Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Casa pe roti

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#19
lungubogdan

lungubogdan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 21.03.2008
o inmatriculez ca remorca cu prelata cu sarcina de 3500 kg. in timpul transportului pun prelata pe ea. incerc chiar sa folosesc ca baza o remorca cu prelata la care ii dau jos osatura pentru prelata si pastrez restul. iar pe plartforma remorcii construiesc casa. practic casa constituie incarcatura de sub prelata remorcii. ideea este sa aiba maxim 4.00 m inaltime totala.
o sa discut si la RAR sa vedem ce parere au.

#20
AlinT96

AlinT96

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.09.2019
Au trecut mai bine de 2 ani si jumatate de la acest post. Poti sa ne spui cum este dupa acest timp ? Sincer mie imi e rau si de la gandul de a construii o casa din beton si toate restu Posted Image Ma bate gandul sa cumpar o casa/rulota de acest tip, daca se poate sa raspunzi poate imi poti zice mai multe.

#21
Lucia2112

Lucia2112

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 20
  • Înscris: 20.12.2020

View PostMembruAnonim, on 24 ianuarie 2017 - 12:34, said:

Redeschid acest topic pentru ca mi-am indeplinit un vis de a ma bucura de viata mea si a familiei mele intr-un timp foarte scurt lasand la o parte birocratia romaneasca care nu mi-a permis constructia in zona respectiva si care m-a facut sa am multe nopti nedormite datorita neputintei de a putea beneficia de un drept uman la locuinta intr-un stat mafiot ca si Romania.
Felicitari celor care mi-au vandut aceasta casa mobila, bravo lor , asemenea oameni rar exista in Romania. Pe 30 decembrie am sunat pentru anunt, pe 11 Ianuarie am vizitat parcul de case mobile, pe 14 si 15 ianuarie s-a efectuat livrarea si uite asa am o casa utilitata cu de toate la un pret mic si ma pot bucura de viata mea fara sa am stres legat de birocratia romaneasca care nu mi-a permis sa construiesc desi topograful, CF-ul, inginerul geo (test), arhitectul si-au dat acordul ca pot construi insa primaria mi-a pus bete in roate.
Îmi place mult căsuța, dar aceste case mobile din ce materiale sunt construite? Par a fi foarte rezistente. Cum stai cu umiditatea din casa? Am și eu o problemă cu geamurile, ai transpiratie pe ele? Eu stau la apartament și vreau sa îl vând sa cumpăr o casa de ceva asemănător.

#22
daren84

daren84

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.02.2021

 volumepower, on 17 iulie 2015 - 10:08, said:

Și care e diferența dintre o asemenea casă și o rulotă XXL ? Posted Image
Am pus si eu acesta intrebare, si tot cam cautat si am citit ce se poate.
Rezultatul este: izolatia si greutatea.

Vezi niste video-uri cum se face o rulotade a singur, sint multe.
Apoi ori la descrierea lor or incearca se vezi c-am xe greautate ar trebuii sa fie.
Vei daca ai pune un pic de intarire si sa si mai bine izolat c-am cit ar ajunge greutatea!

Si eu, ca una din zece mii poate m-am saturat de "oameni civilizati" in orase, si a-si vrea la "tarani" Poate ai avut si tu nenorocul sa ai probleme cu vecinii civilizati la capitala, si poate ai fost la trani, unde ti-a placut simplicitatea, aerul curat, apa fara clor, ect. Chesti super simple. Apoi vezi tu care e mai tran, vecinul tau la oras mare sau ala, care traieste la sat.

Nu toate satele au structura populaiei incit sa-mi placa mie, dar daca ma duc cu gandul mai departe am vazut niste rulote vechi pe campie linga o turma de oi.
Si am pus intrebarea:
- apa pot avea aloc? - pai daca animalele nu mor de sete, probabil ca da.
- electricitate pot sa am? - e vre-un stapl electric? - pai nu, asta insemana, ca "desteptii" nu o faca aici o casa de vacanta in curand, fiincda Electrica cere taxa e dezvoltare a propriei retele ! Sihiar nu e gluma taxa. Si ce sa fac? - pai in primul rand calculez cie enrgie am nevoie, cel mai rau car ma uit la ultimele 12 facturi. Acum am un habar de unde sa pornesc. ( parca 10kW/h este media pe luna cu to ce avem si avem consumatori puernici, ba chiar 6kW. ) Apoi vad c-am ce se poate reduce si cand trebuie curent mare si care e vaoarea maxima, cun trebuie dimensionat un sistem fotovoltaic, sau una hibrida. Am ajuns la un oarecare valoare, si calculez costul si iese mai mic decit cit cere Electrica ptr un curent de 1-2km. Calculat si voi! :) Consum curent de 5kw medie, cu ajutor de la un generator pe timp de iarna ( vara nu trebuie) , si schimbi consumatorii, De ex soba de sauna de 6kW in altceva, pe gaz, sau pe lemne... ect Nici plita electrica industriala nu trebuie neaparat ( 3kW) dar sa folosesti ceva unelte iti trebuie un invertor sinusoidal de 2000W -2500W , iar la consum vezi pe frigiderul si congelatorul unde o pui! Nu e tot aceasi lucu sa incalzesti casa si sa pui in casa sau lasi afara iarna, vara la fel.

Constructie, autorizatii de Romania, spagi de Romania, ca altfel nu se poate...nervi pe degeaba... Mai bine o autorizatie de amplasare, daca te ai lega de utilitati, dar nu te legi!

Casa mobila e proiectata deobicei sa fie lagat de utilitati.
La rulote da si ba, vezi rulote off-grid, rulota off-road, wild camping.

Intebarea buna este ce faci cu hainele murdare? - vezi ca iti trebuie un invertor care sa duca aceasta putere? -masina de splata + hota + calculator + una alta. Daca invertorul iti da 5kw mie ar fi ok, pote a-si putea sa si sudez :) La 3kw mie ar ajunge. Dar 1kW nu.
Capacitatea de stocare(bateriile) sint unele consumatori, care consuma mult si tocmai ziua, la soare: frigider+ congelator + aer conditionat. Sit altii care consuma noaptea: -si asta ar trebuii limitat: frigiderul, congelator, TV, monotoarele mari, laptopurile high-end, masina de spalat. ect.  Luminile led, radio-ul e consum relativ mic.
Daca legi 12V baterii de 200AH tip gel, se poate folosii doar 50%, deci 100AH util. Dar legi 4 macar sa ai 48V. 48V x 100Ah -> 4800Wh, nu e foarte rau! E jumate cit consumam fara cap, dar nu trebuie sa iei totul din baterii, citeodata se poate lua si cum e consumat.

Apa curata: faci un rezervor de apa la inaltime. La un "taran" am vazut ca umplea o cada la pod. Si prin cadere naturala era asigurat apa ptr toaleta dus, masina de spalat.
Apa murdara.  Fosa septica + vidanjare. Sau inapoi in natura:

Daca separi apa gri ( dus +chiuveta )  de neagra ( toaleta)  e si mai simpla:
Ptr gri baga ceva teava de 110cm la 1m adincime minim, chiar 2m. Apoi sapa un pic in stinga -drepata si mai pune un total de 100m teava. Astfel vei avea o irigatie subterana. Majoritatea apei este gri.

Apa neagra o poti trata, ba si cu bio, trebuie un rezervor separat oricum. Dar o sa aiba ramasite uscate si nu o poti folosii la urigare subterana. Insa dupa tratare poti sa faci o gaura mai mare. La un video am vazut sa cineva, care traieste u rulota se duce afara fiecare dimineata si sapa o  gaura de min 25cm si acolo isi face treba mare.
Acum daca o data pe luna faci o gaura de 2m e un exercitiu fizic, poi apa neagra tratata, netrata cum vrei tu, si astupi. Pe mortii tot asa la 2m se pun, si in zona unde nu e apa subteran. Daca pui la 25cm poate miroase, poate nu, dar la 1m nu preao sa miroase.

Dar se poate face si o mini statie de epurare, daca sinteti mai multi.

Revenind la rulota sau casa mobila:
E bine sa incerci ambele, dar eu am inceput sa planuiesc o casa de locuit.

Cel mai usor este sa cumperi lucrurile pe care vrei sa le ai (poate digital) si incearca s ao amenajezi la o suparafata.
Nu va fi perfecta planul nicicum, fiindca nu vei utliza doar suprafata din jos, nu si peretii. Dar o reamenejezi si o remanejezi.
Vezi cum poti grupa pe ele, care e locul minin.

Fa un test cum am facut eu: muta-te in camera cea mei mica din locuinta ta. Vezi daca ai fi in puscarie cit ar fi locul:
- ai un pat,eventual supraetajat. La etaj pot sa pui lucruri
- ai nevoie de o masa, de un scaun ptr lux? -permiti sau nu, fiindca masa poate s fie pliabil si scaunul sa fie patul.
- ai nevoie de toaleta  probabil si u dus, vezi daca nu e folosit poti sa inghesui acolo masina de spalat?
- sertare scule, dulap ptr haine.
- un fel de chiuveta se poate face si dintr-un lighian -sint videouri destule.
-un arzator de gas ptr camping ca si utilitate de gatit, sau chiar 3 ochiuri.. cite vase trebuie, chiar trebuie toata bucataria?

Unul dintre cei care au facut conversie duba in autorulota a mers pe idea asta: iei vasele exact care iti trebuie l tine, ieir tacamiele exact, si iei ustensilele si ce mai vrei si apoi incepi sa fabrici mobila de bucatarie. Avantajul etse ca totul va fi la locul lui, nu exista ca nu incape, si in plus nu risipi nici locul.

O alta metoda: ia ceva scoti de tricolor asa romanesc: rosu, galben si albastru.
Marcheaza locul unde stai foarte mult cu rosu. Evident e patul , probabil si tie.
Marcheaza locul unde treci zilnic cu galben: toaleta, bucatarie, "dressing room" daca ai
Marcheaza lucul unde treci saptaminal cu albastru.
Poti sa faci si maginar,.

Si de aici rezulta ca, desi am stat eu candva intr-o case de 200mp-ceva de genul nu prea vad eu prea multe X cu rosu.
Intr-un apartament de 90mp sint zone unde nu umblu eu aproape niciodata.
In alt apartamnt de studio de 24mp unde nu aveam loc si mutam in 70mp sa stausingur si sa am loc poate trebuia doar sa amenajez altfel lucrurile.

Acuma cred ca, daca intru in casa sa lucrez la calculator si sa dorm, eventula sa fac ceva mincare pe vreme ploioasa cred ca im-i ajunge 12m cu 2m-2.4m inaltme
Zona rosu e vreo 4mp, si asta e abuziv si a-si putea sa-l reduc.: pat + masa calculator + scaun.
Zona galbena ar putea fi: 5m mp toaleta, dus, dulap, masa bucatarie
Zona albasta: "living" sa ma vad cu ceilalti membri a familei, care are sptatiu de joaca ...nu eu il folosesc.

O rulota de 8m lung x 2.2m latime  are 17.6 mp
Alta ruloata (mica) de 4.5m cu 2m interior are 9 mp.
Si acolo ar trebuii sa incap eu singur: pat +masa + dus +bucatarie.

La americani sint ruloate extensibile, care costa ceva... si nu stiu cit de izolat este.
Dar idea si la tara este ca taranii se duc in casa cand ploua foarte tare si cand e frig foarte mare, restul sunt afara, nu este ca la bloc, ai curte , gradina , si nu 200-300mp unde ai parcat masina si nu mai ai loc unde sa te misti.


Undeva e o tara care interzice sa tii casa mobila la acei loc, si tot trebie sa te muti.  Dar nu numai Romania e pe aceasta planeta...



Daca ai face acel "heatmap" cu habitaclul tau, ar da un alta perspectiva de vizualizare a lucrurilor, deci ia 3 scocuir de 3 culori minunate si trage banda pe linga pat, baia si toaleta si nu pe culoare!, ca acolo treci nu stai.

#23
daren84

daren84

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.02.2021
Poate prezinta interes: https://www.vice.com...ernative-rulota
nu eu am scris.

"Pare o soră mai pretențioasă a rulotei. Ce plusuri are casa mobilă?
Vorbim de foarte multe plusuri, cum ar fi materialele folosite, izolația care este de cinci ori mai groasă. În plus, casele mobile sunt locuibile permanent , timp de patru anotimpuri, sunt mult mai eco friendly, spațiul este mult mai mare (15-30mp2)."

"În România, căsuța mobilă poate fi așezată atât pe un teren intravilan, cât și pe unul extravilan."
Deci pe linga turma de oi, sau unde s-ar putea aseaza o turma de oi , sa nu deranjeze nici oile taranesti

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate