Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Cartofi dulci - retete testate

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#19
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Cu mielu si cu salaul votez si eu .

#20
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Foarte dulci, foarte galbeni si foarte tari, abia i-am taiat cubulete :uhuhno: N-am miel sau salau, am friptura de porc...

Ia sa va cert! :lol: De ce ziceti ca n-au niciun gust? Au fiert si chiar au gust bun! :habarnam:

#21
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Poate era mai bine daca aveai o carne mai aspra/seaca (piept de curcan, peste fara gust). vezi ca dulcele ala e foarte dulce. Poate ar fi bine sa bagi ceva care sa dea o anume prospetime si sa schimbe putin culoarea aia... un ardei Kapia sau un gogosar rosu sau verde taiat patratele?

Edited by Quantum, 19 April 2015 - 20:35.


#22
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Atunci  go for it  ! Pofta mare . Au ajutat si rugaciunile , vezi ? Posted Image

#23
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009
Sincer, mi-a placut mai mult durianul decat cartoful asta dulce aparut dupa ploaie.

Si nu vad de ce l-ar recomanda cineva atata timp cat is crescuti "fast formward 4x" in China.

#24
Rhini

Rhini

    Offline

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,222
  • Înscris: 29.12.2010

View Postlex404, on 19 aprilie 2015 - 19:33, said:

Eu am mancat o data...nu pot spune decat ca, din punctul meu de vedere, sunt oribili.

Mie nu mi-au placut, nici nu i-as numi cartofi...

subscriu

#25
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009

View Postshe_wolf, on 19 aprilie 2015 - 20:14, said:

Foarte dulci, foarte galbeni si foarte tari, abia i-am taiat cubulete Posted Image N-am miel sau salau, am friptura de porc...

Ia sa va cert! Posted Image De ce ziceti ca n-au niciun gust? Au fiert si chiar au gust bun! Posted Image

au gust, chiar prea mult....

#26
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Ne cearta , a zis . Eu zic ca totusi is buni . faini .

#27
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Lex, ai mei nu-s din China, sigur nu! Ii am de vreo saptamana si ceva, nu mai tin minte de unde-s, dar sigur nu din China :)

Am gasit o reteta de piure cu unt si branza Philadelphia, asa i-am facut si imi plac foarte mult, incercati si asa.
Si o sa pun ardei rosu taiat cubulete, o sa vina foarte bine langa portocaliul lor :yes:, multumesc, Quantum!

#28
User36

User36

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 392
  • Înscris: 07.07.2014
Mancati voi cartofi dulci de la stake house si spuneti ca-s naspa.

#29
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Cum sunt preparati aia?

Edited by Quantum, 19 April 2015 - 20:42.


#30
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010

View Postshe_wolf, on 19 aprilie 2015 - 19:23, said:

Am inteles ca-s de preferat cartofilor obisnuiti. Ce faceti bun cu ei? Am gasit pe net niste retete, dar nu-s prea convinsa....

Când ies de pe keto d-astia îmi fac!  

Am mâncat tarta cu cartofi dulci, si facuti la cuptor ca garnitura pentru diverse. Excelente ambele variante.

Revim imediat cu poze.

View Postlex404, on 19 aprilie 2015 - 20:24, said:

Sincer, mi-a placut mai mult durianul decat cartoful asta dulce aparut dupa ploaie.

Si nu vad de ce l-ar recomanda cineva atata timp cat is crescuti "fast formward 4x" in China.

Am cumpărat din mai multe suprmarketuri, niciodată nu erau din China.

#31
Iocan

Iocan

    Tefelist, fan Kövesi

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,778
  • Înscris: 02.06.2006
Am făcut de mai multe ori următoarea rețetă:

-4 cartofi dulci de dimensiuni medii, decojiți și tăiați cuburi
-ulei de măsline
-rosmarin tocat
-sare
-piper
-chimen
-ghimbir
-miez semințe dovleac
-merișor uscat sau stafide
-ceapă verde tocată
-ardei kapia roșu
Operația 1: se pun la prăjit, la foc potrivit, într-un vas cu capac, cartofii dulci, rosmarinul, chimenul, ghimbirul, cu sare și piper, in 3-4 linguri  de ulei de măsline,pînă cînd cartofii sînt moi la ințepare cu furculița. Se scurg de ulei pe un șervet de hîrtie.

Operația 2: între timp se pun 2-3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie încinsă. Se adaugă semințele de dovleac și se prăjesc.
Se separă de ulei și se pun la scurs peste carofii dulci. Se adaugă sare și piper.

Operația 3: Se amestecă separat merișor uscat (sau stafide) cu ceapă verde tocată și ardeiul roșu. Amestecul se prăjește ușor în ulei de măsline.

Operatia 4: se scurge de ulei și se toarnă peste cartofi.

Se amestecă și se consumă cît este cald.

Edited by Iocan, 19 April 2015 - 20:45.


#32
badsica

badsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,615
  • Înscris: 23.03.2010
In prima varianta e piure cu sos de afine, iar in doua e sub forma de tarta :)

Attached Files



#33
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,285
  • Înscris: 29.04.2008
Eu îi bag cuburi cam de 2,5 cm la cuptor cu sare, piper, rozmarin și ulei de măsline. Când sunt rumeniți bine sunt gata.

#34
SIR

SIR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,314
  • Înscris: 06.08.2005
Cel mai bine si simplu se fac la cuptor, exact ca si cartofii "simpli" copți. Substanțele lor aromatice sunt solubile in apa (ca si la sparanghel de altfel) asa ca cea mai buna metoda sa obții produse insipide e sa-i fierbi...  Sunt o garnitura potrivita pentru steak-ul de vita etc

#35
she_wolf

she_wolf

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,601
  • Înscris: 10.12.2014
Budinca de cartofi dulci
Cartofi dulci fierti (in abur Posted Image) si pasati, mascarpone (sa fie mai multa decat cartofii), cateva linguri de faina de migdale, oua (cat mai multe), stafide, vanilie. Compozitia asta turnata intr-un vas bine uns cu unt si tapetat cu felii de fructe (am pus kiwi).
Se mananca rece si merge foarte bine la cafea.

Edited by she_wolf, 26 April 2015 - 09:46.


#36
Freyaa

Freyaa

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 857
  • Înscris: 19.04.2015
dar in cat timp se fierb sau se coc.

cei clasici se fierb repede.
de copt dureaza mai mult si nu am rabdare.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate