Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Vine Sesiunea!

- - - - -
  • Please log in to reply
1788 replies to this topic

#1765
Jesssica

Jesssica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 23.04.2011
Este cineva pe aici care isi da semestrul asta licenta si se streseaza zi si noapte, are senzatia ca nu o va termina la timp si ca valul de informatii il/o matura incolo si incoace?

#1766
gozmyn

gozmyn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,642
  • Înscris: 17.03.2009
Eu o sa dau pe la inceputul lui iulie, nu stiu daca inseamna semestrul asta. Stiu doar tema si de o saptamana ma chinui sa vorbesc cu profesorul coordonator, insa nu il gasesc prin facultate.

#1767
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010

View PostJesssica, on 25 februarie 2016 - 23:24, said:

Este cineva pe aici care isi da semestrul asta licenta si se streseaza zi si noapte, are senzatia ca nu o va termina la timp si ca valul de informatii il/o matura incolo si incoace?

Eu imi dau licenta semestrul asta, numa ca nu ma stresez asa tare. Prin mai ma apuc de ea. Nu o sa-i pice prea bine la profu de licenta dar ii trece.
Eu mi-am ales un profesor care are asa mai mult timp ca sa nu am probleme de comunicare cu el. Facebook,mail si telefon ,doar cand e nevoie ma intalnesc fata in fata cu el.

Vineri am aflat ca o sa-mi dau licenta pan la urma vara asta(aveam examene in prezentarea a 3-a de pe sem 1 si nu eram sigur ca am timp sa invat cat sa le iau dar uite ca s-a intamplat minunea si intru in licenta anu asta si termin cu ea :D .

#1768
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
Mda, viata e in liceu si facultate, dupa aia s-a cam terminat cu viata buna, eu as sta mereu in facultate, si acum la 38 ani sunt an 3 la info, e tare misto, dau licenta in vara.

#1769
CristianV93

CristianV93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 09.05.2015
...

Attached Files



#1770
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
Daca n-a invatat, e si normal ca se pica si isi da seama de la inceput ca nu stie, dar daca te duci la facultate la ore, te duci la laboratoare si aloci ceva timp acasa ptr asta, este imposibil sa nu iei macar un 5, deci nu ai cum sa ai restante in cazul asta, cam asta e principiu. Ca nu iei 10, este corect dar asta nu te deranjeaza daca nu vrei sa te faci prof la fac, ca daca vrei sa te faci, trebe sa ai media generala minim 8 pe toti anii.

Edited by TheFlooder, 01 June 2016 - 11:44.


#1771
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
"dar daca te duci la facultate la ore, te duci la laboratoare si aloci ceva timp acasa ptr asta, este imposibil sa nu iei macar un 5," - adica pierzi vremea. Pe piata muncii nu se prea cere ce se studiaza in majoritatea facultatilor. SI modul de predare si ce se preda e total invechit. M-am dus recent sa dau o restanta la facultate in timpul unui curs de senzori ce-l faceau cei din anu 3 ca altcandva nu gasim timp sa merg sa dau examenul. Super anost si greu de inteles cu multe informatii inutile si neinteractiv deloc.

La mine la facultate acu in anu 4 se vede exact care e nivelul invatamantului. Suntem cei care am ales sa lucram(in domeniu) si care nu avem timp de venit la facultate la cursuri si laboratoare. Avem note mici , suntem tarati in nspe prezentari numai ca sa vada profu ca ii invatam ce vrea el,chit ca e inutil, si sa primim o pedeapsa cica din partea lui , gen ni se scad puncte la examen samd. Si culmea ca exact noi astia ce suntem luati in vizor noi suntem cei care avem de lucru,lucram in domeniu si suntem apreciati si ducem numele facultatii mai departe. Ceilalti care au mers tot timpul la examene si au note de 9 nu prea isi gasesc sau nu prea sunt tinuti pentru ca habar nu au de nimic.

Cand o sa se puna accentul pe intelegere si nu pe memorare, cand un student ce e prastie si de fapt e de nota 4 nu primeste intrebari ajutatoare si 1 minut sa se uite in carte si bonus 1 punct doar fiindca a mers la curs (si cine nu a mers la curs nu are aceste bonusuri si are si minus 1 punct) atunci poate o sa mearga treaba.

Ca sa fiu on-topic: astazi am aflat ca am luat si restanta ce o aveam din anu 3, oficial am incheiat sesiunea cu totu si am drum liber spre licenta :D .

#1772
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
felicitari ca ai luat restanta, si eu dau licenta acuma.
Pai nu e chiar asa, de exemplu la info nu prea am avut ce memora, mai toate materiile afara de comert electronic, aveau probleme de rezolvat, de gandeala, si alea sunt bazele pe care pornesti mai departe, au legatura f bine chiar, unde am facut eu, asa s-a facut, sase materii una si una.
Din moment ce te duci la zi la fac, se presupune ca nu lucrezi, daca lucrezi nu te duci la zi, ca asa le-a facut la astia, le-a zis "asta nu e scuza ca lucrezi, de ce ai venit la zi ?", si nu doar ca vroia profu sa fie prezenti, ci si ca sincer nu prea stiau ca lumea, ca e una sa vii sa vezi ce se preda, si alta sa stai acasa cu cursurile sa inveti de unul singur.
Plus ca unii profi se mira ca multi fug de facultate unde e cel mai frumos, si in loc sa-si traiasca studentia, se grabesc sa se duca exact acolo unde e cel mai nasol si anume la servici ca si cum nu o sa fie 40 ani tot la munca dupa aia adica unde esti o masina de produs la norma si in rest esti un nimeni (si de unde unii nu stiu cum sa stea departe de asa ceva cat mai mult timp), asa ca isi neglijeaza obligatiile de student, dupa ei, intai inveti si apoi muncesti, ca sa inveti la 6 materii grele nu e asa de colo, cand mai inveti ?
Pai aveam asa: Programare C, C++, Java, sisteme operare (Linux), Baze date (SQL), informatica aplicata in industrie, Criptografie, Fiabilitate si calitate produse soft, comert electronic, Grafica pe calc, Tehnologii web, proiectare interfete grafice, algoritmi si structuri de date, pana aci totul e misto si are rolul lor fiecare in egala masura ! S-a facut ce trebuie, nimic inutil.

Edited by TheFlooder, 06 June 2016 - 12:34.


#1773
Wobbe

Wobbe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.01.2015
Politehnica vietii.

7 restante in anul 1, nu credeam ca o sa reusesc o performanta de genul.

Acum in sesiunea de restante trebuie sa ma duc eu sa vorbesc cu fiecare prof sa discut detaliile (ziua in care sa sustin examenul de ex.) sau se ocupa facultatea de tot (organizare examene, instiintare elev, ziua sustinerii examenului, sala etc.)?

Inainte de examenele (din sesiunea din toamna) ai vreo sansa sa mai vorbesti cu profii despre materie, despre subiecte, sa pui intrebari etc?

Si inca o intrebare destul de 'idioata': exista profi care sa fie mai ok in toamna decat au fost in timpul anului? (din experienta voastra).


PS: Pana acum am 28 PC dar sunt sigur ca in toamna iau cel putin un examen (in cel mai rau caz). Cu 31 PC se trece anul?

Edited by Wobbe, 07 June 2016 - 18:54.


#1774
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Bun, o sa incerc sa iti explic cat de cat.

In primul rand legat de credite, intereseaza-te ce si cum(daca nu ai facut pana acum), fiindca la fiecare universitate difera. De exemplu daca studiai la mine cu situatia ta erai pa, nici macar in sesiunea de restante nu intrai cu 28 de credite. Si la mine anu se trecea cu 40 de credite minim.

Legat de sesiunea de restante, la fel difera de la caz la caz, intereseaza-te la profi,secretariat, colegi, colegi mai mari.

Sa vorbesti cu profii e ok, asta daca si ei sunt deschisi. Eu unu am numere de telefon, mailuri si facebook(care au) si discut constant cu cei cu care am tangente.

La intrebarea daca is profii mai ok, iar e relativ, difera de la caz la caz.  Cu cat cunosti proful mai bine cu atat stii cum e si ce.

Sincer, daca ai atatea restante din anu 1, si nu ai motive personale intemeiate pentru care le-ai facut, sa nu lucrezi, cauta alta facultate, inca mai ai timp si nu ai pierdut decat un an. Ca n-o termini in ritmu asta. Acum conteaza si ce poli si ce facultate de la poli. Anu 1 e cel mai usor de trecut.

Poli nu e Info la universitate, e mai futere de cap unpic, da cand ajungi la un loc de munca(de Doamne ajuta)ai impresia ca ai ajuns in rai(ca e bine ca e rau, e greu de spus), asta ca sa-i raspund si colegului @The Fooder la asta: "Plus ca unii profi se mira ca multi fug de facultate unde e cel mai frumos, si in loc sa-si traiasca studentia, se grabesc sa se duca exact acolo unde e cel mai nasol si anume la servici ca si cum nu o sa fie 40 ani tot la munca dupa aia adica unde esti o masina de produs la norma si in rest esti un nimeni".  Ce ai exprimat tu aici ca se intampla la lucru am trait eu la facultate. La lucru nu e asa, si fraier ar fi sa stai intr-un asemenea mediu. Nu stiu daca ce ai zis aici spui din proprie experienta sau din auzite. Daca e din auzite atunci e clar ca generalizezi. Si daca studentie=mers la cursuri si e frumos, ori inseamna ca unde faci tu facultatea e super si ar trebui sa mearga toata lumea acolo, ori avem alta perceptie asupra studentiei.

#1775
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
Wobe, e relativ asa cum a zis si colegul, la noi se afiseaza restantele cand se dau, in ce sala si ora, stii din timp, exista si ore de consultatii cand se mai poate discuta cu profii, insa nu stiu daca in vacanta, in timpul anului era asa.

Am avut si experienta proprie la lucru de mai multe ori, dar si profesorii spuneau mai ales ca unii de aia au si ales meseria asta, nu e ca la facultate, la fac ma duceam, vedeam profi, mai predau, mai scriam sau nu scriam, aveam pauze, te duceai sau nu te duceai la ore, statea cat doreai, mi se parea mai libertate, mai lejer, nu ma obliga nimeni sa stau la ora fixa si sa fac anume chestie in anumit timp, ca oricat mi-ar place sa fac ceva, sa fac la comanda mereu si mereu deja devine nasol, la examene mai dadeai la copiat, mai copiai si tu ceva la unele materii mai de nisa, era ceva asa mai distractiv.
Daca aveam o problema, profii intelegeau cand nu ma duceam, nu ca la munca ca se supara intrucat ii interesa doar sa-ti faci treaba si in rest nu erai nimic acolo. Si multi pe care am intrebat au zis ca, cam la fel e, sigur, sunt si oameni care au zis ca tine ca e misto la munca, e relativ.
Medicii zic ca ar fi mai uman acolo ca au tangenta cu oamenii, nu esti doar o masina de produs.
Nu prea vad raiul ala de care zici tu cand ai ajuns la un loc de munca, dar fiecare cu parerea lui.
Dupa facultate da, aia e altceva.

#1776
CristianV93

CristianV93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 329
  • Înscris: 09.05.2015

View PostWobbe, on 07 iunie 2016 - 18:52, said:

Politehnica vietii.

7 restante in anul 1, nu credeam ca o sa reusesc o performanta de genul.

R.I.P...Restante In Politehnica.
Bre, nu mai freca duda pe la facultatea asta. Daca ai inceput asa, apoi fii convins ca asa o sa si continui. Renunta si reorienteaza-te spre altceva care crezi ca ti s-ar potrivi.
Politehnica e o facultate de cacat. Voi astia care va duceti aveti impresia ca faceti ceva prestigios. Ei bine, e doar o impresie. Absolut tot ce-i legat de politehnica e trist. Politehnistii ajung niste persoane triste, chinuite, neamuzante. Pana si ei recunosc. Facultatea asta le-a mancat sufletu'. N-am intalnit pe niciunul care sa nu-si fi bagat macar o data ștromeleagul in ea.
Te provoc sa ma contrazici.

Edited by CristianV93, 09 June 2016 - 01:44.


#1777
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
Pai ei ar fi de vina aia care se simt nasol, cine i-a pus sa se duca acolo, ca se stie ca e cam plictisitor si nasol, profi batrani, ai dracu ca vor sa inveti ce vor ei desi nu e util si la zi, asta e, exista informatii mereu inainte sa te duci, nu te duci ca sa pleci sa pierzi timp.
Iar daca te duci ca vrei, nu o sa te simti nasol acolo, poate ptr unii e o distractie care sunt mai luminati sa se joace cu profii cand sunt scosi la tabla acei studenti Posted Image)))))))))))))) si sa le arate la profi cat de prosti sunt.

Edited by TheFlooder, 09 June 2016 - 02:42.


#1778
Wobbe

Wobbe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 80
  • Înscris: 12.01.2015
Nu te contrazic..
Multe restante le-am luat ca nu am avut puncte suficiente pe intreg semestrul (absente multe, teme neaduse etc.). Examenele nu mi s-au parut cine stie ce, si aici o spune un tip care nu trecea mai deloc pe la facultate. Trebuie sa depui efort si interes pe parcursul semestrului ca sa treci (sa te duci la toate seminarele, lab, cursuri si mai bine, sa aduci teme, proiecte etc.) si in sesiune n-ai cum sa nu iei 5.

Dar eu am 0 interes  pentru facultate astea, mi se pare plictisitoare.. majoritatea, daca nu toti, iau note mari in examene pentru ca tocesc in ultimul hal, nu raman cu nimic practic dupa examen. Sa treci o materie, respectiv facultatea poate sa o faca mai oricine, dar sa ramai cu ceva util cu care poti sa faci ceva in viata foarte putini reusesc.

O sa ma gandesc la o posibila schimbare.

Edited by Wobbe, 09 June 2016 - 13:26.


#1779
adrian93

adrian93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 29.10.2009
La ce facultate ești, Wobbe?

#1780
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
Mda, asta e, se duce Wobe la alta daca e ca sa nu mai piarda timp.
Trebuia sa te duci la info ca programatori se cauta, fie te duceai la universitate, fie la particular, o fi la inginerie mecanica.
Noi nu prea avem industrie, mai greu se cauta ingineri in Romania.

#1781
qew

qew

    Tren International

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,752
  • Înscris: 05.11.2010
Se cauta ingineri la greu, crede-ma, doar ca se cauta oameni pregatiti. Cel putin in vestul tarii e penurie mare de asa ceva.

#1782
TheFlooder

TheFlooder

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,080
  • Înscris: 06.04.2008
Daca se cauta, este f bine ! Nu stiam.
Pai si atunci de ce politehnica e cea mai rau vazuta daca e de viitor ?! De ce e vazuta fara sens ? Ca inginer de acolo iesi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate