Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 

VisionBot Pick and Place machine - startup romanesc

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#1
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
Salut, ma numesc Ionut. De cateva luni de zile lucrez la un startup romanesc de hardware numit VisionBot.  Consta in realizarea unui robot semi-industrial de tipul Pick and Place machine ce asambleaza placile de electronica. Fiecare PCB, inafara de cablajul electronic are montate si cipurile aferente. Masinaria reuseste sa plaseze cu precize foarte mare cipurile(rezistente, condesatoare, integrate..., microcontrolere) pe placa de electronica. Masinaria poate pune si pasta de lipit la pinii cipurilor. Pentru a nu avea vreo eroare in plasare, sistemul foloseste doua microscoape digitale si am dezvoltat un software care foloseste Computer Vision pentru a corecta eroarea in translatie si rotatie cand masinaria apuca componenta electronica.


[ http://visionbot.net/images/public-images/VisionBot-Pick-and-Place-machine.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://visionbot.net/images/public-images/VisionBot-SMT-Placement-Equipment.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Ceea mai interesanta componenta a softului este ca masinaria functioneaza direct cu fisierele standardizate Gerber pentru a importa scheme electronice. Am inclus un feature foarte interesant in software prin care oricine folososte mouse-ul poate seta in cateva minute masinaria sa asambleze placilor elecronice.

[ http://visionbot.net/images/public-images/VisionBot-Pick-and-place-machine-software-gerber-editor-software-VisionBot-editor-gerber.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pentru mai multe detalii despre proiect vizitati siteul meu www.visionbot.net SMT Pick and Place Machine

Astept opinii si sfaturi. Va scriu pe acest forum deoarece m-ar interesa sa gasesc si oameni care ma pot ajuta sa continui mai departe acest proiect romanesc(site web, traducere, modelare 3D). Intentionez sa lansez in cateva luni de zile si o campanie pe Kickstarter ca sa gasesc cumparatorii interesati.

Sper ca proiectul meu nu va fi considerat ca reclama ori spam.

#2
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Minus:
software descarcabil ca .rar
E o gluma, nu?

Iar software-ul este cross-platform?

#3
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
Pe site-ul web e o versiune mai veche libera pentru a fi descarcata. Software-ul in principiu e cam inutil daca nu ai VisionBot. Oricum Software-ul va fi distribuit o data cu produsul hardware. O sa folosesc feedback-ul tau pentru urmatorul update pentru site. Se va incerca si lansarea unei aplicatii compatibile pt disributile de Linux.

Edited by visionbot, 03 May 2015 - 18:18.


#4
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
"startup"-ul n-ar trebui sa fie, prin definitie, o firma? ca site-ul arata ca al unui licean care tocmai a inceput sa invete pascal si vrea sa dea lumii noul lui program de ordonare cu bubblesort.

#5
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
In Engleza cuvantul "startup" poate sa fie si un proiect facut de 2 liceeni care au trecut la urmatoarea etapa sau poate sa fie o firma care are o finantate de 500 de milioane de dolari. In cazul aceasta este o firma cu finantate proprie, cu acte cu tot... ba chiar platitoare de TVA. Firma mea in primul rand vrea sa comercializeze un produs hardware + electronic care are un pret intre 3,000$ si 6,000$ in functie de optiunile pe care le doreste clientul. Firma nu va vinde explicit produsul software. Masinaria VisionBot reuseste sai ti asambleze in jur de 75,000 de produse electronice. Soft-ul lucreaza "mana-in-mana" cu masinaria. Sunt student in anul II. Sunt  uimit de trufasia unora. Ce bubble sort? Soft-ul are tehnici de Image Processing pentru Computer Vision folosind 2 microscoape digitale, lucreaza cu fisiere standardizare precum RS-274X, exporta fisierele de centroizi in format CSV, are implementata o metoda pentru a putea controla un oven, o sa permita plug-inuri... etc.

Edited by visionbot, 04 May 2015 - 08:18.


#6
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006

 visionbot, on 04 mai 2015 - 08:16, said:

.........Sunt  uimit de trufasia unora.........

si eu :)
unii viseaza sute de milioane de $, dar site-ul lor:
-nu binevoieste sa mentioneze vreun nume de firma
-nu-i complet functional (decat sa intorci 404 la accesarea optiunii Blog din meniu, mai bine scoti optiunea de acolo)
-peste tot prin site dai de conceptul de echipa, team-ul stie, team-ul face, team-ul drege...daca dai click pe Team sa vezi si tu echipa, primesti eterna poza de 2000x1000 cu produsul, apoi 20 de poze cu acelasi personaj
-adresa de mail de contact de genul "vasilica@......".in caz ca mai aveai vreun dubiu ca "echipa" e de fapt un singur om....
-sunt preturi (estimate), dar nici un cuvant despre cand va deveni produsul disponibil, ce avantaje are in fata altor produse similare (lasam deoparte omniprezentul "e mai ieftin decat alte produse care costa mai mult"....

#7
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
Sunt convins ca site-ul web trebuie imbunatatit, dar eu nu sunt programator web. Din cauza aceasta am scris in primul post ca mai doresc sa colaborez si cu alti oameni. Nu visez, doar am spus definitia termenului vag de startup.

1. La pagina contact este mentinuta pe prima linie numele firmei. Dar din cauza ca firma nu este populara pe internet (nu am fost interesat inca sa fac un brand), am preferat sa ma folosesc de numele meu. Eu ma adresez makerilor, inginerilor in electronica, electrical hackers, startupurilor de electronica ce vor sa produca acasa dispozitive electronice. Cum am mentionat in primul post sunt interesat intr-o lansare pe Kickstarter. Pentru campania de Kickstarter iti trebuie un film si un personaj... nu o mega "companie".
2. Am corectat problema cu blog-ul - chiar iti multumesc pentru sesizarea problemei. Nu stiu ce s-a intamplat, acum o saptamana-doua mergea. Nu e gata.. de exemplu versiunea in Limba Romana nu e complet tradusa desi in franceza a fost tradusa complet.
3. Firma, momentan are un singur angajat.
4. Personal am crezut ca e mai profesionist o adresa personalizata decat [email protected]
5. Pe prima pagina exista "Why VisionBot Pick and Place machine?" si explica care sunt avantajele majore a lui VisionBot fata de alti roboti industriali. In  postarea mea anterioara am subliniat niste feature-ruri doar la partea de software care se gasesc pe site-ul web. Am dat un search si nu am gasit nici o referinta la cuvantul "cheap" sau "cheaper". La cuvantul "affordable" am gasit doar 3 referinte in 1137 de cuvinte scrise.
Referitor la data de lansare: nu am precizat special deoarece nu sunt sigur cand se va intampla lansarea, peste 2 luni sau 3 luni. Ma intereseaza lansarea unui Kickstarter in 3 luni de zile.

Cu toate cele aceste defecte am primit peste 15 emailuri de la oameni interesati sa il cumpere.

Toate cele bune...

Edited by visionbot, 04 May 2015 - 10:41.


#8
mihaineken

mihaineken

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 18.07.2012
Este impresionant ce ati facut !
Timp de 10 ani am facut cablaje pentru linii de productie si automatizari si chiar mi se pare super interesant ceea ce faceti voi.
Felicitari !

#9
EvilDivine

EvilDivine

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 143
  • Înscris: 04.04.2012
Probabil mulţi utilizatori vor avea nevoie de asistenţă. Va trebui să iei în considerare şi acest aspect.
Eu zic să promovezi produsul punând accent pe fiabilitate şi accesul la support tehnic.

Felicitări pentru munca depusă şi realizări. Posted Image

Edited by EvilDivine, 07 May 2015 - 12:07.


#10
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
Sunt interesat sa ofer produsul in tara cu 2000$ + 100 de dolari lunar asistenta pentru doi ani de zile. Produsul in general este fiabil ca este ca o imprimanta 3D - foloseste aproape aceeasi tehnologie ca la imprimantele 3D, numai ca acolo terminarea job-ului inseamna sa faca sute de mii de pasi (cateva ore). Aici, la o suta de componente se poate calibra automat folosind Computer Vision deoarece jobul este mult mai simplu. Practic cu maxim zece instructiuni plaseaza o componenta. Dar pentru inceperea productiei cu VisionBot este destul de dificil pentru cei care nu au cunostinte in SMT Placement Equipment deoarece o linie de productie completa necesita reflow owen, stencil printer, cablaje, masca pentru pasta, componente pe feedere(pentru echiparea VisionBot), test, coacerea produsului, testare dupa care 1.500 componente pe ora sau max 2.500. Sunt interesat sa fac multe filme/tutoriale de a arata cum se monteaza, seteaza, calibreaza, etc.. absolut orice.

Probabil va fi un venit de minim 30 euro pe ora dar depinde ce PCB se echipeaza(un client din Romania vrea sa faca Smart Watch ... automat castigi mai mult)

#11
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
Am mai facut ceva progrese din mai. Am reactualizat pozele. Am schimbat si acum folosim feedere automate.  Am facut si un video . Suntem o firma noua, BIT TECHNOLOGIES RO, si activam in domeniul hardware cu sediul in Ramnicu Valcea. Noi incercam sa producem acesti roboti de tipul SMT Pick and Place machine. Pana acum am facut un prototip functional si ne-ar interesa sa gasim ingineri automatisti - eletronisti pasionati care sa aibe cunostinte de prelucrari mecanice, CNC, Imprimante 3D, axe liniare, programare microcontrolere PIC. Bonus ar fi proiectare scheme electronice OrCAD digitale, debugging. Daca sunteti interesati sa lucrati cu noi trimiteti-ne un  email .

#12
ionutaxenie

ionutaxenie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.12.2013

 _Smiley_, on 04 mai 2015 - 07:19, said:

"startup"-ul n-ar trebui sa fie, prin definitie, o firma? ca site-ul arata ca al unui licean care tocmai a inceput sa invete pascal si vrea sa dea lumii noul lui program de ordonare cu bubblesort.

As zice sa o iei mai usor cu astfel de mistouri. Mai ales cand e vorba de unul din cei mai buni programatori de pe la noi.

#13
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
mi-am detaliat ulterior afirmatiile si mi le sustin in continuare.
cat despre cat de bun programator e respectivul, ai vazut vreo bucata de cod scrisa de el, incat sa-ti dai cu parerea?

#14
ionutaxenie

ionutaxenie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 04.12.2013

 _Smiley_, on 29 august 2015 - 19:47, said:

mi-am detaliat ulterior afirmatiile si mi le sustin in continuare.
cat despre cat de bun programator e respectivul, ai vazut vreo bucata de cod scrisa de el, incat sa-ti dai cu parerea?

Nu imi trebuie cod pentru asta. Stiu cateva din proiectele la care a lucrat si am avut ocazia sa vorbesc cu el.

#15
visionbot

visionbot

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 32
  • Înscris: 03.05.2015
Special pentru domnul _Smiley_, am facut un film astazi de 10 minute sa arat aplicatia software de la VisionBot. Desi eu sunt programator, in caz in care nu ti-ai putut da seama VisionBot este un startup hardware ce produce un produs hardware. Deci, produsul VisionBot contine atat componente hardware, mecanice, cat si electronice si software(firmware + desktop). Pe mine sincer nu ma intereseaza sa iti dovedesc tie cat de bun sunt eu la codat sau nu.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zPiAdxN6PNw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Citat de la dl. __Smiley__

Quote

cat despre cat de bun programator e respectivul, ai vazut vreo bucata de cod scrisa de el, incat sa-ti dai cu parerea?
Dar tu @__Smiley__ ai vazut codul scris de mine ca sa iti dai cu presupusul despre capacitatile mele "net inferioare" fata de tine - tu fiind presupand vreun Dumnezeu necunoscut al Programatoriilor romani. Inafara de acest lucru, sa imi spui si mie un lucru, tu cum reusesti sa cuantifici si sa compari abilitatile mele de programare cu alte tale? Vreau sa iti spun ca fiecare persoana este unica. Iti mai spun incaodata, robotul VisionBot nu e un software - ci este un produs mult mai complex decat o banala "aplicatie facuta de vreun absolvent de liceu" care invata sa programeze. Iti urez toate cele bune.

#16
Maryan25

Maryan25

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 39
  • Înscris: 07.12.2010
Eu, ca simplu utilizator al internetului am dat de nenumarate ori peste stiri si articole despre realizarile lui Ionut Budisteanu, proiecte revolutionare si premii internationale, printre care premiul Intel, ca sa nu mai spun de foarte multe aparitii TV, cea mai importanta si interesanta, dupa parerea mea, fiind cea de la Profesionistii (emisiune consacrata), sau de faptul ca a fost ales de revista Time in topul celor mai influenti adolescenti din lume, chiar inaintea lui Justin Bieber. Ca si student la Informatica, nu o data am auzit numele de Ionut Budisteanu din gura profesorilor, care laudau realizarile sale si ni-l prezentau ca pe un model de urmat.
Dar se pare ca pentru unii toate astea nu sunt de ajuns, si ajung sa faca afirmatii ca cele de mai sus din proasta informare sau invidie. Dupa parerea mea, proiectul asta nu numai ca este el in sine unul interesant, dar va ajuta la crearea altora la fel de interesante, si ceea ce face _Smiley_ e sa critice fluturasul de prezentare la un spectacol de opera. Nu poti sa fii si inginer si specialist in marketing si vanzari si de toate.. De aceea a si specificat in postarea initiala ca e inca in cautare de oameni.

Ionut, cred ca nu vorbesc doar in numele meu cand spun ca esti un model personal, si o mandrie pentru Romania! Eu o sa urmaresc cu interes dezvoltarea acestuia si a urmatoarelor tale proiecte! Keep up the good work!

#17
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
imi cer scuze, nu mi-am dat seama ca topicul asta e strict pentru elogii.
bafta cu produsul asta!

#18
edy_3dz

edy_3dz

    Rau sau bun

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,241
  • Înscris: 30.08.2008
Postarea lui Maryan25 mi-a adus aminte de asta.
Oricum, legat de echipa ce apare pe site, la o prima vedere am crezut ca tipa ce tine diploma din poza mare face si ea parte din echipa, dar nu apare nicaieri numele ei. Deci probabil era cineva din stafful organizatoric, ma gandesc eu. Caz in care pot sa spun: nice trick, aproape am fost pacalit. Sper totusi ca individualismul puternic sa nu omoare acest proiect.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate