Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Recomandare tigaie: teflon sau ceramica?
Last Updated: Jul 24 2018 14:42, Started by
RAWstar
, Jun 16 2015 10:33
·
0
#109
Posted 11 January 2016 - 00:32
Tigaia cu ceramică e cea mai bună, cu cundiția să fie multistrat, adică să aibe aluminiu în sandwich pentru distribuție termică. Tefal face așa ceva, foarte bune, mai degrabă se lipește ceva de teflon decât de aia.
|
#110
Posted 06 June 2016 - 10:33
Selsin, on 06 septembrie 2015 - 22:42, said:
Iar cea mai buna tigaie intalnita de mine pana acum este cea multifunctionala cu structura hexagon de la staub. RAWstar, in legatura cu pestele iti recomand sa citesti de la pag. 237 la 247 in pdf-ul de mai jos. In alta ordine de idei, vreau sa-mi iau un wok si cum nu sunt dispus acum sa dau o caruta de bani (desi ar merita) pe cel de la staub m-am gandit sa-l iau pe acesta. Ceva pareri? foloseste cineva produse de la AMT? |
#111
Posted 28 January 2018 - 14:06
Am gasit 2 tigai, sunt identice la aspect, doar ca difera invelisul:
La una este ceramica, la altul ceva teflon. Ambele sunt antiaderente si se poate gati in ele fara ulei (nu am gatit niciodata , zic doar ce spun la specificatii). Care e mai buna ? |
#112
Posted 28 January 2018 - 16:50
Una de inox, sau de tabla neagră
In orice tigaie poți găti fără ulei, trebuie doar foarte bine încinsă și pregătită in prealabil, lucru valabil și la cele despre care zici tu. |
#113
Posted 08 February 2018 - 14:28
Pensofal cu marmura pentru ochiuri - noua, fara ulei s-au lipit ouale ca marca de scrisoare, mare porcarie.
Edited by overseas, 08 February 2018 - 14:28. |
#114
Posted 14 February 2018 - 14:26
Cercetatorii britanici au realizat un nou studiu, ajungand la concluzia uluitoare ca invelisul antiaderent al vaselor de bucatarie faciliteaza luarea in greutate.
http://www.telegraph...nt-lose-weight/ Intrebarea e care tigai contin si care nu chestia: perfluoroalkyl substances (PFASs) |
#115
Posted 07 June 2018 - 18:16
Teflonul e cancerigen. Mi-am aruncat tigaia aia. Am cumparat 3: una scumpa de sticlă care lipește cartofii prăjiți de fundul tigăii, una din din fontă care era mai bunicică dar tot lipește și ultima cea mai bună de care sunt super super mulțumită este o tigaie mehrer. Ati priceput. Mai vreau sa cumpar 2 buc dar nu erau in carrfour cand am fost. Mai insist..sau daca stiti unde mai gasesc aceasta marca?
|
#116
Posted 08 June 2018 - 13:26
Nicocoleta, on 07 iunie 2018 - 18:16, said:
Teflonul e cancerigen. Mi-am aruncat tigaia aia. Am cumparat 3: una scumpa de sticlă care lipește cartofii prăjiți de fundul tigăii, una din din fontă care era mai bunicică dar tot lipește și ultima cea mai bună de care sunt super super mulțumită este o tigaie mehrer. Ati priceput. Mai vreau sa cumpar 2 buc dar nu erau in carrfour cand am fost. Mai insist..sau daca stiti unde mai gasesc aceasta marca? multe dintre tigaile pe care le gasim de cumparat au acest strat antiaderent, nu e vorba doar de teflon. in poza de la articol e pusa chiar o tigaie de ceramica. ideea e sa folosesti tigaia potrivita de fiecare data, in functie de ce gatesti. la fel ca si cu uleiul, nu poti toate chestiile cu acelasi ulei. |
#117
Posted 08 June 2018 - 13:36
giuliani, on 08 iunie 2018 - 13:26, said:
ideea e sa folosesti tigaia potrivita de fiecare data, in functie de ce gatesti. la fel ca si cu uleiul, nu poti toate chestiile cu acelasi ulei. Nu 'nspre tigai -- tigaie pentru oua, tigaie pentru cartofi prajiti, tigaie pentru carne, samd..... Singura exceptie o fac la peste -- pentru asta avem o tigaie in care nu prajim altceva. Mi-e frica sa nu puta a peste (si sa prinda gustul ala si alte alimente) oricat de bine ar fi spalata, asa ca nu risc. |
#118
Posted 08 June 2018 - 13:41
Eu cred ca o tigaie de fonta merita sa ai. Carnea are un gust mult mai bun, cel putin asta e parerea mea. Faza naspa cu tigaia de fonta e ca e foarte grea, nu prea iti vine sa o pui pe foc pentru 2 ochiuri sau o papara. Pentru asta am o tigaie de la tefal micuta. Mi-am mai luat una mare tot de la tefal special ca sa pot face in ea sparanghelul verde (28 sau 30cm diametru ), imi place tare mult sparanghelul sotat cu putin ulei.
Mai am si un wok pe care il folosesc mai rar. Si o tigaie grill pe care am scos-o din uz de cand am tigaia de fonta Stiu, sunt multe In ce fel de tigaie faci pestele? Edited by giuliani, 08 June 2018 - 13:41. |
|
#119
Posted 08 June 2018 - 13:53
giuliani, on 08 iunie 2018 - 13:41, said:
In ce fel de tigaie faci pestele? |
#120
Posted 08 June 2018 - 16:45
Teflonul sau ceramica sunt tehnologii care au venit mai curand in sprijinul gospodinelor grabite. Daca n-ai pretentii mari, ia-ti teflon (nevasta-mea a luat Delimano ceramica si au fost mai proaste decat Tefal alea cu punctul rosu).
Sau ia-ti ceramica, daca nu crezi. Avantajul principal este ca tigaia e usoara la mana. De-abia al doilea avantaj e ca nu lipeste, chiar daca nu e bine incinsa. Pentru cine vrea "gusturi", ai fonta, sau inox. Fonta e grea, deci n-o va folosi multa lume. O sa-si cumpere o toti, dupa care 80% o lasa uitata printr-un raft. E grea, greu de manevrat. Apoi inox-ul. Asta trebuie bine incinsa, altfel lipeste si se vaita toate gospodinele de la bloc ca nu e buna tigaia. Tigaia e buna, numai ca nu stiu ele s-o foloseasca. Eu cred ca tigaia de inox e una din cele mai bune variante. Tabla neagra = viata scurta, ca nu stii ce tabla avea tigaia. Se poate ondula, se stramba - gasesti tot felul de foste burlane facute tigaie...Tot trebuie incinsa, in plus mai si rugineste, deci trebuie intretinuta aproape ca cea de fonta (ei, nu chiar). De ex pentru peste eu mi-am facut singur o tigaie dreptunghiulara, din tabla de 4, adanca de vreo 40 mm, in care pot sa fac si deep fry pestele, daca vreau la iute. Desi nu recomand. E grea ca dracu, dar pot sa fac 6 pesti odata. Dar asta e un exemplu extrem, nu trebuie urmat. E bine sa stii ce vrei: daca vrei la foc iute sau incet, ce fel de aragaz ai etc. Daca ai tigaie subtire si aragaz cu butelie, poti sa dai cu tigaia de-azvarlita de pe-acum. Depinde ce pretentii aveti. |
#121
Posted 08 June 2018 - 17:02
jafo, on 08 iunie 2018 - 16:45, said:
Tabla neagra = viata scurta, ca nu stii ce tabla avea tigaia. Se poate ondula, se stramba - gasesti tot felul de foste burlane facute tigaie...Tot trebuie incinsa, in plus mai si rugineste, deci trebuie intretinuta aproape ca cea de fonta (ei, nu chiar). Si nu cumperi tigaie de la tiigani sau de la nu stiu ce sursa dubioasa --- o iei din magzin, aia categoric n-a fost facuta din burlan. Edited by Bibulus, 08 June 2018 - 17:05. |
#122
Posted 08 June 2018 - 17:55
Eu ziceam ca are viata scurta tocmai din cauza ca nu stii ce tabla e. Poti avea norocul sa fie "plastilina", sau sa fie tabla otelita si sa pocneasca etc. - au mai fost cazuri
Nu am discutat nici despre preturi, 400 lei sau 120 lei. Personal, nu cunosc vreo gospodina care, daca i-ar aduce sotul acasa o tigaie de tabla cu 400 de lei, sa nu-i dea cu ea in cap. Vorbim si noi de lucruri normale, nu de tabla de 400 lei. Si dupa aia gospodina trebuie sa stie s-o incinga, sa-i dea patina etc. Pai nu e mai usor sa ia cu maxim 2 milioane una de teflon si n-o mai doare capul? O s-o arunce dupa un an; dar dupa un an, cine mai tine minte cat a fost tigaia aia, ca ti-e si lene s-o mai speli pe spate, asa de neagra se face. In cate case ati fost si nu e tigaia (chiar de teflon!) neagra pe spate? Nici 1% din gospodarii nu le curata cum trebuie. Despre patina tablei, poate ca e mai bine sa se uite lumea la topicurile cu tigai de fonta si sa incerce sa extrapoleze - desi nu e acelasi lucru. |
#123
Posted 08 June 2018 - 21:06
Teflonul nu mai este la moda, era acum 10 ani -- intre timp lumea a aflat ca materialul minune nu e chiar atat de infensiv si de bun pe cat se credea.
Iar depre calitatea tigaii de fier sau otel, am mai spus -- daca iei de la o sursa de incredere, producator serios, nu ai nicio grija -- nu mergi la "noroc", cum crezi tu. Asa, ca fapt divers, tigaile din fier sunt folosite in restaurante tocmai pentru ca sunt rezistente si nu sunt probleme cu ele. Mai exista si tigai din inox, cu fund gros, pentru incalzire uniforma --- si alea reprezinta o solutie buna. |
|
#124
Posted 09 June 2018 - 00:02
Ma bucur ca ne apropiem de o concluzie comuna. Da, o tigaie de tabla, din materialul potrivit, este o alegere buna. Chiar foarte buna. Problema e ca ne e foarte greu sa stim, sau sa verificam, daca materialul este cel "declarat".
La fonta e mai greu de falsificat - nu din cauza metalurgiei, ci din cauza ca e mai usor sa gasesti tabla de orice otel, pe toate drumurile, decat sa torni fonta. As mai adauga, totusi, o observatie: tabla are cam aceeasi greutate ca fonta. Asa, mai grosso-modo (de fapt, fonta e cam cu 10% mai usoara). Tigaile de fonta sunt mai grele "la mana" doar din cauza ca materialul e mai gros, o tigaie de fonta trebuie sa aiba minim 6-8 mm grosime. Deja 6 mm e foarte putin... Pe cand o tigaie de otel n-are nevoie de asa ceva, 3-4 mm sunt arhisuficienti. De ce? Motivul este ca fonta este conducator de caldura mult mai prost decat otelul (tabla). Ca sa incingi o tigaie de fonta iti trebuie un pic mai mult timp (tine mana pe maner si sa vezi dupa cat timp te arde), dar temperatura e mult mai uniforma. La otel (tabla) incalzesti mult mai repede (dupa experienta mea, cam de vreo 3-4 ori mai repede), dar nu mai e chiar asa de uniform. Si daca vrei uniform, trebuie tabla groasa - deci grea. Orium ai vrea sa fentezi teflonul gospodinei, nu scapi. Dupa parerea mea, teflonistii au dat lovitura. Nu le pasa de artistii culinari sau bucatarii profesionisti; ei au bagat deja coada tigaii intre picioarele gospodinelor. |
#125
Posted 09 June 2018 - 09:13
Mie alea stone mi se par superioare celor ceramice si de teflon. Nu stiu cat vor rezista in timp dar la capitolul mancare lipita/prinsa dau clasa celorlalte. Daca ma tine jumatate din cat ma tine teflonul sunt un deal bun.
Am teflon de 11 ani, e impecabil, folosit zilnic, bine cu ulei nu uscat! Asta stone are abia 2 luni si ma incanta ca nu se lipeste pe ea. |
#126
Posted 09 June 2018 - 14:52
jafo, on 09 iunie 2018 - 00:02, said:
As mai adauga, totusi, o observatie: tabla are cam aceeasi greutate ca fonta. Asa, mai grosso-modo (de fapt, fonta e cam cu 10% mai usoara). Teflonul insa nu este deloc pe moarte, cum a scris cineva mai sus, pentru simplul motiv ca a devenit foarte ieftin si accesibil. Iata ce preturi sunt la emag la tigai Tefal; oricine si le poate permite, pe cand o tigaie de calitate din inox, otel, sau ceramica/stone, costa cel putin dublu. Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users