine care importa produse grecesti. Era unul la Hala Traian, de ex., nu stiu daca mai exista. Dar pregateste-te sa platesti si un pret pe masura. |
#23
Posted 04 August 2015 - 20:57
Branza e buna dar am mancat telemea mai buna de la piata de la makedoni.
|
#24
Posted 04 August 2015 - 22:18
Din pacate, rumanu' e mai oropsit din punct de vedere gastronomic, nu are traditia fabricarii a zeci sau sute de sortimente de branzeturi. Si parca asta n-ar fi de ajuns, nici cele cateva tipuri produse la noi nu pot fi inregistrate ca marci protejate.
Telemeaua de Ibănești și Novacul Afumat din Țara Bârsei nu pot fi atestate momentan UE Telemeaua de Ibănești a fost atestată la nivel național anul trecut, iar acum proprietarii speră să primească și recunoașterea europeană, doar că atunci când dosarul lor a ajuns la Bruxelles, grecii au contestat inițiativa, pe motiv că denumirea produsului este de origine greacă și nu poate fi protejată la nivel european. Chiar dacă este preparat după rețete tradiționale și foarte căutat de cumpărători, novacul afumat din Țara Bârsei nu poate primi statutul de produs protejat la nivel european pentru că peștele este originar din China. |
#25
Posted 05 August 2015 - 02:57
pai imi pare si normal, aduci un peste de 50 de ani in tara si apoi o tragi ca'i produs traditional. ma lasi, atunci si ciorba de gheare de pui e traditionala, daca 50 de ani inseamna traditional.
imi amintesc de rahatul ala de la televizor de amu 15 ani si mai bine cand au inventat astia traditionalul ciolan cu fasole de 1 decembrie. pariu ca multi pun botu si cred c e traditional sa iasa armata sa dea ciolan cu fasole. in postu craciunului. traditional la romani. ma lasi. a si recunoscut mai tarziu moatza aia de se filma cu manelistii cum a inventat ea traditia ciolanului cu fasole de 1 decembrie la pro tv. imi amintesc bine prima emisiune, cu reportajele surpriza din caminele de studenti ce fierbeau ciolanul pe resou. horse manure. daca vrem ceva traditional, apoi traditional sa fie, da nu rahaturi inventate. e traditional daca bunica;tu stia de ele. daca nu, nu. |
#26
Posted 18 August 2015 - 13:38
balauru69, on 04 august 2015 - 20:07, said:
... cauta si tu ceva magazine care importa produse grecesti. Era unul la Hala Traian, de ex., nu stiu daca mai exista. Dar pregateste-te sa platesti si un pret pe masura. Attached FilesEdited by Karhu, 18 August 2015 - 13:38. |
#27
Posted 18 August 2015 - 14:25
Karhu, on 18 august 2015 - 13:38, said:
Poate si la LIDL ar gasi, aici de exemplu e la 2.19 € pachetul de 200 grame (Eridanous) iar cand e la reducere e 1.69 €, deci nu-i foarte scumpa. Exista si la LIDL, dar nu mereu, ci doar cand e saptamana greceasca. Aici au fost la 200 gr., parca 2 Euro si 1 Kg. la 40 lei, adica sub 10 Euro. Chestia e sa te nimeresti acolo, sa ai bani, chef, etc |
#28
Posted 03 November 2018 - 11:51
Aproape toate au clorura de calciu, cheaguri chimice (n-am gasit niciun produs cu cheag natural). Bio-feta pe care o cautati este 115 lei kg la Mega image, calitatea este net superioara tuturor produselor numite branza (seamana cu branza taraneasca de odinooara), este dups reteta greceasca ,45% grasime pachete 180 gr. 30% lapte Capra, 70 % lapte oaie, maturata in zer sarat. Produs in Grecia.
Edited by cincicinci, 03 November 2018 - 11:55. |
|
#29
Posted 03 November 2018 - 11:54
Acum tradu.
Ce rate? Ce minute? Ce sweat? Edited by don_dannielo, 03 November 2018 - 11:54. |
#30
Posted 08 May 2022 - 13:51
Singura feta "mâncabilă", dar și cu gust excelent în același timp e Hochland.
Motivul: are lapte de capră doar 3%. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users