Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
În UE, permis digital de conducato...

Spalatorie auto profesionala in I...

Anxietate si Safety behaviors OCD.

Conducta DN 800 pe teren construi...
 placa video buna pentru redare ca...

in cat timp se activeaza un abona...

Dilema dupa facultate

Reciclare metale - merita?
 Renault Arkana sh sau Sang Yong K...

La multi ani @ceanu1980!

La multi ani @KiloW!

ChatGPT - Certificat de rezidenta...
 Page numbers in Google Docs, dar ...

Prenadez dubios

WhatsApp pe cartela din routerul ...

Sursa 5V - DC OK?
 

Trojan Spy.Agent.el

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010
Am o tableta Samsung model GT-P5100 cu o versiune Android 4.2.2
Problema este ca m-am pricopsit cu "Trojan Spy.Agent.el". Nu aveam o solutie antivirus pe ea..., si m-am trezit ca la lansarea internetului imi deschide in loc de pagina Google... o pagina: .... In plus, imi incetineste procesele, imi apar tot felul de pagini ce ma indeamna sa descarc programe antivirus..., si in bara de stare de la notificari imi apar tot felul de jocuri pe care sa le accesez, pe mail sunt "bombardat" cu spam-uri, unde mai pui ca m-am trezit si cu o tentativa de pishing. In fine...
Primul pas a fost sa descarc BitDefernder. Am scanat... Canci! N-a gasit nimic! Apoi..., am descarcat Malwarebytes. Asta... a gasit trojan-ul mai sus mentionat! Numai ca... nu reuseste sa-l si rada! Imi tot scaneaza, imi tot da mesaj ca trebuie sa-l dezinstaleze, dar... desi ii dau comanda, el imi da mesaj ca nu a reusit.
Dupa ce "m-am documentat", am incercat si solutia "revenire la setarile din fabrica"! Nici bine nu am terminat de actualizat, ca... iarasi a aparut! Am incercat si varianta de Kaspersky Virus Removal Tool, numai ca direct de pe tableta - descarca programul, dar nu poate accesa fisierul de comanda... Am incercat si sa descarc Kaspersky Removal Tool pe laptop si sa scanez de la el. Din pacate... nu reusesc sa-l fac sa scaneze tableta ca si un HDD extern.

Hmmm...

Exista fo solutie?

Edited by c_popas, 20 June 2015 - 13:54.


#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,783
  • Înscris: 07.06.2014
ai parcurs acest topic? http://forum.softped...hide-topic-nou/

dupa ce termini ce este acolo, vezi ca userul Mhg_40 are un program (care il recomanda) cu care reuseste sa gaseasca si din cat stiu sa si elimine anumiti virusi.

pe langa asta, din moment ce stii ca esti directionat catre un link cu malware, de ce il postezi aici? ca sa moara si capra vecinului? Posted Image  Posted Image

#3
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010
Am dat revenire la setarile din fabrica, inclusiv cu "stergere toate datele". Imi cer scuze pt link-ul cu pricina, link ce l-am postat doara pt a se vedea unde sunt directionat...

#4
internetmax

internetmax

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,138
  • Înscris: 10.02.2015
Site-ul postat nu este virusat. Mai ușor cu acuzațiile gratuite.

#5
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Dupa hard reset/clean inca mai ai probleme? De unde iti "procuri" aplicatiile? Ce ROM folosesti?

#6
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,783
  • Înscris: 07.06.2014
popas, raspunsul meu a fost pt colegul ce a postat anterior!!!

am vazut ca te-ai conformat, asa ca nu ti-am mai scris nimic.

#7
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010

View Postdexterash, on 20 iunie 2015 - 14:21, said:

Dupa hard reset/clean inca mai ai probleme? De unde iti "procuri" aplicatiile? Ce ROM folosesti?

Dap! Imediat dupa ce si-a facut Update-ul la softuri a reaparut problema... :( Aplicatiile sunt date jos de pe Magazin Play, insa... nu am descarcat decat aplicatia de Facebook si ZyngaPoker! Am sa incerc sa-i scot cardul de memorie, sa refac iarasi revenirea la setarile din fabrica/delete all data, si apoi sa vad daca se reinstaleaza jigodia... :(

#8
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,783
  • Înscris: 07.06.2014
in cazul asta, e clar ca una din aceste aplicatii este cea cu problema. asta in cazul in care nu s-a copiat singur pe card si la fiecare revenire, se autolanseaza si ii da mai departe cu ce a fost programat sa faca.

#9
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010
- wiping data...
formatting /data...
formatting /cache...
- appling multi-csc...
applied the csc-mode : cnx
cu rosu - did not match sized '/system/csc/common/system/app/books.apk' (no data available)
- copying media files

#10
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Repet intrebarea, ca vad ca nu te-ai obosit sa raspunzi. Ce ROM ai pe tableta? De unde? Este update oficial sau altceva?

#11
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010

View Postdexterash, on 20 iunie 2015 - 14:54, said:

Repet intrebarea, ca vad ca nu te-ai obosit sa raspunzi. Ce ROM ai pe tableta? De unde? Este update oficial sau altceva?

la ce te referi? la o memorie ROM? toate update-le sunt cele oficiale, am cont pe samsung..., toate programele active sunt date jos de pe magazin play.

#12
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010

View Postc_popas, on 20 iunie 2015 - 14:37, said:


Dap! Imediat dupa ce si-a facut Update-ul la softuri a reaparut problema... Posted Image Aplicatiile sunt date jos de pe Magazin Play, insa... nu am descarcat decat aplicatia de Facebook si ZyngaPoker! Am sa incerc sa-i scot cardul de memorie, sa refac iarasi revenirea la setarile din fabrica/delete all data, si apoi sa vad daca se reinstaleaza jigodia... Posted Image

Am ras cardul de memorie.
Am dat revenire setari fabrica/stergere toate datele
Am reinstalat (iarasi!), s-au (re)facut update-urile
Am (re)scanat cu Malwarebytes. Nu gaseste nimic de aceasta data!
Am instalat si Kaspersky Internet Security. Am scanat... si nimic!
Insa... la deschiderea de net m-a intampinat (iarasi!) acea pagina (link-ul din primul post). Am intrat in setarile Google... si am modificat ca pagina principala "Google". Am inchis pagina de net. Am re-deschis... si... iarasi pagina cu pricina! In momentul in care redeschid netul... se redesschide iarasi si o pagina noua cu link-ul respectiv!!! Am sters "urmele" direct din setarile Google, am instalat si CCleaner, am facut curatare si cu el... aceleasi probleme!!!
Ma lasa nervii capului!

#13
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
E rootat?

Ai cumva sincronizare intre Chrome de pe PC si cel de pe telefon?

Edited by dexterash, 20 June 2015 - 15:57.


#14
MhG_51

MhG_51

    :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,317
  • Înscris: 04.05.2009
Mergi aici si veyi ce zice:
https://campaigns.f-...router-checker/

#15
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010

View Postdexterash, on 20 iunie 2015 - 15:56, said:

E rootat?

Ai cumva sincronizare intre Chrome de pe PC si cel de pe telefon?

Nu am sincronizare intre ele. Iar laptop-ul este liber de virusi...

View PostMhG_40, on 20 iunie 2015 - 18:59, said:

Mergi aici si veyi ce zice:
https://campaigns.f-...router-checker/

Zice ca-i bine! :)

View Postc_popas, on 20 iunie 2015 - 15:53, said:


Am ras cardul de memorie.
Am dat revenire setari fabrica/stergere toate datele
Am reinstalat (iarasi!), s-au (re)facut update-urile
Am (re)scanat cu Malwarebytes. Nu gaseste nimic de aceasta data!
Am instalat si Kaspersky Internet Security. Am scanat... si nimic!
Insa... la deschiderea de net m-a intampinat (iarasi!) acea pagina (link-ul din primul post). Am intrat in setarile Google... si am modificat ca pagina principala "Google". Am inchis pagina de net. Am re-deschis... si... iarasi pagina cu pricina! In momentul in care redeschid netul... se redesschide iarasi si o pagina noua cu link-ul respectiv!!! Am sters "urmele" direct din setarile Google, am instalat si CCleaner, am facut curatare si cu el... aceleasi probleme!!!
Ma lasa nervii capului!


De seara... :(

- rescanat cu Kaspersky. Nu vede nimic!
- rescanat cu Malware:
Android/Trojan.Spy.Agent.el
/system/app/HTMLViever.apk

Din pacate... nu-l poate dezinstala/sterge! :(

Exista fo posibilitate de a-l sterge "manual", daca altfel nu se poate?

#16
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

View Postc_popas, on 20 iunie 2015 - 23:52, said:

Nu am sincronizare intre ele. Iar laptop-ul este liber de virusi...
Doua idei:
1. fa-i un hard reset dar nu introdu nici un cont de Google sau fa unul nou si vezi daca face la fel; daca nu face la fel, ceva sincronizare aplicatii/bla bla face buba
2. daca face la fel, wipe din recovery sau reflash complet la firmware via Odin

View Postc_popas, on 20 iunie 2015 - 23:57, said:

- rescanat cu Kaspersky. Nu vede nimic!
- rescanat cu Malware:
Android/Trojan.Spy.Agent.el
/system/app/HTMLViever.apk
Viever sau Viewer? Desigur, poate fi un pozitiv fals. Dar cel mai sigur... rescrie tot firmwareul la telefon.

#17
MhG_51

MhG_51

    :)

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,317
  • Înscris: 04.05.2009
Verifica daca ai instalat "call recorder app".

#18
c_popas

c_popas

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 24.03.2010

View PostMhG_40, on 21 iunie 2015 - 06:04, said:

Verifica daca ai instalat "call recorder app".


Hmmm... n-am gasit nimic instalat care sa sune asa!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate