Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Schimbare cariera - prea tarziu?

- - - - -
  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#37
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Interesanta gandire. Vrei sa schimbi domeniul pentru ca este competitiv si tu esti praf.


Toate domeniile sunt competitive baiete. Si daca prin absurd ai reusi sa iti iei doctoratul in medicina, sigur nu ai sa vii cu zambetul pe buze acasa dupa tura de 15 ore.

Edited by Groot, 08 July 2015 - 19:12.


#38
Aleppo

Aleppo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 30.05.2015
Prietene, am si eu o cerere marunta, de om neinsemnat, ca sa incerc sa ajut si eu cu un sfat sau macar o vorba buna.

Te rog frumos sa imi spui ce masina conduci.

Apoi o sa ma pronunt si eu, din umila mea experienta acumulata, de viata si munca

#39
Repo87

Repo87

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.07.2015

View Postandu2006, on 08 iulie 2015 - 18:17, said:

Initiator, da-mi voie sa spun ca te inseli. Nu pentru orice contract cu statul trebuie sa deschizi usi cu capul sau sa faci aditionale pentru majorarea valorii lucrarilor.
Din ce spui, am impresia ca nu prea stiti sa va analizati capabilitatile tehnologice , nu v-ati asociat ( sa nu spui ca poti in domeniul industrial sa torni betoane, sa faci instalatii electrice de curenti tari si slabi, sanitare , retele de gaze ( ISCIR ? ) , mai ales la cerintele de astazi ca nu te cred ).
Nu orice beneficair din partea statului isi permite sa ia spaga pentru ca la o lucrare de valoare mica suma nu-i acopera avocatii , te-ai gindit vreodata la asta ?
Ati incercat vreodata sa participati la licitatii pentru lucrari de reparatii sau investitii pentru universitati, spitale ?
Ai vazut vreodata cum arata o licitatie cu strigare ? - pe viu, cind eu din partea beneficarului iti pun conditii sa nu schimbi calitatea materialelor, manoprea si sa jonglezi la pret doar din regii si profit ?
Stii ca daca beneficiarul iti pune la dispozitie proiectul , nu poti face lucrari suplimentare de mai mult de 5% ( pt inv noi ) si 15% la monumente. Si nu obligatoriu executantul care a inceput lucrarea ci un altul  ?
Ati cumparat/inchiriat utilaje de mecanizare ( bine tu ca tinar habar nu ai ce sunt acelea chit ca se gaseau in forme rudimentare si pe timpul lui ceasca ) , ca sa reduci timpii de executie la aclasi salar platit la muncitori ?
Ati investit in certificari ISO9000, 14000, aveti lucrari suficent de mari ca sa indepliniti cerinte de calificare la licitatii ?
Puteti prezenta certificat constatator la bugetul consolidat sau local fara restante la plata ?
Excelati intr-un domeniu al constructiilor in care sa fie putini cu experienta ( nu in case de locuit pt tata leana ) ?
Intrebarile acestea trebuie sa vi le puneti cei 3 in timp si nu acum cind nici macar nu intelegeti de ce va duceti de ripa.

Suntem specializati in general in constructii de cai ferate, avem utilaje grele speciale pentru acest tip de lucrari. Avem toate certificarile, manualul calitatii, ISO, agremente AFER, ingineri cu specializari, certificat fiscal(nicio datorie la stat), experienta in ultimii 5 ani etc. Suntem incadrati la firme mijlocii si suntem pe piata de 24 de ani. Domeniul constructiilor de cai ferate nu este unul exploatat la maxim, din pricina faptului ca preturile sunt mai mici decat la drumuri, iar executia mult mai grea. CFR-ul nu are bani sa-si plateasca datoriile de acum 5 ani, d-apai sa inceapa alte investitii. Multinationalele care castiga licitatiile mari de c.f., pe fonduri UE, vin cu echipamente complete de afara. Iar noi, firmele romanesti vechi in domeniu, nu mai avem unde munci in tara noastra. Asta este globalizarea, pot sa inteleg asta, am lucrat si noi in Ungaria.  

Ne-a fost frica sa lucram cu statul pana acum, am auzit multe povesti de groaza. Plata la 2 ani, consilierii si primarul isi cer partea intotdeauna, indiferent ca tu ai incasat sau nu, iar daca se mai schimba si guvernul...sa vezi atunci distractie! "Au venit astia la putere, ne-au taiat finantarea, nu avem ce face". In anturajul nostru s-au perindat multe povesti de genul acesta, poate in al tau au fost cazuri mai fericite!

Problema cea mai grava este faptul ca nu exista cerere pe piata. Cand investitiile se injumatatsesc in ultimii 3 ani, nu e loc pentru toata lumea. Din aceasta cauza, preturile au scazut la un nivel minim, in care nu stii daca iti acoperi toate cheltuielile. Te rogi sa nu-ti pice o poma de ulei la excavator ca ala esti...

Niciodata nu a fost atat de greu ca acum.

View PostGroot, on 08 iulie 2015 - 19:11, said:

Interesanta gandire. Vrei sa schimbi domeniul pentru ca este competitiv si tu esti praf.


Toate domeniile sunt competitive baiete. Si daca prin absurd ai reusi sa iti iei doctoratul in medicina, sigur nu ai sa vii cu zambetul pe buze acasa dupa tura de 15 ore.

Stiu foarte bine acest aspect, dar macar stii ca avansezi! Eu de cand mi-am inceput cariera, am intrat direct in cea mai mare criza a constructiilor din ultimii 25 de ani. Nu mint, mi-am pierdut increderea in acest domeniu! Sunt sigur ca si in alte domenii este la fel, dar macar iti primesti un salariu, iti merge o vechime etc. 14 din cei 30 de colegi cu care am terminat, s-au reprofilat. Navigatori, agenti distributie, contabili, etc.

View PostMrReason, on 08 iulie 2015 - 18:59, said:

Ironia face ca astea-s masuri "de dreapta" (socialisti sunt in general pro cheltuirea banului public fara numar, fara numar )

Nu am tangenta cu domeniul constructiilor, dar am auzit ca inginerii constructori de la firmele mari castiga bine. Poate ar trebui sa incerci sa te angajezi la o alta firma decat a parintilor daca tot nu merge(si n-am inteles exact cu ce se ocupa). Ca idee, stiu pe cineva care are o firma de constructii intr-un oras de provincie si ii merge binisor, insa merge pe partea de constructii drumuri, reletele de apa/canalizare/ etc. adica in general chestii de infrastructura... lucreaza in general cu primariile locale, nu cu institutii la nivel de tara... se mai intarzaie cu platile, mai nu stiu ce, dar se descurca...

Socialistii cheltuie banii, dar nu pe dezvoltarea domeniului privat, a.k.a. investitii. Ei se axeaza mai mult pe consum, dar cand 95% din lucrurile pe care oamenii le cumpara, sunt produce in alta tara, banii parasesc economia romaneasca.

Probabil ca o sa incerc si eu sa ma bag in seama cu primariile, pe lucrari mici, deoarece, alea mai maricele sunt cu "dedicatie".

View Postbarbosa, on 08 iulie 2015 - 14:27, said:

Vinde utilajele daca stau degeaba si va reprofilati. Sau macar inchiriaza-le.

Am mai vandut din ele, in special cele care se preteaza doar pe un singur tip de lucrari. Ex: Utilaj special pentru stabilizat solul. Este un tractor mare, cu un malaxor in spate care introduce ciment in pamant si il amesteca, pridusul finit fiind un terasament dur si stabil. Acest utilaj se foloseste in mod special in zonele mlastinoase, nisipoase. Utilajul l-am vandut in Polonia.

Utilajele le-am inchiriat, in special autobasculantele. Profitul ramas abia acopera cheletuielile neprevazute. In 2011-2012, pretul chiriei pe zi era de 750 lei fara TVA, acum este in jur de 400 lei fara T.V.A. Salariul soferului (cu tot cu taxe la stat, cazare si diurna) ma duce la 250-300 lei pe zi. Iti mai raman 100 lei din care platesti rovigneta 50 lei, sau un ulei/filtru pentru masina.

Nicio Dacie Logan nu are un pret de chirie atat de mic...

View Postbobalex18, on 08 iulie 2015 - 14:35, said:

Continui cu sfaturile, deh sunt analist economic și mai și lucrez la teza de doctorat care are ca subiect reorganizarea de întreprinderi.
Caută 1-2 contracte stabile, de mentenanță de servicii (pe termen lung) care să-ți asigure acea cifră de afaceri critică.
nu trebuie să pari disperat. stai liniștit, că dacă ești serios și consecvent o să reușești. nu te da bătut, lărgește paleta de firme la poarta cărora stai. sunt de acord cu tine că pentru ca economia să crească trebuie să fie bani în piață și un mediu de afaceri dinamic. poate că acum nu este, dar dacă tu nu te dai bătut, atunci când economia își va reveni tu vei fi deja pregătit și vei beneficia de la început de relansarea comenzilor.
Utilajele grele aduc cu adevărat bani, așa că trebuie doar să reușești să le utilizezi cât mai mult posibil. mergi pe o marjă de profit minimă momentan, dar să simți că există activitate.

Multumesc pentru sfat. Exact asta fac acum, merg pe o marja de profit minima, doar ca sa nu stau acasa. Problema este si uzura utilajelor. Tu daca le inchiriezi la un pret de nimic, nu ai bani sa inlocuiesti piesele necesare cand este cazul, rezultand intr-o gaura consistenta. Am avut contracte de mentenanta, au fost bune si imi asigurau un venit sigur pe luna. Dar acele firme au parasit tara intre timp. Tot asteptam sa se relanseze piata, nu poti sa vorbesti de crestere economica cand domeniul constructiilor este la cel mai jos nivel din ultimii ani. Constructiile/investitiile antreneaza un spectru larg de servicii (cazare, catering, combustibil, piese de schimb, transporturi, industrie in general).

View Postiladi, on 08 iulie 2015 - 15:28, said:

ca o idee de compromise:  incearca sa devi subcontractor al celor subliniati mai sus.

Am fost, baiatul a bagat firma in insolventa, iar eu si inca 5 firme am ramas cu buza umflata. Sa tot faci afaceri cu mafiotii. Noroc ca s-a schimbat legea acum, raspunzi cu bunurile tale, ca si persoana fizica, pentru golaniile pe care le faci la SRL-ul tau.

View Postmardraaxi, on 08 iulie 2015 - 16:14, said:

Pot spune ca esti inca crud si nu ti-ai format coroana precum un pom matur,iti poti schimba profesia fara probleme,si eu am facut-o si multi altii ca mine,mai ales cei care am trecut prin perioada 90-2010 cand in tara s-au schimbat multe,in special in economie.
Totusi nu este de lepadat o experienta precum a familiei tale in domeniu constructiilor,si eu am lucrat mai bine de 10 ani in amenajeri interioare si tot o dezamagire ca tine am avut si eu,asa ca m-am intors la vechea meserie dar ca angajat,norocul meu este ca indragesc ambele meserii si totusi sper ca voi revenii in domeniul amenajerilor si la fel cum au facut parintii tai voi lasa si eu activitatea copiilor mei,deocamdata vremurile in acest domeniu sunt tulburi si nu reusesc inca sa imi intretin familia din amenajeri interioare.
Constructiile tine minte de la mine nu vor murii niciodata,trebuie doar sa tii pasul cu cerintele,sunt inca ramuri in constructii care sunt neexploatate dar eu nu am puterea financiara sa le sustin,este vorba despre lustruitul pardoselelor de marmura,granilie si granit,pardoselele decorative si decoratii din beton acidat si rasini epoxidice,confectionat decoratiuni in rasina(gen fantani arteziene din pietre false) tavane extensibile,si mai sunt cateva,trebuie sa faci ceva ce numai tu faci sau o fac putini,daca dai lavabila si montezi laminat mereu te vei bate in piata cu alti mafioti si nu vei tine pasul.
Astea pentru o firma mai mica pentru ca daca vrei ceva la nivel mai mare atunci trebuie sa intri in stol cu vulturii din politica si cu mafia constructiilor.

iti doresc succes in orice ai vrea sa faci,totusi tind sa cred ca ar trebuii sa regandesti putin afacerea parintilor si sa o redresezi prin inovatie.

Multumesc pentru raspuns!

In toti acesti ani, firma a ajuns la un nivel maricel, problema este ca faci mai departe?
Cu vulturii din politica sub nicio forma nu vreau sa ma incurc, daca intrii in hora, nu mai iesi...
Iar mafia din constructii este strans legata de acei vulturi.
Imi doresc o situatie ideala, in care totul sa fie corect si pe bune, licitatiile sa fie facute pe criterii de performanta si experienta iar politicul sa nu isi bage coada in orice dala pe care o montezi!
Dar probabil ca vreau prea multe de la viata :)

Edited by Repo87, 09 July 2015 - 10:29.


#40
andu2006

andu2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 16.02.2013
Nu vreau sa intru in polemica cu tine, dar mi se pare cusut cu ata alba sa afirmi ca sunteti specializati in constructii de cai ferate si ca nu vreti sa lucrati cu statul. Care privat si pe terenul cui construieste cai ferate ?
Am impresia ca ati ales un domeniu fara viitor ( desi teoretic ar trebui sa mearga ).

#41
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Da' nu pot fi obținute contracte pentru izolarea blocurilor?
Sunt atâtea blocuri ce așteaptă să fie izolate....

Nu mă pricep; probabil trebuie depuse documente la primărie.
Sau e și acolo mănareala, smenozeala, cum zice M. Badea.

#42
Repo87

Repo87

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.07.2015

View Postandu2006, on 09 iulie 2015 - 12:10, said:

Nu vreau sa intru in polemica cu tine, dar mi se pare cusut cu ata alba sa afirmi ca sunteti specializati in constructii de cai ferate si ca nu vreti sa lucrati cu statul. Care privat si pe terenul cui construieste cai ferate ?
Am impresia ca ati ales un domeniu fara viitor ( desi teoretic ar trebui sa mearga ).

Hai sa-ti spun pe unde am lucrat pe domeniul cailor ferate:

- Rafinarii (Rompetrol)
- Fabrici private (biodesel, productie bitum, prefabricate din beton, productie metalurgica)
- Silozuri private
- Hub-uri logistice
- Parcuri industriale

Toate aceste business-uri sunt private si au nevoie de cale ferata pentru import/export diverse bunuri. Din pacate, multi au plecat, criza mondiala, birocratia, nu stiu...Investitiile straine directe era 9 miliarde de euro acum cativa ani, acum sunt in jurul sumei de 1 miliard de euro.

Am lucrat si lucrez in continuare ca si subcontractor la multinationale. Firmele mari straine castiga licitatiile publice pe fonduri UE la noi in tara, iar noi le executam lucrarile. Aici m-am apropiat cel mai mult de lucrul cu "statul".
Nu cred ca este un domeniu fara viitor, cel putin c.f. romane au nevoie de investitii masive, macar pentru transport de marfa, daca nu de pasageri.
Vreau sa precizez faptul ca am executat multe alte tipuri de lucrari, pe langa cele legate de c.f, cum ar fi: constructii cladiri, statii peco, canalizari, drumuri, reparatii si reabilitari etc.

Dar si asa, mi se pare o criza cumplita in acesti ani. Poate este cineva pe forum care lucreaza in domeniu si caruia ii merge bine, deoarece, toti din jurul meu se plang sau intra in insolventa!

View PostRixthinna, on 09 iulie 2015 - 12:27, said:

Da' nu pot fi obținute contracte pentru izolarea blocurilor?
Sunt atâtea blocuri ce așteaptă să fie izolate....

Nu mă pricep; probabil trebuie depuse documente la primărie.
Sau e și acolo mănareala, smenozeala, cum zice M. Badea.

Prin ultima fraza, ti-ai raspuns sigur la intrebare! Posted Image

Uita-te pe rechizitoriile DNA, sa vezi cine face anveloparile blocurilor! A mai ramas vreun primar neanchetat? Numai Vanghelie a primit mita in ultimii 9 ani, peste 90 milioane de euro! Nu ai nicio sansa, tu ca firma, sa prinzi asa ceva, fara sa te murdaresti...

Edited by Repo87, 09 July 2015 - 13:07.


#43
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Am înțeles, o țară plină de bandiți.

#44
andu2006

andu2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,084
  • Înscris: 16.02.2013
Nu ai tu nici o sansa ca firma sa te afirmi si sa ai contracte daca nu ai contacte in lumea politica, oriunde te-ai afla.
Am cunostinte in nordul Europei la firme mari si care mi-au spus ca atentile la noi sunt gainarii. Si tind sa ii cred.
Sau crezi ca cei de peste ape sunt fete mari , imbracate in alb ? Poate John sau Frantz cu 2-20 oameni ce isi tin zilele de azi pe miine si aceia sigur nu vad piinea ci firmiturile.
Nu incurajez "atentile" , dar poate de lobby ai auzit. Diferenta este ca la altii este pe fata si se impoziteaza.
Tu nu ai stofa de manager ( stii proverbul cu ochiul stapinului .... ) , probabil esti un bun executant dar vizionar nu. Nu vezi in ce directie bate vintul si crezi ca lumea este dornica sa te ajute, are cuvint, nu te vorbeste de rau, etc.
Te maturizezi pe banii tai, din pacate si inveti din greseli.

Edited by andu2006, 09 July 2015 - 16:10.


#45
Repo87

Repo87

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.07.2015

View Postandu2006, on 09 iulie 2015 - 16:10, said:

Nu ai tu nici o sansa ca firma sa te afirmi si sa ai contracte daca nu ai contacte in lumea politica, oriunde te-ai afla.
Am cunostinte in nordul Europei la firme mari si care mi-au spus ca atentile la noi sunt gainarii. Si tind sa ii cred.
Sau crezi ca cei de peste ape sunt fete mari , imbracate in alb ? Poate John sau Frantz cu 2-20 oameni ce isi tin zilele de azi pe miine si aceia sigur nu vad piinea ci firmiturile.
Nu incurajez "atentile" , dar poate de lobby ai auzit. Diferenta este ca la altii este pe fata si se impoziteaza.
Tu nu ai stofa de manager ( stii proverbul cu ochiul stapinului .... ) , probabil esti un bun executant dar vizionar nu. Nu vezi in ce directie bate vintul si crezi ca lumea este dornica sa te ajute, are cuvint, nu te vorbeste de rau, etc.
Te maturizezi pe banii tai, din pacate si inveti din greseli.

Nu sunt străin de lobby, toata lumea trebuie sa aibă de câștigat de pe urma unui proiect, mi se pare normal. In domeniul privat se negocia exact cum ai spus tu. Si nu era nicio problema, afaceri intre companii. Si da, am avut parte de concurenta, de sabotaj etc, dar daca îți faci treaba la perfecție, si esti recunoscător pentru șansa oferită, totul este ok. Daca prin vizionar înțelegi sa faci lobby la funcționarii publici, atunci vorbim despre alta mâncare de peste. Diferenta majora intre tarile din nordul Europei si România, este faptul ca acolo lobby-ul este legal! Este cea mai importantă caracteristica...altfel, mafiot te naști, mafiot mori. Niciun politican din tara nu o sa te ajute pe tine, fara sa aibă el cel mai mult de câștigat. Am fost tatonat de "vulturi" de nenumărate ori si am refuzat. Firmele cu care am fost asociați, si care au luat-o pe acea cale, au in acest moment conturile blocate, sechestru pe sediu si utilaje, iar administratorii sub control judiciar. Nu sunt ruda cu Ponta sau cu Basescu ca sa fiu intr-un fel protejat.
Poate gândim altfel aici, dar ne-am descurcat, si încă bine, in ultimii 24 de ani, fara amestecul politicului. Eu doar ma plângeam ce se întâmpla in ultimii 3 ani, deoarece, nici firmele care lucrează la stat, nici cele care lucrează la privat, nu prea au de lucru.

#46
Aleppo

Aleppo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 30.05.2015
Io am un of, nu mi-ai raspuns ce masina conduci.

Chestia asta poate parea lipsita de importanta in speta asta, dar nu e.

Dupa ce imi raspunzi la singura intrebare, ma pronunt si eu.

Cu stima.

#47
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Nici nu conteaza masina. Faci un cont pe Forex si il conduci bine si ai rezolvat tot.
Daca intri in gard, macar stii ca ai incercat. Ziceai de matematica, logica...

#48
Mada242

Mada242

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 10.07.2019
Initiator, ce s-a mai schimbat?

#49
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
Initial intelesesem ca traiati din contracte cu statul, dar pe parcurs am inteles defapt ca lipsa investitiilor a dus  toata economia de rapa iar pana si firmele conexe au plecat; pana la urma va-ti redresat? sau recalificat?
Faceti blocuri?

Interesante povestiri, o subtiere a economiei, consumului, am observat dupa 2015 si ma intrebam ce se intampla, pentru ca era subita schimbarea; pe aici am gasit si un partial raspuns, care intareste ideea ca aproape totul e controlat politic, iar in timpul generatei actuale nu se va vedea luminita.

Pe de alta parta acum inteleg mai bine si de ce  punctul de cotitura in Romania au fost anii 2010-2014, ani in care imi amintesc de cunostinte cu succese (unii angajati cu venituri mari) au plecat din Romania, desi din exterior nu banuiai de ce, le mergea bine.
Totul a debutat cu  condamnarea varanului, inceputul curateniei, apoi sa dus totul de rapa, desi lucrurile mergeau bine, dar romanii idioti, asta e, ne chinuim acum sa scapam de mafie daca nu am fost uniti atunci.

Acum ai avea 33, daca ai o gandire logica si un aparat matematic nu e tarziu nici acu sa intri in IT, doar vointa sa fie si sa iti placa; iar dupa cum spuneau mai sus ca ai profil de executant posibil sa te potrivesti.

Edited by Zyx, 13 February 2020 - 22:10.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate