Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaos tigari si firme distributie

Look Sport 1-4 /Plus /Agro TV/Pro...

[ANCOM] Contractul la distanta nu...

Distracția macabra a țaranilor ro...
 Salut

Fundatie casa

Curatare rezervor

Pornire motor AC
 Interpretare buletin de analize, ...

Card Revolut - mod de utilizare

Idei concediu de revelion

3 laptopuri. Pe care l-ati alege?
 Ce durata are cea mai lunga piesa...

Buna ziua

Ce Smart TV alegeti intre:

Cum downloadez carti de pe scribd?
 

România, condamnată la CEDO pentru sovieticii împușcați în decembrie 1989

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
39 replies to this topic

#1
Marius1989

Marius1989

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,585
 • Înscris: 09.04.2006
Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasburg a dat verdictul în cazul cetățenilor ucraineni Rotislav Ivanovici Melniciuc, Alla Rotislavovna Lyana, Sofia Filipovna Demciuc și Valerii Valentinovici Șpartac, care s-au plîns că în 24 decembrie 1989, cînd se întorceau cu autoturismele din Iugoslavia spre casă, în dreptul localității Brădești, lîngă Craiova, au fost împușcați de militari ai armatei române.
România va trebui să plătească acestor foști cetățeni sovietici, actualmente cetățeni ucraineni, cîte 15000 euro despăgubiri (total 60000 euro), deoarece autoritățile române n-au făcut o anchetă efectivă în acest caz, care să lămurească vinovații.

De fapt, regimul Iliescu nu numai că nu a tras la răspundere pe vinovați, dar i-a și avansat pe comandantul dispozitivului militar de la Brădești care a deschis focul asupra sovieticilor, cît și pe comandantul armatei de la Craiova care dăduse ordine comandantului dispozitivului militar.

Sovieticii intraseră în România în 24 decembrie 1989 dimineața, pe la Turnu Severin, și la scurt timp, cînd au ajuns la Brădești, au fost împușcați. Au fost de fapt vreo 15 persoane, dar numai ăștia 4 au dat în judecată România la CEDO (cel puțin deocamdată).

Este un caz pe seama căruia ziarele miticești din frumosul oraș București, au mîncat mult căcat. Trebuie remarcate eforturile deosebite depuse pentru dezinformarea opiniei publice de către Grigore Cartianu.

Hotărîrea CEDO o puteți citi, în engleză, la http://hudoc.echr.co...aspx#{"itemid":[%22001-154391%22]}

O traducere a hotărîrii CEDO o găsiți la http://wp.me/pjejF-4z8

#2
Nero-d

Nero-d

  je m'en fiche/pohui

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,138
 • Înscris: 30.01.2004
lu' ceausescu cum de nu i-o fi dat prin cap sa faca reclamatie la CEDO ca a fost impuscat?
si el tot asa... se intorcea cu elicopterul... la targoviste... cand comandantul dispozitivului a ordonat sa fie impuscat...

e un caz lipsit de orice notorietate despre care tu personal habar n-ai dar nu pierzi ocazia sa mananci si tu la randul tau daca tot incerci sa-ti promovezi blogul ala infect
mai poti sa respiri de atata superioritate si aroganta?
cine plm i-a pus sa nu opreasca la baraje?
pana in 2010 victimele n-au stiut ca au fost impuscati??? au avut lag?
60k€ e un fleac dar sa vina aia impuscatii sa-i ridice! belea mare, ce sa-ti zic...

Edited by Nero-d, 09 May 2015 - 03:57.


#3
gabicen

gabicen

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,874
 • Înscris: 27.06.2006

View PostMarius1989, on 09 mai 2015 - 02:43, said:

Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasburg a dat verdictul în cazul cetăţenilor ucraineni Rotislav Ivanovici Melniciuc, Alla Rotislavovna Lyana, Sofia Filipovna Demciuc şi Valerii Valentinovici Şpartac, care s-au plîns că în 24 decembrie 1989, cînd se întorceau cu autoturismele din Iugoslavia spre casă, în dreptul localităţii Brădeşti, lîngă Craiova, au fost împuşcaţi de militari ai armatei române.
România va trebui să plătească acestor foşti cetăţeni sovietici, actualmente cetăţeni ucraineni, cîte 15000 euro despăgubiri (total 60000 euro), deoarece autorităţile române n-au făcut o anchetă efectivă în acest caz, care să lămurească vinovaţii.

De fapt, regimul Iliescu nu numai că nu a tras la răspundere pe vinovaţi, dar i-a şi avansat pe comandantul dispozitivului militar de la Brădeşti care a deschis focul asupra sovieticilor, cît şi pe comandantul armatei de la Craiova care dăduse ordine comandantului dispozitivului militar.

Sovieticii intraseră în România în 24 decembrie 1989 dimineaţa, pe la Turnu Severin, şi la scurt timp, cînd au ajuns la Brădeşti, au fost împuşcaţi. Au fost de fapt vreo 15 persoane, dar numai ăştia 4 au dat în judecată România la CEDO (cel puţin deocamdată).

Este un caz pe seama căruia ziarele miticeşti din frumosul oraş Bucureşti, au mîncat mult căcat. Trebuie remarcate eforturile deosebite depuse pentru dezinformarea opiniei publice de către Grigore Cartianu.

Hotărîrea CEDO o puteţi citi, în engleză, la http://hudoc.echr.co...aspx#{"itemid":[%22001-154391%22]}

O traducere a hotărîrii CEDO o găsiţi la http://wp.me/pjejF-4z8

Asta face parte din filmul  "Duios Anastasia trecea" prin Romania in decembrie 1989?
Adica niste simplii cetateni sovietici care veneau intamplator din vacanta din Iugoslavia, cu automobilul, in decembrie 1989 au nimerit in mijlocul "revolutiei" si au fost impuscati pe 24 Decembie 1989. Cred ca au intarziat cam mult fiindca colegii lor deja "munceau" in Romania.

Din ce stiu eu, majoritatea cetatenilor sovietici veniti "intamplator" ca excursionisti in Romania in decembrie 1989, erau deja in tara inainte de "Timisoara - 16 Decembrie".

#4
radumiki

radumiki

  Capitalist

 • Grup: Moderators
 • Posts: 19,714
 • Înscris: 13.10.2003
"Turiştii" sovietici de la Valea Rea

Un articol mult mai interesant despre acesti turisti din Adevarul. Fiecare intelege ce vrea, au fost sa nu turistii respectivi agenti sovietici?  Faptul ca au fost impuscati in masini de un filtru le-a dat insa fara indoiala dreptul sa apeleze la un tribunal international si sa aiba castig de cauza.

Edited by radumiki, 09 May 2015 - 07:22.


#5
stormwatch

stormwatch

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,772
 • Înscris: 18.04.2010
Avînd în vedere că la revoluţie nu au existat terorişti, da, respectivii merită compensaţii. Hell, dacă erau cumva dintre „turiştii” basarabeni veniţi înainte de „evenimente” atunci trebuie să le dăm şi certificate de revoluţionar (lor şi urmaşilor), pentru că ăia au fost „scînteia” Revoluţiei.

La Timişoara românii s-au adunat pe lîngă „ăia” doar pentru că s-au putut ascunde în spatele lor (în mulţime), dacă i-ar fi luat Securitatea şi i-ar fi individualizat pe fiecare participant la Revoluţie ar fi fugit ca potîrnichile să nu fie luaţi în colimator.

Norocul revoluţiei române a fost că Securitatea a fost iniţiatoarea ei împreună cu agenţii KGB-ului, altfel, s-ar fi dus românii liniştiţi la culcare, după manifestaţia lui Ceauşescu.

#6
X-plane

X-plane

  ANTICOMUNIST.

 • Grup: Validating
 • Posts: 7,838
 • Înscris: 15.03.2006
Cazul la Nu are nicio legătura cu prostii gen, de ce numai oprit, ce căutau ei In România.
CEDO judeca daca daca S-au respectat drepturile omului in anumite spețe. In acest caz au constatat ca acelor cetățeni nu le-a fost respectat dreptul la o justiție drepta.

Si, da, daca urmașii ar da in judecata statul roman la CEDO pentru moartea Ceaușeștilor, in mod sigur ar câștiga.

#7
ASCENDED

ASCENDED

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,749
 • Înscris: 02.07.2010
@Nero-d,lui Ceaușescu nu mai are cum să-i treacă ceva prin cap.
Deoarece a trecut glonțul pe acoloPosted Image.
Tovărășii ăia au trecut la întoarcerea din vacanță,prin România,exact în toiul revoluției.Ei nu auziseră nicăieri,nu le spusese nimeni că la noi este revoluție.
CEDO ăștia cam le judecă la mișto.

Eu zic să le dăm 100000 € de căciulă!
După ce primim tezaurul!

#8
Nero-d

Nero-d

  je m'en fiche/pohui

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,138
 • Înscris: 30.01.2004
pierderea marii majoritati a proceselor intentate statului roman la CEDO se datoreaza slabei reprezentari... de cele mai multe ori, lipsei reprezentarii... nu se prezinta nimeni la proces din partea statului roman

in stare de asediu, de necesitate, de razboi, drepturile omului inceteaza
ca n-au fost aia "informati", nu e vina statului roman
in subsidiar,
cum mama naibii au crapat aia ca cetateni sovietici iar acum li s-a schimbat nationalitatea???
URSS de ce n-a facut scandal si n-a ridicat pretentii la momentul respectiv ???...
era dreptul lor sa nu opreasca la un baraj al armatei... nu?
tu daca vezi o şleahtă de soldati inarmati pe drum care-ti fac semn sa opresti si te ameninta cu armele... ce faci??? te faci ca nu-i observi, nu?

sa vina si urmasii turistilor hitleristi pe care soldatii romani i-au impuscat pe la 1944 zic... sa ridice si ei pretentii!!!

#9
don_dannielo

don_dannielo

  Bah! Are we more than dumb sheep?

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 34,495
 • Înscris: 27.06.2004
Nu e vorba despre nerespectarea drepturilor pe timp de razboi, ci in ultimii 25 ani - nu s-a facut nici o ancheta. Despre asta a fost procesul la CEDO. Daca exista un proces si ieseau mitraliatorii nevinovati, nu mai erau motive de cedo.

Edited by don_dannielo, 09 May 2015 - 10:00.


#10
Nero-d

Nero-d

  je m'en fiche/pohui

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 20,138
 • Înscris: 30.01.2004
pai ce ancheta?
ei incinsi de la vodka, glontul rece ca era iarna... gata ancheta! rezultatul? daca nu mureau, mai traiau!
acum trebuia facute anchete la fiecare mort in evenimente sa se stabilrasca cum, de ce, cand, in ce conditii si pozitie a murit???
si daca s-ar fi facut ancheta... cine sa prezinte faptul la proces?
astept cu interes anchetele de la tsunami!


adica in valtoarea evenimentelor a fost executat insusi presedintele tarii impreuna cu comandantul suprem, secretarul general al partidului, primul, miner, petrolist, constructor, agricultor, textilist, etc, etc.... si noua ne arde de 3 amarati de teroristi turisti???

rusine CEDO!!! rusine... Posted Image

Edited by Nero-d, 09 May 2015 - 10:33.


#11
ASCENDED

ASCENDED

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 4,749
 • Înscris: 02.07.2010

View Postdon_dannielo, on 09 mai 2015 - 09:59, said:

Nu e vorba despre nerespectarea drepturilor pe timp de razboi, ci in ultimii 25 ani - nu s-a facut nici o ancheta. Despre asta a fost procesul la CEDO. Daca exista un proces si ieseau mitraliatorii nevinovati, nu mai erau motive de cedo.
Nu este nevoie în cazul de față,deoarece revoluția a fost recunoscută și acceptată pe plan internațional.Deci,nu este nevoie de justificare.
Când am spus "recunoscută și acceptată",poate nu am folosit cei mai buni termeni,dar sunt sigur că se înțelege despre ce este vorba.
Off-topic,ce mă surprinde este de ce a dispărut inițiatorul,căci mai devreme a făcut tărăboi pe aria de feedback,că i s-a închis topicul.Acum unde este?
A plecat cu "curca la taur",sau la CEDO să reclame forumul?

#12
shefu_de_combinat

shefu_de_combinat

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 26,514
 • Înscris: 18.01.2007
La rusi e 15.000/buc ?
Eu zic ca daca strangem niste bani macar cu transnistria rezolvam.

#13
Marius1989

Marius1989

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,585
 • Înscris: 09.04.2006

View PostNero-d, on 09 mai 2015 - 03:47, said:

e un caz lipsit de orice notorietate

Din contră, este un caz despre care a curs multă cerneală prin presă de la revoluţie încoace. Majoritatea articolelor din presă au prezentat cazul ca dovadă a înţelepciunii lui Nicolae Ceauşescu (unul din cei 2 eroi martiri autentici ai revoluţiei din 1989) care vorbea de implicarea "agenturilor". (cum e cazul ăsta dovadă de aşa ceva, dacă sovieticii respectivi au intrat în România abia în 24 decembrie, cînd Ceauşescu deja fugise, e o problemă care nu preocupă "formatorii de opinie")

View PostNero-d, on 09 mai 2015 - 03:47, said:

cine plm i-a pus sa nu opreasca la baraje?

Sînt o mulţime de cazuri asemănătoare în decembrie 1989, de nemernici care n-au oprit la baraje rutiere şi, ca urmare, şi-au primit glonţul binemeritat.

De pildă, actorul Horia Căciulescu:

Quote

32. Horia Căciulescu (Palatul Telefoanelor) – decedat
33. Parte vătămată Gavriliuc Milica (Palatul Telefoanelor) – rănită
34. Parte vătămată Gavriliuc Vica (Palatul Telefoanelor) – rănită
Prin adresa nr. 2694 din data de 09.05.1990 Spitalului Clinic Colţea a comunicat Procuraturii Militare Bucureşti faptul că numitul Horia Căciulescu, în vârstă de 67 ani, domiciliat în Bucureşti (…) a fost adus decedat în data de 25.12.1989, iar cauza decesului, consemnată în certificatul constatator al morţii, a fost plagă prin împuşcare cranio-cerebrală. De asemenea, se precizeaza că în registrul de protocol de necropsie, la nr. 11023 din data de 26.12.1989, este consemnat: plagă prin împuşcare craniocerebrală cu distrucţie importantă a masivului facial, temporo-parietal şi orbitar, de masă cerebrală.
Conform raportului medico-legal nr. A1/4264/1991, întocmit de Institutul de Medicină Legală Prof. dr. Mina Minovici, numita Gavriliuc Milica a prezentat leziuni traumatice (plagă 1/3 proximală, transfixiantă, gamba dreaptă cu fractură fibulă şi leziuni peroneu ram drept) care au putut fi produse prin împuşcare şi care pot data din 24.12.1989. Leziunile au necesitat pentru vindecare cca. 200 zile de îngrijiri medicale. Prezintă o infirmitate definitivă, respectiv paralizie nerv sciatic popliteu extern.
Conform raportului medico-legal nr. A1/4601/04.04.1991, întocmit de Institutul de Medicină Legală Prof. dr. Mina Minovici, numita Gavriliuc Vica a prezentat, la data de 24.12.1989, leziuni (plagă în seton şold drept) produse prin împuşcare pentru care a necesitat 35-40 zile de îngrijiri medicale.
În legătură cu împrejurările în care s-a produs rănirea sa, fiind audiată la data de 27.04.2006, Kara Jouli (fostă Gavriliuc) Milica (fiica lui Gheorghe şi Maria, născută la data de 14.10.1967 în com. Vereşti, jud. Suceava, domiciliată în mun. Bucureşti …) a precizat următoarele: „ … în data de 24.12.1989 … în jurul orei 1900, m-am deplasat de la domiciliu în şoseaua Colentina, unde locuia sora mea Gavriliuc Anişoara. Acolo se afla şi sora noastră Vica … La un moment dat Horia Căciulescu a încercat să ia legătură telefonic cu familia sa aflată în străinătate, însă nu a reuşit, întrucât reţeaua telefonică fiind defectă. În aceste condiţii s-a hotărât să meargă la Palatul Telefoanelor şi să dea telefoanele dorite. Eu i-am spus că merg cu el în oraş să vad ce se mai întâmplă. Sora mea Vica a spus că merge cu noi, acasă rămânând doar Ani. Am plecat cu maşina lui Horia, o Dacia 1300 de culoare verde, cu intenţia de a ajunge la Palatul Telefoanelor. … afară era deja întuneric. La volan s-a urcat Horia, eu în faţă în dreapta sa iar pe bancheta din spate sora mea Vica. Am plecat pe traseul şos. Colentina – Bucur Obor – Moşilor. La prima baricadă constituită între Bucur Obor şi str. Mihai Eminescu am fost opriţi iar cei de acolo recunoscându-l pe Horia (nr. actor) i-au recomandat să nu mergem la Palatul telefoanelor deoarece acolo se spunea că se duc lupte de stradă şi se trage foarte mult şi tare cu armamentul. Am continuat drumul până la Universitate unde am fost opriţi din nou la o baricadă, recomandându-ne acelaşi lucru. Am continuat drumul şi am vrut la Calea Victoriei să o luăm la dreapta către Palatul Telefoanelor însă nu am putut deoarece drumul era barat cu o barieră metalică. În aceste condiţii am mers pe b-dul Gheorghe Gheorghiu Dej, către Parcul Cişmigiu, şi am luat-o la dreapta pe prima stradă, respectiv Brezoianu. … Am mers pe str. Brezoianu până am întâlnit un hotel, în partea dreaptă, în faţa lui aflându-se o basculantă care nu bloca total strada ci era lăsat loc pentru a trece cu autovehiculele pe lângă ea. Am depăşit această basculantă şi ajunşi în apropierea Palatului Telefoanelor am fost întâmpinaţi cu foc de arme automate. Maşina noastră s-a oprit brusc. Uitându-mă în sus, prin parbriz, am putut vedea urme de cartuşe trasoare, care desemnau nişte traiectorii luminoase, deasupra maşinii noastre şi mai sus. Imediat am apucat să spun se trage. Gestul următor a fost de a-mi lua capul între mâini şi m-am ghemuit în faţa către bord. S-au auzit nişte bubuituri de arme, după care s-a făcut linişte. Când am ridicat capul am constatat că eram rănită la tibia dreaptă foarte grav şi i-am spus sorei mele că fusesem împuşcată. Apreciez că era ora 2030-2100. Vica sora mea mi-a răspuns că şi ea fusese împuşcată. L-am văzut pe Horia cu capul căzut pe volan şi având o gaură în cap, între sprâncene, puţin mai sus, din care se prelingea sânge de culoare închisă. … Imediat s-au aprins două faruri şi cineva a strigat la noi să ieşim din maşină cu mâinile sus şi să aruncam armamentul. Ne-am conformat somaţiei în sensul că am ieşit din maşină cu mâinile sus. Doi militari în termen au venit şi ne-au percheziţionat şi au constatat că nu avem armament. Totodată au mai constatat că şoferul autoturismului era mort. … am fost conduse în interiorul Palatului telefoanelor într-o încăpere lungă unde pe jos erau întinşi mai mulţi bărbaţi, întinşi pe burtă, legaţi cu mâinile la spate, precum şi de picioare. … În cazul meu fiind rănită grav a fost chemată salvarea care a venit după circa 15-20 minute. …”
A solicitat tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de rănirea sa şi s-a constituit parte civilă în cauză.
Aceleaşi aspecte a relatat şi Dogariu (fostă Gavriliuc) Vica (fiica lui Gheorghe şi Maria născută la data de 01.06.1970 în com. Vereşti, jud. Suceava, domiciliată în Bucureşti … şi reşedinţa în str. …), cu ocazie audierii sale în aceeaşi zi, respectiv 27.04.2006, precizând că a fost rănită în piciorul drept şi a rămas în interiorul Palatului Telefoanelor până a doua zi dimineaţa când i s-a dat o trimitere către Spitalul Militar Central. A solicitat tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de rănire[a] sa şi s-a constituit parte civilă în cauză.
Prin rezoluţia nr. 39/P/1990 din data de 25.06.1990 s-a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de frt. Silea Ionel şi sold. Ghiţă Petre, ambii din cadrul UM 01305 Bucureşti, aflaţi în dispozitivul de apărare al Palatului Telefoanelor, reţinându-se că în cauză există o cauză care înlătură caracterul penal al faptelor, respectiv eroarea de fapt.

http://wp.me/pjejF-46Y

Sau nişte cazuri din jurul sediului M.Ap.N.:

Quote

78. Ionescu Michael Cecil (M.Ap.N.-Vol. 8) – decedat
79. Sabău Gavril (M.Ap.N.-Vol. 8) – decedat
80. Cabalortă Constantin (M.Ap.N.-Vol. 8) – decedat
Conform raportului de constatare medico legală nr. A3/333/1989, din data de 15.02.1990, întocmit de IML Bucureşti, moartea numitului Ionescu Michael Cecil a fost violentă şi s-a datorat împuşcării. (plagă împuşcată toraco-abdominală)
Conform raportului de constatare medico legală nr. A3/312/1989, din data de 15.02.1990, întocmit de IML Bucureşti, moartea numitului Sabău Gavril a fost violentă şi s-a datorat împuşcării. (plagă împuşcată fosa iliacă dreaptă)
Conform certificatului seria D8 nr. 563984, decesul numitului Cabalortă Constantin a fost înregistrat în registrul de stare civilă al Primăriei sector 1 la nr. 5235/24.12.1989
Împrejurările în care s-a produs decesul numiţilor Ionescu Michael Cecil (fiul lui Ovidiu Cantemir Vladimir şi Anelisse, născut la data de 06.10.1967), Sabău Gavril (fiul lui Francisc şi Elena, născut la data de 03.02.1952) şi Cabalortă Constantin (fiul lui Gheorghe şi Elena, născut la data de 16.12.1961) au făcut obiectul dosarului nr. 1094/P/1991 al Direcţiei Procuraturilor Militare, prin rezoluţia din data de 08.07.1992, dispunându-se neînceperea urmăririi penale cu privire la uciderea lor prin împuşcare, reţinându-se că în cauză sunt incidente disp. art. 51 C.pen, referitoare la eroarea de fapt.
În fapt s-a reţinut că în noaptea de 22/23.12.1989, în jurul orei 2400, militarii aflaţi în dispozitivul de pază al sediului MApN, în contextul zvonurilor privind iminenţa unui atac al unor „terorişti străini”, au deschis foc cu armamentul din dotare în direcţia unui autoturism marca Opel cu nr. de înmatriculare 7-B-1037, care circula pe b-dul Drumul Taberei, dinspre str. Miron Constantinescu către Academia Militară. În urma uzului de armă, persoanele care se aflau în interiorul autoturismului, identificate ulterior ca fiind Ionescu Michael Cecil, Sabău Gavril şi Cabalortă Constantin, au decedat, cu excepţia lui Ionescu Michael Cecil care a fost rănit grav şi a decedat, în data de 24.12.1989, în Spitalul Militar Central.
81. Portasă Vasile (M.Ap.N.-Vol. 9) – decedat
Numitul Portasă Vasile, fiul lui Ion şi Vasilica, născut la data de 20.05.1939 în Smulţi, jud. Galaţi, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…) a fost împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989, în jurul orei 2230, în timp ce se afla în zona Panduri-Răzoare, deplasându-se cu autoturismul proprietate personală.
Conform adresei nr. 18808/20.11.2006 a Primăriei Sector 6 – Serviciul de stare civilă, decesul numitului Portasă Vasile este înregistrat sub nr. 3263/25.12.1989, cauza decesul[ui] fiind: plagă împuşcată cranio-cerebrală.
Împrejurările în care s-a produs decesul numitului Portasă Vasile au făcut obiectul dosarului nr. 127/P/2006 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, la data de 01.11.2007 dispunându-se clasarea cauzei, întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale.
La data de 08.09.2006 numita Portasă Floarea a solicitat tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de uciderea soţului său, Portasă Vasile şi s-a constituit parte civilă în cauză.
82. Ionescu Gheorghe (M.Ap.N.-Vol. 9) – decedat
Numitul Ionescu Gheorghe, fiul lui Nicolae şi Constantina, născut la data de 15.04.1961 în Bucureşti, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…) a fost împuşcat în noaptea de 23/24.12.1989, în timp ce se afla în zona Academiei Militare şi se deplasa cu autoturismul proprietate personală.
Conform raportului de constatare medico-legală nr. A3/192/15.02.1990, întocmit de IML Bucureşti, moartea numitului Ionescu Gheorghe a fost violentă şi s-a datorat împuşcării (plagă împuşcată craniană cu dilacerare cerebrală, plagă împuşcată pelvină dreapta, hemoragie mixtă).
Împrejurările în care s-a produs decesul numitului Ionescu Gheorghe au făcut obiectul dosarului nr. 205/P/2006 al Parchetului Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, la data de 01.11.2007 dispunându-se clasarea cauzei, întrucât s-a împlinit termenul de prescripţie a răspunderii penale.
La data de 14.10.2005, numita Ionescu Constantina a solicitat tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de uciderea fiului său Ionescu Gheorghe şi s-a constituit parte civilă în cauză.
http://wp.me/pjejF-49u

Quote

90. Parte vătămată Dincă Ştefan (M.Ap.N.-Vol. 10) – rănit
Numitul Dincă Ştefan, fiul lui Dumitru şi Ioana, domiciliat în com. Chiajna (…) jud. Ilfov, a fost rănit, la data de 23.12.1989, în jurul orei 1930, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal în zona Armata Poporului – Lujerului, din mun. Bucureşti.
A suferit leziuni corporale (contuzie cerebrală minoră, plăgi prin armă de foc la nivelul scalpului retro-auricular drept pavilionul urechii drepte, plagă occipitală nucală stângă cu retenţie de corpuri metalice de dimensiuni mici) care au necesitat pentru vindecare 30 zile de îngrijiri medicale (raport medico legal nr. A1/1348/23.02.1991).
Prin rezoluţia nr. 385/P/1992, din data de 27.11.2002, Secţia Parchetelor Militare a dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la vătămarea acestuia.
91. Parte vătămată Harosa Viorel (M.Ap.N.-Vol. 10) – rănit
Numitul Harosa Viorel, fiul lui Ioan şi Limbria, născut la data de 12.07.1943, domiciliat în Bucureşti (…) a fost rănit, în noaptea de 23/24.12.1989, în jurul orei 2300, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală în zona intersecţiei str. Lejerului cu str. Bujoreni.
A suferit leziuni corporale (plagă împuşcată transfixiantă gamba dreaptă) care au necesitat pentru vindecare 30-35 zile de îngrijiri medicale (raport medico legal nr. A1/11566/19.08.1992).
Prin rezoluţia nr. 385/P/1992, din data de 27.11.2002, Secţia Parchetelor Militare a dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la vătămarea acestuia.
92. Parte vătămată Ionescu Gabriel (M.Ap.N.-Vol. 10) – rănit
93. Parte vătămată Baboi Ninel (M.Ap.N.-Vol. 10) – rănit
Numiţii Ionescu Gabriel şi Baboi Ninel au fost răniţi, în seara zilei de 23.12.1989, în timp ce se aflau în apropierea staţiei de metrou Armata Poporului, în contextul în care în direcţia autoturismului în care se aflau s-au executat focuri de armă atât dintr-un bloc situat în imediata apropiere, cât şi dinspre barajul constituit din gărzi patriotice aflat în zona pasaj Lujerului.
Conform raportului medico legal nr. A1/9179/1991 din data de 21.06.1991, întocmit de Institutul de Medicină Legală Bucureşti, numitul Ionescu Gabriel (fiul lui Mihail şi Ioana, născut la data de 31.12.1968 în Bucureşti, domiciliat în com. Voluntari … jud. Ilfov) a prezentat, la data de 23.12.1989 o leziune (plagă 1/3 medie coapsa stângă faţa dorsală) produsă prin proiectilul unei arme de foc, leziune care a necesitat pentru vindecare 30 zile de îngrijiri medicale.
Conform raportului medico legal nr. A1/3679/1991, din data de 18.02.1991, întocmit de Institutul de Medicină Legală Bucureşti, numitul Baboi Ninel (fiul lui Stan şi Maria, născut la data de 25.09.1966, domiciliat în com. Călugăreni, jud. Giurgiu) a prezentat urmele unor leziuni de violenţă (plagă transfixiantă fesieră şi perineala cu fractura coxalului şi a ischionului) care pot data din 24.12.1989 şi care au necesitat pentru vindecare 65-70 zile de îngrijiri medicale. Leziunile au pus în primejdie viaţa victimei.
Prin rezoluţia nr. 385/P/1992, din data de 27.11.2002, Secţia Parchetelor Militare a dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la vătămarea acestora.
http://wp.me/pjejF-49W

Quote

102. Parte vătămată Marina Vasile (M.Ap.N.-Vol. 12) – rănit
Numitul Marina Vasile, născut la data de 03.01.1965, fiul lui Petru şi Doca, domiciliat în com. Giuleşti (…) jud. Maramureş era în luna decembrie 1989 subofiţer de miliţie la IJM Bihor, din luna noiembrie fiind detaşat la Circa 21 Miliţie. În ziua de 24.12.1989 a fost rănit prin împuşcare, în timp ce se afla într-un autoturism ce se deplasa către Secţia 21 Miliţie, pentru a transporta o persoană bănuită că ar fi desfăşurat activităţi ostile revoluţiei. A suferit leziuni ce au necesitat 30-35 de zile de îngrijiri medicale (raport medico-legal nr. 1523/II/a/131/1990 al LML Cluj-Napoca).
Prin rezoluţia nr. 973/P/1991 din 19.12.1996 a Secţiei Parchetelor Militare s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind vătămarea acestuia.
103. Parte vătămată Baciu Gabriel (M.Ap.N.-Vol. 12) – rănit
Numitul Baciu Gabriel, fiul lui Marin şi Lucia, ns. la 09.09.1971, domiciliat în Bucureşti (…) a fost rănit prin împuşcare în ziua de 24.12.1989, în timp ce se afla într-un autoturism ce se deplasa către Secţia 21 Miliţie.
Prin rezoluţia nr. 973/P/1991 din 19.12.1996 a Secţiei Parchetelor Militare s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind vătămarea acestuia.
[…]
106. Parte vătămată Huhulescu Eugen-Vasile (M.Ap.N.-Vol. 12) – rănit
107. Parte vătămată Huhulescu Cornelia (M.Ap.N.-Vol. 12) – rănită
Numiţii Huhulescu Eugen-Vasile şi Huhulescu Cornelia, soţi, domiciliaţi în Bucureşti (…) au fost răniţi prin împuşcare la data de 24.12.1989, în timp ce circulau cu autoturismul personal în zona Piaţa Moghioroş.
Huhulescu Eugen-Vasile a suferit leziuni corporale care au necesitat 200 de zile de îngrijiri medicale şi a rămas cu infirmitate permanentă (raport medico-legal nr. A1/2986/1991 al INML Bucureşti), iar Huhulescu Cornelia a suferit leziuni care au necesitat 25 zile de îngrijiri medicale (raport medico legal nr. A1/2987/1991 al INML Bucureşti).
Prin rezoluţia nr. 973/P/1991 din 19.12.1996 a Secţiei Parchetelor Militare s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind vătămarea acestora.
[…]
122. Gherasim Georgeta Cezarina (M.Ap.N.-Vol. 14) – decedată
Numita Gherasim Georgeta Cezarina, născută la data de 17.05.1950, fiica lui Gheorghe şi Ecaterina, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…) a fost împuşcată mortal la data de 23.12.1989, în timp ce se deplasa cu autoturismul cu nr. 1-B-31363, condus de soţul acesteia, care nu a oprit la somaţiile militarilor ce făceau parte din filtrul constituit în dreptul Oficiului Poştal 66, din Drumul Taberei (raport medico legal nr. A3/176/1989 al INML Bucureşti).
Prin rezoluţia nr. 385/P/1992 din 27.11.2002 a Secţiei Parchetelor Militare s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind decesul acesteia.
[…]
128. Parte vătămată Popuţă Vasile (M.Ap.N.-Vol. 14) – rănit
Numitul Popuţă Vasile, fiul lui Nicolae şi Nastasia domiciliat în Bucureşti (…) a fost rănit prin împuşcare la data de 24.12.1989, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală în zona b-dul Vasile Milea, intersecţie cu b-dul Timişoara.
A suferit leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale (raport medico legal nr. A1/3419/1991 al INML Bucureşti).
129. Anghel Marioara (M.Ap.N.-Vol. 15) – decedată
130. Anghel Cătălina (M.Ap.N.-Vol. 15) – decedată
Numitele Anghel Marioara, născută la data de 04.08.1949, fiica lui Constantin şi Tinca, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…) şi fiica acesteia Anghel Cătălina, născută la data de 25.08.1986, fiica lui Neculae şi Marioara, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…) au fost împuşcate mortal la data de 23.12.1989, în timp ce se deplasau cu autoturismul personal în apropierea stadionului Ghencea. Asupra autoturismului au deschis focul militarii din U.M. 02210 Bucureşti şi de la Clubul Steaua, care au primit informaţia că vehiculul transporta persoane ostile revoluţiei.
Prin rezoluţia nr. 799/P/1991, din data de 07.11.1991, Secţia Parchetelor Militare a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind decesul civ. Anghel Marioara şi civ. Anghel Cătălina.
[…]
134. Parte vătămată Tudorache Petre (M.Ap.N.-Vol. 16) – rănit
Numitul Tudorache Petre, născut la data de 20.09.1949, fiul lui Tănase şi Leana, domiciliat în com. Joița (…) jud. Giurgiu, a fost rănit prin împuşcare în noaptea de 23/24.12.1989, în timp ce se afla în autoturismul proprietate personală în zona Piaţa Crângaşi.
A suferit leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 15 zile de îngrijiri medicale. Leziunile au pus în primejdie viaţa victimei (raport medico legal nr. 122/E/1990 al LML Giurgiu).
[…]
139. Parte vătămată Maxim Dorin (M.Ap.N.-Vol. 16) – rănit
Numitul Maxim Dorin, născut la data de 12.08.1951, fiul lui Ioan şi Ana, domiciliat în Bucureşti (…) afirmă că a fost rănit prin împuşcare la data de 22.12.1989, în timp ce se afla în autoturismul proprietate personală, în apropierea sediului Ministerului Apărării Naţionale.
Nu a prezentat acte medicale care să ateste existenţa unor leziuni traumatice.
[…]
141. Crestează Eugen (M.Ap.N.-Vol. 17) – decedat
Numitul Crestează Eugen, născut la data de 22.12.1960, fiul lui Neculai şi Floarea, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…) a fost împuşcat mortal în noaptea de 24/25.12.1989, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, în zona Piaţa Moghioroş, asupra maşinii executând foc militarii din cadrul U.M. 01270 Focşani (raport medico legal nr. A3/180/1989 al INML Bucureşti).
Prin rezoluţia nr. 1012/P/1991, din data de 16.12.1994, a Secţiei Parchetelor Militare s-a dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la decesul civ. Crestează Eugen.
[…]
151. Parte vătămată Curişoiu Gherghina (M.Ap.N.-Vol. 18) – rănită
Numita Curişoiu Gherghina, fiica lui Radu şi Maria, ns. la 05.11.1961, domiciliată în Bucureşti (…) a fost rănită, la data de 22.12.1989, în timp ce se deplasa cu autoturismul personal în zona Pieței Moghioroş.
A suferit leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 30 zile de îngrijiri medicale, cu infirmitate permanentă şi prejudiciu estetic (raport medico legal nr. A1/5053/1991 al INML Bucureşti).
Prin rezoluţia nr. 979/P/1991, din data de 15.12.1994, Secţia Parchetelor Militare a dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la rănirea numitei Curişoiu Gherghina. Soluția a fost infirmată prin rezoluţia cu nr. 979/P/1991, din data de 07.02.1995, iar la data de 14.10.1998 s-a dispus clasarea dosarului.
[…]
164. Giurcanu Vasile (M.Ap.N.-Vol. 19) – decedat
165. Parte vătămată Georgescu Ilie (M.Ap.N.-Vol. 19) – rănit
În noaptea de 23/24.12.1989, Georgescu Ilie, fiul lui Traian şi Ioana, domiciliat în Bucureşti (…) a mers cu maşina proprietate personală cu nr. 1-B-16513 în zona Piaţa Moghioroş, pentru a-şi căuta copii ce se aflau la filtrele de control. Împreună cu acesta a mers şi numitul Giurcanu Vasile, fiul lui Neculai şi Maria, născut la data de 03.06.1939, cu ultimul domiciliu în Bucureşti (…). În apropierea Pieţei Moghioroş a fost întâmpinat cu foc, Georgescu Ilie fiind rănit în zona capului, leziuni ce au necesitat pentru vindecare 80-90 zile de îngrijiri medicale, cu constituirea unei infirmităţi (raport medico legal nr. A1/2909/1991 al INML Bucureşti). Pentru a ieşi din zonă, Georgescu Ilie a stins luminile maşinii şi a mărit viteza. Asupra autoturismului s-a tras până în momentul în care a intrat în coliziune cu un camion militar staţionat pe partea dreaptă a străzii. Asupra maşinii au deschis focul militari din U.M. 01210 Bucureşti şi U.M. 01270 Focşani. Urmare focurilor de armă au rezultat vătămarea numitului Georgescu Ilie şi decesul numitului Giurcanu Vasile.
Prin rezoluţia nr. 1008/P/1991, din 21.12.1994, Secţia Parchetelor Militare a dispus neînceperea urmăririi penale cu privire la decesul numitului Giurcanu Vasile şi rănirea numitului Georgescu Ilie.
166. Parte vătămată Irimia Sandu (M.Ap.N.-Vol. 19) – rănit
167. Parte vătămată Iliescu Petre Virgil (M.Ap.N.-Vol. 19) – rănit
În seara zilei de 24.12.1989, în jurul orelor 22.00 numitul Iliescu Petre Virgil, fiul lui Alexandru şi Ana, ns. la 16.09.1957, domiciliat în Bucureşti (…) circula cu autoturismul proprietate personală pe bd. Moghioroş, fiind urmat de prietenul său, Irimia Sandu, fiul lui Ion şi Ileana, ns. la 26.05.1950, domiciliat în Bucureşti (…) care se deplasa cu autoturismul personal în urma celuilalt. Când au ajuns pe bd. Moghioroş au observat un TAB, ce era staţionat în mijlocul intersecţiei. În apropierea TAB-ului, Iliescu Petre Virgil a aprins faza lungă a farurilor, moment în care asupra maşinilor militarii din U.M. 01270 Focşani, aflaţi în filtrul de control, au deschis focul, cauzând rănirea numiţilor Iliescu Petre Virgil şi Irimia Sandu, care a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 180 zile de îngrijiri medicale, cu constituirea unei infirmităţi permanente (raport medico legal nr. A1/3942/1991).
Prin rezoluţia nr. 988/P/1991 din 24.12.1994 a Secţiei Parchetelor Militare s-a dispus neînceperea urmăririi penale în cauza privind vătămarea susnumiţilor.
http://wp.me/pjejF-4d5

Nu mai dau şi alte exemple, că ştiu că am depăşit limita de 500 de litere la care miticii stupid people pot urmări o idee.

Edited by Marius1989, 09 May 2015 - 13:24.


#14
lupu2

lupu2

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,406
 • Înscris: 01.11.2007
Domnu Marius, dumneata chiar plangi niste Kgb-isti impuscati de Armata in 1989? Poate nu inteleg eu ce vrei sa spui, dar daca e cum am zis la inceput atunci e grav.
Singura problema ar fi ca nu au impuscat destui, ori ca au scapat unii care au tupeul acum sa ceara si despagubiri. Nu inteleg nici cum pot fi comparati niste Kgb-isti sovietici cu niste revolutionari romani ? E ceva in neregula cu afirmatiile astea

#15
Daian95

Daian95

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,424
 • Înscris: 17.03.2012
Se stie sigur cine a tras in ei sau sunt niste supozitii?

#16
draculescu

draculescu

  Active Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,274
 • Înscris: 06.04.2013
Numa' 15000 de euro?! Ieftin!

Auziti, da' daca il seceram pe basalau, cat ne-o costa la CEDO? Posted Image

#17
Val888

Val888

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 13,080
 • Înscris: 02.08.2012
Care-s cetatenii cu functii care AR FI TREBUIT SA DISPUNA CERCETAREA EVENIMENTELOR SI SA SANCTIONEZE, EVENTUAL, VINOVATII ? Lista. Nume-prenume, functie. Aia sa plateasca. Nu "Romania", nu "cetateanu", nu altcineva. Cat despre CEDO ... daca singura lor functie pe lumea asta e sa stea precum militianu' la coltu' strazii asteptand sa incalce 'fraierii' regulile de circulatie ca sa-si poata face nea gradu' planu' la amenzi, atunci ... In aia ma-sii, vreau sa vad si io o decizie INDIVIDUALA. O decizie care zice ca cetateanu' cu functii Gigel e condamnat sa plateasca DIN BUZUNARU' LUI cutare suma de bani catre alora care l-a reclamat. Sau, daca nu se poate, o deciize prin care aia din vina carora s-a ajuns ca statu' sa fie amendat li se interzice pe viata sa mai lucreze la stat

Edited by Val888, 09 May 2015 - 14:53.


#18
GingisHan2015

GingisHan2015

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 19,950
 • Înscris: 23.02.2015
Lupule 2 , daca folosesti numa 1 la suta din creier , numa atata si iti dai aeama ca aia nu puteau fi kgbisti in misiune .Ca printre primele notiuni in gradinita serviciilor or fi invatat ca daca ai in fata niste voinici cu kalasnicovu '  in cumpanire ce iti striga "stai pe loc" , faci efortul minim si te opresti ca sa eviti elegant drapelul pe cosciug, nu crezi ?

Edited by gingisKHAN2015, 09 May 2015 - 14:52.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate