salariu net
Last Updated: Oct 02 2018 19:45, Started by
wyo99
, May 10 2015 23:54
·
0

Posted 10 May 2015 - 23:54

salut... am o nelamurire..
![]() |
Posted 11 May 2015 - 01:22

Nu primești stat de plată (fluturaș) ? Acolo scrie exact.
Sau lucrezi la negru și vrei să știi salariul brut ? ![]() |
Posted 11 May 2015 - 02:46

Cam 1960 este brut, sunt niste mici variabile.
Vezi aici http://www.brutto-ne...tor_germany.php sau aici http://www.parmentie...htm?wagetax.htm, poate te descurci mai bine. Succes. ![]() Edited by caralumba, 11 May 2015 - 02:47. |
Posted 11 May 2015 - 09:13

sunt la el toate actele... treaba este ca zice ca imi da si cazare si mancare din aceasi bani.. si nu stiam cate taxe plateste lunar. in mana imi da 1350.. pb este ca din 1350 vreo 200mananc deci salariul meu este 1150 practic...
![]() |
Posted 11 May 2015 - 09:55

se tot lauda ca sunt angajat cu totul in regula si ca am un salariu mare. lucrez 8ore si una pauza.. 6zile pe săptămâna. el trebuie sa îmi dea min 8.50 brut pe ora? ca net daca scad mancare cazare.. sunt cam 6euro.
|
Posted 11 May 2015 - 10:10

Probabil ce lucrezi sâmbăta se pune la plata chiriei.
Oricum, nu contează cu ce se laudă, trebuia să-ți dea și ție un fluturaș și să-i semnezi și lui unul. |
Posted 11 May 2015 - 10:16

Diferenta intre brut si net nu o reprezinta mancarea si cazarea. Net inseamna Brut-Taxe la stat. Eu stiu ca in Germania nemtii lucreaza 38 de ore pe saptamana, iar ce e peste se plateste dublu sau poti sa primesti libere. Lucrezi direct pentru neamt, sau seful tau e intermediar? In mod normal trebuie sa iti dea fluturas.
|
Posted 11 May 2015 - 10:24

semnez foaia aia.... dar sunt la el toate.. a zis ca daca avem control ceva sa zic ca lucrez 8 ore si 1pauza.. ca am 1350 pe luna. si cu sambata?? 5zile pe saptamana sau cum? am vb cu un polonez si zicea ca el in alea 8ore are si pauza ca de sarbatori sau duminica e platit altfel.
|
Posted 11 May 2015 - 10:27

Salariu e cel de pe contractul de munca. Pe care angajatorul tau il depune la fiscul german. Ce iti ia el pentru masa si cazare, iti ia dupa ce tu platesti la stat impozitele. Deci cazarea si masa o platesti din salariu net. Iiti da chitanta pentru plata cazarii si a mesei ?
|
|
Posted 11 May 2015 - 10:30

Da, eu așa cred, că sâmbăta lucrezi la negru iar el își trage banii.
Încearcă, când semnezi, să te uiți la totalul orelor (de fapt poți să vezi și cât ai pe oră și dacă ai ore suplimentare și la fel, cât iei și pe ele, ar trebui să fie 2-3 € în plus) și îți dai seama dacă lipsesc. |
Posted 11 May 2015 - 10:42

este italian
![]() nu imi da nimic... eu imi iau din aia 1350 mancare. cazarea.. o scoate el de undeva.. ca nu cred ca e prost ![]() inca ceva... sa fiu sezonier trecut? cred ca se schimba treaba... nu? |
Posted 11 May 2015 - 10:47

Pana la urma, de ce ai nevoie sa stii cat e brutul ala? Adica scopul final, daca afli ca e 1950 sau 2000, sau 2500, care este?
|
Posted 11 May 2015 - 10:58

sunt la el toate actele... treaba este ca zice ca imi da si cazare si mancare din aceasi bani.. si nu stiam cate taxe plateste lunar. in mana imi da 1350.. pb este ca din 1350 vreo 200mananc deci salariul meu este 1150 practic... ![]()
semnez foaia aia.... dar sunt la el toate.. a zis ca daca avem control ceva sa zic ca lucrez 8 ore si 1pauza.. ca am 1350 pe luna. si cu sambata?? 5zile pe saptamana sau cum? am vb cu un polonez si zicea ca el in alea 8ore are si pauza ca de sarbatori sau duminica e platit altfel.
este italian ![]() nu imi da nimic... eu imi iau din aia 1350 mancare. cazarea.. o scoate el de undeva.. ca nu cred ca e prost ![]() inca ceva... sa fiu sezonier trecut? cred ca se schimba treaba... nu? |
Posted 11 May 2015 - 11:03

ffs cere Gehaltsabrechung.
io aici am o suspiciune masiva ca angajatorul te plateste la negru si achita ioc contributia sociala. chestie pentru care, la magnitudine suficienta se mere la zdup. o patit-o un amic d-al meu. asa ca cere urgentissim Gehaltsabrechnung si nu te lasa dus cu "stai ca-i la contabilitate" etc. |
|
Posted 11 May 2015 - 16:50

pai nu am contractul... la foaie ma refeream la aceea ca tia dat salariul... scopul.. sa vad asa daca tot e laudaros ca face ca drege vruiam sa stiu brutul cat plateste el taxe si de unde mai da si chiria. creca face o fata daca il iau la intrebari
![]() |
Posted 11 May 2015 - 17:45

este italian ![]() .. ca nu cred ca e prost ![]() ![]() Doar dacă ține pe cineva mai mult de 6 luni/an e obligat să plătească în Italia, dar se descurcă, ori îi trimite în România, ori îi trece pe o a doua firmă și tot nu plătește nimic în Italia. Până și mașinile le are înmatriculate în România pentru a nu plăti asigurarea italiană.
si cu sambata?? 5zile pe saptamana sau cum? am vb cu un polonez si zicea ca el in alea 8ore are si pauza ca de sarbatori sau duminica e platit altfel. De sărbători, dacă muncești, ar trebui să iei dublu (o parte de la stat și o parte de la angajator, la tarif de ore suplimentare). Dacă stai acasă iei doar partea de la stat, tarif normal. ![]() |
Posted 11 May 2015 - 17:46

nici nu stiu ce sa zic.. pt ca nu cunosc totul exact despre munca in germania... 8 ore pe zi.. 5zile.. eu lucrez 6.. sambata.. duminica de sarbatori nimic in plus... cred ca se platesc altfel... poate a 6.a zi este... ore suplimentare...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users