Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

La multi ani @karax!

La multi ani @Yoda!

La multi ani @OvidiuNS!
 Cuvinte care contin cel putin ...

Tastatura silentioasa profi

Castrarea cocosului (clapon)

Instalație ornamentala lumin...
 probleme conectare wifi de pe tel...

Probleme cu alegerea facultatii

Cont Facebook spart

Modul GSM cu numarator de impulsuri
 Leduri de 12v la polițe de s...

Intrerupator bec

Recomandari Colagen

Recomandari Ciocolata Neagra 70-85%
 

Analize sange. Sunt de ajuns sau mai fac si altele?

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#19
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014
De ce nu vrei să mergi?
Analizele sunt bune, da. Dar s-ar putea să iasă normale. Şi-atunci ce faci mai departe?

#20
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 06.08.2008
Sunt bune sau nu in functie de ce decide medicul.

Nu poti face analize si sa le interpretezi in functie de rezultat. Unele analize se interpreteaza cu altele pentru un raspuns cat mai corect.
Degeaba iti faci, spre exemplu, VSH  care iese prea mare daca nu faci si hemoleucograma... Este doar un exemplu.

Medicul este cel care decide despre ce este vorba si ce ai de facut. Sfatul meu e sa mergi la el pentru ca tot la el vei ajunge daca nu sunt bune....

PS: Vezi ca de la medicul de familie, poti lua trimitere sa le faci gratuit. Altfel te usureaza de minim 100 de lei...

Edited by paso87, 16 June 2015 - 16:06.


#21
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015

View Postpaso87, on 16 iunie 2015 - 16:03, said:

Sunt bune sau nu in functie de ce decide medicul.

Nu poti face analize si sa le interpretezi in functie de rezultat. Unele analize se interpreteaza cu altele pentru un raspuns cat mai corect.
Degeaba iti faci, spre exemplu, VSH  care iese prea mare daca nu faci si hemoleucograma... Este doar un exemplu.

Medicul este cel care decide despre ce este vorba si ce ai de facut. Sfatul meu e sa mergi la el pentru ca tot la el vei ajunge daca nu sunt bune....

PS: Vezi ca de la medicul de familie, poti lua trimitere sa le faci gratuit. Altfel te usureaza de minim 100 de lei...
medicul de famile e incompetent, nu da trimiteri decat daca ma rog de el si analize nu vrea sa dea

#22
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,664
  • Înscris: 19.04.2009

View Postmihai-mihail-10, on 16 iunie 2015 - 16:14, said:

medicul de famile e incompetent, nu da trimiteri decat daca ma rog de el si analize nu vrea sa dea


Mda...si tu te crezi mai competent?

Medicul iti da trimitere daca constata ca ai nevoie ( in urma unui consult ).

De flori de mar nu se dau trimiteri.


ps. poti sa-ti schimbi medicul de familie oricand, gratuit, daca nu-ti convine.

Sau, poti sa-ti faci abonament la o clinica privata. Abia asteapta sa-ti ia banii si nu iti zic niciodata ca nu ai nevoie.

Edited by lex404, 16 June 2015 - 16:22.


#23
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015

View Postlex404, on 16 iunie 2015 - 16:21, said:




Mda...si tu te crezi mai competent?

Medicul iti da trimitere daca constata ca ai nevoie ( in urma unui consult ).

De flori de mar nu se dau trimiteri.


ps. poti sa-ti schimbi medicul de familie oricand, gratuit, daca nu-ti convine.

Sau, poti sa-ti faci abonament la o clinica privata. Abia asteapta sa-ti ia banii si nu iti zic niciodata ca nu ai nevoie.
eu ii spuneam ca mi s-a incarnat unghia si ea zicea ca te duci la control ca nu i-a reusit la chirurg operatia, da eu aveam la alt picior

View Postmihai-mihail-10, on 16 iunie 2015 - 16:33, said:

eu ii spuneam ca mi s-a incarnat unghia si ea zicea ca te duci la control ca nu i-a reusit la chirurg operatia, da eu aveam la alt picior
asta este unul din exemplele de incompetenta?

Le fac? Raspundeti cu "da" sau "nu"!!!!

#24
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015

View PostAbbiex, on 16 iunie 2015 - 16:01, said:

De ce nu vrei să mergi?
Analizele sunt bune, da. Dar s-ar putea să iasă normale. Şi-atunci ce faci mai departe?
daca am luat putin mai devreme un supliment de calciu cu d3 cu vit c si vit b6. Influenteaza analizele daca le fac maine pe la 10?

#25
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 06.08.2008
Da, influenteaza.
Sigur vor iesi aiurea asa ca mai bine nu le faci maine.

#26
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,664
  • Înscris: 19.04.2009

View Postmihai-mihail-10, on 16 iunie 2015 - 16:56, said:

daca am luat putin mai devreme un supliment de calciu cu d3 cu vit c si vit b6. Influenteaza analizele daca le fac maine pe la 10?
Ce cantitati?

View Postpaso87, on 16 iunie 2015 - 19:11, said:

Da, influenteaza.
Sigur vor iesi aiurea asa ca mai bine nu le faci maine.

Depinde. Mai grav e daca mananca grasimi seara si merge dimineata la analize.
Depinde ce cantitati de suplimente a luat.

#27
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015
1 pastila pe zi si asta e a cincea sau a sasea pastila care o iau( efervescente)

Si pana ieri am luat si amoxicilina

#28
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 33,664
  • Înscris: 19.04.2009

View Postmihai-mihail-10, on 16 iunie 2015 - 19:21, said:

1 pastila pe zi si asta e a cincea sau a sasea pastila care o iau( efervescente)

Si pana ieri am luat si amoxicilina

:facepalm:

Cate mg din fiecare substanta, nu ma intereseaza ca ai luat una sau 5.
Poate fi una de 100mg sau pot fi 5 de 25mg. Efectul e aproape acelasi.

De ce ai luat amoxi? Daca ai luat amoxi iti recomand sa mai astepti cateva zile pana la analize altfel hemoleucograma s-ar putea sa fie putin eronata.


ps. si rezultatele cine le interpreteaza?

#29
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015

View Postlex404, on 16 iunie 2015 - 19:24, said:



:facepalm:

Cate mg din fiecare substanta, nu ma intereseaza ca ai luat una sau 5.
Poate fi una de 100mg sau pot fi 5 de 25mg. Efectul e aproape acelasi.

De ce ai luat amoxi? Daca ai luat amoxi iti recomand sa mai astepti cateva zile pana la analize altfel hemoleucograma s-ar putea sa fie putin eronata.


ps. si rezultatele cine le interpreteaza?
ma duc la un medic cu ele

View Postmihai-mihail-10, on 16 iunie 2015 - 19:26, said:

ma duc la un medic cu ele
am luat cal-c vita

View Postmihai-mihail-10, on 16 iunie 2015 - 19:27, said:

ma duc la un medic cu ele

am luat cal-c vita
la amoxi scrie pe prospect ca influenteaza numai probele hepatice


#30
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015
Deci, in conditiile explicate, le fac maine sau nu ? Daca le  spun la asistente nu imi zic ele daca sa le fac sau nu? Ziceti ca sa stiu ce planuri imi fac!!!

#31
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015
Le-am facut!!  
Vem(76.8)  normal 80-100
Chem/eritrocite(36.4) normal 32-36
Calciu(10.5)  normal 8.6-10.2
Hdl(42.2) normal >=55
Ldl(120.4) normal <=100
O parere??

#32
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014
Ziceai că mergi la medic să le interpreteze.
Nu cred că le-ai făcut doar pe astea. Postează-le pe toate, dacă te-aştepţi la o interpretare corectă.

#33
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015

View PostAbbiex, on 19 iunie 2015 - 21:30, said:

Ziceai că mergi la medic să le interpreteze.
Nu cred că le-ai făcut doar pe astea. Postează-le pe toate, dacă te-aştepţi la o interpretare corectă.
merg, dar azi am luat rezultatul,de luni incolo. restul sunt in valori normale

#34
Abbiex

Abbiex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,307
  • Înscris: 08.01.2014
Stai cam rău cu colesterolul, la vârsta ta, asta în cazul în care n-ai mâncat grăsimi înainte de analize (inclusiv în ziua precedentă)
Atâta îţi zic. Restul vei afla când mergi la medic.

#35
mihai-mihail-10

mihai-mihail-10

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 06.06.2015

View PostAbbiex, on 19 iunie 2015 - 21:42, said:

Stai cam rău cu colesterolul, la vârsta ta, asta Ă®n cazul Ă®n care n-ai mâncat grăsimi Ă®nainte de analize (inclusiv Ă®n ziua precedentă)
Atâta Ă®ţi zic. Restul vei afla când mergi la medic.
mersi

#36
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,441
  • Înscris: 06.08.2008
Calciul pe care l-ai luat cu o zi inainte se vede clar la analize. Colesteroul e cam prost in ambele cazuri...

VEM ? pune si tu tot sa vede ca asa nu ajuta cu nimic...

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate