Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

NU faceti CASCO la Credit Europe Bank Asigurari !

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
I.Razvan

I.Razvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.03.2007
Da, asa mi s-a comunicat si mie. Dar nu aia e problema mea, ci lipsa totala de respect prin sumele propuse.

Sunt incredibil de nesimtiti. Daca eu nu ii sun din zi in zi ei imi dau ignor total. Mi-au promis ca pana marti cel tarziu imi dau raspuns. Nici pana azi n-am nimic.

Edited by I.Razvan, 07 May 2015 - 17:36.


#20
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
Normal ca daca ii lasi in pace ei nu te mai suna. Ei trebuie sa dea bani.
Stiu ca la Asirom, insp. de dauna primea bonus daca reusea sa demonstreze ca este frauda si asta era un alt motiv pentru care ei trageau de timp.
Nu mai stiu cum este acum. Am lucrat in asigurari pana acum un an.

(Eu iti recomand sa iei epava + diferenta de bani si sa incerci sa o valorifici. Poate o vinzi mai bine.)

#21
I.Razvan

I.Razvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.03.2007
Și aici e de rasul curcilor.

Mi-au evaluat epava la 4700 EUR. N-am cum sa ies mai avantajos.Epava nu are cum sa facă atât.

#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postaeon, on 07 mai 2015 - 16:13, said:

o avea fransiza..
oricum o masina de 8 ani si cu peste 200k km e putin probabil sa faca peste 7500 eur, fie ea si bmw seria 3
Si atunci de i-au asigurat-o la o suma mult mai mare?

#23
I.Razvan

I.Razvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.03.2007
Corect. Asta e problema. Dacă la momentul ala făcea 7500,  pai nu e normal să plătesc rate pt suma aia și nu era normal și sa fiu înștiințat ca atât îmi pot ei oferi în caz de dauna totala?

Oricum ai da-o nu e fair deloc ceea ce fac ei.

#24
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostI.Razvan, on 07 mai 2015 - 18:45, said:

Corect. Asta e problema. Dacă la momentul ala făcea 7500,  pai nu e normal să plătesc rate pt suma aia și nu era normal și sa fiu înștiințat ca atât îmi pot ei oferi în caz de dauna totala?

Oricum ai da-o nu e fair deloc ceea ce fac ei.
Pare chiar un pic de inselaciune

#25
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
Nu este inselaciune.
Ei nu te obliga sa faci asigurarea la ei. In plus au conditiile de asigurare pe care (se presupune) tu le-ai citit si acceptat.
Stii ca nu iti schimba parbrizul daca acesta are doar o lovitura mica, rotunda... cum se instampla, de la pietre? Se considera dauna estetica si nu este acoperita.
La fel si micile zgarieturi superficiale, sau daca ai janta putin ciobita.
Cand toata lumea asigura masina pentru o prima 1200 - 1300 euro sa chiar 1700 (groupama), de ce crezi ca aici este doar 700 euro/an (conf. oferta atasata in pag. 1)?
Normal ca sunt si dezavantaje. Politele Credit Europe, mai nou stiam ca sunt valabile doar cu conducator unic. Pentru 2 sau mai multi se plateste in plus. Nu ai extindere teritoriala (costa 5% din prima de asigurare/luna).

Si cazul meu. Toyota Avensis, masina noua, asigurata la Generali.
Suma asigurata 20000 euro, am avut accident in luna a 8-a. Masina avea 22000 km.
Dauna totala. Despagubirea a fost 15000 euro + epava evalautata la 5000.
Poti refuza oferta lor, moment in care, ei scot epava la licitatie si cand o vand ei iti dau tie diferenta de bani.

Edited by yo_2fast4u, 08 May 2015 - 10:44.


#26
I.Razvan

I.Razvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.03.2007
Tu poate te referi la contractele noi, pt ca eu nu am asa ceva in contract.

Iti dai seama ca l-am citit de cateva ori cap coada, nu? Si nu am gasit ce spui tu.

In porcaria aia de contract nu scrie absolut nimic referitor la metoda de calcul a daunei totale, doar ca nu o sa depaseasca valoarea din contract.
Nici de dauna estetica de care mentionezi, jantele scriu clar ca nu sunt asigurate, nu este niciun dubiu aici, iar la faza cu conducatori multipli iar nu este adevarat. Masina este pe firma si special m-am asigurat sa nu am o astfel de clauza.

Ba chiar o am bifata si pe aia cu reintregirea sumei dupa dauna, just in case.

Si am explicat ca oferta primita era si pentru ca semnam al doilea an consecutiv la ei si nu avusesem nicio dauna in primul an.

Faptul ca ei iti spun ca masina ta valoreaza o anumita suma, iar apoi cand e ceva serios suma pe care o primesti e cu totul alta, asta nu e inselaciune?

Edited by I.Razvan, 08 May 2015 - 10:53.


#27
bobcj

bobcj

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 14.03.2015
Razvan

Sunt foarte multe elemente care conteaza la incheierea unei polite casco si nu numai.Este important pentru fiecare dintre noi sa intelegem acest lucru.
Incep cu a ma intreba in ce fel faci o evaluare, o analiza, oalegere  atunci cand cauti o polita casco, cum ai ajuns la Credit Europe, te-ai intersesat in piata despre feed-back lacunoscuti, alti asigurati, la reprezentante auto cat de buni platnici sunt sau a contat pretul cel mai mic.
Ai un agent/asistent in brokeraj dedicat, daca da in ce conditii te-a indreptat catre Credit Europe, cunoaste conditiile de asigurare....? Cata incredere ai in el.Un bun profesionist trebuie sa te indrume in functie de de nevoile tale de asigurare, de ce riscuri ai nevoie si in functie de aceasta sa iti construiasca o oferta, iar daca in acest caz pretul a fost primordial atunci trebuia sa iti explice conditiile, acestea sunt aproape ca si la banca doar ca agentul trebuie sa ii explice clientului particularitatile.
In primul rand trebuia sa fii sincer cu tine si sa comunici celui care a incheiat polita care este valoarea de piata a masinii, la Credit Europe se poate reduce suma asigurata cu pana la 20% ( asta daca stie cel care a incheiat polita ), proportional scade si prima de asigurare, daca tot nu se ajunge la valoarea de piata atunci se poate solicita acest lucru cu argumentele necesare si se ofera o suma asigurata corecta.
Nu este relevant momentul in care ai avut dauna.
Ai scris ca ai studiat cu atentie contractul, iti recomand sa-l recitesti, la capitolul despagubiri, paragraful dauna totala este stipulat aproximativ urmatoarele:
in in cazul in care valoarea estimativa a reparatiilor depaseste 75% din suma asigurata aceasta este considerata dauna totala din punct de vedere economic, asiguratorul va achita suma asigurata ..." dar nu mai mult de valoarea de piata a masinii " !!! Si in alta ordine de idei asa mi se pare corect, e normal sa iti chite valoarea de inlocuire , pana la urma achiti o prima pentru ca asiguratorul sa preia un risc in eventualitatea in care ai o dauna, iar daca trebuie sa iti achite atunci, ca si client nu e normal sa primesti bani mai multi decat valoreaza.
Daca ar fi fost asigurata masina la valoarea de piata a masinii si ai fi cunoscut in detaliu conditiile de asigurare cu parere de rau azi fie nu erai in aceasta situatie, fie nu ai fi acceptat oferta ,fie suma asigurata era ancorata in piata.
Trebuie sa mai stii ca in Romania valoarea medie de rulare pentru un autoturism este de 15000 Km/an, desi acest aspect este minor atata timp cat s-a preluat masina in asigurare cu acel numar de km.Altfel fiecarei masini ii scade atat pe casco cat si pe RCA valoarea, datorita cresterii uzurii.Iar masinii tale i s-a diminuat valoarea trecand aproape o jumatate de an de la reinoirea politei casco.
Vis-a-vis de ofertele de vanzare similare cu ale masinii tale care le-ai gasit, acestea trebuie sa aiba exact aceleasi caracteristici tehnice, mai sunt influentate de uzura, aspect estetic, taxa de inmatriculare recuperata sau nu,pretul de vanzare care e mai mic, etc.Apoi nu avem la acest moment specialisti profesionisti pentru evaluarea corecta a valorii de piata a autoturismelor.

In aceste conditii si cu ce ti-am scris mai sus iti recomand sa incerci o negociere pe cale amiabila dar bine argumentata ( de preferat depusa in scris cu numar de inregistrare ),  iar daca primesti o despagubire apropiata de suma cu care ai putea sa iti achizitionezi o masina similara sa scrii cererea si sa iti iei banii.In plus fata de aceasta sa soliciti si diferenta de prima procentuala aplicata la suma pe care o vei incasa , dat fiind faptul ca ai platit o prima raportata la 10400 Euro.

S-a pus in discutie apelarea la instanta, din practica iti spun ca datorita respectivei clauze nu iti va acorda nici un judecator suma asigurata.Vei pierde timp pretios si vei ajunge foarte aproape de valoarea cu care te-ai putea intelege azi cu ei.

Daca totusi te hotarastisa mergi in instanta iti recomand sa iti pastrezi cat mai multe oferte de pe piata , on line, targuri de masini, etc.Asa cum ti-am scris nu sunt specialisti foarte bine pregatiti pe acest segment iar la momentul in care se va ajunge la evaluare , peste un an sau 2 , iar masinile vor fi scazut ca si pret le va fi foarte greu sa evalueze valoarea unei masini din urma cu 2 ani.

Bafta

#28
I.Razvan

I.Razvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.03.2007
Mersi pt raspunsul lung :).

Sa incerc sa raspund in mare.

Am asigurare Casco din prima zi de cand mi-am luat masina. Daca chiar nu m-ar fi interesat mare lucru si m-as fi zgarcit la cel mai mic pret, crede-ma ca nu as mai fi facut nicio asigurare suplimentara. Plateam rate de asigurare mari pentru cat valora masina atunci.

Da, am intrebat in stanga si in dreapta de credit europe, foarte multe opinii nu am gasit, erau ceva cum e gother acum si pana la urma am decis sa merg pe mana lor. Primul an neavand niciun fel de avarie nu am avut nicio interactiune cu ei si din osbinuita am mers tot cu ei. Sincer nu m-am gandit niciodata ca mi se poate intampla un astfel de accident.

Da, stiam de faptul ca valoarea despagubita nu poate depasi valoarea de piata, dar asa cum am scris mai sus, acum o luna erau ofertele pe care le-am si atasat. Oferte care difereau cu mult fata de suma mica pe care ei mi-o propusesera.

Problema este ca daca acum caut o masina cu fix aceleasi dotari, kilometraj si motor, nu o sa gasesc nimic. Insa gasesc masini mai slab dotate, cu ani mai multi. Logic vorbind, daca o masina cu 2 ani mai veche si kilometraj mai mare decat al meu este cotata la 7000 eur, macar 1500 de eur tot pot sa cer pe a mea.

Iar daca eu nu gasesc, ma intreb ce masini asemanatoare au gasit ei cand mi-au facut minunatele oferte. Iti zic eu, nimic. Deci tot o presupunure au facut si ei. Si apropo, eu nu am taxa recuperata, deci cine imi cumpara masina poate recupera inca aproape 1000 de eur. Iarasi, e total neluat in considerare acest aspect.

Este prima oara cand aud ca eu ar trebuie sa le spun sa scada valoarea asigurata. Pai ei dupa ce metoda imi calculeaza valorea? Asa, din burta? . Dupa cum ai vazut si in oferta pe care am primit-o, majoritatea imi evaluau masina la o suma chiar mai mare.  Si da, daca stiam de la inceput cat imi ofera ei,  nu as mai fi facut la ei nicio asigurare.

Eu am inteles ca s-a diminuat valoarea masinii de cand am semnat. Daca mi-ar fi propus o suma decenta nu as fi avut nimic impotriva.

Inca o chestie. Ei mi-au evaluat epava la 4750 de eur. Chiar nu bate nimic la ochi ca la o epava de dauna totala de 4750, masina neavariata sa valoreze doar 7500?

Chiar nu e nimic ciudat? Ori au evaluat epava mult mai mult, ca in cazul in care aleg sa o pastrez sa imi dea cat mai putin cash ori pentru ca valoarea masinii este mai mare? Oricare din variante ai alege, mie unu, imi arata cat sunt de nesimtiti.

Edited by I.Razvan, 09 May 2015 - 00:43.


#29
bobcj

bobcj

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 14.03.2015
Revin

Facilitatea de a reduce suma asigurata si implicit prima cu pana la 20% sunt atasate programelor de emitere al Credit Europe Asigurari tocmai pentru a avea posibilitatea de a aduce suma de asigurare cat mai aproape de valoare de piata, dupa criza economica scazand considerabil preturile autoturismelor.
Ei incearca sa " multumeasca" clientul la un cost cat mai mic pentru ei.Acuma trebuie sa incerci sa iti gasesti rezolvarea , ca timpul trece in defavoarea ta.
Rate de achitat mai ai...? Acestea trebuie scazute din valoarea despagubirii, e posibil dar nu obligatoriu sa fie incluse in oferta pe care ti-au facut-o.
Iti recomand sa faci o analiza atenta ,daca te multumeste 8500 Euro si nu doresti sa mai pastrezi epava, iar ratele iti sunt achitate integral poti forta putin nota, e posibil sa dea rezultate.
Scrie o cerere de despagubire de Credit Europe pentru contravaloarea in lei a sumei de 8500 euro la cursul euro de la data evenimentului, in cazul in care ai achitate ratele pana la sfarsitul contractului.Ataseaza cererii o nota in care sa menitonezi ofertele de piata a masinilor echivalente( eventual si printscreen listat), mentioneaza de asemenea ca ai taxa de inmatriculare achitata si care este valoarea ei , ca ai achitat in mod nejustificat prime la suma de 10400 Euro atata timp cat la acest moment primesti valoarea de piata, intelegi ca primesti valoarea de piata dar aceasta trebuie sa fie ancorata in piata cu probe care le-ai atasat.
Daca hotarasti sa mergi pe aceasta varianta , solicita pe cerere un numar de inregistrare si apoi o copie a acesteia.

Bafta

#30
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Morala:

Daca nu aveai casco, puneai deoparte 750 de euro pe an, adica pana acum 1500 de euro, pe langa care primeai pentru dauna totala 7500 de la RCA-ul vinovatului.

Bine pa. La ora asta deschideai o sticla de vin pe care o beai relaxat la un film pe canapea.

#31
yo_2fast4u

yo_2fast4u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,049
  • Înscris: 22.01.2006
Nu, RCA-ul era la Euroins :)
De acolo scoti banii si mai greu si mai putini :)

#32
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
E, iete ca si de la credit europe rahat ii scoti la fel de greu.

#33
I.Razvan

I.Razvan

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.03.2007

View PostGroot, on 10 mai 2015 - 16:13, said:

Morala:

Daca nu aveai casco, puneai deoparte 750 de euro pe an, adica pana acum 1500 de euro, pe langa care primeai pentru dauna totala 7500 de la RCA-ul vinovatului.

Bine pa. La ora asta deschideai o sticla de vin pe care o beai relaxat la un film pe canapea.
Ba chiar mai mult pt ca în primul an ratele au fost mai mari decât în al doilea. :)

Vineri îmi sunase brokerul sa încerce să ma convingă sa accept soluția lor. Eu lui i-am explicat exact punctul me de vedere și a înțeles ofuscarea mea. Nu avea ce sa ma convinga. A rămas ca luni, adică mâine, se duce la sediul lor sa discute problema mai în detaliu.

Mi se pare amuzant ca ei fac asta cu brokerul meu,  dar pe mine nici ca m-ar fi invitat la discutii. Nici măcar telefonic. Când ii sunam nu știau cum sa ma expedieze cat mai repede.  :)

#34
polizei

polizei

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,291
  • Înscris: 05.06.2006
Am avut 2 contracte Casco la Credit Europe Asigurari si nu am avut probleme (ce-i drept nu am avut daune totale)

1 -  5 ani - o dauna mica cu regres rezolvata imediat. (bara spate lovita)
2 - 3 ani - o dauna mica fara regres rezolvata imediat . (doua elemente zgariate)

Probleme fac mai toti asiguratorii din RO in momentul in care ai daune mari. Daca vrei asigurator bun ,platesti atat de mult incat nu-ti mai convine sa-ti faci Casco.

Am renuntat intre timp la ambele contracte pentru ca o masina o vandusem iar la alta scazuse valoarea destul de mult + imi gasisem un tinichigiu ieftin si bun .

Edited by polizei, 10 May 2015 - 16:38.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate