Cartofi dulci - retete testate
Last Updated: Feb 25 2016 17:09, Started by
she_wolf
, Apr 19 2015 19:23
·
0
#20
Posted 19 April 2015 - 20:14
Foarte dulci, foarte galbeni si foarte tari, abia i-am taiat cubulete N-am miel sau salau, am friptura de porc...
Ia sa va cert! De ce ziceti ca n-au niciun gust? Au fiert si chiar au gust bun! |
#21
Posted 19 April 2015 - 20:16
Poate era mai bine daca aveai o carne mai aspra/seaca (piept de curcan, peste fara gust). vezi ca dulcele ala e foarte dulce. Poate ar fi bine sa bagi ceva care sa dea o anume prospetime si sa schimbe putin culoarea aia... un ardei Kapia sau un gogosar rosu sau verde taiat patratele?
Edited by Quantum, 19 April 2015 - 20:35. |
#22
Posted 19 April 2015 - 20:23
Atunci go for it ! Pofta mare . Au ajutat si rugaciunile , vezi ?
|
#23
Posted 19 April 2015 - 20:24
Sincer, mi-a placut mai mult durianul decat cartoful asta dulce aparut dupa ploaie.
Si nu vad de ce l-ar recomanda cineva atata timp cat is crescuti "fast formward 4x" in China. |
#24
Posted 19 April 2015 - 20:24
#25
Posted 19 April 2015 - 20:24
#27
Posted 19 April 2015 - 20:29
Lex, ai mei nu-s din China, sigur nu! Ii am de vreo saptamana si ceva, nu mai tin minte de unde-s, dar sigur nu din China
Am gasit o reteta de piure cu unt si branza Philadelphia, asa i-am facut si imi plac foarte mult, incercati si asa. Si o sa pun ardei rosu taiat cubulete, o sa vina foarte bine langa portocaliul lor , multumesc, Quantum! |
#28
Posted 19 April 2015 - 20:30
Mancati voi cartofi dulci de la stake house si spuneti ca-s naspa.
|
|
#29
Posted 19 April 2015 - 20:37
Cum sunt preparati aia?
Edited by Quantum, 19 April 2015 - 20:42. |
#30
Posted 19 April 2015 - 20:39
she_wolf, on 19 aprilie 2015 - 19:23, said:
Am inteles ca-s de preferat cartofilor obisnuiti. Ce faceti bun cu ei? Am gasit pe net niste retete, dar nu-s prea convinsa.... Când ies de pe keto d-astia îmi fac! Am mâncat tarta cu cartofi dulci, si facuti la cuptor ca garnitura pentru diverse. Excelente ambele variante. Revim imediat cu poze. lex404, on 19 aprilie 2015 - 20:24, said:
Sincer, mi-a placut mai mult durianul decat cartoful asta dulce aparut dupa ploaie. Si nu vad de ce l-ar recomanda cineva atata timp cat is crescuti "fast formward 4x" in China. Am cumpărat din mai multe suprmarketuri, niciodată nu erau din China. |
#31
Posted 19 April 2015 - 20:43
Am făcut de mai multe ori următoarea rețetă:
-4 cartofi dulci de dimensiuni medii, decojiți și tăiați cuburi -ulei de măsline -rosmarin tocat -sare -piper -chimen -ghimbir -miez semințe dovleac -merișor uscat sau stafide -ceapă verde tocată -ardei kapia roșu Operația 1: se pun la prăjit, la foc potrivit, într-un vas cu capac, cartofii dulci, rosmarinul, chimenul, ghimbirul, cu sare și piper, in 3-4 linguri de ulei de măsline,pînă cînd cartofii sînt moi la ințepare cu furculița. Se scurg de ulei pe un șervet de hîrtie. Operația 2: între timp se pun 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încinsă. Se adaugă semințele de dovleac și se prăjesc. Se separă de ulei și se pun la scurs peste carofii dulci. Se adaugă sare și piper. Operația 3: Se amestecă separat merișor uscat (sau stafide) cu ceapă verde tocată și ardeiul roșu. Amestecul se prăjește ușor în ulei de măsline. Operatia 4: se scurge de ulei și se toarnă peste cartofi. Se amestecă și se consumă cît este cald. Edited by Iocan, 19 April 2015 - 20:45. |
#32
Posted 19 April 2015 - 21:08
In prima varianta e piure cu sos de afine, iar in doua e sub forma de tarta
Attached Files |
#33
Posted 19 April 2015 - 21:19
Eu îi bag cuburi cam de 2,5 cm la cuptor cu sare, piper, rozmarin și ulei de măsline. Când sunt rumeniți bine sunt gata.
|
|
#34
Posted 19 April 2015 - 21:58
Cel mai bine si simplu se fac la cuptor, exact ca si cartofii "simpli" copți. Substanțele lor aromatice sunt solubile in apa (ca si la sparanghel de altfel) asa ca cea mai buna metoda sa obții produse insipide e sa-i fierbi... Sunt o garnitura potrivita pentru steak-ul de vita etc
|
#35
Posted 26 April 2015 - 09:39
Budinca de cartofi dulci
Cartofi dulci fierti (in abur ) si pasati, mascarpone (sa fie mai multa decat cartofii), cateva linguri de faina de migdale, oua (cat mai multe), stafide, vanilie. Compozitia asta turnata intr-un vas bine uns cu unt si tapetat cu felii de fructe (am pus kiwi). Se mananca rece si merge foarte bine la cafea. Edited by she_wolf, 26 April 2015 - 09:46. |
#36
Posted 26 April 2015 - 10:35
dar in cat timp se fierb sau se coc.
cei clasici se fierb repede. de copt dureaza mai mult si nu am rabdare. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users