Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laboratoare analize de sange - POLL

Ambrozia - un fenomen in Romania

Modem/router portabil

asistenta medicala
 Credeti ca se mananca bine in pop...

Cata siguranta au biciclistii tro...

Ce parere aveti: am gresit sau nu ?

Cu ce program este facut acest vi...
 Ziar din 5 sau 6 Ianuarie 1997

Conexiune 3 boxe in serie/paralel

Panou comanda pompa Grundfos CU 301

Talk to Me (2022)
 Achizitie masina noua, cred.... (...

Solutie anti inghet de pus in lic...

Recomandare tigara electronica ~2...

Cupra Formentor 1.5 150 CP

salariu net

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

wyo99

wyo99

Junior Member

• Grup: Junior Members
salut...  am o nelamurire..  :) daca ma poate ajuta cineva..  lucrez in germania cu 1350net. este  cineva care îmi poate spune care este salariul brut?  am gasit un calculator dar nu inteleg asa bn germana.  sunt singur....  fara copil....  asigurat la stat..  etc.  mulțumesc anticipat.

dualis

dualis

Active Member

• Grup: Members
Nu primești stat de plată (fluturaș) ? Acolo scrie exact.

Sau lucrezi la negru și vrei să știi salariul brut ? :)

Caralumba

Caralumba

Member

Cam 1960 este brut, sunt niste mici variabile.
Vezi aici http://www.brutto-ne...tor_germany.php sau aici http://www.parmentie...htm?wagetax.htm, poate te descurci mai bine.
Succes.Posted image

Edited by caralumba, 11 May 2015 - 02:47.

wyo99

wyo99

Junior Member

sunt la el toate actele...  treaba este ca zice ca imi da si cazare si mancare din aceasi bani..  si nu stiam cate taxe plateste lunar. in mana imi da 1350.. pb este ca din 1350 vreo 200mananc deci salariul meu este 1150 practic... :) dar nu stiu de unde mai da si cazarea..  nu se scade din salariu? sau asta este intelegere intre noi?  va mulțumesc ca a-ți răspuns

dualis

dualis

Active Member

Legal, trebuie să-ți dea și ție un exemplar.

wyo99

wyo99

Junior Member

se tot lauda ca sunt angajat cu totul in regula si ca am un salariu mare.  lucrez 8ore si una pauza.. 6zile pe săptămâna. el trebuie sa îmi dea min 8.50 brut pe ora? ca net daca scad  mancare cazare.. sunt cam 6euro.

dualis

dualis

Active Member

Probabil ce lucrezi sâmbăta se pune la plata chiriei.
Oricum, nu contează cu ce se laudă, trebuia să-ți dea și ție un fluturaș și să-i semnezi și lui unul.

danirosan

danirosan

Junior Member

Diferenta intre brut si net nu o reprezinta mancarea si cazarea. Net inseamna Brut-Taxe la stat. Eu stiu ca in Germania nemtii lucreaza 38 de ore pe saptamana, iar ce e peste se plateste dublu sau poti sa primesti libere. Lucrezi direct pentru neamt, sau seful tau e intermediar? In mod normal trebuie sa iti dea fluturas.

wyo99

wyo99

Junior Member

semnez foaia aia....  dar sunt la el toate..  a zis ca daca avem control ceva sa zic ca lucrez 8 ore si 1pauza.. ca am 1350 pe luna.  si cu sambata?? 5zile pe saptamana sau cum? am vb cu un  polonez si zicea ca el in alea 8ore are si pauza ca de sarbatori sau duminica e platit altfel.

babalaul

babalaul

Senior Member

• Grup: Senior Members
Salariu e cel de pe contractul de munca. Pe care angajatorul tau il depune la fiscul german. Ce iti ia el pentru masa si cazare, iti ia dupa ce tu platesti la stat impozitele. Deci cazarea si masa o platesti din salariu net. Iiti da chitanta pentru plata cazarii si a mesei ?

dualis

dualis

Active Member

Da, eu așa cred, că sâmbăta lucrezi la negru iar el își trage banii.
Încearcă, când semnezi, să te uiți la totalul orelor (de fapt poți să vezi și cât ai pe oră și dacă ai ore suplimentare și la fel, cât iei și pe ele, ar trebui să fie 2-3 € în plus) și îți dai seama dacă lipsesc.

wyo99

wyo99

Junior Member

este italian :D... eu lucrez 48. pai la 1350 in mana brut e vreo 1950. dar mâncarea  o cumpar din 1350 si nu stiu cazarea..  am mai citit pe net ca se scade din salariu tot sa aibe el un avantaj ca plătește si cazarea angajatului. sunt doar 8luni pe an aici eu.

nu imi da nimic...  eu imi iau din aia 1350 mancare.  cazarea..  o scoate el de undeva.. ca nu cred ca e prost :)...

inca ceva...  sa fiu sezonier trecut? cred ca se schimba treaba... nu?

adipelcz

adipelcz

Senior Member

Pana la urma, de ce ai nevoie sa stii cat e brutul ala? Adica scopul final, daca afli ca e 1950 sau 2000, sau 2500, care este?

MarianG

MarianG

be that as it may

• Grup: Moderators

Vizualizare mesajwyo99, pe 11 mai 2015 - 09:13, a scris:

sunt la el toate actele...  treaba este ca zice ca imi da si cazare si mancare din aceasi bani..  si nu stiam cate taxe plateste lunar. in mana imi da 1350.. pb este ca din 1350 vreo 200mananc deci salariul meu este 1150 practic... Posted image dar nu stiu de unde mai da si cazarea..  nu se scade din salariu? sau asta este intelegere intre noi?  va mulțumesc ca a-ți răspuns
actele se dau in 3 exemplare, angajator, angajat si inspectorat

Vizualizare mesajwyo99, pe 11 mai 2015 - 10:24, a scris:

semnez foaia aia....  dar sunt la el toate..  a zis ca daca avem control ceva sa zic ca lucrez 8 ore si 1pauza.. ca am 1350 pe luna.  si cu sambata?? 5zile pe saptamana sau cum? am vb cu un  polonez si zicea ca el in alea 8ore are si pauza ca de sarbatori sau duminica e platit altfel.
care foaie?

Vizualizare mesajwyo99, pe 11 mai 2015 - 10:42, a scris:

este italian Posted image... eu lucrez 48. pai la 1350 in mana brut e vreo 1950. dar mâncarea  o cumpar din 1350 si nu stiu cazarea..  am mai citit pe net ca se scade din salariu tot sa aibe el un avantaj ca plătește si cazarea angajatului. sunt doar 8luni pe an aici eu.

nu imi da nimic...  eu imi iau din aia 1350 mancare.  cazarea..  o scoate el de undeva.. ca nu cred ca e prost Posted image...

inca ceva...  sa fiu sezonier trecut? cred ca se schimba treaba... nu?
Da contractul l-ai citit?

Pengoon

Pengoon

Ударник

ffs cere Gehaltsabrechung.
io aici am o suspiciune masiva ca angajatorul te plateste la negru si achita ioc contributia sociala. chestie pentru care, la magnitudine suficienta se mere la zdup. o patit-o un amic d-al meu.
asa ca cere urgentissim Gehaltsabrechnung si nu te lasa dus cu "stai ca-i la contabilitate" etc.

wyo99

wyo99

Junior Member

pai nu am contractul...  la foaie ma refeream la aceea ca tia dat salariul... scopul..  sa vad asa daca tot e laudaros ca face ca drege vruiam sa stiu brutul cat plateste el taxe si de unde mai da si chiria.  creca face o fata daca il iau la intrebari :)...  un coleg a avut nevoie de o foaie de la el pentru a cumpara o masina si scria ca are salariul de 1350 net. deci treaba este ca opreste plusul de la sambata si duminica pt chirie... la negru nu sunt..  am asigurare medicala inscris la primarie...  daca stiam chiar tot nu intrebam.. ms ca va deranjati sa  raspundeti...

dualis

dualis

Active Member

Vizualizare mesajwyo99, pe 11 mai 2015 - 10:42, a scris:

este italian Posted image... eu lucrez 48.

.. ca nu cred ca e prost Posted image...
Cum să fie prost ? :) Am cunoscut un macaronar care are sediul firmei în România dar el are mai mulți muncitori în Italia, decât în România, și pentru toți plătește în România la stat (mult mai puțin).
Doar dacă ține pe cineva mai mult de 6 luni/an e obligat să plătească în Italia, dar se descurcă, ori îi trimite în România, ori îi trece pe o a doua firmă și tot nu plătește nimic în Italia.

Până și mașinile le are înmatriculate în România pentru a nu plăti asigurarea italiană.

Vizualizare mesajwyo99, pe 11 mai 2015 - 10:24, a scris:

si cu sambata?? 5zile pe saptamana sau cum? am vb cu un  polonez si zicea ca el in alea 8ore are si pauza ca de sarbatori sau duminica e platit altfel.
Și sâmbăta tot ore suplimentare sunt.
De sărbători, dacă muncești, ar trebui să iei dublu (o parte de la stat și o parte de la angajator, la tarif de ore suplimentare).
Dacă stai acasă iei doar partea de la stat, tarif normal. :)

wyo99

wyo99

Junior Member

nici nu stiu ce sa zic..  pt ca nu cunosc  totul exact despre munca in germania...  8 ore pe zi..  5zile.. eu lucrez 6..  sambata.. duminica  de sarbatori nimic in plus... cred ca se platesc altfel... poate a 6.a zi este... ore suplimentare...

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate