Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Aragaz cu plita pe gaz si cuptor ...

Cablu FFC

Poco F6/F6 Pro

Scurgere catre hazna
 De la 24V la 5V DC?

Deducere TVA

Intalnire cu un tip de pe tinder ...

Open WRT nu sincronizeaza ceasul ...
 salariu plafonat

sistem actionare electrica pentru...

Sfaturi achizitie auto ~10k€

ICC/ICM soft monitorizare si cont...
 Recomandare ipad

Ce fel de disc pentru acest circu...

Windows 11 24H2 pe release?

Intrebare motor auto
 

Trecere de la CodeBlocks la Visual Studio

- - - - -
  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Buna ziua! M-am hotarat sa schimb IDE-ul. Vreau sa trec de la CodeBlocks la Visual Studio Express 2013 (ma voi apuca si de C# si as vrea sa le am pe amandoua in acelasi IDE). Am intalnit si eu cateva probleme:
-Vreau sa dezactivez de tot "precompiled header", acel "stdafx.h" care este generat simultan cu proiectul. Vreau sa am toate headerele in codul sursa, nu sa le scriu in alt fisier.
-Cand folosesc scanf(), primesc avertizarea de a folosi scanf_s. Observ ca se poate dezactiva din setari ([ https://www.youtube-nocookie.com/embed/p5HKz_Zi3n0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]), dar la fel... Trebuie dezactivata la fiecare proiect.
E vreo metoda sa le dezactivez permanent? Cand fac un proiect nou sa fie direct dezactivate?

Edited by GlontzZz, 26 April 2015 - 14:26.


#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,646
  • Înscris: 30.07.2003
Crezi ca MS le-a pus acolo asa de florile marului ?!
Poti include cum vrei si existand stdafx.h
In VS exista in calea lui de instalare un sablon pe baza caruia genereaza default ce ai acolo. Trebuie doar sa-l suprascrii. Da' asta doar ca sa fii contra istoriei.

#3
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
In regula. Nu ma afecteaza asa mult existenta lui, insa ma gandesc, nu ar fi vreo problema de compatibilitate daca introduc in stdafx.h headerele, si incarc sursa pe un site gen campion? In acest caz trebuie sa le scot din stdafx si sa le declar normal?

#4
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostGlontzZz, on 26 aprilie 2015 - 14:25, said:

In regula. Nu ma afecteaza asa mult existenta lui, insa ma gandesc, nu ar fi vreo problema de compatibilitate daca introduc in stdafx.h headerele, si incarc sursa pe un site gen campion? In acest caz trebuie sa le scot din stdafx si sa le declar normal?

Problema ta de compatibilitate e a microsoftului, care nu respecta prea bine standardele POSIX, asa cum o face gcc (compilatorul care vine la pachet cu IDE-ul code::blocks).

#5
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,646
  • Înscris: 30.07.2003
Cu headerele scrise de profesionisti nu vor fi probleme, mai degraba de ale tale sa te feresti daca nu ai aflat inca de "#pragma once" ori "#ifndef". Precompilarea are avantaje majore in viteza de compilare a solutiei, nu e cazul la proiectele scolaresti (da' nici VC++ nu-i strict pentru asta).
Iar daca vrei sa dai altcuiva e asa greu sa scoti o linie ?! Pana la urma poti oferi si pe stdafx.h ca tot un fisier sursa e pentru orice compilator.

Edited by neagu_laurentiu, 26 April 2015 - 14:33.


#6
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Ok, am inteles.
Acum vine a doua parte... Care e diferenta dintre scanf() si scanf_s()? Sa folosesc #define _CRT_SECURE_NO_WARNINGS pentru scanf(), sau sa folosesc doar scanf_s()?

#7
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,646
  • Înscris: 30.07.2003
MSDN trebuie sa fie biblia ta (sub Windows): https://msdn.microso...y/8ef0s5kh.aspx

In opinia mea, la inceput e bine sa te lovesti cu capul de pragul de sus, asa ca ramai la fara _s.

Edited by neagu_laurentiu, 26 April 2015 - 14:51.


#8
GlontzZz

GlontzZz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,288
  • Înscris: 08.02.2014
Multumesc frumos pentru raspunsuri! Scuzati intrebarile de incepator, dar nu vreau sa ma apuc sa invat gresit si sa imi formez obiceiuri proaste. Daca mai intampin dificultati, revin!
Din nou, multumesc din suflet!

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,646
  • Înscris: 30.07.2003
Ideea e sa studiezi help-ul sistemului pe care-l folosesti. Nu exista in cazul de fata "gresit", poate doar "optim".
Una peste alta, in lumea asta exista mai multe implementari are lui "C standard library", sub Windows de la MS avem CRT (Microsoft C Run-time Library), in Linux GNU C Library (glibc) etc. Fiecare mai contribuie pe langa standard si de asta apar si diferentele. La fel la compilatoare. Dar ca la orice dispozitiv, ai manualul tehnic ce trebuie studiat pentru detalii, asta nu inseamna ca cele istorice nu vor fi acolo.

Edited by neagu_laurentiu, 26 April 2015 - 15:10.


#10
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,270
  • Înscris: 24.02.2007
Cand creezi un proiect nou, debifezi Use Precompiled Header et voila.
Mai ai si varianta Empty project care nu-ti introduce nici un fisier sursa, lasand totul pe seama ta.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate