Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

o mica afacere cu turismul real

- - - - -
  • Please log in to reply
59 replies to this topic

#37
tak30ver

tak30ver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,287
  • Înscris: 16.01.2009
@Octavian : eu nu ma ocup cu prosteli .  Ma refeream la faptul ca nu tot ce spui trebuie sa fie adevarat la fel cum nu toate legendele spuse turistilor around the world sunt adevarate. Daca poti sa infloresti frumos o poveste, atunci infloreste-o .
Vrei sa imi spui mie ca aia prin Grecia sau Turcia spun numai adevaruri ? Cand plimba mii de oameni sa le arate o piatra ? Sau in America? sau prin Asia ? Cu toate astea se duc milioane de turisti anual sa asculte "minciunile" astea. Conteaza sa se simta omul bine, sa mai si rada din cand in cand, sa le spui si out of the ordinary stuff , ramane la latitudinea lor cum privesc lucrurile.

@redbotos: Intotdeauna cand ai un grup , pastreaza-le o surpriza, nu le da toate detaliile, surprinde-i cu ceva gratis, fie ceva dulce  , fie un eveniment prestat de un localnic, ofera-le ceva gratis sau o experienta gratuita si spune-le ca aia e o surpriza din partea ta, asta o sa-ti aduca un bonus. Din pacate in Romania nu am invatat inca cum sta treaba cu turismul asta si vrem sa scoatem doar bani cu costuri minime crezand ca toata lumea alearga dupa oferte.

#38
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
chiar am primit un mesaj in privat de la un turist roman care ar petrece 2-3 zile concediul.
l-am directionat catre pensiunea din zona , daca se simnte bine si are nevoie de ghid , o sa ma contacteze.
dar poate omul are nevoie de o relaxare si nu hoinarit kilometri de munti, sau drumuri.
nu pot constrage omul sa faca ceva ca sa-mi iasa profit.
si daca sunt o familie nici nu ma astept la castig.
o fac numai sa se simnta bine si poate la anul vin mai multi.

@tak30ver uite de asta scriu pe forumul asta de mai bine de 5 ani, cateodata mai dai de oameni cumsecade ca tine, care te invata ce si cum.
mi-am adus aminte de o amica care muncea in Germania si ia adus pe nemnti aici pentru 3-4 zile ca le-a explicat ca e tare frumos.
si au stat mai bine de o saptamana , stiu ca au stat la nunta mea, ca sa vada cum se face in Romania o nunta.
le-a placut si au jucat cel mai mult.
am sa tin cont de spusele tale.
acuma sunt in plin cu muncile de gospodarie.
cum se mai raresc incep sa trag clopetele , sa vad ce se intampla.
am multe planuri de rezerva in caz ca nu merge.

#39
Barboso

Barboso

    Satir bãtrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,253
  • Înscris: 24.01.2008
Discutia asta sta mai bine la Afaceri.

#40
Airbag

Airbag

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,630
  • Înscris: 10.05.2005

 redbotos, on 14 iunie 2015 - 20:24, said:

am mai scris si pe alte topic-uri despre o idee de a mea despre invitarea unor turisti in zona.
sunt intr-un sat de munte din zona Dornelor, unde este aer curat, apa la fel , mancaruri gustoase si bio, privelisti si zone frumoase, paduri inca neatinse de securie ,  ceva de vizitat de catre oamenii care stau un zona urbana .
sunt cazari dar nu au bucatarie su nu sunt ghizii.
si cred ca pot sa o fac si pe asta, adica sa ma ocup si sa ingrijesc de oamenii care pot venii.
am ca viciu ( am 115kg) bucataria si tot ce inconjoara bucataria.
de la produse facute acasa , traditionale, pana la cele proaspete culese din padure, ca ciuperci sau fructe.
ma gandeam sa invit pentru inceput un grup de 20 de oameni de care sa ma ocup de ei de la trezire si pana la culcare cu tot ce trebuie.
dimineata mic dejun servit in pensiune , dupa care plecari la stani de vaci , oi, degustari de branza , lapte, si altele, traseie montane, apoi relaxare o zi si din nou traseie turistice , calare , pe jos , cu bicicleta, caruta, etc.
la amiaza de pranz , un foc langa un izvor de apa cu un ceaun mare pentru mamaliga si un altul pt ciuperci cu smantana si un altul pentru tochituri, sau altul pentru un pastrav sau gratare si seara un foc de tabara si multe altele care imi vin in gand acuma.
cam la sfarsitul lui Iulie inceputul lui august ar fii perfect , caci atunci sunt coapte mai toate fructele de padure.
ce vreau eu , e ca turistul , sa se simnta perfect si exact ca la munte, adica sa simnta ce simnt si eu.
placere.
dar imi trebuie cumva sa anunt si sa fac programari la pensiuni in zona unde au cazare sa-i adun pe toti si sa ma ocup de ei de la venire pana la plecare.
o saptamana de luni si pana duminica seara sau luni dimineata.
astept cu nerabdare sugestii de la voi si multe sfaturi.

Cu cocalarii care au Q7 nu vei obtine nici un rezultat.Ei sunt inca in faza incipienta a capitalismului in care trebuie etalata averea si unicitatea.(excursie la Dubai si Maldive).Abia dupa ce Schweighofer va reteza toate padurile din romanica se vor trezi si ei ca ar fi trebuit sa iasa in padure sa vada o caprioara sau urs pe care le vor admira numai din poza.Cum zicea si colegul,mai bine fa reclama in strainatate.Daca ai avea vreo 8 cai de calarie ai putea injgheba o afacere bunicica.Inchipuieste-ti ca,capitalistii calaresc saptamanal suprafete de 2-3ha si sant multumiti,darmite daca ar avea la dispozitie 1000.

#41
edbica2000

edbica2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 782
  • Înscris: 20.08.2005
@redbotos ....
Colega de forum, postarea ta ar fi trebuit sa inceapa cu intrebarea cum sa fac o afacere din ceea ce stiu ?
Ei bine, ai inceput cu sfarsitul, ai calculat deja profitul, ai numarat "ouale din batatura: asta ma duce cu gandul ca esti un bun gospodar, om de munte (mocan nu ?) dar habar n-ai sau nici macar nu ti-ai pus intrebarea de cum poti face o afacere LEGALA din asta.

Ca sa nu-ti ocup mult timp iti spun doar ca daca nu vrei sa stai prin tribunale sau mai rau la "racoare" ca si-a rupt vreunul piciorul, ca nu i-a intrat o tepusa in ochi cand l-ai plimbat tu prin padure, ca n-a alunecat pe vreun cacarez de oaie cand se minuna de gustul casului, ca nu i-au luat foc hainele la focul unde invarteai vitelul, sa nu "dea la boboci" vreunul cu stomacul mai fin de la mancarea grasa si sa-ti faca reclamatie,  primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa intrebi CE ACTE IMI TREBUIE CA SA FAC ASTA .

Ai locul tau de cazare ? NU, din ce am inteles, deci ii vei duce la niste "cunostinte cu pensiuni" in zona. Daca era vorba de varul tau mai merge dar fiind vorba de necunoscuti, basca de vreo 25 pt inceput cum zici, ai cumva LICENTA DE TURISM ca sa poti desfasura activitate de ofertare si comercializare servicii turistice, adica mai pe romaneste agentie de turism ? Banuiesc ca nu.

Daca-i plimbi pe carari numai de tine stiute ai cumva ATESTAT DE GHID DE TURISM ? Banuiesc ca nu.


Ei bine, cand o sa ai astea, mai putem sa stam de vorba.

#42
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,629
  • Înscris: 22.11.2007
laudabila initiativa ta.
cam complicat ca nu ai cazarea ta, deci din punctul meu de vedere treaba are o singura sansa:
- in anuntul de promovare sa spui ca "tu" esti si cazarea. nu sa le spui ca va cazati acolo si restul ma ocup eu ca nu se pupa. deci neaparat vezi daca ai vreo cazare de maxima incredere cu care sa poti colabora direct.
- fa-ti un site sau chiar o pagina de facebook dupa care contactezi lumea. poti sa contactezi chiar si agentii de turism dar eu as da mail direct la firmele din tara, in special orasele mari, unde sigur vei gasi amatori sa vina intr-o excursie de genul team building. evident trebuie dat mail si la firme din afara in special ungaria, austria, germania.
- nu te baza prea mult pe treaba cu urcatul pe munte desi evident trebuie mentionata, bazeaza-te pe ideea ca vor fi tratati de dimineata pana seara cu produse traditionale, de fapt insusi programul pe toata ziua trebuie sa fie foarte traditional. ai fi surprins sa vezi cati si-ar dori sa intre cu tine la mulsul oilor sau vacilor sau cati ar vrea sa vada cum faci branza sau cum afumi slana; chestiile astea nu ar trebui sa lipseasca din program, la fel cum si ceva focuri de tabara, niste muzica populara, un gratar, o tocana la ceaun sau ceva la protap nu trebuie sa lipseasca.

eu stiu ca vazusem la Reghe si Prodanca, au fost la o pesiune care oferea ceea ce spun eu, dar era ceva de fitze stiu ca era tot aprox prin zona ta si am intrat pe site si preturile erau waw.
http://pensiunealafi....ro/?page_id=31
despre asta e vorba

Edited by bossake, 21 June 2015 - 03:18.


#43
Calin-Ionut

Calin-Ionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 31.01.2008
Felicitari pentru initiativa ta !
   Citind cu cata pasiune doresti sa oferi anumite servicii unor potentiali clienti m-a cuprins sentimentul ca vei reusi in ceea ce iti propui ! A avea pasiune in ceea ce facem, a face acel ceva cu placere ajuta enorm.Iar clientii simt acest lucru.Cand citeam despre zonele superbe in care ai copilarit , dar mai ales de ceaunele cu bunatati traditionale....."am inceput sa salivez! " Posted Image)
  Sfatul meu este sa fii sigur ca poti comunica cu eventualii clienti ( referindu-ma la cei straini binenteles) si aici ma refer sa poti cunoaste destul de bine  cel putin limba engleza.
   Dar mai inainte si mai inainte, sa incepi cu mai putini clienti-ca sa vezi "cum merge"-ce pretentii au -pentru banii pe care ii ofera-vezi ce sugestii ti-ar putea da .
In momentul in care esti decis cu adevarat sa pornesti aceasta afacere,te-as sfatui sa iti incropesti un plan de afaceri.In care ,in modul cel mai sincer si mai realistic posibil, sa scrii ce anume doresti sa oferi clientilor. Cazare ? Doar o masa traditionala -buna si gustoasa ? Sa te oferi ca si ghid turistic ? In functie de acestea trebuie sa stii , pe plan legal de ce fel de autorizatii ai nevoie.Trebuie sa faci niste cursuri ?
   Mai trebuie sa te gandesti -si este un lucru EXTREM de IMPORTANT -la ce fel de nisa de piata doresti sa deservesti ? Clientii tai -ce fel de clienti ar trebui sa fie ? Cam ce varsta ?Cam ce venituri ? Cam din ce zone ar trebui sa vina ? Cu ce mijloace de transport ar trebui sa ajunga la tine -cu autoturismul propriu,cu avionul si autobuzul,cu trenul,etc.? Ce pasiuni ar trebui sa aiba ? Ce criterii ar trebui neaparat indeplinite pentru a satisface clientii tai ? Acestea sunt doar unele dintre intrebarile la care trebuie sa raspunzi-pentru ca pe baza raspunsurilor iti vei putea crea un marketing-pentru a putea face o publicitate "tintita".Adica o publicitate care sa aiba un cat mai mare impact-exact la profilul de client caruia tu i-ai putea oferi serviciile.
  Binenteles ca inainte trebuie sa te organizezi bine-a vedea cum "rezolvi" cu cazarea,de unde si cand cumperi alimentele pe care urmeaza sa le gatesti,daca trebuie sa inchiriezi vreun microbuz pentru a-i duce pe turisti in zona.....Pentru ca ,de exemplu,daca sunt turisti straini,este foarte probabil ca ei sa doreasca sa viziteze si vestitele manastiri din Bucovina sau Maramuresul cu bisericile sale de lemn.....Pentru ca ,orice turist , daca se duce intr-un loc strain se mai si informeaza-iar daca tot este sa ajunga "in zona" poate va dori sa vada si obiectivele turistice cele mai popularizate.
   Dar este posibil sa fie si turisti strict iubitori de natura si care sa fie pe deplin satisfacuti cu un ceaun de ciuperci cu smantana ! Miam ! Posted Image) Iar aici eu sincer sa fiu , nu as neglija absolut deloc pe proprii nostri cetateni.In special Bucurestiul -pentru ca este zona cu cei mai multi clienti potentiali.
   O alta idee ar fi sa poti oferi cazarea in propriile corturi ale clientilor-in curtea ta -sau intr-o zona a curtii tale-punandu-le la dispozitie baia si bucataria. De ce ? Pentru ca oamenii care adora sa petreaca timp in mijlocul naturii si sa manance intr-un mod cat mai traditional-produsele oferite de mama natura-fructele de padure-ciupercile-etc. produse oferite sau gatite intr-un mod cat mai traditional-sunt oameni care aproape sigur iubesc dormitul la cort.Iar daca ai locuri pentru corturi-poti oferi acelasi spatiu si pentru romanii sau strainii care vin cu rulotele.Acest fapt te-ar scuti de relatiile obligate cu careva motel/pensiune, iar clientilor le-ar mai ramane bani in plus .......pe care i-ar putea cheltui pentru inca o masa traditionala oferita de tine si/sau o mica excursie intr-un alt loc minunat din apropiere-unde ghidul -platit desigur-vei fi tot tu.....
  Binenteles ca in planul de afaceri trebuie sa iti faci un bilant de cheltuieli si de profit....Pentru ca -din pacate niciodata nu trebuie uitat-ca afacerea este afacere.Trebuie sa analizezi bine de unde cumperi alimentele pe care -vrei sau nu-nu le poti produce de unul singur- cat costa , timpul alocat -si vezi pana la urma si la urma cat castigi dupa plata taxelor si impozitelor datorate statului.Si sa ai acest calcul facut si pe client si pe timp  si pe excursie in care ai fost ghid ( sa nu uitam ca "timpul costa bani"-dar si cunostintele tale),dar si castigul net pe fiecare fel de mancare pe care il oferi ( pentru ca , probabil , vei oferi diferite feluri de mancare si in functie de poftele clientilor).Aceste calcule iti vor putea oferi mai bine o imagine clara asupra afacerii si asupra celor mai profitabile activitati din cadrul acesteia.Poate vei descoperi ca unele activitati iti produc exterm de putin castig-sau poate chiar ar fi nerentabile-dar, pe de alta parte -aceste activitati sunt niste activitati "sine qua non" adica -fara de care nu se poate, in lipsa carora celelalte activitati rentabile nu s-ar mai "vinde"........
  Pasiunea cu care incerci sa iti "promovezi" ideea, pe mine "m-au cucerit".Daca vei putea sa-mi comunici oferta ta -pretul unor produse traditionale ,pretul unor excursii in zona, pretul cazarii ( eu unul sunt mare amator de stat la cort)-nu pot sa iti promit pentru ca am programul si asa foarte incarcat -dar este posibil sa iti devin client pentru o zi -doua-trei.
  Iti urez mult-mult succes sperand ca astfel de initiative sa ajunga sa fie concretizate in masa in superba noastra Tara.
P.S. Nu uita ca cea mai buna promovare si cea mai mare sansa de supravietuire si apoi chiar de dezvoltare a unei afaceri o constìituie "clientul multumit". Pentru ca daca un client este multumit , el te va recomanda si altor prieteni ai sai, carora le va povesti minunata lor experienta din vacanta.

Edited by Calin-Ionut, 21 June 2015 - 23:18.


#44
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
domnul ionut , oricand doresti esti bine venit , ca doar suntem bucovineni.
am citit de doua ori si am simntit o placere ca mai exista oameni ca matale.
dormitul cu cortul in zona , nu prea merge , dimineata e foarte frig , chiar azdimineata a fost 1 grad .
iar rulotele sunt cele mai bune chestii.
se poate veni si cu cortul , dar din iulie , august, maximum 3 saptamani.
am inteles ca trebuie sa am o clientela straina , si cred ca anul asta nu mai apuc sa fac ceva , dar va ramaine un proiect ferm pentru la anul.
poate daca am cativa prieteni din alte zone , vreau sa-i aduc aici fara sa ii coste ceva.
cazare am aici la un om foarte bun , pe care chiar vreau sa-l ajut .
tot asa a plecat de la mai nimic si acuma are cea mai buna pensiune din zona.
nu a uitat de unde a plecat.
el face si excursii pentru clientii lui dar nu tot timpul si nu numai pentru 4-5 , ci mai multi.
cateodata are programul foarte incarcat , asa ca vreau sa fiu un plus pentru el si mai mult pentru mine.
el va fii o rezerva in caz ca afara ploua sau sunt oameni care nu prea iubesc asa mult muntele .
mai este o pensiune care are si piscina si sauna .
deci planuri de rezerva am.
am inteles ca au cazare 2 paturi la 80 lei pe noapte sau  pat dublu fiecare dotat cu dus si baie proprie.
ce ai scris dumitale , o sa-l scot pe hartie .
multumesc inca odata , si daca vrei sa vii in zona , contacteaza-ma , cu o saptamana inainte si te atept cu mare drag.

#45
ovidiu007

ovidiu007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 08.02.2009
Intenţiile sun bune. Amănuntele însă contează.

Aşa cum s-a spus deja există o serie de probleme legale care trebuie lămurite. Nu le mai repet, sunt explicate clar. Pot fi ignorate o vreme, însă este suficient un singur incident pentru a ruina o afacere, mai ales una mică şi aflată la început.

Lăsând la o parte povestea cu ursul, cazul unui picior rupt, urmat de complicaţii datorate lipsei de asistenţă medicală calificată acordată în timp util este extraordinar de frecvent. Oamenii devin foarte răi la necaz. Nici “trendul” actual nu te ajută. Este la modă să faci responsabil pe alţii pentru un ghinion personal. Ai urmat un curs de prim ajutor? Vei fi întrebat de asta.

Spui că te descurci în limba engleză. Dacă speri să ai clienţi străini, nu este suficient să te descurci, trebuie să vorbeşti fluent. Degeaba cunoşti o mulţime de poveşti locale, basme, ghicitori, etc  dacă nu te poţi face înţeles. Înţeleg că vrei să fi mai mult decăt bucătar. Atmosfera trebuie întreţinută, spuse “poante”, etc. Asta înseamnă că trebuie cunoscute subtilităţile unei limbi străine. Dacă ai în vedere austrieci trebuie probabil să înveţi germana. Oamenii aceia plătesc. Sunt obligaţi să ştie engleza ca să poată spună ghidului (care la rândul său doar se descurcă în acea limbă) că le este sete sau că s-au umplut de purici?  Foloseşte anul acesta în care spui că mai aştepţi să iei cursuri de limba germană. Crede-mă că este o bună investiţie.

Spui că oamenii sunt buni la suflet şi nu-i deranjează că te plimbi pe proprietăţile lor. Te cred. Acum probabil că aşa este. Când vor afla că de fapt câştigi bani de pe urma acestor plimbări, atitudinea se va schimba. Vor dori să-şi ia şi dânşi partea lor.

#46
Calin-Ionut

Calin-Ionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 31.01.2008

 redbotos, on 23 iunie 2015 - 21:25, said:

domnul ionut , oricand doresti esti bine venit , ca doar suntem bucovineni.
am citit de doua ori si am simntit o placere ca mai exista oameni ca matale.
dormitul cu cortul in zona , nu prea merge , dimineata e foarte frig , chiar azdimineata a fost 1 grad .
iar rulotele sunt cele mai bune chestii.
se poate veni si cu cortul , dar din iulie , august, maximum 3 saptamani.
am inteles ca trebuie sa am o clientela straina , si cred ca anul asta nu mai apuc sa fac ceva , dar va ramaine un proiect ferm pentru la anul.
poate daca am cativa prieteni din alte zone , vreau sa-i aduc aici fara sa ii coste ceva.
cazare am aici la un om foarte bun , pe care chiar vreau sa-l ajut .
tot asa a plecat de la mai nimic si acuma are cea mai buna pensiune din zona.
nu a uitat de unde a plecat.
el face si excursii pentru clientii lui dar nu tot timpul si nu numai pentru 4-5 , ci mai multi.
cateodata are programul foarte incarcat , asa ca vreau sa fiu un plus pentru el si mai mult pentru mine.
el va fii o rezerva in caz ca afara ploua sau sunt oameni care nu prea iubesc asa mult muntele .
mai este o pensiune care are si piscina si sauna .
deci planuri de rezerva am.
am inteles ca au cazare 2 paturi la 80 lei pe noapte sau  pat dublu fiecare dotat cu dus si baie proprie.
ce ai scris dumitale , o sa-l scot pe hartie .
multumesc inca odata , si daca vrei sa vii in zona , contacteaza-ma , cu o saptamana inainte si te atept cu mare drag.

In primul si in primul rand doresc sa iti multumesc pentru aprecierile la adresa mea,dar consider ca aici, pe forum , suntem cu totii colegi-fara sa tinem seama de starea sociala,varsta,sex,religie,etc. In acest sens imi permit cu toata lumea sa ma adresez la persoana intai singular ,adica cu simplul "tu".Aici cred ca trebuie sa fim cu totii prieteni si in virtutea respectului reciproc sa putem sa ne ajutam cu sfaturi,cu idei,daca nu si cu mai mult.
  Spuneai ca ,te citez :"am inteles ca trebuie sa am o clientela straina , si cred ca anul asta nu mai apuc sa fac ceva , dar va ramaine un proiect ferm pentru la anul."
Cred ca poti foarte foarte bine sa te adresezi si clientilor romani.Iar pe de alta parte, te sfatuiesc sa te ambitionezi intr-o privinta:"Cati bani am sa reusesc eu sa fac ,anul acesta, din activitatea pe care mi-am propus-o ?" Imi dai impresia ca bunul simt te fac sa eviti parca sa castigi niste bani.Este posibil , ca in subconstientul tau, sa nu ai incredere suficienta in valoarea ta sau in ceea ce vrei sa propui.
Iti spun cu toata prietenia ca TREBUIE sa propui un pret pentru ceea ce oferi.Trebuie sa intelegi ca , pentru a initia o afacere,din pacate trebuie sa te gandesti la un pret.Este foarte adevarat,daca acesta va fi prea mare fata de valoarea pe care clientul tau o confera serviciului oferit de tine ,vei fi considerat "prea scump"-si numarul clientilor va mic.Daca, in schimb oferi un pret prea mic-si te sfatuiesc sa fii foarte atent la acest aspect, odata va fi faptul ca valoarea serviciului oferit de tine va descreste mult in ochii clientului, iar pe de alta parte tu vei pierde niste bani prin prisma faptului ca -la acelasi grad de satisfactie al clientului-ai primit mai putini bani-desi el ti-ar fi oferit mai mult.Ca sfat, ca idee, este adevarat ca este un picut cam riscant,dar , in cazul unor turisti straini -ar fi fost ideal sa-i lasi pe ei sa iti ofere un pret pe care ei il considera corect pentru serviciul oferit de tine.Si este posibil sa ai deosebit de placuta surpriza sa "te trezesti" cu o suma mult mai mare decat cea la care te asteptai.Iar suma aceea o vei putea folosi -plus sau minus ceva banuti-ca pret pentru acel tip de serviciu oferit clientilor straini.......Sunt multe,foarte multe de vorbit pe acesta tema.........
Iti multumesc pentru invitatie,repet, nu sunt sigur ca voi putea reusi sa vin,dar -concret -propune-mi ceva-un meniu,o activitate-o oferta -insotita-atentie!-de pret ! Eu vin in Tara in august.Cat m-ar costa sa stau cu cortul la tine in curte pe noapte ? Am acces la o baie-la o bucatarie ?Sau numai la baie? Si sa nu iti faci probleme pentru ca am mai vazut baie in mediul rural.Ideea este sa pot sa-mi satisfac nevoile fiziologice si sa ma pot spala.Daca venim doua persoane-ce ai putea sa ne oferi de mancat specific zonei ? Dar daca venim in patru ? SI LA CE PRET ? Cam ce ne-ai propune sa vizitam din frumusetile zonei ? Sunt trasee in care trebuie sa avem echipament de munte ? Cam cate ore ne-ar lua pe traseul propus ? Ce alte variante de traseu ai putea sa ne propui ,daca cineva din grup nu prea este obisnuit(a) cu muntele ? Sau cu traseele lungi ? SI LA CE PRET ? Un sfat ar fi acela de a vedea preturile zonei pentru o astfel de oferta.
  Intodeauna ,pentru a reusi,trebuie sa te remarci,desigur , in mod pozitiv , fata de altii.Ori printr-un pret mai atractiv,dar ,de cele mai multe ori mai bine prin calitatea superioara a serviciilor oferite.Tu trebuie sa fii capabil sa ma convingi pe mine client,de ce este mai bine cu tine-sau la tine -decat la altul......Dar , repet ,de cele mai multe ori raspunsul simplu "pentru ca ofer la un pret mai mic " nu este si cel mai bun.....
Gandeste-te astfel-la o oferta pe care sa o (mi-o ) propui si nu lasa pe anul viitor. Cu partea legala poti sa vezi mai tarziu -dupa ce vei intelege cum "merge treaba" cu cateva persoane care te-au PLATIT pentru serviciile oferite.Pentru ca poti sa fii sigur ca orice persoana care a beneficiat de oferta ta in mod gratuit va fi foarte satisfacuta !Posted Image  Trebuie sa vezi gradul de satisfactie a unor persoane care te-au si platit cu pretul cerut. Colegul ovidiu007 ti-a dat un sfat foarte bun in ceea ce priveste urmarea unui curs de limba engleza/germana. Investitia in propriile cunostinte este una dintre putinele investitii sigure in absolut (daca nu singura).
Mult-mult succes si astept oferta !

#47
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
@ Calin-Ionut : l-ai luat prea in amanunt cu ofertele si preturile. Tu spune-i doar daca mananci mult, ca sa nu ramana omul fara ciuperci pentru restul grupului. :)

#48
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 Calin-Ionut, on 25 iunie 2015 - 21:44, said:

Eu vin in Tara in august.
Unde-i bre Tara asta sa stim si noi? ....aaaa...daca e ce cred eu, cat de patriot te-ai da, tot cu litera mica s-ar scrie; nu de alta da penibilul pandeste dupa colt si ii mai faci si un contraserviciu initiatorului, o sa zica lumea ca are clienti analfabeti; daca vroiai sa te rupi in figuri scriai Patrie

#49
redbotos

redbotos

    Productiv

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,141
  • Înscris: 01.03.2015
am sa ma gandesc un pic exact si am sa-ti dau o oferta.
buna.
eu vreau sa incerc sa ofer ceva si apoi sa am o plata.
nu vreau bani multi , daca pot sa ies cu 200 de euro pe o saptamana profit , e foarte suficient.
dar daca sunt numai 4 persoane , nici nu ma gandesc la bani.
pentru inceput e sa pot le ofer placerea de a venii in zona si de vedea, gusta, si simnti tot ce este pe plac.
spre exemplu astazi am mancat prima mancare de hribi si galbiori caliti cu ceapa si usturoi, din anul asta, si ma gandeam ca ce ar da altii sa manance asa ceva direct de la sursa.
da, trebuie neaparat sa ma gandesc si sa-mi programez un concediu pentru august si sa pun cap la cap amanuntele.
am un fel de jena ceva de genul" nu te mai apuca si de astea, ca nu ai tu ce sa le oferi si te faci de rusine"
dar chiar daca nu ies cu profit, trebuie sa incerc , ca nu cumva mai tarziu sa imi para rau.

#50
Calin-Ionut

Calin-Ionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 31.01.2008

 Dares, on 25 iunie 2015 - 21:55, said:

@ Calin-Ionut : l-ai luat prea in amanunt cu ofertele si preturile. Tu spune-i doar daca mananci mult, ca sa nu ramana omul fara ciuperci pentru restul grupului. Posted Image

:)))))) O masa traditionala -ciuperci cu multa smantana ( din cate stiu smantana este o componenta esentiala in bucataria bucovineana) nu este o masa peste care sa treci usor cu vederea ! Cel putin nu din partea mea ! Ideea cu ofertele si preturile sunt mai presus de orice un indemn la a incepe aceasta afacere.Iar fara o oferta si un pret nu poti vorbi de o afacere.

#51
relive

relive

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 141
  • Înscris: 31.05.2015
nu va reusi in veacul-vecilor .
Un om care are impresia ca ciupercile culese din padure, inseamna automat profit , iar singurul lui argument este ca "pe el " nu l-a costat culegerea lor absolut nimic , nu are spiritul necesar afacerilor .
timpul costa bani . Daca El pierde timpul mangaind la couuuuute turistii , ei se vor simti bine .
Cand va trage linie, va avea si vitelul mancat, si sanatatea pierduta, si probleme cu autoritatile si copii la varsta majoratului .
Tot ce va fi trecut cu +, va fi doarmultumirea de sine ca "" fiind " baiet, paduri cutreiera .
Merele padurete, pot fi folosite in gospodarie, in lipsa de ocupatie sau ca medicament, petru satisfactia personala .
Nu sunt rentabile dpdv economic .
Daca ar fi fost asa, ar fi venit fieme specializate care ar fi vandut puietri, enentual la radacina lor ar fi transplantat si miceliu de trufe albe .

#52
Calin-Ionut

Calin-Ionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 31.01.2008

 Octavian_SK, on 25 iunie 2015 - 22:23, said:

Unde-i bre Tara asta sa stim si noi? ....aaaa...daca e ce cred eu, cat de patriot te-ai da, tot cu litera mica s-ar scrie; nu de alta da penibilul pandeste dupa colt si ii mai faci si un contraserviciu initiatorului, o sa zica lumea ca are clienti analfabeti; daca vroiai sa te rupi in figuri scriai Patrie

Replica ta m-a cam luat un pic prin surprindere,sincer sa fiu.Din pacate , pe un forum nu avem posibilitatea sa ne cunoastem mai bine ,sa ne cunoastem caracterele. Absolut toti prietenii mei cunosc faptul ca imi iubesc TARA ( o scriu intentionat cu litere mari-pentru ca atunci cand o scriu cu litera mare ma refer la o anumita TARA -pe care se pare ca ai dedus-o si tu destul de usor).Daca spun "tara" ma refer la un substantiv comun-la orice fel de tara........Dar daca scriu "Tara" ma refer la una anume -care mi imi este foarte scumpa si anume ROMANIA.
  "Penibilul" si "ruperea in figuri" cred ca in sensul la care te refereai sunt foarte legate una de alta......Desi ma abat de la subiect as dori sa lamuresc acest lucru,cu absolut minima intentie de a te jigni in vreun fel ( desi ceva in sufletul meu imi spune contrariul-e ceva reflex).Iubirea de Tara nu o vad ca pe un motiv de "rupere in figuri".Eu am crescut ,am fost educat in acest sens.O consider o parte fundamentala a caracterului meu.Din pacate ,exact o atitudine in care iubirea de Tara e considerata ,inca,de unii , "rupere in figuri" ,ne face sa fim pe un loc nu tocmai fruntas intre tarile lumii.Sunt in Italia de 16 ani si am deja dubla cetatenie.Sa incep,asa cum am vazut pe unii romani sa vorbesc stalcit in limba romana pentru a "ma da" italian ? Sa ma "rup in figuri" cu conturile pe care le am in banca ? Sa "ma rup in figuri" cu faptul ca am facut doua facultati? Sa "ma rup in figuri" ca in Italia,pe langa locul cu norma intreaga de munca mai merg sa lucrez in alte doua locuri-in conditiile de criza de aici ? Sa "ma rup in figuri" ca am avut zile in care ,muncind cat se poate de legal,intr-o singura zi,am castigat mai bine de o leafa lunara medie din Romania ? Sa ma "rup in figuri" cu autoturismul pe care il detin? Sa "ma rup in figuri" cu excursiile pe care le-am facut ? Sa ma "rup in figuri " cu cartile pe care le-am citit ? NU !
"Ruperea in figuri" denota o crasa slabiciune de caracter. Sunt perfect constient de faptul ca sunt oameni -romani si nu numai - cu mult mai multe carti citite decat mine, cu conturi mult mai "grase" decat ale mele ,cu autoturisme mult mai scumpe decat al meu, cu locuri de munca mult mai bine platite decat al meu,etc. Si atunci,de ce sa ma "rup in figuri" ? Si cu atat mai mult,de ce sa ma "rup in figuri" cu faptul ca imi iubesc Tara ? Avand in vedere ca ai un SK dupa nume , inteleg ( oare gresit? ) ca stai in Slovacia. Sa pun si eu un "I" dupa Calin-Ionut pentru a "avertiza" ca stau in Italia ?
  Oriunde vei merge in lumea aceasta larga -NICIODATA - nu vei fi pe deplin ACASA. Iar copii tai -chiar si nascuti in alta tara vor fi "copii de emigranti".Singurul loc din lumea aceasta larga in care esti , cu ADEVARAT, ACASA este in Tara -in Romania.Pentru ca in Tara esti "de-al locului".Mormantul parintilor mei este acolo.Si din tot sufletul imi doresc ca si mormantul meu sa fie acolo.
Ca este buna sau rea, Tara-cred ca este de datoria noastra,a fiecaruia dintre noi sa incercam- atat cat ne este posibil sa o facem mai frumoasa ,mai bogata , mai cinstita,cu posibilitatea de a oferi o viata cat mai buna.Acesta este si scopul pentru care , in limita posibilitatilor mele, incerc sa incurajez pe cei care , cu mai multe sau mai putine cunostinte ,cu mai mult sau mai putin curaj,cu mai multi sau mai putini bani ,incearca sa faca o mica sau mai mare afacere ACASA in TARA.Pentru ca daca acel om reuseste ,cel putin avem un roman mai avut, sper si mai fericit.Un roman care in loc sa foloseasca ajutoarele de la stat-contribuie el la acestea.Si poate ofera un alt loc de munca.Iar in ceea ce priveste cazul specific de aici -avem o Tara superba care trebuie si merita sa fie promovata ! Si care astfel sa dea bogatie locuitorilor ei prin turism.
  Legat de faptul ca pot sa fiu cosiderat analfabet, imi asum acest risc.Este foarte adevarat ca nu ma consider o persoana care scrie respectand "ad litteram" gramatica limbii romane.Sper insa sa reusesti sa descifrezi mesajul scris de mine -analfabetul.
   Iti doresc mult succes in viata si sper ca sa nu consideri , pe viitor , un gest de iubire de Tara un act de "rupere in figuri"- ci ca pe un act de normalitate pe care de altfel,il poti vedea prezent cred, in toate statele civilizate ale lumii din partea majoritatii populatiei acestora.

Edited by Calin-Ionut, 28 June 2015 - 15:30.


#53
Calin-Ionut

Calin-Ionut

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 31.01.2008

 redbotos, on 26 iunie 2015 - 22:26, said:

am sa ma gandesc un pic exact si am sa-ti dau o oferta.
buna.
eu vreau sa incerc sa ofer ceva si apoi sa am o plata.
nu vreau bani multi , daca pot sa ies cu 200 de euro pe o saptamana profit , e foarte suficient.
dar daca sunt numai 4 persoane , nici nu ma gandesc la bani.
pentru inceput e sa pot le ofer placerea de a venii in zona si de vedea, gusta, si simnti tot ce este pe plac.
spre exemplu astazi am mancat prima mancare de hribi si galbiori caliti cu ceapa si usturoi, din anul asta, si ma gandeam ca ce ar da altii sa manance asa ceva direct de la sursa.
da, trebuie neaparat sa ma gandesc si sa-mi programez un concediu pentru august si sa pun cap la cap amanuntele.
am un fel de jena ceva de genul" nu te mai apuca si de astea, ca nu ai tu ce sa le oferi si te faci de rusine"
dar chiar daca nu ies cu profit, trebuie sa incerc , ca nu cumva mai tarziu sa imi para rau.

Chestia cu "facutul de rusine" scoateti-o din cap.Informeaza-te cat mai bine-pentru oferta pe care doresti sa o faci.Trebuie sa ai incredere in tine ! Neaparat trebuie sa iti faci niste calcule de cost.Trebuie sa stii care sunt cheltuielile tale.Cat te costa timpul "pierdut" dar si cat costa mancarea ,pe care o poti oferi.In plus,trebuie sa iti ramana si tie niste bani.Dar la un calcul final,trebuie sa ti cont si de taxele si impozitele catre stat,in cazul in care afacerea "tine".Un lucru important este sa poti sa faci o oferta chiar si pentru un singur client.In mod normal,cu cat ai mai putini clienti,pretul care trebuie platit "per capita" adica "pe client" va fi mai mare.dar trebuie sa il ai.Daca iti vine un singur client foarte bogat,dispus sa iti plateasca suma mare ceruta il refuzi ? Sigur ca nu ! Mult succes !

#54
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 Calin-Ionut, on 28 iunie 2015 - 15:06, said:

Si cu atat mai mult,de ce sa ma "rup in figuri" cu faptul ca imi iubesc Tara ? Avand in vedere ca ai un SK dupa nume , inteleg ( oare gresit? ) ca stai in Slovacia.
Posted Image ...nici cu spiritul de observatie nu prea te poti rupe in figuri Posted Image

In alta ordine de idei ador patriotii care traiesc de 16 ani in alte parti, au dubla cetatenie si viseaza sa aiba un mormant in TARA ....priceless Posted Image btw cum se spune "ipocrizie" in italiana?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate