Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Dezbatere idee de afacere.

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#37
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View PostAbe_Oddysee, on 09 iunie 2015 - 20:01, said:

1. Categoria "first time" ( actiunea ce ai facut-o constient pt. prima data ) : cand ai parasit tara ta de origine ; cand ai intalnit prima ta pereche ; cand te-ai casatorit ; cand ai avut prima operatie si care o fost cauza ; cand te-ai mutat la prima ta casa ; cand ai facut prima data sex ; cand ai obtinut primul tau job; cand ai facut prima ta investitie ; cand ai castigat/pierdut un proces juridic ; cand te-ai apucat de studiat ceva nou ; cand ai inceput  sa faci ceva nou ; cand ai adoptat primul tau animalut ;  cand ti-ai facut urmatorul cel mai bun prieten; cand ai salvat viata cuiva ;

2. Categoria "daily life" ( actiunile pe care le faci de zi cu zi ) : despre ce topic(subiect) vorbesti acum ; cu cine vorbesti/petreci timpul  acum ( aici se va raspunde statutul persoanei si nu se va da nici un nume ); ce activitate faci acum ; la ce te gandesti acum ; ce urmaresti/ citesti/ asculti acum ;

3. Categoria "unexpected" ( actiunile de care ai avut parte fara sa te astepti ) : accidentul suferit ; boala diagnosticata ; evenimentul cauzat de catre o persoana(e) cunoscuta(e)/necunoscuta(e);  contactul cu o persoana straina ; castig/ pierdere ;  

4. aplicatia iti poate oferii pe moment cate persoane au avut parte de acelasi eveniment, ce faceau inainte de eveniment si mai tarziu cand aplicatia va avea mult content si activitate , urmatoarea data cand vrei sa introduci alt eveniment, aplicatia te intreaba daca ai avut parte de evenimentul X mai inainte .
1. Aha, deci o aplicatie de "prezis trecutul".  GE-NI-AL !!!  Un bolnav de Alzheimer cred c-ar fi interesat.
Pacat ca ti-au luat-o (multi) altii inainte si-au inventat diverse chestii numite, generic, jurnale.

2. Asta-i optiunea pt retardatii cronici, banuiesc, aia care au nevoie sa li se spuna ca stau pe WC, pt ca altfel habar n-au unde sunt si ce fac.  Partea grea va fi sa-i faci sa inteleaga ce le spune aplicatia ca fac.

3. Si ne intoarcem la bolnavii de Alzheimer...

4. Ultra-super-mega-extrem de neinteresant.  Poate doar alora interesati de capra vecinului sa le pese.

#38
Abe_Oddysee

Abe_Oddysee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.06.2015

View PostBarboso, on 09 iunie 2015 - 22:29, said:

1. Aha, deci o aplicatie de "prezis trecutul".  GE-NI-AL !!!  Un bolnav de Alzheimer cred c-ar fi interesat.


DA. In ce am descris ca poate sa faca aplicatia si cum va functionea pentru inceput de drum ( partea : "te va intreba daca ai avut parte de evenimentul X mai inainte") e doar etapa de testare care asteapta raspunsul 'da' sau 'nu' a utilizatorului. Odata ce aceasta etapa va fi parcursa cu rata de succes cat mai mare, aplicatia va servii la ce s-a intentionat sa fie.

#39
TP770

TP770

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 10.06.2015
Realistic vorbind, oamenii se împart în 2 grupe la acest capitol :
1. Pe cei pe care nu îi poţi fraieri.
2. Pe cei pe care tu şi oricine îi poate fraieri.
La prima grupă nu vei avea success, iar la a doua grupă deja sunt foarte mulţi pe piaţă, deci vei avea concurenţă imensă :).

Da, am înţeles ideea în algoritmul tău, şi tot fraiereală o consider. Nimeni nu profită dintr-un astfel de produs, fiind fără valoare şi bun doar de pierdut timpul.  Oamenii care ar fi atraşi de o astfel de aplicaţie ar fi doar oameni care au timp de pierdut, fără vreun scop serios în viaţă, fără gânduri pe care să le cultive, şi normal: aşa cum este omul, aşa vor fi şi lucrurile pe care le alege.
Produsele de doi bani au destui interesaţi şi asta spune multe despre oameni.

#40
Abe_Oddysee

Abe_Oddysee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.06.2015
@RenataCI   Multumesc pentru feedback.  Desii ai scris ca ai inteles ideea despre care am facut-o public, mi-e teama ca nu ai tras concluzia tocmai cea dreapta. Sa-ti explic :

1. Aplicatia nu doreste nici de cum sa fraiereasca oamenii si nu are ca target publicul credul. Pentru ca sa nu se ajunga la predictii false ( fraiereli ), aplicatia va fi programata sa faca etape de testing prin afisarea ponderata in timp a unui set de intrebari adresate utilizatorului. Aceste intrebari au ca scop clarificarea evenimentelor deja petrecute in termen de cateva ore maxim o zi. Daca etapa asta este parcursa cu rata de succes cat mai mare, predictiile care vor fi facute sunt pentru ziua respectiva in care te aflii si aici daca ai ochi si simturile nu iti sunt amortite de la ceva, poti sa confirmi si tu aplicatiei daca predictia a fost adevarata sau falsa.

2.Produsul capata valoare si utilitate de la sine numai daca va functiona asa cum mi-am propus. Fiecare om va gasii un mod propriu de a folosii serviciul la ceva, indiferent care ar fi el. Nu e frumos sa le dai eticheta si imparti pe grupe acei oameni pe care tu ii consideri ca nu au un scop bine definit in viata vor pierde timpul si mai mult folosind asa ceva. Personal , mie mi-ar folosii aplicatia in viata reala ca sa fiu cat mai informat de viitorul apropiat ce ma priveste pe mine in cat mai diverse arii ( sanatate , viata sentimentala, viata profesionala, sociala, securitate individuala ) pe langa faptul ca nu ma costa nimic financiar.

Nu am inteles din postarea ta asta :

View PostRenataCl, on 10 iunie 2015 - 20:41, said:


iar la a doua grupă deja sunt foarte mulţi pe piaţă, deci vei avea concurenţă imensă Posted Image.


As fi incantat sa imi lasi cateva nume aici care ofera ce am propus eu ca sa imi actualizez cunostintele in ceea ce priveste concurenta pe care o descrii tu asa de mare.

#41
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View PostAbe_Oddysee, on 11 iunie 2015 - 12:22, said:

As fi incantat sa imi lasi cateva nume aici care ofera ce am propus eu ca sa imi actualizez cunostintele in ceea ce priveste concurenta pe care o descrii tu asa de mare.
Horoscopul zilei, Mama Omida, Adevarata fiica a Mamei Omida, Ghicitoarea X, profesorul Hâncu, apocalipsele anuale...

#42
Abe_Oddysee

Abe_Oddysee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.06.2015

View PostBarboso, on 11 iunie 2015 - 12:51, said:

Horoscopul zilei, Mama Omida, Adevarata fiica a Mamei Omida, Ghicitoarea X, profesorul Hâncu, apocalipsele anuale...

No comment.

Puteti inchide sau lasa inca putin timp deschis threadul pentru alte pareri... daca mai sunt.

#43
TP770

TP770

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 56
  • Înscris: 10.06.2015
Uite care este ideea : eu am înţeles care ar fi diferenţa între aplicaţia ta şi aplicaţiile obişnuite de prezicere.
Mi-am dat seama că algoritmul tău este unul gândit mai cu cap decât majoritatea ( având în vedere că majoritatea nu sunt gândite cu cap deloc ) , iar sistemul prin care ar funcţiona nu este diferit de nişte idei pe care deja anumiţi oameni le-au gândit cu mult timp în urmă : modul în care o persoană trăieşte, anturajul pe care îl frecventează, caracterul pe care îl are, gândurile şi preocupările care îl macină, etc. – Toate astea atrag anumite evenimente şi resping altele.
La un aspect menţionat de tine îţi pot da dreptate : simţurile pe care nu le dezvoltă majoritatea oamenilor stă la baza faptului că CREIERUL uman nu funcţionează în modul în care ar funcţiona aplicaţia ta. Pentru că dacă fiecare om s-ar concentra pe ascuţirea simţurilor şi dezvoltarea intuiţiei şi a altor procese mentale ( care au fost folosite de foarte mulţi strategi, gânditori, etc. din trecut ) , atunci foarte multă lume ar înţelege din ce constă aplicaţia ta.
Acum, depinde cât de mult te pricepi tu chiar la lucrul acesta. Ţine de o atenţie deosebită, de analizarea detaliilor foarte rapid şi cu o minte foarte ascuţită, cunoaştere umană excelentă şi multe altele.
Apropo , bazat pe această idee sunt oameni care nu creează o aplicaţie online, ci o folosesc în viaţa reală şi fac lucruri de . . . îţi învârte capul ;) Este şi mai aplicabil în viaţa reală, pentru că atunci chiar poţi „ să simţi ” oamenii la maximum. Prin internet, este foarte impersonal şi sunt multe şanse de eroare :)

#44
Abe_Oddysee

Abe_Oddysee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.06.2015
Aplicatia cum am gandit-o poate functiona doar daca exista un grup cat mai imens de oameni care o folosesc, deci internetul e singura optiune unde imi permite asta. Cam toate astepctele importante care influenteaza omul sa faca viitoare actiune/ eveniment au fost luate in seama iar aceste variabile trebuiesc declarate de utilizator cand aplicatia il intreaba.  Dupa asta, utilizatorul trb neaparat sa adauge content privind ce face el acum ( azi ) , iar pe baza unui algorithm de calcul si sortare a informatiilor scrise de utilizator, dupa depasirea etapei de testare pomenita anterior, va servii la ce a fost conceputa.

Intre timp insa ( care poate fi la inceput oarecum lung ) pana va putea face acel lucru, aplicatia mai ofera si alte servicii. Unul ar fi identificarea altor persoane care iti sunt asemanatoarea tie dupa un criteriu ales ( precum : insusire, oras , data nasterii , statut , ocupatie , etc. ) si  aflarea evenimentelor ce le-au facut in timp si le fac de pilda chiar acum . Personal intotdeauna mi-am dorit sa validez cu certitudine daca cumva persoanele care au aceasi data de nastere ca mn fac / se gandesc la lucruri similare cu ale mele.

Alt serviciu de care mi-am propus in viitorul cat mai apropiat daca va fi un succes, e sa se dezvolte un alt motor de cautare a informatiilor. Utilizatorul va putea accesa informatii suplimentare/ solutii cat mai direct si scurt la obiect pe baza evenimentului care l-o avut un anumit utilizator( toti vor fi anonimi ). Poti deasemenea si cauta ce alt eveniment s-o petrecut inainte de acela actual si daca exista content , ce alt eveniment a urmat dupa.

Aproape in fiecare zi imi vin idei noi cu ce as mai putea face :)) Dar problema mea actuala ce ma tine pe loc sunt 1) investitia necesara pt. start si 2) parteneri fideli.

#45
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,976
  • Înscris: 18.12.2007
Ca sa inteleg, tu te astepti sa ai o aplicatie in care oamenii sa introduca in fiecare zi, cat mai des, ceea ce fac ei si la un moment dat tu ai sa scoti un sablon din asta? Adica ai sa le spui oamenilor care sunt obiceiurile lor?
Daca asta e conceptul, atunci e o tampenie.

In primul rand nu am nevoie de o aplicatie care sa imi spuna ce fac in mod normal fiindca stiu ce fac... Apoi NU vei putea prezice impervizibilul (maine da masina peste mine), ca de asta e imprevizibil, in ciuda tuturor sabloanelor pe care le-ai dedus tu din infinitatea aia de informatii introduse de utilizatori. Deci aplicatia nu ar avea nicio utilitate.

#46
Abe_Oddysee

Abe_Oddysee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.06.2015
Depinde cum tratati aceste obiceiuri. Daca va referiti strict mecanic ce faceti cand va treziti si aveti de ajuns la servici , dupa 8 ore veniti acasa si faceti rutina zilnica ( mancati, stati pe pc, va uitati la tv , faceti sport etc.) pana va incheiati ziua cu somn, atunci clar nu ar fi nevoie de o aplicatie pt asa ceva, cum ati spus. Dar daca tratati dintr-o alta perspectiva acele obiceiuri cand teoretic, in orice zi interactionati cu o  persoana si cu ea ajungeti la o intelegere/ dezbatere/ confruntare de la un subiect/tema abordata care asta s-ar putea sa va aduca la un eveniment , atunci natura acelor interactionari putem afirma ca nu sunt la fel in toate zilele cat si la fel pentru orice statut de persoana si prin urmare iasa din sfera obiceiurilor zilnice. Acum, utilitatea in a stii ce va urma sa vorbesti si cum va decurge ( da, tind sa cred ca se poate deduce si asta ) e privita diferit de fiecare om in parte. Pentru unii care doresc sa fie pregatiti dinainte pt. un subiect ce va urma sa fie pus in discutie , fie ca e vorba de o intalnire amicala cu prietenii sau cu oameni mai deoseama, asta va fi utila. Pentru altii care trateaza superficial totul si nu ii intereseaza relatiile cu cei din jur, acestia fara indoiala socotesc aplicatia ca fiind inutila.

Asta o fost intentia mea de a adauga si acea categorie "daily life".

View PostAlexEn, on 14 iunie 2015 - 06:45, said:

Apoi NU vei putea prezice impervizibilul (maine da masina peste mine), ca de asta e imprevizibil, in ciuda tuturor sabloanelor pe care le-ai dedus tu din infinitatea aia de informatii introduse de utilizatori. Deci aplicatia nu ar avea nicio utilitate.

Conform statisticelor oferite de internet, in fiecare an se inregistreaza 1 milion de decese si 50 milioane de raniti din urma accidentelor rutiere. Pe zi aproximativ 3000 de decese in lume. Sursa : http://cristianchina...uranta-rutiera/

Oamenii care au parte de un asemenea eveniment nu li se fac alte investigatii ( decat cea daca au consumat sau nu alcool inainte ) pe care le-am gandit eu ca ar fi interesant sa fie puse in lumina.Dar ma repet, nu declar oficial ca am descoperit algorithmul unic de a prevestii un accident rutier. E doar o speculatie de a mea ca metoda propusa poate sa fie valida in unele cazuri si singura metoda de a o testa e sa fie conceputa.

#47
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,976
  • Înscris: 18.12.2007
Accident = fapt imprevizibil. Cand vor putea fi prevazute accidentele atunci nu vor mai fi accidente.

Dupa cum zicea cineva inainte, sunt multe prea multi factori de luat in considerare si de analizat pentru a putea concepe ceva util.

#48
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

Quote

Acum, utilitatea in a stii ce va urma sa vorbesti si cum va decurge ( da, tind sa cred ca se poate deduce si asta ) e privita diferit de fiecare om in parte.
Utilitatea e (sa zicem... ca parca ne-ar transforma intr-un fel de roboti) incontestabila.  Ce contestam noi este posibilitatea de a prevedea toate astea.  Si tot ce mai zici tu ca ar face aplicatia ta.

#49
E3manue3l

E3manue3l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 05.07.2007
Sincer , are potential ideea ta intrucat sunt complet de acord cu "Oamenii care cred ( si eu am crezut ) ca fiecare individ e unic prin felul cum gandeste si ce face, nu e nimic mai fals." si cu faptul ca poti prezice cum se va comporta o persoana daca ii stabilesti starea emotionala / cum s-a comportat in trecut / starea actuala / in ce stare s-a aflat cand a facut sex prima data / in ce stare s-a afla atunci cand si-a dat seama ca prietena il inseala. etc. Din ce am citit eu , observi niste patternuri care te ajuta sa deduci cum vei reactiona in viitor in anumite situatii .
Imi dau seama ca e mai complexa treaba.
Singurul lucru la care ma gandesc ca ar putea fi un impediment e ambalajul. Dupa cum vezi , atunci cand lumea aude preziceri se gandeste la vrajitoare tata-floarea , nestiind ca astfel de lucruri sunt folosite de oameni puternici , mai ales in manipularea maselor. Cum actioneaza ele , la ce reactioneaza , cat adevar e bine sa spui , cum sa-l spui si alte chestii. Ma rog , iti urez succes si I'd sign up for testing.

#50
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008

View PostE3manue3l, on 17 iunie 2015 - 20:17, said:

Dupa cum vezi , atunci cand lumea aude preziceri se gandeste la vrajitoare tata-floarea , nestiind ca astfel de lucruri sunt folosite de oameni puternici , mai ales in manipularea maselor. Cum actioneaza ele , la ce reactioneaza , cat adevar e bine sa spui , cum sa-l spui si alte chestii. Ma rog , iti urez succes si I'd sign up for testing.
Sherlock, manipularea maselor si "Maine, la ora 16, vei avea un accident, pt ca azi ai mancat cirese" (si-au mai fost doi care-au avut accidente dupa ce-au mancat cirese), ti se pare c-ar fi acelasi lucru ?

#51
E3manue3l

E3manue3l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 05.07.2007
Intr-adevar , partea cu prezicerea accidelor mi se pare si mie cam stupida. Daca recitesti postul meu , ai vazut ca eu am facut referire la deducerea comportamentului pe baza a ceea ce ai experimentat in trecut / cum te-ai comportat in trecut in anumite situatii si ce emotii/trairi te-au facut sa actionezi in felul acesta si nu intr-altul.
Presupun ca ai observat si tu ca la proteste se duc un tip de oameni care gandesc la fel , au aceleasi valori , reactioneaza la fel cand sunt nemultumiti de un anumit factor. Stiind care , de ce ei , ce simt , ce a dus la asta , face posibila dezvoltarea unor teorii pe baza carora sa formezi o idee asupra mentalitatii si modului de actionare a maselor.

Edited by E3manue3l, 17 June 2015 - 20:37.


#52
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,260
  • Înscris: 24.01.2008
Scuze, da' cand vine Gigel si-mi spune ca-mi va prezice accidente, eu nu-l pot lua in serios.  Indiferent ce mai spune.

Si nu, nici comportamentul din trecut nu este relevant, in contextul discutiei.  In celalalt context, "in actiune", chiar daca situatiile poate seamana, experienta din trecut si starea de spirit de moment te pot face sa "schimbi tiparul".  Sau sa-l pastrezi, desi ar fi fost indicat sa n-o faci.
In plus... crezi c-o sa-mi spuna sa nu merg maine pe Strada Cutare, pt ca-n '92, pe Strada Cutarescu, au incercat unii sa ma talhareasca ?  Zau ?

Ce rahat ar putea sa prevada, pe baza tiparelor ?  Ca vara merg la mare, la toamna fac revizia la masina si-n decembrie-i Craciunul...  No shit !  Astea le stiu si singur.

#53
Maiorflorina

Maiorflorina

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 20.10.2011
O idee buna! Go for it!

#54
Abe_Oddysee

Abe_Oddysee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 79
  • Înscris: 06.06.2015

View PostE3manue3l, on 17 iunie 2015 - 20:17, said:

Imi dau seama ca e mai complexa treaba.


Oricat mi-as dorii sa mai aprofundez problema asta a prezicerii si sa raspund problemelor care par a fi imposibile si incerte, mi-am stabilit un punct pana unde trebuie sa ma opresc de a mai scrie. Desii suna complex ce am insiruit ce poate sa faca, va spun solemn ca algorithmul nu se bazeaza pe calcule complexe ce tine de vectori emotionali/ de situatie avute in timp. Noah, oricat de multe informatii as avea despre starea individului si indiciul unde se afla el acum, daca il analizez doar pe el si trebuie sa deduc ce urmeaza in mediul unde se afla acuma, cum a mai spus si altcineva in urma, e tot incert daca asa va fi.
Dar un lucru pot confirma la sigur. Atat timp cat numarul de evenimente poate fi redus la un numar finit ,facand o exceptie de la detaliile minuscule, din orice numar finit se pot deduce si toate posibilitatile. Dar sa deduci toate posibiliatile ( ordinea evenimentelor ) si sa o afisezi pe cea corecta utilizatorului pe baza a catorva informatii ce el le introduce in aplicatie, e o treaba care excede chiar si nr. de combinatii a numerelor la Loto 6/49 .
Insa cum romanul e inventiv, am dedus ca merge si altfel Posted Image

Edited by Abe_Oddysee, 19 June 2015 - 00:00.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate