Restaurant bun Sinaia?
Last Updated: Jan 10 2018 21:57, Started by
ionutzitaly
, May 20 2015 22:47
·
0
#1
Posted 20 May 2015 - 22:47
Buna,
Cunoasteti restaurantele din Sinaia? Care sunt cele mai bune? Avem ceva tipic romanesc pe acolo care poate impresiona un grup de cativa straini destul de pretentiosi? Acum doi ani am trecut pe acolo si am mancat la cel de langa Peles (sau din proprietatea castelului) frumos, chestii extravagante in meniu gen pastrama de urs dar parca nu m-a impresionat. |
#2
Posted 20 May 2015 - 22:56
Si eu as fi curios sa vad ce recomandari primesti. Eu am fost de vreo 2 ori prin zona si numai de restaurante ratate am dat.
|
#3
Posted 20 May 2015 - 23:14
acum vreo 3-4 ani cand am fost ultima data pe acolo m-a dezamagit Cabana schiorilor care era oarecum o referinta in Sinaia. Mancare scumpa si comuna..... mai bine si mai ieftin am mancat la Casa Alex, un restaurnat cu specific romanesc-unguresc..... http://www.tripadvis...rn_Romania.html
sunt convins ca s-au schimbt multe in ultimii 3-4 ani si nu pot recomanda nimic asa ca-i las pe altii care au fost mai recent. Taverna sarbului cred ca totusi mentine un standard cat de cat ok.....sau ma insel? Edited by bubalus, 20 May 2015 - 23:18. |
#4
Posted 20 May 2015 - 23:21
Un restaurant foarte bun este Taverna Sarbului (sus pe Furnica, langa telegondola), dar nu e chiar specific romanesc...
Altfel, ai putea sa-i duci la Cota 2000, vederea din restaurant e superba si meniul e cat se poate de romanesc (inclusiv mancare la ceaun). Patron e unul Aldescu, care stie ce e ala turist strain. Exista si o terasa, dar foarte rar se poate manca afara din cauza vantului. In orice caz, atarnate de stalpii masivi de lemn sunt cateva sarici originale ciobanesti prin care nu se simte vantul (asta pentru o vizita scurta pe terasa, evident ca nu se poate manca cu blana aia pe tine!) Sau la Poiana Stanii (Stana Regala), si acolo au carne de urs. Drumul pana acolo e cam rau, dar practicabil. Stanca Franz Josef e la cateva minute distanta in spatele restaurantului si merita vizitata, se vede aproape toata Valea Prahovei. Daca Sinaia nu e o conditie esentiala, pot sa-ti recomand cu toata increderea Cramele Rhein din Azuga, care au redevenit de curand furnizor al Casei Regale. Puteti manca inconjurati de poze cu casa regala, ambasadorul britanic etc. (patronul e englez). Se poate face un tur al cramelor de la 1880 (cam asa), supraterane (pereti dubli grosi de peste un metru). Inca se mai fabrica vin spumant dupa metoda traditionala (fermentatie de 9 luni, manipulare manuala etc.) |
#5
Posted 21 May 2015 - 01:25
Incearca daca vrei si cutitu' de argint, nu o sa regretati deloc si o sa imi dai dreptate. Sunt uimit ca nu ti-a fost recomandat...
|
#6
Posted 21 May 2015 - 02:19
Mie mi s-a parut ok Kuib, dar nu e traditional romanesc (au insa si mancaruri traditionale romanesti).
Edited by utopium, 21 May 2015 - 02:21. |
#8
Posted 21 May 2015 - 05:48
1. Taverna Sarbului
2. Restaurant Vanatoresc - langa intrarea de la Pelisor (ieftin si bun) 3. Kuib, dar e in zona Cumpatu. * in Centru exista restaurantul Cerdac. Am fost de doua ori si am plecat plina de nervi. |
#9
Posted 21 May 2015 - 08:40
Eu zic ca daca prinzi plafon de nori pe la cota 1500 - 1700, adica cum e de obicei, atunci norii or sa fie sub voi la cota 2000 si deasupra senin... nici n-or sa mai vrea mancare :-)
|
#10
Posted 21 May 2015 - 08:49
Dacă vrei neapărat ceva care sa semene a romanesc, Cuțitul de Argint. E genul de restaurant în care sa mănânci o dată la 10 ani, poate chiar mai rar, dar pe străini ii va impresiona. Dacă nu, atunci Taverna. Specificul sârbesc e oarecum apropiat de al nostru.
Sau desigur, la cota 2000, unde ai mâncare tradițională, oaie la ceaun.. priveliște. Eu acolo nu mănânc pentru ca m-a deranjat reclama lor, dar mirosea bine. |
|
#11
Posted 21 May 2015 - 11:19
Alex. Desi zice ca e unguresc are muulte bunatati neaose si portii enorme si bune.
|
#12
Posted 21 May 2015 - 11:52
Va multumesc! Vad multe sugestii interesante.
Cota 2000 sigur e de vazut. La Azuga la crame au si posibilitatea de degustare in turul crameloe? Edited by ionutzitaly, 21 May 2015 - 11:54. |
#13
Posted 27 June 2016 - 17:53
Mult prea tarziu, dar totusi...
Da, la Azuga se fac si degustari la sfarsitul turului prin crame. Uitasem sa adaug ca fermentatia de 9 luni are loc direct in sticla. |
#14
Posted 27 June 2016 - 20:14
http://www.dailymoti...m/video/x2xus5w
Scrie gresit, nu e la Cluj ci la Azuga la Cramele Rhein si la Brasov. |
#15
Posted 19 August 2016 - 16:41
Merci, Inca raman valabile sfaturile de mai sus?
Grupul de anul trecut(daca-mi aduc bine aminte) a mancat la Cutitul de Argint si au foat multumiti. Restaurantul de la cota 2000 e deschis la jumatatea lui septemvrie? Merci, |
|
#16
Posted 03 January 2018 - 15:15
Dacă merge totul bine, in 2-3 luni se va naște un Bocca Lupo și in Sinaia, deci va fi un restaurant bun și acolo 😇
|
#17
Posted 10 January 2018 - 21:57
Un restaurant relativ nou, dar excelent (am mancat de mai multe ori) este in incinta Pelesului - Carol BierHaus
Recomand Costitele de porc |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users