![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Instalare Arch Linux - Grub-install error
Last Updated: Jun 28 2015 14:09, Started by
GlontzZz
, Jun 28 2015 12:41
·
0

Posted 28 June 2015 - 12:41

Buna ziua! Dupa ce mi-am batut capul timp de o zi jumate cu Manjaro si Ubuntu... Vreau sa instalez Arch linux pe urmatoarea configuratie: G3240 + GTX 750 + 1TB WD Blue + 4GB RAM CL9 1600Mhz.
Am ajuns la etapa de instalare a grub-ului. Am scris grub-install /dev/sdasi am primit eroarea "cannot find EFI directory". Am cautat detalii despre eroare, si tot ce am gasit a fost inlocuirea cu comanda grub-install --target=i386-pc --recheck /dev/sda, comanda pe care am incercat-o ulterior, insa aici primesc eroarea "will not proceed with blocklists". Care ar fi rezolvarea? Multumesc anticipat! Edited by GlontzZz, 28 June 2015 - 12:54. |
Posted 28 June 2015 - 12:46

Încearcă să instalezi Arch în mod grafic cu Evo/Lution: http://www.bobses.eu...c-cu-evolution/
Vei avea mult mai puţine probleme decât la instalarea clasică. Atenţie la UEFI sau BIOS clasic! Am urmat exact paşii pe care i-am descris acolo şi, de mai bine de 1 lună, sunt un mândru utilizator de Arch. ![]() Edited by Bobses, 28 June 2015 - 12:48. |
Posted 28 June 2015 - 12:56

La a doua comanda mai pune și
--force Va fi bootabil din BIOS. Deci în CSM dacă ai Efi. Edited by 0x0c, 28 June 2015 - 12:58. |
Posted 28 June 2015 - 13:24

Sigur nu ai încercat să instalezi grub pe o anumită partiție, pentru că eroare respectivă apare de regulă atunci când se încearcă instalarea pe o anumită partiție (ex.:sda1). Dacă ai încercat acel tip de instalare atunci ai nevoie de --force altfel ar trebui să funcționeze fără completarea asta.
# grub-install --target=i386-pc --recheck --debug /dev/sdX # grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg |
Posted 28 June 2015 - 14:09

Felicitari arcasule! Incanta-ne c-un screenshot pe aria dedicata ("Generalitati"- "Arata-ti desktopul aici").
LE: ti-am spus sa citesti wiki, nu? Rezolvai singur cu eroarea aia (will not proceed with blocklists): https://wiki.archlin.../index.php/GRUB Pe viitor e bine sa stii ca in wiki gasesti solutii in 90-95% din cazuri, poti folosi si forumul, dar e mai eficient si mai potrivit sa cauti singur rezolvari, e stilul Arch, do it yourself.
Edited by shogun1, 28 June 2015 - 14:16.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users