Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 Problema imprimanta

Here goes nothing

BCR sau Raiffeisen

Visual Studio 2022 instaleaza Epi...
 Sfat alegere parbriz

EMAG - recenzii false facute de ei?

Recomandare telefon 900-950

Nivel de trai
 Semnal bun da'... prost

De ce statiile de radio FM nu ren...

Pe unde pot sa gasesc statistici ...

Este reconditionat acest laptop?
 

HOW-TO: Update Bios

- - - - -
  • Please log in to reply
342 replies to this topic

#19
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
sorry, mai mult decat sa caut si eu pe site-ul producatorului si pe google nu am ce solutii sa-ti dau. Stiu ca GByte stau bine la update-uri ... daca NU gasesti la ei, slabe sanse sa aiba altii...

si daca ma uit mai bine, cum draq n-ai gasit la Gigabyte?! Ai cautat macar?

http://tw.giga-byte......(Rev 1.1).htm

Spor!

#20
boooggy

boooggy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.05.2004
am o placa ecs cu kt 333 K7VTA3 . i-am facut un update  de bios si totul a mers fara eroare pina la  restart.
nu a mai vrut sa booteze....
biosul a fost luat dupe situl ecs si cu mare atentie la model.
stiu ca tre acuma sa ii rescriu biosul numai ca nu am de unde sa gasesc o placa asemanatoare si exact ce pasi tre facuti....
Help!!!!!!!!!!

#21
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002
Danke Tyby... mereu m-ai ajutat... cred ca eu sunt mai chior!:)

#22
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,087
  • Înscris: 07.05.2004
@boooggy: ia oricare alta placa ecs, scoate-i bios-ul in timp ce merge, pune-l pe cel scris aiurea, si fa-i update cu bios-ul pt. kt333

#23
Lup

Lup

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 923
  • Înscris: 11.05.2004
Incerc de o gramada de timp sa imi fac si eu un update de bios si nu reusesc. Vreau sa il fac cu programelu care vine cu placa de baza (@Bios write cred ca se numeste). Un prieten mi-a zis sa intru numai pe serveru din Japonia ca decat ala merge. Intradevar numai acela merge dar oricand as incerca sa updatez imi zice ca deja sunt ocupate toate sloturile pe server (10 la numar).Pai ce fac ma astia ... toata viata updateaza bios ? Poate imi ziceti si mie o ora cand s-ar putea sa prind si eu liber !

#24
dylo

dylo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 01.11.2004
Nu am vrut sa deschid alt topic pentru a evita orice neplacere.
Am un laptop IBM Think Pad 770 E la care din pacate nu am acumulator.
Am vrut sa fac update la bios (ver. 1.26), am luat ultimul update (automake disk - executabil) insa in momentul in care vreau sa-l updatez imi cere acumulator.
Imi poate da careva un sfat referitor la vreo posibilitate de a trece peste acel pas? A mai incercat careva asa ceva?

Multumesc si scuze pentru intrerupere.

Toate bune

#25
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
La fel si aici. Zilele astea tot citind si cautand subiecte de discutii pe forum am gasit acest thread.
Cum am ajuns acasa am luat calculatorul la purecat si am descoperit ca BIOS-ul meu e vechi, mirarea mare a fost cand cu AIDA32 am descoperit ca mai am si un BIOS video care mai vechi de 2 ani si ca trebuie sa ii fac update.
Si am luat-o de-a lungul softpediei pana la google sa caut cum se face update la BIOS-ul video, dupa ce m-am lamurit eu ce si cum, m-am apucat de treaba. BIOS-ul am reusit sa-l updatez, am identificat modelul placii, tipul de BIOS, am luat update-ul si l-am pus.
Totul a mers bine .. cu o mica sperietura, dupa ce i-am facut update si am restartat am uitat sa intru sa ii spun sa isi incarce default-ul ... am recapitulat pas cu pas si mi-am dat seama ce uitasem. Totul e bine.
Ce ma supara, si nu reusesc sa fac e update-ul la BIOS-ul video. Aici e ceva mai complicat. M-am gandit ca daca ii pun un driver scos mai acum o sa ii faca update si la BIOS. N-am apucat pentru ca nu am gasit decat acum ... si trebuie sa il iau intai. Basca ... cat am cautat dupa al driver,
placa e nvidia dar driverul e facut de Acorp. Mai aveam putin si orbeam de atata umblat pe la pagina nvidiei... Tot citind am descoperit ca si la BIOS-ul video trebuie un utilitar cu care se face acest update.
Cam greu de gasit asa ceva. De fapt nvidia are ... dar cred ca e numai pentru un anumit tip de placi video. Ce am incercat eu imi cerea un fisier *.rom sau *.prn. Pana la stadiul asta am ajuns cu studiatul ... am incercat sa fac totusi ceva ... dar nu reusesc
Intrebarile mele sunt:
1. A mai facut cineva asa ceva (update BIOS video) la o placa nvidia? Si daca da il rog sa imi raspunda si mie cat mai detaliat
2. Ar trebui sa ma multumesc cu un driver mai nou (cel care il am e instalat din XP) sau sa caut in continuare acel update si sa i-l fac.
2.1 Sa ma multumesc cu calitatea care o am acum (nu-mi face figuri ... des, cateodata se mai restarteaza cand e rezolutia prea mare si ma joc), sau sa imi fac acel update si?! sa scap de problema asta, nu ma gandesc ca dupa acel update o sa vad calitate dvd ... totusi.
3. Cu ce utilitar anume as putea sa ii fac update-ul? Cel de pe Nvidia imi cere ceva ce nu am (fisierele *.rom sau *.prn)
Va rog frumos, raspundeti-mi, mentionez ca scriu a treia oara acest mesaj din cauza ca browserul meu are toane.
Multmumesc
Calculatorul meu este un AMD Athlon XP 1800 +, mainboard Matsonic MS8137c+, 256 DDR, video nvidia geforce4 mx 440-se tv-out 128 DDR, audio on board, hdd Maxtor 30 GB, network card Amdtech, pe care ruleaza WIN XP PRO SP2.

#26
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
Revin, victorios. Am reusit sa ii fac si update-ul BIOS la video. Pana la urma am gasit pe net ... undeva pe o pagina frantuzeasca comenzile utilitarul care face update (nvflash.exe) si comenzile. Nvflash-ul asta vine cu un fisier cu informatii despre ce si cum insa pe mine nu m-a ajutat mult. N-am inteles engleza care o stiu bine :) si am inteles franceza care o stiu foarte putin.
In mare: se face la fel ca la BIOS-ul normal, bootezi cu disketa (cu autoexec.bat si config.sys curatate ... adica nu au nici o comanda in ele), se lanseaza utlitarul care poate face back-up, update, verifica versiunea si multe alte chestii care nu le-am inteles :). A inceput sa faca update-ul. A dat un bip la sfarsit si la sfarsit mi-a scris ca s-a facut update-ul cu succes.
Inca nu am apucat sa testez cum merge. Am vazut doar ca in AIDA32 nu mai apare acea Problema & Sugestie care imi spunea ca BIOS-ul video e mai vechi de 2 ani.
Ce ma intriga: data de la BIOS video imi apare ca fiind din 23.12.2002 fara sa imi spuna ca e vechi ... si update-ul apare ca fiind din 5.06.2004.
Mentionez inca o data ca placa mea e o nvidia si nu stiu daca la alte placi se aplica aceeasi metoda. Celor care vor sa faca acest lucru ii sfatuiesc sa se documenteze bine inainte de a se apuca, pentru ca risca sa isi strice componenta ... sau poate chiar placa de baza. Nu e de jucat  :nonobad:

Edited by Alucard, 10 December 2004 - 09:32.


#27
LaNdO

LaNdO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 20.04.2004
am si eu o rugaminte.poate sa imi spuna cineva cum pot sa intru in bios la un laptop toshiba s320cds.va multumesc

#28
emiliano85

emiliano85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 24.11.2005
BIOS ID: 11/24/2000-8363-686-6A6LMPR9C
OEM Sign-On: BIOS-2M (2K001124A)
BIOS Date: 11/24/00
BIOS Type: Award
Chipset: VIA 82C305 rev 3
Super I/O: VIA 686 rev 34 found at port 7h
OS: WinXP SP2
BIOS ROM Socket: Yes
BIOS ROM Size: 256K
Memory Installed: 256 MB
Memory Max: 512 MB
CPU: AMD Athlon™ 1300 Mhz

As vrea si eu ssa fac un update la bios si nu prea ma pricep, nici nu am gasit de unde sa-l iau.
:((
plsss help me

#29
Thug

Thug

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.11.2005
As vrea sa fac shii eu un update la bios.Am pe cd placii de baza programul winflah,am citit pe forum ca mi-ar trebuii acel program pt a face update,in prog am optiunea update bios.Dar cum as putea sa fac update apas doar pe optiunea update?Mai imi trebuie ceva pt a face update?PLs,pls,pls,pls,pls help
Va sunt recunoscator daca ma ajuta cineva.


Biosul este: kob kt266a fdsx
         03/14/2002

Exact asa imi apare. :worthy:  :worthy: pls help

Edited by Thug, 24 November 2005 - 12:56.


#30
BNG

BNG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 07.03.2005

View PostThug, on Nov 24 2005, 12:29, said:

As vrea sa fac shii eu un update la bios.Am pe cd placii de baza programul winflah,am citit pe forum ca mi-ar trebuii acel program pt a face update,in prog am optiunea update bios.Dar cum as putea sa fac update apas doar pe optiunea update?Mai imi trebuie ceva pt a face update?PLs,pls,pls,pls,pls help
Va sunt recunoscator daca ma ajutati

Nu trebuie decat sa dai update, banuiesc ca programul are optiunea "internet update", bifezi asta si astepti, in acest timp sa nu mai ruleze nici un alt program, apoi restart si asta este.
Bafta

#31
Thug

Thug

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.11.2005
Nu am optiunea "internet update",imi trebuie sa downladez biosul,stie careva unde as putea sa gasesc?
Dar care este biosul corect cel de la inceput cand pornesti calculatorul sau asta(care l-am gasit la bios information la winflash),l-am pus la attachment.Pls help :worthy:

Attached Files

  • Attached File  bios.JPG   57.57K   574 downloads

Edited by Thug, 24 November 2005 - 13:27.


#32
BNG

BNG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 07.03.2005

View PostThug, on Nov 24 2005, 13:20, said:

Nu am optiunea "internet update",imi trebuie sa downladez biosul,stie careva unde as putea sa gasesc?

Ce placa de baza ai ? Intri pe site-ul producatorului si cauti placa de baza apoi pe undeva pe acolo gasesti si bios-ul placi.
Daca nu e chiar necesar nu ar trebui sa updatezi biosul dat fiind faptul ca nu te pricepi se poate sa nu reusesti si sa vezi atunci ce rau e sa nu sti ce sa-i mai faci.

#33
Thug

Thug

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.11.2005
Pe cartea de baza scrie kob kt266a fdsx.Shii mai scrie:"the kob kt266a fdsx incorporates the via vt8366a northbridge and vt 8233a Southbridge chipset whics combine suport for a new.........."

#34
BNG

BNG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 07.03.2005
Da, in screenshot-ul atasat de tine este ID-ul placii de baza, iar versiunea bios-ului este k7vta2c, insa eu nu am gasit site-ul producatorului de unde ai putea sa iei bios-ul, asa ca s-ar putea sa nu ai ce sa-i faci.

#35
Thug

Thug

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 21
  • Înscris: 15.11.2005
Am gasit driverele de update la bios pe www.mercury-pc.com.Pute-ti sa-mi spune-ti sii mie daca pot sa dau update cu Asus WinFlash care il am pe cd placii de baza,sau trebuie sa ii dau update dupa discheta.Am mare nevoie de ajutor.(placa de baza este mercury kob kt266a fdsx)

#36
BNG

BNG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 776
  • Înscris: 07.03.2005

View PostThug, on Nov 24 2005, 17:58, said:

Am gasit driverele de update la bios pe www.mercury-pc.com.Pute-ti sa-mi spune-ti sii mie daca pot sa dau update cu Asus WinFlash care il am pe cd placii de baza,sau trebuie sa ii dau update dupa discheta.Am mare nevoie de ajutor.(placa de baza este mercury kob kt266a fdsx)

Uite ce am gasit eu:

Quote

Please note that the BIOS Update files here are for Mercury Board only. Please don't use in non-Mercury Brand Products.

Before upgrading the BIOS, please Consult the Mainboard User's Manual for necessary Jumper Settings.

--------------------------------------------------

How to install a New BIOS for MERCURY BOARD

Please follow the steps as below:

1. Your computer must be running in a real-mode DOS environment, not the DOS window of Windows NT or Windows 95/98. We recommend that you create a new formatted DOS system floppy diskette for bootup.

2. Download the new BIOS file from our Web site (http://www.kobian.com/), and unzip it. Get the Flash Utility file from the mother board CDROM. Copy these files to the DOS system diskette.

3. Turn off your computer and insert the system diskette in your computer's diskette drive.

4. You might need to run the Setup Utility and change the boot priority items on the Advanced BIOS Features Setup page, to force your computer to boot from the floppy diskette drive first.

5. At the A:\ prompt, after your computer has booted to DOS from the diskette, run the Flash Utility and press <Enter>. Then, follow the Screen instructions to upgrade your BIOS properly.

6. When the installation is complete, remove the floppy diskette from the diskette drive and restart your computer. If your mainboard has a Flash BIOS jumper, reset the jumper to protect the newly installed BIOS from being overwritten.



Note:
i)   If Flash Utility reported unsuccessful upgrade, don't quit the program. Redo program procedure.

ii)  If you're executing the program on floppy diskette, please make sure the diskette is not write protected.

iii) We highly recommend that you should make a backup for old BIOS by using the Flash Utility.  Plesae follow the screen instruction of the Flash Utility.


Warning:
Avoid power-off incidentally in upgrading procedure, or system would fail to reboot!

Daca nu ai gasit de unde sa downloadezi bios-ul intra aici:  http://www.mercury-p...hp?productid=63
Bafta la updatat bios-ul.

Edited by BNG, 24 November 2005 - 21:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate