![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Austria sau Elvetia
Last Updated: Dec 19 2018 10:53, Started by
Clara_Lee
, Apr 25 2015 17:22
·
0

Posted 25 April 2015 - 17:22

Unde este calitatea vietii mai buna? Sotul meu lucreaza in IT si amandoi cunoastem foarte bine germana. Am dori sa emigram in viitorul an intr-o tara germanica...asteptam pareri:)
|
Posted 25 April 2015 - 17:24

Elvetia ofera o calitate a vietii mai buna decat Austria. Locuiesc intr-una dintre aceste tari.
Edited by OriginalCopy, 25 April 2015 - 18:13. |
Posted 25 April 2015 - 17:30

Elvetia ar fi mai buna. Dar si Austria are un nivel foarte ridicat. Cele doua tari sunt net superioare Romaniei.
|
Posted 25 April 2015 - 17:36

Eu locuiesc in Spania si din ce am auzit de la astia in Elvetia se traieste cel mai bine, motiv pentru care multi spanioli emigreaza in Elvetia...
|
Posted 25 April 2015 - 17:39

Posted 25 April 2015 - 17:48

Topul celor mai fericiti oameni: http://81c27a5d9c326...n.com/WHR15.pdf
1. Elvetia 2. Islanda?! ... 13. Austria ... 85. Zambia 86. Romania ... mandri ca suntem romani 87. Serbia Quote Eurobarometrul, realizat în cele 28 de state membre, indică următoarele: ◾peste 80% dintre respondenții din Danemarca, Luxemburg, Finlanda și Olanda consideră că, în țara lor, condițiile de lucru sunt bune. La nivel individual, Danemarca se situează, din nou, pe primul loc, 94% dintre lucrători declarându-se satisfăcuți de condițiile oferite la locul lor de muncă. Austria și Belgia se situează pe locul al doilea în clasament; în aceste țări, 9 din 10 lucrători sunt mulțumiți de condițiile de muncă. Urmează apoi la mică distanță Finlanda (89%), Marea Britanie și Estonia (ambele cu 88%); ◾la polul opus, Grecia prezintă cea mai mică rată de satisfacție la nivel național (16%) și este singura țară în care mai puțin de jumătate dintre participanții la sondaj se declară mulțumiți de condițiile lor de muncă actuale (38%); ◾într-o mai mică măsură, nivelurile de satisfacție sunt mai reduse la nivel național în țări precum Croația (18%), Spania (20%), Italia (25%), Bulgaria (31%), Slovenia, Portugalia și România (32%), dar și în Slovacia (36%) sau Polonia (38%). http://ec.europa.eu/...crepante_ro.htm ... banuiesc ca elvetia lipseste |
Posted 25 April 2015 - 18:22

... intr-o tara germanica... http://en.jobs.lu/it...mming_jobs.aspx |
Posted 25 April 2015 - 18:38

Si eu m-as duce in Elvetia....
Am trecut p`acolo si cred ca merita! |
|
Posted 25 April 2015 - 18:44

Daca nu stit ce sa alegeti, puteti sa va legati la ochi si trageti la nimereala una din aceste doua tari si care cade, aia sa fie. Rau nu va va fi... "Cius"
|
Posted 25 April 2015 - 19:12

Posted 25 April 2015 - 20:38

Desi castigurile sunt mari in Elvetia si cheltuielile sunt pe masura si la final nu vei avea profit foarte mare, dar vei trai intr-un mediu mult mai placut decat in alte tari preferate de romani.
Din ce discutam cu un omolog elvetian, am inteles ca statul ii sprijina cu credite pentru case, masini si altele si acolo, cel putin in regiunea lui mai toti iau in rate, iar peisajul e superb si aerul parca e mai aer ca la noi, eu lucrand cu o companie multinationala cu sediul in Elvetia si am fost invitati la ei. Austria este o tara foarte convenabila fiind ceva mai accesibila pentru noi atat geografic cat si financiar, iar daca sunteti iubitori de sporturi montane, go 4 it ![]() ![]() Edited by connectorxp, 25 April 2015 - 20:39. |
Posted 25 April 2015 - 21:11

Poate iti este de folos: http://www.numbeo.co..._by_country.jsp
|
Posted 25 April 2015 - 21:55

|
Posted 25 April 2015 - 23:18

Topul celor mai fericiti oameni: http://81c27a5d9c326...n.com/WHR15.pdf 1. Elvetia 2. Islanda?! ... 13. Austria ... 85. Zambia 86. Romania ... mandri ca suntem romani 87. Serbia http://ec.europa.eu/...crepante_ro.htm ... banuiesc ca elvetia lipseste
Asa-i ca e socant ![]() ![]() |
Posted 26 April 2015 - 05:15

Atat in Viena cat si in Zurich, atmosfera si perceptia asupra oamenilor mi s-a parut identica. La fel si arhitectura. Probabil ca natiile sunt foarte apropiate.
Tine doar de gustul vostru unde sa va stabiliti. Edited by Ritter, 26 April 2015 - 05:15. |
Posted 26 April 2015 - 08:07

Buna tuturor! Multumesc mult pentru raspunsurile de pana acum. Ce as dori sa mai precizez si eventual voi sa ma corectati daca gresesc. Ca turista am vizitat atat Elvetia cat si Austria chiar de mai multe ori, insa nu am trait acolo efectiv si nu cunosc firea oamenilor (iar asta m-ar interesa destul de mult, daca sunt persoane care traiesc in aceste 2 tari, mi-ar placea sa va exprimati opiniile). Ca si turista elvetienii mi s-au parut mai apropiati de olandezi sau danezi decat de austrieci, insa s-ar putea sa fie doar o impresie nefondata.
De asemenea stiu ca in Austria exista 14 salarii pe an dar nu stiu cate se acorda in Elvetia, iar la fel m-ar mai interesa si cum s-ar pune problema la nivel de asigurari sociale si de sanatate. Din cate am auzit austriecii chiar sunt doritori sa lucreze in Elvetia pentru ca acolo sistemul de pensie bazat pe asa numitii 3 piloni este mult mai practic si mai bine implementat. In ceea ce priveste Germania cred ca lucrurile intr-adevar sunt pe undeva la mijloc intre Austria si Elvetia, insa tara fiind una foarte mare cred ca s-ar merita eventual o comparatie intre Elvetia/Austria si unele regiuni germane. De exemplu personal noi avem in vedere si zona NRW din Germania, care ca si turisti ne-a placut foarte mult si pare a fi extrem de infloritoare economic, insa iarasi ca turisti nu am putut sa nu remarcam faptul ca sudul germaniei si Elvetia se afla in mijlocul Europei occidentale si foarteusor poti ajunge cu masina in orice colt din aceasta. Insa m-ar interesa si alte pareri ![]() Edited by Clara_Lee, 26 April 2015 - 08:09. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users