Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn
 Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus
 Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...
 Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...
 

Ultima zi de emisie terestră analogică în U.I.F. în România.

- - - - -
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,822
  • Înscris: 07.07.2009

Ultima zi de emisie terestră analogică în U.I.F. în România.



Astăzi este ultima zi de emisie terestră analogică în U.I.F. ( U.H.F.) în țara noastră. De mâine, 17 iunie 2015 si până cel mai tarziu la data de 31 decembrie 2016 se va mai emite terestru analogic doar in banda F.I.F. (V.H.F., ce nu beneficiaza de protectie radio ) si doar dacă nu vor există indicii legate de posibile interferente ale statiilor de radiocomunicatii, caz in care vor trebui sa se ia toate masurile necesare, inclusiv, inchiderea statiei de emisie, pentru respectarea angajamentelor internationale la care Romania este parte.

Attached File  emitator DVB-T2 releu repetor buzau Patarlagele.jpg   46.71K   188 downloads

Procesul de tranzitie la televiziunea digitala terestră a avut si are un parcurs extrem de anevoios in Romania.

Initial, startul introducerii televiziunii digitale terestre, noua platforma retransmisie a programelor TV si care trebuia sa fie urmata de incetarea emisiei televiziunii analogice terestre de la data de 1 ianuarie 2013 a fost intarziat, reprezentantii autoritatilor explicand in luna mai a anului 2011 că estimează că va dura "mai mult decat s-au asteptat" si că "doua proiecte de acte normative promovate in acest sens se afla tot in circuitul de avizare la ministere, iar aprobarea lor s-ar putea face intr-o saptamana, dar si in doua luni."

Ulterior, Consiliul Concurenţei a avizat favorabil, la data de 2 iunie 2011, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii audiovizualului, care prevede ca Societatea Română de Televiziune (S.R.TV) să primească prin încredinţare directă unul dintre cele viitoare şase multiplexuri digitale terestre.

Comisia Europeană (C.E.) a declanşat procedura de infringement împotriva României şi a altor 19 state membre ale Uniunii Europene (U.E.) pentru întârzieri în implementarea legislaţiei europene în domeniul telecomunicaţiilor, dupa cum a anunţat in luna iunie 2011 Executivul european. C.E. a cerut oficial informaţii de la cele 20 de state U.E., prin care si Romania, care nu anuntasera măsuri de implementare integrală în legislaţia naţională a noilor reglementări europene, până la termenul limită, cel de 25 mai 2011.

In luna iulie a aceluiasi an, pâna la demararea unor licitatii, S.N.R. a anuntat că doreste sa aducă experimental televiziunea digitala terestra in 14 noi orase din Romania.

La data de  20 mai 2012, noul Guvern a promis masuri privind societatea informaţională, inclusiv televiziunea digitală, mai exact deblocarea licenţierii televiziunii digitale terestre si implementarea unui multiplex digital cu acoperire naţională pentru difuzarea programelor TV în format digital.

In timp ce Slovacia finalizase trecerea la televiziunea digitala terestra, cehii introduceau noi canale H.D. prin acelasi sistem, iar spaniolii si americanii efectuasera teste Ultra H.D. prin D.V.B.-T2, românii beneficiau doar local de teste D.V.B.-T prin diverse emitatoare de mica putere.

In timp ce la vecinii nostri din Ungaria, televiziunea digitala terestra, inclusiv cu plata, cunostea un real succces, jumatate din Ungaria fiind deja acoperita cu semnal digital terestru, în luna mai 2013, se propune in România un proiect de Hotarare de Guvern privind tranzitia de la televiziunea terestra analogica la cea digitala, care este aprobat ulterior, la data de 19 iunie 2013. In timp ce la noi de abia se puneau deci bazele legislative, Polonia trece definitiv la televiziunea digitala terestra, urmata de la 1 noiembrie 2013 si de Ungaria.

În iunie 2014, ANCOM anunța că va organiza in aceeasi lună primele runde de licitaţie în vederea acordării celor cinci multiplex-uri de televiziune digitală disponibile în România, in urma carora S.N.R. a câștigat 3 multiplexuri de televiziune digitală terestră.

In septembrie 2014, autoritatile din Romania anunta ca până la finalul lunii noiembrie 2014 va fi organizata o nouă licitatie, in vederea acordării de licente de televiziune digitala terestra, urmata in decembrie 2014 de o alta licitație pentru realizarea și implementarea la cheie a 3 multiplexuri naționale, în vederea trecerii la televiziunea digitală terestră. In perioada urmatoare sunt adjudecate, prin mai multe licitatii, licențe locale si regionale de televiziune digitala terestra.

Observand modul lent in care se efectueaza tranzitia la televiziunea digitală terestra, C.N.A. recomanda la sfarsitul lunii martie 2015 ca televiziunile care au doar licență analogică terestră să obțină licență prin cablu sau satelit, pentru a-si putea continua activitatea. Mai multe televiziuni urmeaza acest sfat si isi transforma licentele terestre in alt tip de licenta de emisie.

In luna iunie 2015, in timp ce Spania testeaza prima transmisie 4K Ultra H.D. la 100 fps prin D.V.B.-T2, televiziunile din România care stiu ca încetează emisia analogică terestră urmeaza instruciunile C.N.A., prin care informeza publicul despre modalitati alternative de receptie.

Ajungem si la luna iunie 2015: germanii anunta ca vor beneficia de televiziune digitală terestră cu standard D.V.B.-T2 H.D., utilizând codec H.E.V.C., iar romanii afla ca de fapt emisia TV analogică terestră poate continua în țara noastră insa doar in F.I.F., până la Revelionul 2017, pentru posturi publice si private de televiziune, pe baza unui acord tehnic oferit de ANCOM.

Si iata-ne in prezent: astazi e ultima zi de emisie in U.I.F .a televiziunii analogice terestre. De maine, epopeea tranzitiei de la televiziunea terestra analogica la cea digitala si de la 6 multiplexuri nationale la doar 3 confirmate pentru a fi implementate intr-un viitor probabil, va continua.

Cei peste 14 ani de pseudotranzitie pe hârtie poate ii putem sterge cu buretele. Insa asteptam si rezultate concrete, dar de la dvs, dragi cititori. Va invitam sa postati comentarii acestui articol in ce zone, ce emitatoare si pe ce canale a incetat emisia analogica terestra incepând cu 17 iunie 2015 si, in fericitul caz ca a inceput emisia digitala terestra in D.V.B.-T2, sa precizati aceste zone geografice si canalele de emisie, fiindca vor fi cu siguranta informatii utile pentru alti membri ai comunitatii.

Sursa: http://hdsatelit.blo...-analogica.html

Edited by megafanro, 16 June 2015 - 21:40.


#2
SFD93

SFD93

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 01.03.2015
Salutare!Eu sunt originar din Oraşul Pătârlagele, Judeţul Buzău, mai exact de la mine din curte se poate vedea Reperorul prezentat în poză. Deocamdată sunt în Iaşi, la facultate, dar în vacanţă o sa merg acasă. Cu această ocazie o sa pot face câteva "teste" referitoare la presupusele schimbări prezentate în articol. Aş dori însă să îmi spuneţi cum exact se poate testa acest lucru... Vă mulţumesc!

#3
anoniymus

anoniymus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,463
  • Înscris: 18.10.2014
Pe cati ajuta azi DVB-T2 daca au TVuri DVB-t1?
RDSul bate de zor pe la usa sa fac abonament la cablu ca-mi da o tableta gratuit. Dar am una deja.
Macar au ieftinit abonamentul la telefon.

#4
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,484
  • Înscris: 12.07.2010
E o sută şi ceva de lei un tuner DVB - T2, nu mi se pare o problemă de nerezolvat.

#5
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
cred ca sistemul nu s-a implementat si din cauza lobbyului cablistilor. pai ar fi pierdut o gramada de clienti daca puteai receptiona cateva posturi tv doar cu o simpla antena.

#6
anoniymus

anoniymus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,463
  • Înscris: 18.10.2014

View PostSidorin, on 16 iunie 2015 - 17:10, said:

E o sută şi ceva de lei un tuner DVB - T2, nu mi se pare o problemă de nerezolvat.

Pai dpun un tuner DVB-T2, dar ce telecomada folosesc?
Nu e la fel cum erau cutiile de la RDS?
Chiar nu merge T2 pe T1?

Edited by anoniymus, 16 June 2015 - 18:15.


#7
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,484
  • Înscris: 12.07.2010
Nu sunt compatibile...

#8
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Alte cateva informatii:

În Europa, tranziția la televiziunea digitală terestră a început, în unele cazuri, încă înainte de Convenția de la Geneva din 2006 iar procesul a fost finalizat la termenele asumate.  De exemplu, Marea Britanie a început tranziția încă din 1998 și a ajuns la final în noiembrie 2012.  Finlanda a început tranziția în 2001 și a finalizat procesul după doar 6 ani, în 2007. Mai aproape de zona noastră, Cehia a început trecerea la televiziunea digitală în 2005 și a finalizat-o în februarie 2012 iar Ungaria a început trecerea în 2008 și a finalizat-o anul trecut, în 2014. Bulgaria a efectuat trecerea într-un timp record, din 2012 până în 2013. Până și Ucraina, o țară aflată în mari frământări și în război civil a încheiat tranziția în 2014, după 4 ani de tranziție. Rusia a început trecerea la televiziunea digitală în 2012 și este de așteptat să finalizeze procesul anul acesta.
România, la rândul ei, nici nu a început și nici nu are șanse să asigure emisia TV terestră în format digital până la termenul limită fixat de Acordul Geneva, termen care nu poate fi decalat în niciun mod.
Experiența altor țări care au încheiat procesul de trecere la televiziunea digitală terestră ne arată că tranziția este un proces complex (nu este ușor așa cum pare la prima vedere). În cazul Finlandei, de exemplu, utilizatorii s-au dovedit a nu fi pregătiți, aparatele nu au funcționat corespunzător (ex.: pot apărea probleme la subtitrare), aria de acoperire nu a fost la fel ca în cazul televiziunii analogice, iar tranziția a fost făcută în perioada unui sfârșit de săptămână, problemele fiind resimțite puternic, datorită audienței mărite în acest interval. De notat că relieful Finlandei, puțin vălurit, pune mult mai puține probleme decât cel al României.


Sursa: http://www.hotnews.r...la-terestra.htm



Adica, la noi, mai dureaza ceva timp pana vor aparea ofertele tv digitala terestra.
Ma gandeam sa-mi iau un astfel de gadget pentru PC dar nu stiu daca antena aceea mica va fi eficienta.

Edited by Dares, 16 June 2015 - 19:07.


#9
bobo666

bobo666

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,100
  • Înscris: 05.06.2015

View Postanoniymus, on 16 iunie 2015 - 17:00, said:

Pe cati ajuta azi DVB-T2 daca au TVuri DVB-t1?
Pe acelasi principiu, pe cati ar ajuta azi DVB-T1 daca au TVuri fara niciun decodor DVBT?
Mi se pare normal sa se implementeze tehnologia mai noua. Nu uita ca, pana termina de instalat DVB-T2 la noi, altii deja se vor apuca de DVB-T4. Posted Image

(La fel de normal mi s-ar parea ca un ISP sa traga direct fibra optica intr-o localitate noua, decat sa intinda coaxial sau cabluri UTP.)

View Postrich1974, on 16 iunie 2015 - 17:30, said:

cred ca sistemul nu s-a implementat si din cauza lobbyului cablistilor. pai ar fi pierdut o gramada de clienti daca puteai receptiona cateva posturi tv doar cu o simpla antena.
As fi inteles sa fi facut lobby la guvernanti, dar totusi uite ca la licitatii nu se prezinta nicio firma privata. Vrei sa-mi spui tu ca s-au inteles absolut toate companiile din lume sa nu participe la licitatia DVB-T din Romania?

Companiile de cablu oricum pot miza pe accesul la internet. Vrei internet de la UPC? Pai trebuie sa platesti oricum si cablul tv. La AKTA era la fel. In trecut si RCS conditionau abonamentul FTTH de minim doua servicii fixe. s.a.m.d.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate