Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 

Proteine pe piata romaneasca?

* * * - - 4 votes
  • Please log in to reply
1026 replies to this topic

#91
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Mergi tot pe My protein. 5kg la 233 in momentul de fata.

#92
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Gama scumpa de la Redis, ei sunt doar ambalatori. Nu mai stiu cum ii zice, gen Supliment Pak.

#93
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019

 overseas, on 13 decembrie 2019 - 21:09, said:

Gama scumpa de la Redis, ei sunt doar ambalatori. Nu mai stiu cum ii zice, gen Supliment Pak.

Toti sunt ambalatori, diferenta intre ei este ca unii mai baga ceva indulcitori arome sau alti aditivi in malaxor si investesc mai mult in reclama!
Ce firma cunosti care produce proteina ca materie prima? Adica colecteaza laptele, trece laptele prin filtre si il separa de impuritati, grasime, carbohidrati (lactoza), caseina si altele si zer-ul il proceseaza pana ajunge o proteina de calitate.

Personal separ firmele intre unele corecte adica daca 90% proteine este pe eticheta atat sa fie si in cutie si firme tepare care in loc de 90% iti livreaza mai putin sau iti amesteca proteina cu alte surse proteice mai ieftine (creatina de ex la analize de azot da valoare proteica, colagenul da valoare proteica, proteine din soia sau vegetale, etc). Din acest motiv nu cumpar nimic de la myprotein si gymbean!

De ex la myprotein ei folosesc niste scamatorii in descriere, dau valori pentru varianta fara aroma si uscata da iti livreaza proteina umeda in punga! Astfel ca o aroma de ciocolata ajunge de la 80 la 60% real in cutie, aspect care nu este mentionat nicaieri! Dar sunt acoperiti legal! O proteina umeda poate avea intre 5 si 10% apa, din 2,5kg ai 250g apa ! Deci raman real 2.25kg de proteina in punga cu 60-70% proteine in functie de aroma si brusc descoperi ca 150 ron e pretul corect!, nicio afacere!

Cautati sa cumparati de la firme din Germania, Olanda, Franta, Belgia , respecta legislatia UE si nu fac scamatorii pe eticheta! Si normal calitatea = pretul corect!

#94
dave_vl

dave_vl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 09.12.2006
Și totuși myprotein a obținut note foarte bune la puritate de către labdoor...

#95
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Myprotein stau extrem de bine la teste. Nu poti compara mylrotein cu redis, genius sau gymbeamm.

Cine vrea sa isi cumpere o pudra proteica de calitate si la un pret acceptabil, sa mearga cu incredere si fara stres pe myprotein. My protein nu este o firma de apartament ci ditamai mamutul cu fabrici deschise atat in Europa cat si in SUA. HQ se afla in Marea Britanie.

Edited by MembruAnonim, 14 December 2019 - 10:58.


#96
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019
Ma refer ca au niste smecherii in eticheta, este realitatea pe eticheta dar multi nu calculeaza si de aici inducerea în eroare a clientului, pentru ca una e concentratia de protena pentru varianta fara aroma si alta e pentru ciocolata.
Myprotein nu furnizeaza pentru produs si concentratia de proteine pentru ciocolata de exemplu, doar o avertizare ca e diferita! Astfel ca de la un 80% proteina cum afiseaza ei pentru varianta fara aroma dupa introducerea aromelor, colorantilor, indulcitorilor poate ajunge si la 60% concentratie in cazul aromei de ciocolata! Calculati diferenta asta si la BCAA, odata cu concentratia de proteine scade si cea de BCAA!
Astfel clientul este pacalit crezand ca face o mega afacere platind 150 ron pentru 2.5kg pudra!

Myprotin nu a invetat apa calda, materia prima costa la fel si pentru ei si pentru Weider si pentru Scitec, este vanduta la bursa. Myprotein a invetat alte tactici de vanzare, astfel incat clientul sa fie multumit si sa faca profit in continuare!

Acum cati stau sa verifice concentratia de proteine din punga? Nu va intrebati de ce zerul lor e mai umed decat alte pudre proteice de la alte firme? De ce o punga de zer de 5kg dupa desigilare in 2-3 luni pudra e sticata? Raspuns: pentru ca are apa, zerul nu este uscat!
Si acum cum se face ca toti zic ca Myprotein e firma buna, dar cand se scumpesc produsele va ganditi cu ce sa inlocuiti! Brusc la o paritate de pret cu alte firme parca myprotein nu mai sunt la fel de bune!

Labdoor este un laborator privat, contra cost firmele producatoare trimit un produs la analize (ce vor ei) si platesc o suma de bani pentru a castiga increderea clientilor.
Cele mai serioase firme sunt cele care oferta concentrata proteica pentru fiecare aroma in parte. Asta inseamna ca fiecare aroma a fost testata, atat ca si concentratie cat ca si profil de bcaa!

#97
dave_vl

dave_vl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 09.12.2006
Pe site, myprotein specifica procentul de proteina pentru variantele cu aromă cât și pentru cele fără aromă. Și da, varianta fara aromă are concentrația mai mare.

#98
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 CIP03, on 14 decembrie 2019 - 15:50, said:



Nu s-a gandit nimeni sa gaseasca alternative cand produsele MP se scumpesc. Oricum, pretul nu are oscilatii prea mari, ramane intr-o anumita marja. Ai bani multi, cumperi ON sau care o fi firma cea mai buna. Vrei un pret echilibrat intre calitate/cost, atunci mergi pe MyProtein.

Eu personal nu as merge pe Gymbeam, genius, Redis. Sunt sute de mii care folosesc produsele lor. In caz ca fac smecherii voi afla sigur. Cineva tot o sa vorbeasca, ca doar nu or sta ca mutii toti astia (sute de mii clienti).

#99
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019

 dave_vl, on 14 decembrie 2019 - 17:18, said:

Pe site, myprotein specifica procentul de proteina pentru variantele cu aromă cât și pentru cele fără aromă. Și da, varianta fara aromă are concentrația mai mare.

Unde specifica? Chiar sunt curios

https://www.myprotei...n/10530943.html

De ex la Impact Whey Protein nu gasesc, ma tot uit, selectez aroma dar valorile raman tot pentru versiunea fara aroma!

In rest asta e cheia "Vrei un pret echilibrat intre calitate/cos" este bine punctat, adica primesti ce platesti!
Da, Genius e una din firmele care cu siguranta ce livreaza nu are nicio legatura cu nicio forma de calitate! Si nu e singura firma, mai stiu cateva firme a unor fosti sporitivi scosi din azil si pozati ca mari specialisti in nutritie!

#100
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Eu, personal, care am mancat tone de proteine de la myprotein si am mai incercat si alte suplimente am ajuns la o concluzie, probabil gresita, nu stiu, e doar o concluzie bazata pe observatii personale care pot pacali de multe ori. Doar nu am laborator acasa.

De cate ori am luat creatina de la ei nu al priceput niciodata absolut nimic, nici pompare, nici retentie de apa nu mai vorbim de forta. Am luat de doua ori creatina micronizata de la ON si de fiecare data am simtit un efect usurel.

Cu omega 3 iar, luam mereu de la myprotein, la jumate de ora ragaima a peste imputit de mi se intorceau matele insa toleram asa, imi ziceam ca e ulei de peste ce vrei, sa miroase a menta? Am luat acum prima data de la biotech si nu e asa. Un gust de peste si atat, nimic neplacut.

Vitamine si minerale iau in continuare alpha men myprotein. Imi place ce scrie pe eticheta si chiar daca as incerca altceva ar fi prea greu de facut comparatie, e vorba de niste vitamine care nici nu stim macar daca se asimileaza, daca ajuta sau nu. Oricare ar fi brandul nu putem sti ce se petrece in corpul nostru cu ele.

Glucozamina plus condroitina iau de vreo jumate de an  de la myprotein si absolut niciun ajutor pentru a scapa de o durere la un umar. Am luat o cutie de arthro guard de la biotech si imediat am inceput sa simt efectul. Din pacate s-a terminat si am intrerupt tratamentul, am primit iari doua cutii, de data asta vreau sa le iau in continu macar un an.

Tribulus cu 90% saponine, parca, de la myprotein, nu stiu ce sa zic, personal nu am simtit absolut niciun efect. Unicul lucru ce l-am observat era ca daca le luam pe stomacul gol simteam o arsura in stomac la vreo jumate de ora. Ori asa e planta aia iute, ori au adaugat ei ceva ca sa te infierbante si sa para ca au efect.

Am luat tribooster de la biotec si de data asta chiar am simtit ceva. Nu stiu daca ajuta la ce promit, adica nivel de testo mai rodicat, insa aveam erectii mai dese si pofta de sex mai ridicata decat de obicei, imi parea anormal de ridicat apetitul sexual. Daca ma mutam cu alta in perioada aia era clara cauaza, dar nu. Si parca nu s-a facut mai frumoasa sotia in ultima vreme.

Despre proteine nu pot spune nimic. Cumpar de alea natur fara nimic adaugat si cred ca sunt bune. Au gust natural de zer, nu se simte a fi ceva innacrit, stricat, digestia e buna. Mai departe, cat si cum, in ce proportii se afla in punga nu stiu.

In final concluzia mea e urmatoarea: ce tine de chestii simple si bazice precum concentrate proteice, ovas instant, dextroza, maltodextrine o sa iau in continuare de la ei atata timp cat pretul o sa fie ok.

Ce tine de formule mai avansate gen diferite stimulatoate, suplimente pentru articulatii, arzatoare de grasimi sau substante foarte sensibile unde se cere calitate maxima precum e uleiul de peste mai bine de la un brand mai serios, unde chiar daca platesti si un procent oarecare pe marketing, poti fi si mai sigur ca primesti si ceva de calitate.



#101
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019
Cele mai bune vitamine si minerale sunt cele chelatate le gasesti la nutrend si olimp!
Cea mai buna combinatie o faci cumparand de la fiecare firma cate ceva si nu doar de la o singura firma, este adevarat ca unele firme au produse bune si altele nu!
De exemplu ON are proteine bune si creatina este e buna de la ei. Nutrend are carnitina batoane bune ieftine si vitamine bune, au si un produs de articulatii bun si ieftin. Biotech sta bine pe testo. Stacker2 sta bine pe testo, astia au si o cretaina buna 6th.
Scitec are colagen bun, Qnt are un izolat bun, Olimp are vitamine si arginina buna, PHD are batoane si pudre proteice bune, GNC are vitamine super concentrate dar sunt scumpe.
Universal gama Animal e buna (formula SUA e super),
Muscletech adoar formula USA Hydroxicut
Nutrex are LIPO6 ca arzator
Dymatize nu are nici-un produs bun, desi izolatul lor e laudat - doar ca la noi se gaseste cel fabricat in Belgia.
Cellucor nu mai are nici-un produs bun de cand le fabrica in Europa.
Scivation are cel mai bun BCAA (cat se mai gaseste pe piata, am auzit ca incep sa le fabrice in UE din 2020).
BSN avea produse bune pana sa le fabrice in UE
Gaspari are aminolast, anavite si super pump - produse bune, proteinele le-au stricat de cand le fabrica in Slovacia.

Edited by CIP03, 14 December 2019 - 21:22.


#102
dave_vl

dave_vl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 584
  • Înscris: 09.12.2006

 CIP03, on 14 decembrie 2019 - 17:53, said:



Unde specifica? Chiar sunt curios

https://www.myprotei...n/10530943.html

De ex la Impact Whey Protein nu gasesc, ma tot uit, selectez aroma dar valorile raman tot pentru versiunea fara aroma!

In rest asta e cheia "Vrei un pret echilibrat intre calitate/cos" este bine punctat, adica primesti ce platesti!
Da, Genius e una din firmele care cu siguranta ce livreaza nu are nicio legatura cu nicio forma de calitate! Si nu e singura firma, mai stiu cateva firme a unor fosti sporitivi scosi din azil si pozati ca mari specialisti in nutritie!
Aici..

Attached Files



#103
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019

 dave_vl, on 14 decembrie 2019 - 21:33, said:

Aici..

Vezi, exact despre asta ziceam, au englezii un stil de a pacali lumea...
In primul rand concentratia apare doar la informatiile nutritionale nu si in ingrediente.

Daca in ingrediente apre o concentratie (gramaj sau procentual) aia e concentratia de materie prima folosita, tocmai asta este escrocheria si explic:
La aroma de ciocolata pentru ca folosesc mai multe ingrediente in 100g a mai avut loc doar 67g de izolat proteic ANTENTIE nu specifica ce puritate are (poate avea 80%, 90% ra randul ei) adica din cei 67g proteina adaugata real poti avea 60g proteina pura! Stiu aceste date pentru ca ma ocup de notificarea lor la Ministerul Sanbatatii pentru mai multe firme!

Ei folosesc schema asta intentionat, majoritatea nu stiti aceste tehnici si sunteti pacaliti crezand ca aia e concentratia de proteine!

Acum calculeaza singur daca superofertele lor mai sunt sau nu oferte!

#104
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 CIP03, on 15 decembrie 2019 - 13:38, said:

Vezi, exact despre asta ziceam, au englezii un stil de a pacali lumea...
In primul rand concentratia apare doar la informatiile nutritionale nu si in ingrediente.

Daca in ingrediente apre o concentratie (gramaj sau procentual) aia e concentratia de materie prima folosita, tocmai asta este escrocheria si explic:
La aroma de ciocolata pentru ca folosesc mai multe ingrediente in 100g a mai avut loc doar 67g de izolat proteic ANTENTIE nu specifica ce puritate are (poate avea 80%, 90% ra randul ei) adica din cei 67g proteina adaugata real poti avea 60g proteina pura! Stiu aceste date pentru ca ma ocup de notificarea lor la Ministerul Sanbatatii pentru mai multe firme!

Ei folosesc schema asta intentionat, majoritatea nu stiti aceste tehnici si sunteti pacaliti crezand ca aia e concentratia de proteine!

Acum calculeaza singur daca superofertele lor mai sunt sau nu oferte!

Eu folosesc fara aroma. Majoritatea care sunt concetrati pe rezultate folosesc variante fara aroma. Doar putoii vor cu arome, ca vai trebuie sa aiba gust bun.

Edited by MembruAnonim, 15 December 2019 - 13:42.


#105
CIP03

CIP03

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 557
  • Înscris: 03.03.2019

 MembruAnonim, on 15 decembrie 2019 - 13:42, said:

Eu folosesc fara aroma. Majoritatea care sunt concetrati pe rezultate folosesc variante fara aroma. Doar putoii vor cu arome, ca vai trebuie sa aiba gust bun.

In cazul asta, pretul si informatiile sunt corecte, doar proces de ambalare si atat, este normal sa fie mai ieftina! Din informatiile pe care le am, sub 1% se vand fara aroma in Europa, din acest motiv majoritatea firmelor nu o ambaleaza! In general varianta simpla poate fi folosita in diverse retete, imaginatia nu are limite!

#106
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Si eu fara aroma.

#107
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Whey de la MP fara aroma are gust de "lapte praf" sa zic asa. Adica gustul este foarte bun. Nu stiu de ce as lua cu aroma. 1. pt ca scade concentratia de proteina si 2. de ce as baga niste coloranti aiurea in organism.

Bcaa pudra - da, de acord, aici faci un efort si cumperi cu aroma deoarece are un gust oribil si nu are rost sa ii faci probleme ficatului.

#108
sandu222

sandu222

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,854
  • Înscris: 06.10.2008

 dave_vl, on 13 decembrie 2019 - 15:09, said:

Până la urmă de la ce firma pot cumpăra un produs care să nu fie fake, sa fie de calitate? Mă refer la whey.

Daca vrei calitate si nu te intereseaza neaparat pretul atunci ON sau QNT cum spunea colegul Cip03.

 CIP03, on 13 decembrie 2019 - 22:10, said:


colagenul da valoare proteica

La BCAA am inteles ca folosesc colagen, practic cumperi "nimic" dar....omul se simte bine in sinea lui cand isi pune in shake o doza de 5g de BCAA

 CIP03, on 14 decembrie 2019 - 15:50, said:




Labdoor este un laborator privat, contra cost firmele producatoare trimit un produs la analize (ce vor ei) si platesc o suma de bani pentru a castiga increderea clientilor.
Corect, iar Myprotein au tot interesul sa fie in top. E chiar enervant sa vezi mereu cea mai tare proteina ca e de al  Myprotein, vorba ta, ce naiba ca nu au inventat ei apa calda!  Eu speculez si faptul ca la teste trimit cea mai buna proba posibila iar in pungi pun ce vor ei.

 CIP03, on 14 decembrie 2019 - 17:53, said:

Cele mai serioase firme sunt cele care oferta concentrata proteica pentru fiecare aroma in parte. Asta inseamna ca fiecare aroma a fost testata, atat ca si concentratie cat ca si profil de bcaa!

Si in afara de asta, o firma serioasa nu merge pe proprietary blend si afiseaza intotdeauna profilul de aminoacizi in mod detaliat.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate