Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Poco X6 Pro vs OnePlus Nord 3

Lirapay

Durata maxima video in Google Pho...

Deschidere fisiere docx si poze s...
 Motivare hotarare

Server local disponibil pe re5...

Vizualizare site-uri in cache

Toate site-urile PROTV down
 Obtinere gratuitati Legea 189/2000

La mulți ani @BlueKing-69!

suspectez un switch ca are probleme

Poate cineva sa imi indice de ce ...
 Votați-l pe Cap de Porc

Igienizare teren Bucuresti

Pompa submersibila-Pornire/Oprire

Streamer Logitech squeezebox duet
 

LNB - putina teorie

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1
stone_crash_wolf

stone_crash_wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.04.2007
Salut, as dori si eu o informatie, nu am reusit sa gasesc un raspuns din search, asadar m-am decis sa deschid acest topic.  
In practica, eu am un abonament de la Telekom, cu 4 decodoare incluse. In momentul de fata in casa am 3 decodoare, dar un lnb cu doar 2 iesiri, deci nu pot sa folosesc decat 2 decodoare.
Exista vreo cale sa folosesc 2 decodoare printr-un cablu unic, si sa nu fiu nevoit sa inlocuiesc lnb-ul cu altul cu 3 iesiri native, astfel avand un decodor pe un singur cablu, si celelalte 2 pe alt cablu? Ma rog, combinatiile pot fi oricum, splittere si alte jucarii, ma intereseaza doar sa stiu in ce masura este posibila folosirea a 3 decodoare cu doar 2 cabluri la dispozitie.

Multumesc anticipat!

#2
ragabader

ragabader

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 25.09.2008
Nu.Pune un lnb cu 4 iesiri

#3
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014
Da, dar cu limitări.

Poți da semnal la al treilea receptor din ieșirea Loop-Out a unuia din celelalte, dar:

- receptorul care primește semnal direct de la LNB trebuie să fie pornit să meargă cel din Loop
- Polarizarea și selecția oscilatorului local al LNB-ului sunt selectate tot de receptorul care are intrare direct din LNB

În funcție de TP-uri s-ar putea să meargă foarte bine sau foarte prost.

#4
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 31.05.2012
daca sunt decodere normale , sd nu hd , se pot folosi 2 pe acelasi cablu.

#5
bog4u

bog4u

    @Român

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,035
  • Înscris: 20.12.2007

View Postmag1001, on 21 iunie 2015 - 21:55, said:

daca sunt decodere normale , sd nu hd , se pot folosi 2 pe acelasi cablu.
Voi de unde apăreți fraților ? Posted Image

#6
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014

View Postmag1001, on 21 iunie 2015 - 21:55, said:

daca sunt decodere normale , sd nu hd , se pot folosi 2 pe acelasi cablu.
Și analogice de-ar fi, nu se pot folosi...

#7
wb626ek

wb626ek

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,392
  • Înscris: 05.11.2014
S-o credeti voi ca nu merge, am 2 pe un lnb de la gigi!

#8
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 31.05.2012
vorbesc din experienta , nu din auzite . montez antene in fiecare zi . aceasta problema am avut-o acum 2-3 ani , cand nu mai puteam trage un alt cablu...am pus intrebarea pe SP si , am primit acelasi raspuns: nu este posibil. m-am dus la un magazin de antenistica , le-am explicat situatia si rezolvarea a fost un DC BLOCK-F . ati auzit de asa ceva , ''specialistilor''.
apropos , voi stiati ca tp-urile de la dolce au aceeasi polarizare?

#9
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014
Și ce treabă are HD-ul aici?

#10
STARTREK1

STARTREK1

    căutător pe gugăl

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,216
  • Înscris: 27.06.2007
mai exista si tehnologia "Unicable" Posted Image http://www.receptoar...e-unicable.html
ps. receptoarele trebuie sa fie certificate Unicable

Edited by STARTREK1, 21 June 2015 - 22:18.


#11
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 31.05.2012
are , pentru ca daca legi in serie HD cu HD , iti vor merge doar hd sau sd . dar daca legi doua sd in serie , merg fara probleme toate canalele ...

#12
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014

View Postmag1001, on 21 iunie 2015 - 22:17, said:

are , pentru ca daca legi in serie HD cu HD , iti vor merge doar hd sau sd . dar daca legi doua sd in serie , merg fara probleme toate canalele ...
Nu are cum. E chestie de frecvențe și polarizări. Nu poți asocia chestia asta cu SD/HD/UHD/8k/3D.

Explică legatul în serie!

Edited by 0x0c, 21 June 2015 - 22:18.


#13
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 31.05.2012
pui

View Post0x0c, on 21 iunie 2015 - 22:18, said:

Nu are cum. E chestie de frecvențe și polarizări. Nu poți asocia chestia asta cu SD/HD/UHD/8k/3D.

Explică legatul în serie!
pe cablu pui un spliter cu 2 iesiri , iar pe una din iesiri se monteaza acest filtru...si pentru curiozitatea ta generala , de ce nu imprumuti 2 decodere de la dolce si faci un experiment? ai sa vezi ca teoria ta cu privire la SD/HD/UHD/8k/3D e depasita...

#14
ragabader

ragabader

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,009
  • Înscris: 25.09.2008
E chestie de polarizare numai.Dolce e un caz particular se pare avand toate transponderele pe vertical, deci da merge legat in loop.

#15
mag1001

mag1001

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 31.05.2012

View Postmag1001, on 21 iunie 2015 - 22:25, said:

pui
pe cablu pui un spliter cu 2 iesiri , iar pe una din iesiri se monteaza acest filtru...si pentru curiozitatea ta generala , de ce nu imprumuti 2 decodere de la dolce si faci un experiment? ai sa vezi ca teoria ta cu privire la SD/HD/UHD/8k/3D e depasita...
si sa nu uit , nu costa decat vreo 3-4 euro un filtru

#16
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014

View Postmag1001, on 21 iunie 2015 - 22:25, said:

pui
pe cablu pui un spliter cu 2 iesiri , iar pe una din iesiri se monteaza acest filtru
Puișor, înțeleg ce spui tu. Dar splitterul și filtrul blochează ieșirea de curent continuu a unui receptor. Atât. Nu filtrează HD-urile din transponderele care le transmit.

Practic, a adevărat ce ai spus tu. Dar nu știi (și nici nu înțelegi) de ce se întâmplă fenomenul. Pentru că Telekom are 2 TP-uri cu HD-uri pe 11012 V și 11053 V (adică LNB-ul folosește oscilatorul local pe 9750 MHz). Pentru restul TP-urilor (cu excepția 11103 V), LNB-ul folosește oscilatorul de 10600 MHz.

Deci, 2 receptoare pe 1 LNB, la Telekom DTH:

- (aproape) toate SD-urile vor merge (polarizare verticală, LO=10600).
- când ai dat cu receptorul care alimentează LNB-ul pe un canal HD, adio semnal pe SD la celălalt.
- dacă receptorul care controleaza LNB-ul e SD, atunci nu vei receptiona HD, decât dacă îl dai pe un canal pe 11103 V, adciă cele ungurești, sau evident pe un TP DVB-S2, dar nu cred că te lasă softul.

Încearcă și ai să vezi. Organizarea canalelor pe TP-uri și repartiția frecvențelor în spectru, la acest provider, produce acest fenomen. Nu rezoluția HD sau bitrateul mai mare.

Edited by 0x0c, 21 June 2015 - 22:40.


#17
stone_crash_wolf

stone_crash_wolf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.04.2007
Am 2 decodoare hd si unul sd. Pot incerca eventual acel loop intre hd ,adica cel care alimenteaza lnb-ul si un sd(acelasi care-l avea si boom) ,care in momentul de fata nu-l pot folosi?
Desi, tind sa cred ca solutia cea mai practica este achizitionarea unui lnb cu 4 iesiri.

#18
ady_77

ady_77

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,126
  • Înscris: 05.02.2009

View Postmag1001, on 21 iunie 2015 - 22:17, said:

are , pentru ca daca legi in serie HD cu HD , iti vor merge doar hd sau sd . dar daca legi doua sd in serie , merg fara probleme toate canalele ...

Tu notiunea de oscilator local o stii? Lo si Hi are pentru tine vreo importanta?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate