Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare
 Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android

Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.
 Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri

Sfat / recomandare construire aco...
 Cablu analog vs digital

Ce valoare stabiliti la RSSI la u...

Sony FH 10W reparatie

Monitor cu consum URIAS
 

Prelungire cablu fibra optica

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
nicotin3

nicotin3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.09.2004
Salutare, am găsit un topic destul de vechi despre acest subiect și as dori sa știu câteva noutăți.
Recent mi-au instalat acasă un ftth și nefiind în tara băieții au instalat cum era mai ușor, exact la intrarea în apartament. Nici eu nici soția nu știa de ce modificări vor sa facă.
Acum problema e ca as dori sa prelungesc cablul aproximativ 5m. Care ar fi recomandările? Sa merg sa fac cerere la ei pentru modificare sau ar fi posibilitatea de a-l prelungi singur?
Din experientele voastre cam în cat timp se fac modificările de cei de la RDS?
Mulțumesc!

#2
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 14,904
  • Înscris: 14.11.2004
Poti incerca asta sau schimbi fibra cu totul, eu la un proiect unde nu am avut de ales, a trebuit sa mai trag o fibra in plus, mai lunga decat cea intiala.

Sunt si alte solutii, dar trebuie cautat nitel pe Google.

#3
MasterOfDark

MasterOfDark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,390
  • Înscris: 16.06.2005
aia e   mufa de jonctare tubeta  ....poti  prelungi fibra  , pui discheta  ... ... sigur nu ai rezerva pe undeva ? oricum singur nu  ai  cum sa rezolvi problema asta

#4
MasterOfDark

MasterOfDark

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,390
  • Înscris: 16.06.2005
cateva zile dureaza  pina iti  remediaza problema  .. ca sa fi  sigur cand faci sesizarea sa ceri tichetde inregistrare  :) ,  oricum o sa te coste ceva  ca nu este problema  este defapt colocare de bransament  ,,,,, o sa tecoste materialele folosite

#5
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008
Eu zic ca cel mai simplu ar fi asa:
Daca ai fibra mufata sa intre in mediaconverter-ul lor, iei un patchcord de fibra de lungimea dorita si ti-l comanzi sa fie mufat corespunzator mufelor tale. Uite aici un exemplu dar nu stiu daca e ceea ce iti trebuie. Nu stiu ce mufe are media converterul respectiv. Poate ne ajuta cineva care are asa ceva. Trebuie sa stii exact ce ai ca sa stii ce sa comanzi.

Link: http://www.dipolnet....rior__L3235.htm

Eu zic ca cel mai simplu ar fi asa:
Daca ai fibra mufata sa intre in mediaconverter-ul lor, iei un patchcord de fibra de lungimea dorita si ti-l comanzi sa fie mufat corespunzator mufelor tale. Uite aici un exemplu dar nu stiu daca e ceea ce iti trebuie. Nu stiu ce mufe are media converterul respectiv. Poate ne ajuta cineva care are asa ceva. Trebuie sa stii exact ce ai ca sa stii ce sa comanzi.

Link: http://www.dipolnet....rior__L3235.htm

#6
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,144
  • Înscris: 05.12.2002
Eu la RDS pt. rezidentiali am vazut doar SC.
Ai nevoie de un adaptor SC-SC (http://www.ral.ro/pr...C Adaptor/19791 cel verde) si de un patchcord (parca single-mode dar la 5m nu prea conteaza) de 5M tot SC-SC - http://cabluutp.ro/p...implex-410.html (conector albastru in ambele capete, ignora poza).
Le iei de unde e mai ieftin, normal :)
Verifica totusi inainte sa fie conector SC in casa.

#7
nicotin3

nicotin3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.09.2004
Mulțumesc pentru răspunsuri și pentru linkuri. Evident este moftul meu și sunt conștient ca ar trebui sa plătesc. Într-o săptămână ajung acasă și revin cu rezultatele. Cred ca o sa încerc sa fac extensia singur cu patch cord.
În principiu pot apărea pierderi de semnal cu patchcord? Sau ar fi mai recomandat sa ii chem pe cei de la RDS pentru extensie?

#8
paso87

paso87

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,448
  • Înscris: 06.08.2008
Pierderi apar dar la distanta asta n-ar trebui sa fie semnificative. Probabil ca, in functie de calitatea patch-cordului, vei avea 2-3db atenuare.

#9
crissty

crissty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,334
  • Înscris: 25.01.2007

View PostAlice, on 29 aprilie 2015 - 08:20, said:

Eu la RDS pt. rezidentiali am vazut doar SC.
Ai nevoie de un adaptor SC-SC (http://www.ral.ro/pr...C Adaptor/19791 cel verde) si de un patchcord (parca single-mode dar la 5m nu prea conteaza) de 5M tot SC-SC - http://cabluutp.ro/p...implex-410.html (conector albastru in ambele capete, ignora poza).
Le iei de unde e mai ieftin, normal Posted Image
Verifica totusi inainte sa fie conector SC in casa.
Avand in vedere ca are GPON are nevoie de patch cord SC APC,adica cel cu conector verde in ambele capete.

#10
kryphonus

kryphonus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.11.2008
Da. Se poate prelungi fibra optica de la RDS. Eu am facut asta. Toate ONT-urile Huawei (HG8240H,HG8245H, HG8242H) folosite de ei au mufe SC/APC singlemode (mufele verzi). Mufele verzi sunt SC/APC iar cele albastre sunt doar SC. Se folosesc doar cele verzi SC/APC.

Iti trebuie doua lucruri:

1 cupla SC/APC-SC/APC singlemode de culoare verde si NU albastra (cea albastra este doar SC) aproximativ 3-5 RON depinde de magazin.
2 patchcord fibra optica singlemode cu conectori verzi la capete SC/APC (din nou NU cu cei albastri). Pretul variaza in functie de lungimea cablului dorit. Eu am dat pe 20m la comanda 75 RON.

Capatul fibrei optice de la RDS se infige in cupla verde iar un capat al patchcord-ului in cealalta parte a cuplei. Capatul ramas liber se conecteaza la ONT-ul RDS. Pierderile sunt infime la 5m de fibra in plus.

Pe toate le gasesti la magazinul din Bucuresti DIPOL NET www.dipolnet.ro care livreaza si prin curier.

Si modelul de ONT ZTE ZXHN F660 folosit tot de RDS are acelasi model de mufa  SC/APC pentru fibra optica.

Edited by kryphonus, 30 April 2015 - 18:25.


#11
nicotin3

nicotin3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.09.2004
Multumesc pentru raspuns. Asa o sa fac si revin cu poze.
Era o treaba tare buna daca exista si cupla la 90 grade :)

#12
kryphonus

kryphonus

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.11.2008
Cu placere.

Poti folosi si un terminal box pentru fibra optica, ca sa arate tot montajul mai estetic. Este de fapt o priza de fibra optica (aparenta) din plastic ce se poate monta pe perete, asa cum este cea pentru telefonie sau net.
Poti ascunde fibra optica printr-un canal de cablu, ce se poate termina cu o astfel de priza (terminal box). Repet este mult mai estetic asa. In acest caz iti mai trebuie o cupla verde SC/APC in plus si 1 bucata de patchcord de la priza din perete la ONT-ul RDS.

Gasesti tot la DIPOL NET in Bucuresti.

Spor la treaba.

#13
nicotin3

nicotin3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 167
  • Înscris: 01.09.2004
Da, e foarte buna ideea. Am de gând sa instalez totul printr-un canal de cablu. Dar ideea cu priza e mai estetica. Mulțumesc frumos. Direct la dipol net merg când ajung acasă.

#14
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Sunt curios cum a rezolvat problema! Sunt intr-o situatie asemanatoare numai ca in cazul meu vinovatul e la mine in casa, nu a gresit echipa de instalare.
Vineri mi s-a instalat si mie FB300, Huawei gpon hg8245h, avusesem FB100. Am mai scris aici:http://forum.softpedia.com/topic/959056-router-wireless-pentru-rdsupc-fibra/page__st__234 in mesajul #240.
Acum vreau sa mut ont-ul, mai am nevoie de cca 9 m FO. Am telefonat la RC, am expus situatia si am cerut o estimare de pret. Banuiesc ca fiind ceva cerut suplimentar, o sa aiba niste costuri. Nu am putut afla ceva, desi am dat toate detaliile. MI s-a facut o programare pentru marti si atat. Sunt curios, se inlocuieste toata FO intre cutia de jonctiune de pe palier sau se poate prelungi folosind o mufa tip I plus FO cu conectori "tata" la ambele capete sau o FO cu un cap "mama si unul "tata"? Manopera costa? Pretul FO am vazut ca e foarte mic.....
Am rugamintea catre catalinman, maistoru sau digi_helper, ma puteti lamuri?
Multumesc.

Edited by altuser09, 19 July 2015 - 12:34.


#15
catalinman

catalinman

    RCS & RDS

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,511
  • Înscris: 16.12.2006
Ti-am raspuns pe PM. ;)

#16
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
Ok, multumesc.

#17
altuser09

altuser09

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,467
  • Înscris: 25.08.2009
S-a rezolvat foarte rapid si ieftin de catre furnizorul de servicii. In urma apelului telefonic, a 2-a zi s-a facut prelingirea cablului. Parametrii conexiunii nu au avut de suferit. Ma declar multumit.

Edited by altuser09, 11 August 2015 - 19:24.


#18
spiridusu

spiridusu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 02.02.2007
Pentru cine mai este interesat, eu, la Digi, am prelungit fibra cu asa ceva (https://ethercom.ro/...KgaAj3yEALw_wcB) si un Patchcord.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate