Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...
 Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi
 Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 

Detalii facultate

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#55
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 19:40, said:

"Greutatea" e la fel? Eu pana acum am avut o impresie total diferita. Unii imi spuneau ca de la facultate incepe distractia (si nu prea i-am luat in seama), iar altii se plangeau ca dormeau 4-5 ore pe noapte ca nu au timp sa invete (nu stiu cat de adevarat este, si nici daca ei invatau chiar in ajun de examen sau nu), dar tind sa cred ca totusi facultatea este mai grea (daca nu, mult mai grea), adica necesita mult mai mult efort)

Pai fata de liceu nu mai trage nimeni de tine (cu absente) si nu te mai impinge nimeni (decat parintii eventual) sa inveti si sa te implici. Acum incepi sa mergi pe cont propriu, prin facultate efectiv incepi sa intri in campul muncii. Asta e problematic pt  liceenii care nu au ambitie si nu au exercitiu sa invete singuri, ceea ce nu e cazul la tine din ce spui.
Trebuie sa iti faci un program, pt cursuri si laboratoare dar si pt studiat in timpul semestrului, program care se schimba cand se schimba semestru pt ca se schimba si orarul. Tre sa fii constinet ca dupa 4-5 luni vin examenele.
E si distractie in facultate dar mai important e sa manageriezi timpul corect a.i. sa nu o tii in distractii tot timpul si sa tii pasu la facultate incat sesiunea sa nu te prinda nepregatit.
Cei care spun ca e distractie probabil se gandesc ca scapa de stresul liceului si se vad liberi sa faca ce vor, eventual plecati prin alte orase, ei bine, astfel nu ajung nicaieri, trec ca gasca prin apa, termina cu chiu cu vai cu un 7-8 licenta si se trezesc ca nu stiu nimic si vor o recalificare, sa invete ceva. Pai magistere, in anii facultatii cine a pazit chefurile?  Si se mai plang apoi pe forumuri ca nu au experienta si nu ii angajeaza nimeni pe mia de euro cum vad pe forumuri.

Ce vreau sa spun e ca indiferent de ce facultate alegi e bine sa ai grija si cu cine te iei, pt ca in fond in viata fiecare merge pe drumul lui. La romani stii cum e cu prietenii? Sunt buni la distractii dar cand ai nevoie sa muti mobila nu dai de nici unu. Posted Image Asa ca vezi interesu tau mai intai si lasa gura targului. Vezi ce ti se potriveste mai bine

Repet, in locul tau m-as uita pe programa fiecarei facultati si specializari si din ce e acolo aleg ce ma atrage.

Eu unul nu as alege informatica pt ca piata muncii cere programatori si dureaza putin, in 2 ani deja poti lucra sa ai banii tai.
Pe AC cum spune si student_cti oricum 80% ajung programatori, deci cam tot acolo. Mai pui ca si piata muncii pt automatisti e mica si ca sa intri undeva ca automatist tre sa excelezi in facultate 9-10 (care oricum nu te pregateste pt campu muncii) si sa dovedesti angajatorului ca meriti un training.
Firmele care vin pt training pt automatisti/electronica le numeri pe degetele de la o mana comparativ cu cele in programare.
Nu mai spun ca suportul si comunitatea e mai mare fata de alte domenii.

Decizia in final e cam 50/50, ce iti place si ce mai cere piata. Pt ca degeaba iti place automatica daca oferte sunt putine. Vezi ce e si un subiect pe tema somerilor vs facultate. Posted Image

De obicei poti opta pt ambele facultati si la sfarsit depui diploma in original unde te decizi. Singura conditie e admiterea, sa fie aceeasi pt ambele sau sa te poti prezenta la ambele.

Astept sa ne spui la ce ai intrat, in iulie.

Edited by Zyx, 02 June 2015 - 22:18.


#56
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Ok, am priceput mare parte. Merci frumos :)

Nu cred ca am inteles care e treaba cu piata, automatistii si informatica, poti sa explici putin "si mai ca la prosti"?

Edited by ekorad, 02 June 2015 - 22:08.


#57
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
Informatica se axeaza numai pe programare, domeniu unde oferta locurilor de munca e variata si in crestere momentan in Romania. Corporatiile din IT  vin in facultati, ofera intershipuri ,traininguri in ultimul an a.i. cand termini sa inchei contract sau treci pe full time. Aceleasi corporatii din IT vin si la automatica/calculatoare pt ca se intersecteaza oarecum domeniile.

Insa daca doresti sa profesezi ca automatist/ing electronist/telecomunicatii  trebuie sa cauti tu firmele unde poti face un training si invata ceva efectiv util in campul muncii datorita domeniului in care e nevoie de suport  hardware, instalatii, senzori ...etc.
Simulari ale unui sistem automat si calcule poti face pe PC...insa pt practica ai nevoie de cele enumerate care le gasesti in fabrici, etc. La fel e si pentru electronica si telecomunicatii, firme mai putine si nevoie de suport hardware pt a invata ceva practic spre deosebire de IT, unde dai click click pt informatie, adica e mai la indemana si imediat vezi rezultatul, acasa.
De aceea multi "aluneca" spre programare, fiind mai accesibila si mai mare oferta locurilor de munca.

Edited by Zyx, 02 June 2015 - 22:29.


#58
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Oook am priceput. Sper doar sa ma ridic la nivelul corespuzator, m-am uitat peste mediile de intrare si trebuie sa recunosc ca m-au cam speriat. Nu sunt exagerat de mari, dar dintotdeauna m-am temut ca imi poate pica la examen fix ce nu stiu. Am facut multe teste de admitere si de bac, si inca am destule lacune. Mai am timp ce-i drept, dar nu pot doar sa sper ca o sa imi pice ce cunosc. Plus ca nu prea ma impac cu limba si LITERATURA romana... Plus ca nu sunt un elitist in general :)

Edited by ekorad, 02 June 2015 - 22:38.


#59
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007

View Poststudent_cti, on 01 iunie 2015 - 21:39, said:

Asadar cand cineva zice Automatica, se refera la ambele sectii, nu doar la ingineria sistemelor.

Se refera la ambele ca si cum ar fi acelasi lucru (de unde si obiceiul de a spune "merg la Automatica" cand ei vor defapt "calculatoare").
Cati nu aleg intre cele doua specializari doar pe seama mediei de intrare, nicidecum punandu-si problema ce presupune una si ce presupune alta.

Edited by dani.user, 02 June 2015 - 23:11.


#60
Omule

Omule

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 23.04.2015

View PostZyx, on 02 iunie 2015 - 22:24, said:

Insa daca doresti sa profesezi ca automatist/ing electronist/telecomunicatii  trebuie sa cauti tu firmele unde poti face un training si invata ceva efectiv util in campul muncii datorita domeniului in care e nevoie de suport  hardware, instalatii, senzori ...etc.
Nu e chiar așa. Facultatea de Automatică are legături cu destule firme din domeniu și se organizează tot felul de întâlniri. Nu știu cum e la ETTI dar la Automatică ți se oferă destule oportunități dacă știi să profiți de ele.

#61
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Raman mereu locuri libere la ETTI?

#62
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003
Se ocupa la buget. Dar tot vrei sa mergi aiurea dupa alte criterii ? Adica n-am inteles ca tu vrei electronist (aici nu programarea-i pe primul loc ci in plan secund), altfel e ok.

La Calculatoare la UPB intradevar bataia pe locuri e mare dar daca nu te simti in puteri atunci mergi prin alte locuri in tara unde crezi ca ai sanse sau mai stai un an (nu e o rusine) sa te perfectionezi ca ulteror sa intri cu brio. Mai e si varianta la privat cu banul jos. Diploma e aceeasi, tu sa inveti meserie.

Edited by neagu_laurentiu, 03 June 2015 - 11:02.


#63
Omule

Omule

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 23.04.2015
Și de ce vrei să dai la ETTI? Care e motivul tău? Nu te du că se duc alți colegi deoarece vei ajunge să îți blestemi zilele când vei vedea cu ce profesori vei avea de-a face acolo. Și așa e destul de greu să faci o facultate la Poli; să faci o facultate într-un domeniu ce nu te interesează e și mai nasol.

#64
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Am intrebat doar. Am vazut ca unii au intrat cu media generala 9 la "cu taxa", desi parea ca si cum mai aveau locuri libere la "fara taxa". E totusi o medie minima? (Cei care despre care vorbesc au optat si pt cti, si pt ctix)

Edited by ekorad, 03 June 2015 - 14:19.


#65
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
Nu stiu de ce am impresia ca batem campii degeaba de 3 pagini si vrei sa auzi ca ETTI sau AC e best of the best, ca asa zic colegii tai si e trendy; mai ales cand nu ai dovedit cu un motiv intemeiat ca ai fi apt sau iti place  ETTI.  
Ai intrebat deja de vro 4 ori care e "cea mai tare" in loc sa te gandesti la ce vrei tu sa faci dupa, ca ce vrei sa lucrezi si sa vezi efectiv ce se face in fiecare facultate a.i. poate gasesti un curs atractiv, sa intrebi ce inseamna un curs la care nu intelegi la ce face referire...etc...gandestete ca e viitorul tau in joc, nu alegerea unei facultati ca e trendy/cool, iar in 4 ani iti blestemi zilele pt alegerea trendy facuta.
Nu o lua personal, gandeste rational.

View PostOmule, on 03 iunie 2015 - 04:54, said:

Nu e chiar așa. Facultatea de Automatică are legături cu destule firme din domeniu și se organizează tot felul de întâlniri. Nu știu cum e la ETTI dar la Automatică ți se oferă destule oportunități dacă știi să profiți de ele.
Da, poate am exagerat gandinduma la comparatia cu firmele  din IT, care's mai multe.

Edited by Zyx, 03 June 2015 - 17:19.


#66
Cossta

Cossta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 17.07.2012

View PostZyx, on 03 iunie 2015 - 17:19, said:

Nu stiu de ce am impresia ca batem campii degeaba de 3 pagini si vrei sa auzi ca ETTI sau AC e best of the best, ca asa zic colegii tai si e trendy; mai ales cand nu ai dovedit cu un motiv intemeiat ca ai fi apt sau iti place  ETTI.  
Ai intrebat deja de vro 4 ori care e "cea mai tare" in loc sa te gandesti la ce vrei tu sa faci dupa, ca ce vrei sa lucrezi si sa vezi efectiv ce se face in fiecare facultate a.i. poate gasesti un curs atractiv, sa intrebi ce inseamna un curs la care nu intelegi la ce face referire...etc...gandestete ca e viitorul tau in joc, nu alegerea unei facultati ca e trendy/cool, iar in 4 ani iti blestemi zilele pt alegerea trendy facuta.
Nu o lua personal, gandeste rational.


Da, poate am exagerat gandinduma la comparatia cu firmele  din IT, care's mai multe.


Am urmarit de la primul post acest topic, dar am o intrebare...daca vreau sa devin programator IT, deci doar software in principal si am ca optiune doar universtatile din Iasi ce pot opta cu exactitate, adica ce universitate? Sunt chiar foarte hotarat in aceasta decizie cu toate ca la matematica nu's grozav, spre deosebire de informatica. Principala mea optiune ar fi Facultatea de Automatică şi Calculatoare?

#67
student_cti

student_cti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 02.02.2015
@ekorad, cateva precizari fata de ce ai scris in ultimele postari:
1. O sa termini Automatica (CTI) daca esti cat de cat constiincios si faci ce ai de facut. O sa fie si cursuri din care nu intelegi nimic, dar inveti pe de rost si treci, ca asa e la noi. Asa ca nu-ti face griji ca nu termini daca intri, majoritatea celor care nu sunt total pe dinafara (si se lasa in anul 1-2) termina.

2. Legat de admitere, media de intrare e uriasa pentru ca examenul e foarte usor. Nivelul nu e *asa* ridicat cum sugereaza mediile. Daca te pregatesti cum trebuie (rezolvi toate examenele din anii trecuti, faci variantele de BAC etc), ai sanse foarte mari sa intri la buget.

3. Dupa cum a zis si Zyx, fitele astea de "care e mai tare" o sa-ti treaca dupa prima sesiune. Gandeste-te la ce vrei sa faci dupa: electronica (deci mergi la ETTI), sau programare (deci CTI sau Informatica -- eu personal recomand Informatica in cazul asta). Teoretic, Automatica iti ofera sansa sa lucrezi si ca automatist. Practic, eu nu stiu nicio persoana care sa faca stagiul de practica in altceva decat programare. Stiu si 3 studenti la Ingineria Sistemelor: unul face baze de date, unul web dev si altul aplicatii Android. Intra pe stagiipebune.ro sa vezi cate firme iau stagiari automatisti (vreo 5 am vazut eu) si cate iau programatori (peste o suta).

In cazul in care nu ai idee ce vrei sa faci, iti recomand sa faci programare. De ce? Cererea e foarte mare, o sa ai un job bine platit chiar daca nu esti foarte bun (daca esti foarte bun o sa ai si job pe masura), e usor de invatat daca ai inclinatie (nu ai nevoie de cine stie ce echipamente, e de ajuns internetul si motivatia ca sa ajungi angajabil). In cel mai rau caz, daca nu te pricepi dar termini o facultate in domeniu, un post pe QA tot gasesti. Ca idee, din colegii mei, si-au cam gasit toti stagii pe programare, platite intre 1200 (cel mai putin) si 3300 lei (asta in Bucuresti, unii faca in strainatate).

@Cossta, Universitatea A.I. Cuza din Iasi are o reputatie foarte buna (multi spun ca ar fi cea mai buna facultate de informatica din tara in Iasi) si am auzit ca nu se face asa multa matematica ca in alte parti. Pe langa asta, nu o sa iti bati capul cu fizica, electronica si alte nebunii de genul, si termini in 3 ani. Sfatul meu ar fi sa te duci la Informatica, si sa faci ceva extracuricular care sa iti dea ceva experienta pentru CV. Daca deja stapanesti materia de liceu intensiv info (adica inclusiv grafuri si programare dinamica) si esti motivat in anul I, ai sanse mari sa prinzi un stagiu la o firma in prima vacanta de vara, si eventual sa ramai angajat part time si in timpul anului. In cazul in care ai probleme in a atrage atentia unei companii prin aplicarea online (multi te filtreaza pentru ca esti prea tanar), cauta metode alternative: proiecte, un profesor mai bine "conectat", hackathoane organizare de firme, Imagine Cup etc.

Edited by student_cti, 07 June 2015 - 21:29.


#68
Cossta

Cossta

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 17.07.2012

View Poststudent_cti, on 07 iunie 2015 - 21:19, said:

@ekorad, cateva precizari fata de ce ai scris in ultimele postari:
1. O sa termini Automatica (CTI) daca esti cat de cat constiincios si faci ce ai de facut. O sa fie si cursuri din care nu intelegi nimic, dar inveti pe de rost si treci, ca asa e la noi. Asa ca nu-ti face griji ca nu termini daca intri, majoritatea celor care nu sunt total pe dinafara (si se lasa in anul 1-2) termina.

2. Legat de admitere, media de intrare e uriasa pentru ca examenul e foarte usor. Nivelul nu e *asa* ridicat cum sugereaza mediile. Daca te pregatesti cum trebuie (rezolvi toate examenele din anii trecuti, faci variantele de BAC etc), ai sanse foarte mari sa intri la buget.

3. Dupa cum a zis si Zyx, fitele astea de "care e mai tare" o sa-ti treaca dupa prima sesiune. Gandeste-te la ce vrei sa faci dupa: electronica (deci mergi la ETTI), sau programare (deci CTI sau Informatica -- eu personal recomand Informatica in cazul asta). Teoretic, Automatica iti ofera sansa sa lucrezi si ca automatist. Practic, eu nu stiu nicio persoana care sa faca stagiul de practica in altceva decat programare. Stiu si 3 studenti la Ingineria Sistemelor: unul face baze de date, unul web dev si altul aplicatii Android. Intra pe stagiipebune.ro sa vezi cate firme iau stagiari automatisti (vreo 5 am vazut eu) si cate iau programatori (peste o suta).

In cazul in care nu ai idee ce vrei sa faci, iti recomand sa faci programare. De ce? Cererea e foarte mare, o sa ai un job bine platit chiar daca nu esti foarte bun (daca esti foarte bun o sa ai si job pe masura), e usor de invatat daca ai inclinatie (nu ai nevoie de cine stie ce echipamente, e de ajuns internetul si motivatia ca sa ajungi angajabil). In cel mai rau caz, daca nu te pricepi dar termini o facultate in domeniu, un post pe QA tot gasesti. Ca idee, din colegii mei, si-au cam gasit toti stagii pe programare, platite intre 1200 (cel mai putin) si 3300 lei (asta in Bucuresti, unii faca in strainatate).

@Cossta, Universitatea A.I. Cuza din Iasi are o reputatie foarte buna (multi spun ca ar fi cea mai buna facultate de informatica din tara in Iasi) si am auzit ca nu se face asa multa matematica ca in alte parti. Pe langa asta, nu o sa iti bati capul cu fizica, electronica si alte nebunii de genul, si termini in 3 ani. Sfatul meu ar fi sa te duci la Informatica, si sa faci ceva extracuricular care sa iti dea ceva experienta pentru CV. Daca deja stapanesti materia de liceu intensiv info (adica inclusiv grafuri si programare dinamica) si esti motivat in anul I, ai sanse mari sa prinzi un stagiu la o firma in prima vacanta de vara, si eventual sa ramai angajat part time si in timpul anului. In cazul in care ai probleme in a atrage atentia unei companii prin aplicarea online (multi te filtreaza pentru ca esti prea tanar), cauta metode alternative: proiecte, un profesor mai bine "conectat", hackathoane organizare de firme, Imagine Cup etc.

Multumesc frumos de raspuns :)

#69
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003

View PostCossta, on 07 iunie 2015 - 20:35, said:

vreau sa devin programator IT, deci doar software in principal
La software intra multe, chiar si programarea microcontrolerelor ori discutam despre inginerie de obicei. Probabil te referi la "software peste un sistem de operare, oricare" si nu fara acesta.

View PostCossta, on 07 iunie 2015 - 20:35, said:

am ca optiune doar universtatile din Iasi ce pot opta cu exactitate, adica ce universitate?
Informatica de la UAIC, FEAA cu specializarea Informatica Economica si Calculatoare de la Asachi. Ma refer la diploma. Din punct de vedere tehnic, Informatica ori Calculatoarele iar daca nu vrei sa studiezi si partea de inginerie atunci ramane doar Informatica.

Edited by neagu_laurentiu, 08 June 2015 - 09:04.


#70
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

View Poststudent_cti, on 02 iunie 2015 - 15:27, said:


Si inca o chestie: uite aici cursul de SO de la CTI (http://ocw.cs.pub.ro/courses/so) si cel de la ETTI (http://ocw.cs.pub.ro/courses/so-etti).


@student_cti: ce-i cu cursul ăsta de SO de la ETTI, predat de profi din Automatică ? ştiam că erau profi de la ETTI (Zoican, de ex.) care predau cursuri de SO (nu prea serios, ce-i drept)

#71
student_cti

student_cti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 02.02.2015
@XON-XOFF, nu am nicio idee, nu stiu prea multe despre ETTI. Banuiesc ca s-au plans cei de la ETTI de cum se face SO, sau au vrut astia de la CTI sa faca un experiment. A mai fost anul trecut si un program Rosedu ca sa ii ajutam pe cei de la ETTI sa contribuie la proiecte open source (nu am realizat prea multe, din pacate). Oricum, mi se pare o idee buna ca principiu, ca materiile sa fie predate de profesori de acea specialitate si cu asistenti de la respectiva facultate, nu sa vina asistenti de electronica care au facut CTI (adica 2 materii de electronica). Am un coleg care a fost la ETTI si mi-a zis ca nu intelege nimic la electronica la noi, in schimb intelege mult mai bine materiile care implica programare.

@neagu_laurentiu, se poate scrie software fara un sistem de operare si fara sa fi studiat inginerie. De exemplu, iti garantez ca un procentaj semnificativ din oamenii care lucreaza la Windows (kernel, servicii fundamentale etc) nu au studiat inginerie (stiu un tip care a facut Cibernetica, de ex.). Nici Linus Torvalds nu a studiat inginerie si a reusit sa scrie un OS destul de ok. :)
De asemenea, bazat pe ce am facut eu la programarea microcontrollerelor (nu prea mult, e drept), nu cred ca informatia predata la CTI e asa de stufoasa incat sa nu poata fi dobandita in 2-3 saptamani de studiu de catre un absolvent de informatica.

#72
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,599
  • Înscris: 30.07.2003
Eu nu spun ca nu se poate, asa si fara facultate se poate. In general un micro il programezi sa-l pui in context cu cele de pe langa el, esti inginer pentru cei acolo in placa aia, nu doar faci un soft si nu te mai intereseaza dincolo de pinii chip-ului.

Kernel, drivere e la intrepatrunderea dintre "peste un OS" si "direct pe hardware", cu precadere in prima categorie in sensul ca scrii un soft avand deja specificatiile cum vin datele la intrare de la dispozitive, nu urmaresti acolo cum merg semnalele prin componente, de asta si ingineria poate lipsi, vorbim doar de informatica cu minime cunostinte de fizica.

Edited by neagu_laurentiu, 08 June 2015 - 10:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate