Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfat cumparare auto 4500 euro

Setare permisiuni user Linux Mint...

Probleme cu extenderul
 drumuri expres...

Evacuare chiriasi PJ

Recomandare grosime BCA pentru ma...

Magazine cash and carry
 Recomandare mouse, buget 200 lei

Boot de pe SSD M2

XP NTLDR is missing

NVIDIA RTX 4090 vs RTX 3090 Ti | ...
 I5 10400F sau I5 11400F?

Google Pixel 6 vs Samsung S21 Fe

Abatere de la autorizatie casa

Rețeaua RCS va pune Aleph si toat...
 

Linux in masina virtuala

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010
Salutare, am o problema, as dori sa folosesc Ubuntu 14.10 in masina virtuala, dar sa pot avea acces din ea si la partitile ce le folosesc in windows, am nevoie de asta ca sa copiez de pe un hdd pe altul niste date, in windows 7 nu ma lasa, ca sunt corupte, daca fac pe un cd live cu linux, ma lasa, dar dupa un timp se blocheaza, as dori sa stiu daca pot sa fac pe o masina virtuala un linux, sa il folosesc dar sa am acces si la restul partitilor din calculator, pe care rulez windows 7.Multumesc mult

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Sub VMWare se poate (alte asemenea produse n-am mai folosit demult). Dar poti avea acces in masina virtuala si prin retea la sistemul gazda.

Edited by neagu_laurentiu, 25 April 2015 - 18:31.


#3
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Formularea ta da de inteles ca si masina virtuala este instalata pe o partitie dedicata - nu ca ai creat un hard disk virtual.

Daca te-ai exprimat gresit, spune cum este corect, ca sa imi pot adapta mai bine raspunsul situatiei tale.

#4
0x0c

0x0c

    Membru inferior

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,799
  • Înscris: 28.07.2014
Aș zice că dacă modul Live nu te lasă, nu ai nicio șansă în modul virtual. Dacă vrei răspunsuri, dă și tu mai multe amănunte. De exemplu, de unde vrei să știm noi ce folosești pentru virtualizare...

#5
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010
Bine, imi cer scuze, deci am un hdd cu doua partitii pe care am instalat windows 7, mai am un hdd care l-am legat la calculator pe sata 2, pe acest hdd am niste date ce doresc sa le copiez pe celalalt harddisk, doar ca acest hdd, a fost corup pe anumite fisiere, ca a fost legat la un calculator prin usb, si cand se copia s-a deconecatat singur ... in modul clasic de copiere nu ma lasa, am un cd live cu Linux, daca il introduc ma lasa sa copiez, dar eu as dori sa am acces dintr-o masina virtuala, sa copiez prin ea, folosesc VMWare, am facut pe partitia primului Hdd, un disk cu ubunt 14.10. Dar cand intru prin masina virtuala, nu imi arata si celelalte partitii cum imi arata daca folosesc cd live, imi cer scuze daca nu am scris corect.

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Hdd-ul doi e formatat NTFS ? Ce inseamna ca nu te lasa, ce erori ai ?

Pentru VMWare aloci un hdd ce acceseaza direct pe cel nativ, ai acolo optiune: https://www.vmware.c...sk_add_raw.html

Edited by neagu_laurentiu, 25 April 2015 - 18:53.


#7
tom_1133

tom_1133

    utilizator Linux Mint

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,716
  • Înscris: 10.02.2011
@Life2Live, uite solutia fara batai de cap:

1. lasa conectat in PC doar Hard Drive-ul de pe care doresti sa copiezi datele;
2. booteaza de pe un Linux Live Cd;
3. apoi (in sesiunea Live Cd) bagi stick-uri USB pentru a salva datele de pe Hard Drive Posted Image

#8
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010

View Posttom_1133, on 25 aprilie 2015 - 18:54, said:

@Life2Live, uite solutia fara batai de cap:

1. lasa conectat in PC doar Hard Drive-ul de pe care doresti sa copiezi datele;
2. booteaza de pe un Linux Live Cd;
3. apoi (in sesiunea Live Cd) bagi stick-uri USB pentru a salva datele de pe Hard Drive Posted Image
Am de recuperatat 300 gb Posted Image

View Postneagu_laurentiu, on 25 aprilie 2015 - 18:51, said:

Hdd-ul doi e formatat NTFS ? Ce inseamna ca nu te lasa, ce erori ai ?

Pentru VMWare aloci un hdd ce acceseaza direct pe cel nativ, ai acolo optiune: https://www.vmware.c...sk_add_raw.html
Da, e Ntfs, ambele, sunt erori de chkdsk. Acum o sa incerc, sa vad daca stiu cum sa aloc ...

Edited by Life2Live, 25 April 2015 - 19:04.


#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Pai da o scanare din Windows pe acel hdd.
Sa nu crezi ca implementarea din Linux pentru NTFS e mai buna ca cea din Windows !

#10
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010

View PostLife2Live, on 25 aprilie 2015 - 18:58, said:

Am de recuperatat 300 gb Posted Image


Da, e Ntfs, ambele, sunt erori de chkdsk. Acum o sa incerc, sa vad daca stiu cum sa aloc ...
Am facut asa si imi da internl error, cand dau ok...

View Postneagu_laurentiu, on 25 aprilie 2015 - 19:02, said:

Pai da o scanare din Windows pe acel hdd.
Sa nu crezi ca implementarea din Linux pentru NTFS e mai buna ca cea din Windows !
Am dat in Windows scanare, si nu poate inlocui sectoarele defecte, sunt corupte datele, si sub Windows nu pot copia, am incercat sub Linux si o parte ma lasa ...

#11
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Ia ruleaza tu HD Tune si posteaza aici ce erori are acel hdd. Daca s-au terminat de relocat sectoarele... aleluia.
http://deckard.world...g/hd_tune_3.png

View PostLife2Live, on 25 aprilie 2015 - 19:04, said:

am incercat sub Linux si o parte ma lasa ...
Oare de ce doar o parte ? Nu degeaba (a luat-o el mai muncitoreste dar la final la verificare crc etc. nu i-a iesit bine).

Edited by neagu_laurentiu, 25 April 2015 - 19:10.


#12
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010

View Postneagu_laurentiu, on 25 aprilie 2015 - 19:09, said:

Ia ruleaza tu HD Tune si posteaza aici ce erori are acel hdd. Daca s-au terminat de relocat sectoarele... aleluia.
http://deckard.world...g/hd_tune_3.png


Oare de ce doar o parte ? Nu degeaba.
Nu asta ma intereseaza.

Doresc ca in masina virtuala, in Linux sa imi apara partila C, D, de pe hdd-ul primar si partitia F de pe cel care e legat la calculator. Cum apare in Live Cd, dar ca vreau sa imi apara si in masina virtuala, sa pot muta de pe ele prin Linux ...

#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Acea informatie din HD Tune (sau alta aplicatie) e cruciala despre sansele tale de reusita.

#14
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010

View Postneagu_laurentiu, on 25 aprilie 2015 - 19:11, said:

Acea informatie din HD Tune (sau alta aplicatie) e cruciala despre sansele tale de reusita.
Am testat cu acel soft, nu asta e problema mea, are bad sector allocated, ce vreau eu, e doar ca in masina virtuala sa vad si restul partitilor ale hdd-urilor sub linux, atat. Mai departe stiu ce am de facut.

#15
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Nu e nici o diferenta intre liveCD ori masina virtuala cu accesarea acelui hdd.
Nu stiu daca intelegi ce inseamna rezultatul testului !

#16
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010

View Postneagu_laurentiu, on 25 aprilie 2015 - 19:17, said:

Nu e nici o diferenta intre liveCD ori masina virtuala cu accesarea acelui hdd.
Nu stiu daca intelegi ce inseamna rezultatul testului !
In masina virtuala, nu imi vede si celelalte partitii, hdd-uri, doar partitia virtuala pe care a fost facuta imaginea. Stiu ce inseamna, stiu ca hdd-ul are erori, dar nu asta ma deranjeaza acum, ci sa fac in acea imagine sa am acces si la celelalte partitii.

#17
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,734
  • Înscris: 30.07.2003
Nu vrei si pace !

Ai acel tutorial, ce nu merge ? Aloci un hdd virtual in care instalezi Linux. Mai aloci un hdd ce acceseaza pe cel nativ. In Linux pornit de pe cel virtual poti accesa pe cel nativ via al II-lea hdd.

Edited by neagu_laurentiu, 25 April 2015 - 19:23.


#18
Life2Live

Life2Live

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 957
  • Înscris: 26.04.2010

View Postneagu_laurentiu, on 25 aprilie 2015 - 19:23, said:

Nu vrei si pace !

Ai acel tutorial, ce nu merge ? Aloci un hdd virtual in care instalezi Linux. Mai aloci un hdd ce acceseaza pe cel nativ. In Linux pornit de pe cel virtual poti accesa pe cel nativ via al II-lea hdd.
Asta incerc, dar imi trebuie putin ajutor, ca nu am mai facut asta, am instalat linux, dar nu stiu cum sa il aloc pe al doilea ... Si din Linux pornit cum il accesez pe cel virtual ?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate