Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

doctorat și loc de muncă

- - - - -
  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#37
Omule

Omule

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 23.04.2015

View PostFriskey, on 18 mai 2015 - 09:30, said:

Asa ca mai bine angajeaza-te
Poate citim tot ce scrie pe topic înainte să ne grăbim cu ipoteze... Lucrez deja.

#38
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Mai lipseste inovatia.

#39
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View PostFriskey, on 18 mai 2015 - 09:30, said:

Doctoratul se ia pe baza unei inovatii dezvoltate de tine la locul de munca, nu pe baza unei lucrari abstracte luata copy/paste din alte lucrari deja inexistente, caz in care diploma ta de doctor e numai buna de hartie igienica, poate nici atat.
Asa ca mai bine angajeaza-te, fa cercetare si scoate din capul tau ceva inovator si apoi sa indraznesti sa aspiri la titlul de doctor.
Da, stiu, in Ro se face exact invers, ba chiar copy/paste si apoi noul doctor plange ca angajatorii e rai si nu vrea sa ii de-a si lui nici macar d-o paine.
La Facebook (ca tot veni vorba) sunt angajati in posturi de cercetare si multi oameni care n-au nici macar facultate dar au in schimb o minte stralucita. Nu hartiile iti deschid usile acolo.

Nu prea-s de acord
Sa presupunem ca eu sunt patron la fabrica de bice. Imi place cand "pocnesc" si cand ascult plugusorul.
Dar nu inteleg de ce un copil nu poate "pocni" la fel ca mine
Il incurajez pe unu care mi se pare mie ca promite sa mearga la scoala sa afle ce e cu pocnetul PENTRU CA EU sa pot dezvolta un bici care sa pocneasca si la manevrarea unui copil. Nu e neaparata nevoie de o inovatie, ci doctoratul te pregateste in teorie, adica intelegi ce se intampla fizic intr-un sistem de cele mai multe ori dinamic, in asa fel incat poti descompune elementele care genereaza efectul si sa actionezi eficient. Adica stii ca doctor, care e influenta lungimii corzii biciului, umiditatii si temperaturii aerului, alonjei mainii operatorului de bici, proprietatii fizice a materialului din care e confectionat biciul etc, si poti actiona in a alege testele necesare si modificarile necesare pentru a ajunge la rezultatul dorit.
Daca pe mine insa NU MA INTERESEAZA sa dezcvolt aplicatia sa poata fi manevrata de un copil de 5 ani, si am nevoie de un inginer de materiale care sa-mi monitorizeze efectul materialului asupra vanzarilor si scaderea cheltuielilor, NICIODATA nu voi accepta un doctor in inginerie mecanica/acustica, si care intelege fenomenul fizic, pentru ca 1. nu ma intereseaza, 2. n-am nevoie de teoriile lui, eu sunt preocupat de vanzari, 3. ala vine, eu cheltui bani cu el sa il pregatesc in ce am eu nevoie, iar el, in 6 luni, un an pleaca, ca eu salariu de teoretician nu-i dau.

Niciodata in fuctia de cercetare nu vor lucra oameni nepregatiti, sau ala e rezultatul sigur pentru insucces

#40
buteliearagaz

buteliearagaz

    Contabilizez vorbe

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,137
  • Înscris: 13.12.2006

View PostOmule, on 17 mai 2015 - 21:05, said:

Nu întreb pentru posturi de măturător de stradă sau la MacDonalds ca angajat necalificat când întreb de diploma de doctorat. Momentan lucrez și aș face doctoratul mai mult deoarece prin intermediul facultății am acces la anumite echipamente ce, în mod normal, nu aș avea. Deci aș face doctoratul mai mult pentru lucrarea de cercetare ce mi se pare interesantă (bineînțeles, în paralel cu munca). Întrebarea mea e, dacă e să plec de la firma asta și să mă angajez în altă parte ca inginer e posibil să fiu respins din start din simplul motiv că am respectivele studii? Știu chiar un caz când o persoană cu doctorat a fost respinsă la firma la care lucrez din cauză că ar fi fost supracalificat pentru postul de inginer (cel puțin asta susținea tipul). De asta îmi pun problema ca respectiva diplomă să nu îmi provoace piedici în carieră.


Asta nu știam. Credeam că se lucrează strict pe cercetare....
Esti respins pentru ca este destul de greu de lucrat cu persoanele care au o supercalificare, iar firmele au tendinta sa angajeze mediocrii care sa nu ameninte ierarhia deja existenta in cadrul firmei.

View PostEroman, on 18 mai 2015 - 00:58, said:

De ce?

Pentru ca un om care a fost interesat sa aiba o pregatire superioara intimideaza nulitatile ajunje dintr-o intamplare intr-o pozitie superioara si pentru ca este destul de greu de retinut in aceeasi pozitie pana nu mai e nevoie de el sau pana la pensionare.

#41
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View PostOmule, on 17 mai 2015 - 20:42, said:

Bună la toată lumea,

Să zicem că aș urma un doctorat și mi-aș lua și diploma de doctorat. Există posibilitatea să îmi fie o piedică pe piața muncii? Mă gândesc la ceva de genul că aș fi supracalificat și de asta firmele ar evita să-și bată capul cu unul cu doctorat. Am mai auzit de cazuri de oameni cu doctorate ce au avut probleme apoi la angajare așa că mă întreb cât de reale sunt aceste zvonuri.
Nu ajuta la nimic doctoratul. Dar daca tu vrei sa-l faci pentru tine nu te opreste nimeni. Parerea mea e ca e pierdere de timp si de resurse. Doctoratul e necesar doar in invatamantul superior si medicina in rest e apa de ploaie.

Edited by Clovis, 18 May 2015 - 14:16.


#42
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View PostClovis, on 18 mai 2015 - 14:15, said:

Nu ajuta la nimic doctoratul. Dar daca tu vrei sa-l faci pentru tine nu te opreste nimeni. Parerea mea e ca e pierdere de timp si de resurse. Doctoratul e necesar doar in invatamantul superior si medicina in rest e apa de ploaie.

depinde de ce fel de exemple te-ai lovit tu
nu sunt de acord cu ce sustii, dar sunt de acord ca pentru majoritatea e doar o hartie pentru a mari greutatea protofoliului
pentru mine astia sunt cei mai periculosi
daca le dai credit, ai cam sfeclit-o. cred ca sub 5% din ei sunt pregatiti pe masura diplomei
asta nu e neaparat vina lor ci chiar profesorii care sunt mult sub asteptari, foarte slabi pentru o palarie asa mare

#43
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View Postneur0, on 18 mai 2015 - 08:17, said:

Desigur, tehnologiile noi sunt puse la punct de oameni cu 4 clase, care "știu ei mai bine" și care au multă experiență și școala vieții.
Nu am doctoratul dar mă enervează mentalitatea de om al muncii plin de el pentru care școala e o pierdere de vreme și doctoratul doar o hârtie.
În fine, Stephen Hawking e un bou iar Nea Ilie de la sculărie e mult mai priceput la fizică.
Da, sa stii ca nu mai exista nimic intre doctoranzi si sculeri matriteri, intre stephen hawking si nea ilie... chiar nimic! :lol:

Iar cateodata, da, tehnologiile sunt "puse la punct" si de oameni cu 4 clase. Sau oricum putine.

Realitatea e ca grosul PhD-istilor sunt niste frecatori de menta care nu aduc nimic util societatii, iar doctoratul chiar e doar o hartie pentru acestia. Extrem de putini ajung sa faca cercetare pe bune sau sa contribuie cu ceva util societatii.

#44
futurist

futurist

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,685
  • Înscris: 09.05.2008

View PostFriskey, on 18 mai 2015 - 09:30, said:

La Facebook (ca tot veni vorba) sunt angajati in posturi de cercetare si multi oameni care n-au nici macar facultate dar au in schimb o minte stralucita. Nu hartiile iti deschid usile acolo.
Mare fabrica si Feisbuc asta!!
3 servere si 2 km de cabluri.
Da-mi-as palme!!

#45
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008
... aveam o vorba in perioada cand ne bantuia dilema "doctorat sau nu " dupa ce finalizasem masteratul :  " Ba nene , prost ,prost dar si nesimtit ? " ... deci mai bine nu .


Daca iti foloseste ca experienta aceasta perioada si studiile aferente atunci merita , ca arati diploma si spui ca este clasificat ca doctor este treaba ta , ca te duci pentru un post subcalificarea facuta este de asemenea treaba ta .Ideea este sa stii multe si sa arati multe si vei fi angajat ,pastrat si platit ... Daca arati ca esti doctor pe hartie dar sub ceea ce vor ei , degeaba ...

Edited by superm, 18 May 2015 - 15:41.


#46
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005

View PostOmule, on 18 mai 2015 - 09:15, said:

Prietene [...]
1. Nu sunt prietenul tau
2. Traiesc si pt bani, da, in mare parte asta e scopul pt care merg la munca, pt ca nu sunt organizatie de caritate. Casa, masina, motocicleta, vacantele, hobby-urile gen Arduino se platesc cu bani, nu cu "bucuria cercetarii". Am si eu "bucuria cercetarii", drept dovada am 2 patente in curs de inregistrare, fara a face doctorat, doar master, dar lucrand intr-o companie care-mi permite accesul la crash tests, tunel aerodinamic si dispozitive pt teste de vibratii; in acelasi timp sunt realist si stiu ca daca nu as fi platit as aduna frustrarile de care pomenesti tu.
3. Citeste ce ti-a scris colegul tsunnami in posturile 40 si 43, pt ca a explicat f bine problema.

Edited by Lowrider, 18 May 2015 - 18:44.


#47
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,235
  • Înscris: 24.02.2007

View PostFriskey, on 18 mai 2015 - 09:30, said:

Doctoratul se ia pe baza unei inovatii dezvoltate de tine la locul de munca

Lucrarea rezultata in urma doctoratului e publica.
De ce ar vrea patronul ca rezultatul unei cercetarii, in care a bagat o gramada de bani, sa fie disponibil pe toate gardurile, cand poate trage el folosul in primul rand?
Pentru inovatii tehnice mai bagi cate un brevet, dar pentru cercetari gen ce substanta are efect mai mare in tratarea ..., ce mai brevetezi?



#48
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View PostLowrider, on 18 mai 2015 - 18:40, said:

am 2 patente in curs de inregistrare, fara a face doctorat, doar master, dar lucrand intr-o companie care-mi permite accesul la crash tests, tunel aerodinamic si dispozitive pt teste de vibratii; in acelasi timp sunt realist si stiu ca daca nu as fi platit as aduna frustrarile de care pomenesti tu.


well done mate!

#49
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013

View Postfuturist, on 18 mai 2015 - 15:17, said:

Mare fabrica si Feisbuc asta!!
3 servere si 2 km de cabluri.
Exact asta este. Esti pe langa.

View Postdani.user, on 18 mai 2015 - 19:20, said:

Lucrarea rezultata in urma doctoratului e publica.
De ce ar vrea patronul ca rezultatul unei cercetarii, in care a bagat o gramada de bani, sa fie disponibil pe toate gardurile, cand poate trage el folosul in primul rand?
Pentru inovatii tehnice mai bagi cate un brevet, dar pentru cercetari gen ce substanta are efect mai mare in tratarea ..., ce mai brevetezi?
In cazurile astea intotdeauna exista contracte de confidentialitate, atunci cand te angajezi cercetator la o astfel de firma semnezi ca tot ceea ce dezvolti devine proprietatea companiei. Asa ca nu poti sa brevetezi nimic, breveteaza compania.
In acelasi contract e specificat clar si raspicat ca esti obligat sa iti tii gura. Astfel de companii au adevarate servicii de informatii care asigura securitatea informatiilor si nu de putine ori chiar apeleaza la serviciile de informatii alea adevarate, statale.
E treaba serioasa, dar de asta cercetatorii din acele companii sunt tratati si platiti regeste.

@tsunami: ai fi un manager ffff slab, altfel ai angaja consultant direct profesorul universitar care stie deja cum pocnesc bicele. Altfel ai toate sansele sa iti iei teapa. In Ro ti-ai trimite angajatul la studii 2 ani si vei constata ca a plecat bou si s-a intors curca. In strainatate, in tarile cu apa calda unde doctoratele sunt pe bune un doctorat te costa 150.000-200.000 de euro/dolari si nu are durata limita, poate sa dureze si 8-10 ani. Si apoi vei avea surpriza ca angajatul respectiv isi da demisia si se duce la altul.

Si totusi aratati-mi si mie un anunt de angajare in care zice "Angajez doctor in ... " ce vreti voi, pocnit bice de exemplu.
Nu mai cautati ca nu veti gasi. Case closed.

Edited by Friskey, 19 May 2015 - 07:45.


#50
tsunnami

tsunnami

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,223
  • Înscris: 17.02.2009

View PostFriskey, on 19 mai 2015 - 07:16, said:

Exact asta este. Esti pe langa.

Si totusi aratati-mi si mie un anunt de angajare in care zice "Angajez doctor in ... " ce vreti voi, pocnit bice de exemplu.
Nu mai cautati ca nu veti gasi. Case closed.


Cauta si tu,
Careers phd VNH, vezi ce zice google, doar un exemplu

#51
Lowrider

Lowrider

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,439
  • Înscris: 22.05.2005
@Friskey: breveteaza compania, dar la autor esti trecut tu. In schimbul cedarii drepturilor derivate din brevet, primesti de la companie o suma, in functie de impactul pe care-l are brevetul tau. Nu-ti imagina sute de mii de euro, dar poti primi sume frumusele, daca ai venit cu o idee intr-adevar buna. E un win-win pana la urma, pt ca tu singur nu ai fi ajuns sa vii cu ideea si s-o pui in practica daca nu aveai logistica necesara si cu siguranta nu-ti permiteai costurile de brevetare, iar compania castiga si ea din drepturile asupra brevetului. Din procesele pt utilizara neautorizata a unui brevet se fac uneori mai multi bani decat din punerea lui in practica de catre firma care-l detine.

Edited by Lowrider, 19 May 2015 - 08:02.


#52
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Omule,
Prima data matale nu ai inteles ca eu scriam extrem de serios ca nu (mai) stiu matematica.
Pt ca in liceu am avut 2 profesori slabi, dar si mai ales pt ca EU AM FOST LOAZA. Recunosc.

Secundo. Poate te-am luat prea tare si zici ca sunt prea rau. Poate sunt eu prea batran si idealist, neancorat in vremurile astea.

Hai sa iti povestesc ce am trait eu acum 25 de ani, cand am dat testele de angajare in actuala "fabrica", Da, era si a ramas de stat
Am ajuns in fata viitoarei sefe care m-a frecat vre-o 2 ore. "Scrie pe hartie, si intrebarea mea si raspunsul tau, ca sa ramana. Si sa nu zic ca nu ti-am zis. "un genist nu greseste decat o singura data"...
Si ca sa fie sigura ca am pricepu" adica ca la prima zbarca, zbori"..Jur ca intelesesem ideea..
Dar mai si jur ca atunci am pziduit-o extrem de urat, in gand evident.. Dar am luptat pana cand ea s-a plictisit ..
Evident m-a prins cu unele chestii adanci, dar care nu erau in cartile de facultate..Asa am convins-o. "Aici nu scrie decat principiul pe care il cunosc..Am fost intrebat amanunte practice, pe care nu le cunosc. Baza o am ...Deci ma pot adapta si la montajul cu lampi sau cu piese mai moderne.."
Apoi dupa cateva zile, ca nou angajat, a trebuit sa plimb niste referate.. Si unul din aia vechiacolo, s-a uita mirat la mine, "cine esti tu si unde lucrezi?" Cand i-am zis locul de munca, m-a intrebat " la ..(numele sefei)" Si foarte mirat "Cum BEEP... de te-a acceptat AIA ?".in voce era clar cotoroanta).la care eu, speriat, "stiti, m-a intrebat vre-o 2 ore".. Omul a ras de s-a stricat.
La care altul din colectiv ala mi-a zis-o verde in fata,  "copile, -ma rog, aveam deja 26 de ani, -mai venisera vre-o 2, pe care, dupa 5 minute i-a usuit. Si le-a zis TARE....unde sa se duca. De am auzit si noi..Iar faptul ca erau PILA, unuia MARE, o doare ..nici acolo..Inseamana ca tu chiar sti cate ceva....."
Dupa care, speriat de ce zise, m-a luat altfel "Sper ca nu te superi, dar va trebui sa colaboram pe linie de serviciu. Ia zi-mi si mie ceva despre semnalele folosite..." E drept ca aia mi-a(u) zis Ok dupa doar cateva minute..

Dupa 6 ani acolo, al doilea sef m-a intrebat si el vre-o ora..Jur ca imi bagasem picioarele in cursul de telefonie. Dar postul era de sef al Centralei Telefonice si eu il vroiam. Asa ca am avut 5 minute timp in care am coborat de la et 1 la parter, sa imi aduc aminte de ce uitasem, nu invatasem si in ce imi bagasem ...ca sa fac fata la interviu..,
Adevarul e ca 4 ani jumate mi-a iesit pe nas sefia..Si nu mi-o mai doresc..
Dar simplu fapt ca am rezistat atata vreme si dupa niste ani sefii care imi aprobasera mutarea la Proiectare m-au vrut inapoi, inseamna ca m-am descurcat..

Asa ca si matale. Predecesorii ti-au explicat limpede ce se poate face cu doctoratul. Simplu fapt ca pui asemenea intrebari denota necunoasterea realitatii. De la un anumit nivel atat intelectual cat si al vietii intelegi singur. Sau aflii asta in timpul facultatii.
Ideea mea este ca daca esti chiar bun, intr-un anumit domeniu, la un moment dat cineva, un "vanator de capete" va auzii de tine.
Si sustin asta prin faptul ca dupa ce un mai tanar prieten al meu a castigat locul I la un curs de proiectare cineva de la o firma MARE l-a sunat, "domnu' student cuatare, buna ziua, de la profesorul dvoastra am auzit ca sunteti "the winner", vreti sa veniti in practica la noi?" Si ca atare cariera tanarului a mers ca unsa..
Morala
Dta esti capabil sa faci o lucrare de doctorat in care sa spui ceva nou si interesant in materia dumitale?
Da da, te vei angaja in bransa, la firma mare. Daca nu, si doctoratul va fi ceva ...normal ca nu iti va folosii. MacMacDon..
PS. sper din suflet ca nu esti in domeniul electronicii, pt ca as relua faza cu cele 3 rezistente.. Pls, (mai bine) spune ca nu..

#53
Omule

Omule

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 23.04.2015
Eu văd că nu s-a înțeles nici după 3 pagini întrebarea și fiecare a interpretat după gândurile sale. Niciodată nu am zis că vreau să lucrez ca doctor în X. Nu mă interesează asta. Mi-e ok să lucrez la nivelul la care sunt acum și la care foarte probabil voi avansa fiind foarte competent în ceea ce fac la locul actual de muncă. Pur și simplu aș face respectivul doctorat deoarece ar fi o ocupație ce îmi place foarte mult și am anumite posibilități ce nu le-aș avea pe cont propriu. Problema mea era ca nu cumva, din cauză că am doctorat, să mă respingă un posibil viitor angajat de la Resurse Umane pe motiv că aș fi supracalificat. Atât. Nu mă interesează mai mulți bani sau bucata aia de hârtie. Și nu am înțeles de ce atât de mulți oameni mi-au sărit în cap din simplul motiv că întrebam dacă doctoratul îmi poate sta în calea unui post de muncă cum este cel actual în care lucrez (inginer).

Eu tot nu am înțeles cum s-a ajuns la o discuție de genul importanța doctoratului pentru a câștiga mai mulți bani. Niciodată nu mi-am pus problema asta. Nu sunt genul de om care să facă sute de studii și apoi să aștepte să vină toți banii. Unul din motivele pentru care mi-e frică să mă duc la un doctorat e să nu mă prostesc încât să ajung ca unii care și-au luat doctoratul și erau destul de slabi (unul a fost angajat și în perioada de pregătire la un moment dat i s-a spus că e supracalificat și de asta nu poate fi angajat la firmă. A luat cel mai mic punctaj la un examen care s-a dat după perioada de pregătire în firmă).

#54
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

View PostOmule, on 19 mai 2015 - 11:59, said:

Problema mea era ca nu cumva, din cauză că am doctorat, să mă respingă un posibil viitor angajat de la Resurse Umane pe motiv că aș fi supracalificat.
Poti sa nu-l declari daca ai dubii. Insa daca intalnesti angajatori care te resping pe un astfel de motiv atunci mai bine ca se va intampla asta, oricum nu faci nici o afacere cu ei !

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate