Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dezmenbrare teren - cedare drum l...

Zilele catalogelor Americane

Poate Rh-ul negativ afecta o viit...

Solutie Backup pentru Server Linux
 Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...
 Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE

Pot pune faianta noua peste adezi...

Probleme martorii de bord Opel Me...
 Opel Astra K sau Skoda Octavia 3?...

Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...
 

Instalare Arch Linux - Grub-install error

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Buna ziua! Dupa ce mi-am batut capul timp de o zi jumate cu Manjaro si Ubuntu... Vreau sa instalez Arch linux pe urmatoarea configuratie: G3240 + GTX 750 + 1TB WD Blue + 4GB RAM CL9 1600Mhz.

Am ajuns la etapa de instalare a grub-ului. Am scris
grub-install /dev/sda
si am primit eroarea "cannot find EFI directory". Am cautat detalii despre eroare, si tot ce am gasit a fost inlocuirea cu comanda
grub-install --target=i386-pc --recheck /dev/sda
, comanda pe care am incercat-o ulterior, insa aici primesc eroarea "will not proceed with blocklists".

Care ar fi rezolvarea? Multumesc anticipat!

Edited by GlontzZz, 28 June 2015 - 12:54.


#2
Bobses

Bobses

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,687
  • Înscris: 14.02.2002
Încearcă să instalezi Arch în mod grafic cu Evo/Lution: http://www.bobses.eu...c-cu-evolution/
Vei avea mult mai puţine probleme decât la instalarea clasică. Atenţie la UEFI sau BIOS clasic!
Am urmat exact paşii pe care i-am descris acolo şi, de mai bine de 1 lună, sunt un mândru utilizator de Arch. Posted Image

Edited by Bobses, 28 June 2015 - 12:48.


#3
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014
La a doua comanda mai pune și
--force


Va fi bootabil din BIOS. Deci în CSM dacă ai Efi.

Edited by 0x0c, 28 June 2015 - 12:58.


#4
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Sigur nu ai încercat să instalezi grub pe o anumită partiție, pentru că eroare respectivă apare de regulă atunci când se încearcă instalarea pe o anumită partiție (ex.:sda1). Dacă ai încercat acel tip de instalare atunci ai nevoie de --force altfel ar trebui să funcționeze fără completarea asta.

# grub-install --target=i386-pc --recheck --debug /dev/sdX
# grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg



#5
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
A mers cu --force :D . Va scriu de pe un Arch complet functional. Acum ramane sa ma obisnuiesc cu el :D . Multumesc frumos, raman dator!

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,542
  • Înscris: 31.01.2009
Felicitari arcasule! Incanta-ne c-un screenshot pe aria dedicata ("Generalitati"- "Arata-ti desktopul aici").

LE: ti-am spus sa citesti wiki, nu? Rezolvai singur cu eroarea aia (will not proceed with blocklists): https://wiki.archlin.../index.php/GRUB
Pe viitor e bine sa stii ca in wiki gasesti solutii in 90-95% din cazuri, poti folosi si forumul, dar e mai eficient si mai potrivit sa cauti singur rezolvari, e stilul Arch, do it yourself.

Edited by shogun1, 28 June 2015 - 14:16.
Completari


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate