Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€

ICC/ICM soft monitorizare si cont...
 Recomandare ipad

Ce fel de disc pentru acest circu...

Windows 11 24H2 pe release?

Intrebare motor auto
 Opel Astra K

Romania - tara formelor fara fond?

Probleme sistem audio mașina

Radio care se incinge
 problema -amplificator cu tranzis...

Retragere bani din cont inainte d...

Plata cu cardul si bacsisul

Primire bani din Danemarca prin N...
 

HOW-TO: Update Bios

- - - - -
  • Please log in to reply
342 replies to this topic

#1
Baietzash

Baietzash

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 15.09.2002
As vrea  sa-mi spuneti  de unde pot sa fac un update si cum la bios-ul meu care este un "Award Modular BIOS v.4.51PG/Date:10/26/99".Pt. informatie am o placa de baza "VIA Apollo MVP3"

#2
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
1. te rog sa specifici producatorul placii de baza ... sau macar identificatorii BIOS-ului ... descarca attachul de aici, de la post si afli cu el cate ceva ... ruleaza in DOS mode / DOS Window

2. pentru cum ... citeshte posturile urmatoare ... am explicat pe larg acolo ce shi cum...

http://www.softnews....ght=update bios

http://www.softnews....ght=update bios

http://www.softnews....ght=update bios

http://www.softnews....&highlight=bios



eventual shi asta:

http://www.softnews....ght=update bios


astept veshti...

PS: pentru mai multe utilitare de BIOS ID, mergi la www.hardnet.ro ... downloads ... si acolo da un search dupa Bios ... ar trebui sa-l gaseshti in sectiunea asta:

http://www.hardnet.r...wdownload&cid=3

sorry, dar va trebui sa faci register ... iar link direct nu izti dau, pentru ca nu mere decat de pe referer hardnet ... se numeshte BIOS Tools

Attached Files

  • Attached File  ba.zip   176.35K   2107 downloads


#3
denniss_hot

denniss_hot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 03.09.2003
vezi ca ai pe cd cu drivere pt placa de baza o optiune pentru update BIOS
daca nu ai !nu mai stiu

#4
maly343

maly343

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.11.2003
I greet
Or someone bios has p2  370a-v 1.0 to plate DCS
it for help from mountain thanks :)
my e-mail [email protected]

#5
T14Dlivings

T14Dlivings

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.01.2004
Salutare la toata lumea.
   Sunt incepator in chestiilea astea dar as vrea sa-mi spuneti si mie cum stiu yo care mi-e ver de bios....unde o gasesc ?
  Vreau sa-i fac un upgrade...Un prieten mi-a recomandat-o :)
PLZ DO NOT MAKE FUN OF ME :)

#6
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
e, in principiu, destul de simplu ... in ecranele din POST  (atunci cand booteaza computerul, ar trebui sa gasesti si data / versiunea BIOS-ului ... de multe ori e trecuta mai criptic ... cauta ceva care sa semene cu o data (de ex 111203 sau 11-12-2003 etc) ...

Ce placa de baza ai si pe ce motiv tzi-a fost recomandat update-ul de BIOS?

#7
T14Dlivings

T14Dlivings

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.01.2004
Mersi. Am sa incerc sa caut..daca nu am sa-l bootez pana o sa vad ce scrie
:)...My motherboard is Matsonic.
    Tovarasul asta al meu zicea ca biosu trebe upgradat-nu mi-a zis si de ce
si lam crezut...oricum daca-mi zicea nu-l intelegeam..

#8
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
nu e nevoie sa bootezi pana vezi ce scrie ... cand apare secventa de boot ... aia unde scrie Procesorul si memoria (eventual cu sigla Award etc), apesi tasta PAUSE ... cand ai terminat, apesi ENTER si va continua ..

Informatia completa este in general pe ultimul rand din ecranul de mai sus ... se vede destul de clar in poza atasata ...

Spor!

Attached Files



#9
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
uite inca una:

Attached Files



#10
T14Dlivings

T14Dlivings

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 06.01.2004
cica scrie asa : AMIBIOS © 2000   MS8308E  09/13/2002...POSTED FOR TYBY'S EVENTUAL ANSWER

#11
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
deci pare ca bios-ul tau e din 13 sept 2002 ... daca gasesti un BIOS mai nou pentru placa ta de baza, eu zic ca e ok sa-l pui ...

Spor!

#12
GilbertCD

GilbertCD

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 19.10.2003
Parerea mea este sa nu faci acel lucru daca nu ai neaparat nevoie.
Stiai ca o prostie in aceasta chestie te poate costa cel putin o placa de baza ? SFAT: Nu faceti un update de BIOS daca sinteti incepator, sau doar de curiozitate !!

#13
DxN

DxN

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 26.04.2004
Pentru T14Dlivings:
- Ai o placa de baza Matsonic 8308E. BIOS-ul il gasesti pe site-ul lor (www.matsonic.com.tw). Ai grija sa nu iei BIOS-ul pentru MS8308EP sau MS8308D ci pe al tau: MS8308E !!! Programul de scriere il gasesti pe CD-ul care a venit cu placa de baza sau il ieie de pe site.
Succes.

#14
scotchro

scotchro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.08.2004
Salutare. Unde pot gasi un update de BIOS pt Matsonic 8127C ? Pe site-ul matsonic nu este, ultima varianta e din 2001, care o am si eu. Am probleme cu WinXP care se blocheaza aleator (aparent fara motiv). Toate driverele noi, no conflicts, memorie buna... si totusi...
Thx

#15
cspot

cspot

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,855
  • Înscris: 22.07.2004

Quote

Originally posted by scotchro
Salutare. Unde pot gasi un update de BIOS pt Matsonic 8127C ? Pe site-ul matsonic nu este, ultima varianta e din 2001, care o am si eu. Am probleme cu WinXP care se blocheaza aleator (aparent fara motiv). Toate driverele noi, no conflicts, memorie buna... si totusi...
Thx



    Nu este obligatoriu sa fi aparut o versiune mai noua de Bios pentru placa ta . Daca producatorii placii respective nu il au , e posibil sa nu existe .

#16
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
Pune windowsul pe curat, DOAR cu acele componente strict necesare, vezi daca mai face probleme, apoi baga-le pe rand si pe celelalte, facand teste ... Probabil va dura ceva, dar ai sansa sa iti dai seama de unde este buba si, eventual, sa o remediezi.

#17
scotchro

scotchro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 25.08.2004
Multumesc de raspunsuri. am sa incerc.

#18
ripper

ripper

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,257
  • Înscris: 25.03.2002


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate