Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Alergie sau altceva?

Perseidele

Samsung doreste ca pana in 2025 n...
 Despre "Drugtest 5000"

La multi ani @pufonel!

lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...
 Multimedia, Office - AV1, x265 De...

Platformele online schimba ordine...

Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?
 xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...

Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T
 

Problema initializare GUI - SDDM + Plasma 5

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Salut!
  Am incercat sa instalez Arch pe un laptop, dar nu porneste GUI (cu exceptia interfetei ce vine xorg), pur si simplu se blocheaza. Am incercat cu mai multe DM si pornirea DE-urilor cu startx/xinit DE.

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Eu am in .xinitrc

exec awesome

si inainte de asta, pornesc unele programele dar le pun in fundal&

#3
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,599
  • Înscris: 30.07.2003

View PostZinus, on 08 mai 2015 - 22:20, said:

pur si simplu se blocheaza
In fisierele log nu ai nici o informatie ?

#4
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
In .xsession errors apare ceva, o sa editez acest mesaj daca reusesc sa il postez am reusit sa il postez, mai jos se afla log-ul.

Spoiler
p.s: in caz ca ajuta, laptopul mai are si o placa nvidia gt 840m.

Edited by Zinus, 08 May 2015 - 22:54.


#5
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Nu au nici o legatură cele două fișiere: .xsession și .xinitrc.
Ca să pornească Awesome trebuie să adaugi în .xinitrc opțiunea exec awesome și apoi pornești din consolă Xorg+Awesome cu startx.
Fișierul .xsession crează o intrare pentru Awesome atunci când este folosint un DM (display manager) gen: LightDM, GDM, KDM, etc., și ar trebui să conțină ceva de genul:

[Desktop Entry]
Name=Awesome
Comment=Tiling Window Manager
Type=Application
Exec=/usr/bin/awesome
TryExec=/usr/bin/awesome



#6
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Eu vreau sa folosesc un dm (ex: sddm), ca sa accesez un DE (kde-plasma). Log-ul postat nu este bun?

#7
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012
Trebuie să ai în .xinitrc exec startkde și să editezi fișierul /etc/sddm.conf pentru a configura setările. Mai multe detalii nu îți pot da pentru că nu folosesc un DM; prefer să pornesc interfețele grafice din consolă cu ajutorul lui xinit i3 sau xinit dwm, etc.

#8
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Multumesc pentru ajutor, o sa incerc maine.

#9
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostAnbuBlack, on 08 mai 2015 - 23:43, said:

prefer să pornesc interfețele grafice din consolă cu ajutorul lui xinit i3 sau xinit dwm, etc.
Asa fac si eu (startx), e mult mai curat: nu exista pasi in plus ce trebuie facuti, de logat oricum trebuie sa te loghezi (user + parola), dar avantajul e ca poti pune si agentii ssh / gpg in autostart, si vor fi activi pentru toata sesiunea grafica, fara workarounds in shelluri si alte prostioare - pentru ca variabilele de mediu sunt preluate automat de catre procesele copii (aici: Xorg) de la parinte (aici: shell-ul).

Edited by OriginalCopy, 09 May 2015 - 05:03.


#10
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Verifica setarile sddm (citeste wiki, linkul dat de @AnbuBlack), trebuie sa ai instalat sddm, activat si pornit serviciul sddm, pune numele corect al userului tau, verifica UID-ul userului tau, daca nu e in intervalul 1000-65000 trebuie modificat /etc/sddm.conf (MinimumUID sau MaximumUID).

Ai instalat xorg-server (eventual si xorg-server-utils)? Ai in .xinit linia exec startkde? La comanda startx ce output primesti in tty? Daca dai comanda sddm porneste display managerul, apare fereastra cu caseta de logare?

Poate fi si ceva legat de driverul video, ce driver video ai instalat, xf86-video-intel, nvidia, Bumblebee?

#11
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Valeu, ce chestii complicate. Eu reusisem sa fac un Arch functional cu scriptul de instalare. E varianta cea mai simpla pentru cei ce nu se prea pricep Posted Image .

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XbPjCqqAknQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12
AnbuBlack

AnbuBlack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 25.01.2012

View Postshogun1, on 09 mai 2015 - 05:07, said:

Poate fi si ceva legat de driverul video, ce driver video ai instalat, xf86-video-intel, nvidia, Bumblebee?

Driverul instalat este cel integrat în CPU:

Quote

Driver: Intel
GPU class: Haswell
OpenGL version: 3.0
GLSL version: 1.30
Mesa version: 10.5.4
X server version: 1.17.1

problema lui se trage din setarea SDDM sau a vreuni eventual conflict cu KDM. @Zinus urmează pași din wiki și dacă tot întâmpini probleme postează log-ul lui Xor (/var/log/Xorg.0.log).

#13
Zinus

Zinus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,735
  • Înscris: 23.04.2014
Am rezolvat, am instalat bumblebee (pana sa instalez bumblebee imi dadea crash DE-ul), desi uid era 1000, a trebuit sa modific minimumUID la  999, multumesc pentru ajutor.

#14
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
UID 1000 e ok, e-n grilă, eu am testat Plasma5 fără probleme, și userul meu are UID 1000. Mulțumim oricum pentru fedback!
[ shogun @ stress ] - [ Arch ] - [ ~ ]
[$]> id
uid=1000(shogun) gid=0(root) grupuri=0(root),4(adm),5(tty),10(wheel),91(video),92(audio),95(storage),98(power),100(users)


@lucifer76: mie mi se pare mai complicat cu scripturi d-alea, timp pierdut, vorbesc serios.

#15
tflorin40

tflorin40

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,390
  • Înscris: 22.10.2007
O fi off topic dar upgrade-ul la plasma 5 mi-a dat ceva dureri de cap si pe Mageia.
Iar acum ma scarpin in cap, dar nu prea vad nimic nou ....

Edited by tflorin40, 09 May 2015 - 21:33.


#16
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,540
  • Înscris: 31.01.2009
Nu e off topic, e bine sa aflam cum merge Plasma5 pe orice distributie! Nu se-mpaca cu kdm, sddm e nativ, e creat explicit pentru Plasma5. In plus exista incompatibilitati intre Kde4 si celelalte versiuni, atat Plasma5 cat si Trinity (fork al Kde 3.5).
Dar pe Arch totul a fost ok la mine, nu prea mi-a placut in schimb...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate