Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sistemul de dezvațamint

cum citim contor energie termica ...

Cablu USB cu intrerupator

Cablu FPC 30pini 15mm
 Aplicatie media player TV Samsung...

Un crafter din 2014? 2l . masina...

GPL - avertisment rezervor gol, e...

Pot monta acest monitor pe un bra...
 Impartire bani divort

Mesaj de eroare

nici inteligenta artificiala nu m...

Recomandare suport 2 monitoare de...
 Tastatura nu este recunoscuta - s...

I know you

Surse de unde se pot afla informa...

Full backup la telefon

Tablete cu spatiul de aplicatii limitat !

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

b0by007

b0by007

Junior Member

• Grup: Members
As vrea sa deschid acest topic despre o problema foarte grava, dar nu prea mediatizata, si anume spatiul de stocare al tabletelor.
Pe multe produse, in special cele chinezesti, cu etichete romanesti: allview, eboda, evolio, myria, utok si altele, pe cutie, scrie spatiul de stocare> 4 gb, 8 gb, 16 gb...
Insa este o MINCIUNA, o DEZINFORMARE totala, reclama FALSA.
De fapt majoritatea au spatiul de stocare LIMITAT la 1 gb pentru aplicatii, acest spatiu fiind imediat umplut de update-urile google si cateva aplicatii/jocuri, tableta devenind INUTILIZABILA, se blocheaza, merge greu, nu poti sa iti instalezi aplicatiile necesare.

Consider aceste tablete DEFECTE din punct de vedere software si moral.

Ce ma deranjeaza cel mai mult este ca mai toti blogarasii lu' peste prajit, in review-uri si unboxing-uri, omit cu buna stiinta acest aspect, al spatiului disponibil pentru aplicatii. Un individ chiar spunea, foarte senin, intru-un review, la o asemenea porcarie limitata, ca "are android standard, cu 1gb spatiu de aplicatii". Complet gresit, acela este un android MUTILAT, chinuit, modificat si schilodit de rapanosii de chinezi de la garajurile no-name din shenzhen, china, unde sunt produse aceste monstruozitati de tablete.
Androidul STANDARD este cum il baga Google pe seria Nexus, cu memorie unificata, adica de exemplu: din 8gb, 2-3gb ocupa sistemul si restul de vreo 5gb este spatiul disponibil pentru aplicatii.
Daca acest spatiu limitat poate nu deranjeaza la telefoane, o tableta este mai versatila decat un telefon, poti sa o folosesti la mai multe activitati, ai nevoie de mai multe aplicatii, deci acest spatiu de memorie este VITAL.
La magazinele online sunt cenzurate review-urile negative, ori sunt ingropate de flecareala aiuritilor care nu spun nimic folositor, iar producatorii de etichete romanesti ca allview, dau din umneri si spun ca asa le-au luat, ca e de la procesoarele mtk, rockcip... ca ei nu pot mari aceasta partitie, scuze penibile si ridicole, deoarece sunt demult pe xda-developers solutii de marire a acestei partitii, solutii care pot fi implementate prin update oficial OTA.
Ca o paranteza, diferenta dintre o firma adevarata (Lenovo) si lipitorii de etichete allview, care au o acuta durere in cot de clienti, avand plangeri de la inceputul anului 2014 privind tabletele limitate - Am gasit pe net, Lenovo IdeaTab A1000F fusese lansata prin 2013, cu 0.5gb partitie de aplicatii, iar la insistentele clientilor, imediat a fost lansat update prin OTA care a marit la 1.5gb aceasta partitie.
Deci la altii se poate, numai la romani nu se poate.

Pentru o informare corecta si necesara, am sa pun o lista cu cateva tablete complet inutile, cu aceasta limita nesimtita si total neavenita la spatiul de aplicatii, intalnite de mine, cand am cautat sa cumpar o noua tableta:

Allview Ax4 Nano - 1gb spatiu de aplicatii din cei 4gb trambitati pe cutie
Allview Viva D8 - 1gb spatiu aplicatii din cei 4gb de pe cutie
UTOK 700Q Ultra - 1gb spatiu de aplicatii din cei 16gb cu care se lauda pe cutie
Myria SUPREME DBX 10.1 inch - 1gb spatiu de aplicatii din 8gb reclama pe cutie
Allview Speed Quad - 1gb spatiu pentru aplicatii din 8gb de pe cutie
Wink Play 8inch - 1gb spatiu pentru aplicatii din 8gb de pe cutie
Allview Viva H7 Xtreme - 1,9gb spatiu pentru aplicatii din 16gb cat se lauda pe cutie
Evolio X7 - 1gb pentru aplicatii din reclama de 16gb de pe cutie
Allview Viva H8+ - 1gb pentru aplicatii din 16gb minciuna de pe cutie
Allview Viva Q8 - 1gb pentru aplicatii din 8gb de pe cutie
Evolio X8 - 1gb pentru aplicatii din 8gb de pe cutie
Eboda Revo R80 - 1,5gb pentru aplicatii din 8gb de pe cutie

Va rog sa continuati lista cu tablete limitate, sa stim macar ce cumparam, nu reclama falsa de pe cutii, in jungla de review-uri mincinoase de la blogeri platiti sa citeasca de pe cutie si sa ridice in slavi niste jafuri de tablete.

Rog frumos un moderator sa adauge la PINNED acest topic, foarte oportun si binevenit, dupa umila mea parere.

0x0c

0x0c

Membru inferior

• Grup: Senior Members
De EBRTweak ai auzit?

A... și ce ai cu tabletele? Telefoanele nu crezi că or fi la fel?

Edited by 0x0c, 16 April 2015 - 22:15.

XON-XOFF

XON-XOFF

Big Fat Member

Nu înţeleg... de ce această limită ? de ce ar fi micşorat intenţionat chinezii limita la 1G dacă Androidul nu are implicit această limită ? ce cîştigă ei din asta, din moment ce memoria tot e acolo ? ce rezidă în restul de 3G sau 7G sau 15G ? explică te rog.

0x0c

0x0c

Membru inferior

View PostXON-XOFF, on 16 aprilie 2015 - 22:17, said:

Nu înţeleg... de ce această limită ? de ce ar fi micşorat intenţionat chinezii limita la 1G dacă Androidul nu are implicit această limită ? ce cîştigă ei din asta, din moment ce memoria tot e acolo ? ce rezidă în restul de 3G sau 7G sau 15G ? explică te rog.
Nu știu ce au de câștigat, dar cam așa arată:

/system e partiția pe care se află Androidul (1-2 GB la telefoane, 2-4 GB la tablete)
/data e partiția pe care se pun aplicații și fișiere (restul spațiului la producătorii care se respectă)

Cam atât au dispozitivele serioase (în afară de micile paritții de câțiva MB pentru recovery, boot și alte chestii). Dar chinezii ăștia au micșorat /data, să facă loc unei alte partiții FAT32, montată ca /sdcard. Deci dispozitivele astea arată la setări memorie că au card SD, care e de fapt o parte din memoria internă. Dacă bagi și tu unul, apare și ăla. Dacă nu bagi poți să le arăți prietenilor că ai card SD Posted Image

Edited by 0x0c, 16 April 2015 - 22:22.

tigerheart

tigerheart

Savage Member

Cum zicea si 0x0c: si telefoanele au limita asta... am avut ceva smartphone de la Samsung(deci nu o marca de asta de 2lei) care avea cam 1gb limita pentru aplicatii.
Au pus limita asta ca sa nu iti umpli memoria de aplicatii..cu cat mai multe aplicatii cu atat e mai mare riscul sa ramai si fara memorie ram disponibila(cum sunt destule care ruleaza aiurea in background). Iar cum majoritatea tabletelor au 512ram sau 1gb... gandeste un pic de cate aplicatii ai nevoie ca sa ramai fara ram disponibil.

addysoftware

addysoftware

Ecological Member :)

• Grup: Moderators
Oricum e ridicol in ziua de azi sa mai stai cu 1GB spatiu de aplicatii. Si va fi din ce in ce mai rau pe masura ce se "umfla" Google si Feisbucu si Altele.... Update dupa update dupa update, si cresc precum virusii.

connectorxp

connectorxp

Avid mountaineer.

La mine la Note3 am doua memorii SD, una SD si una extSD, prima este memoria embeded de ~26GB din cei 32 disponibili si a doua este cardul de memorie. La Nexus7 si Note3 nu am avut problemele astea cu limita de aplicatii si am tot instalat, sisteme de navigatie si alte minuni.

La LG P500 cu Android 2.3 am vazut limitarea asta cretina unde "pool-ul" de memorie pentru aplicatii este de ~256MB.
La Allview cu Windows 8.1 am vazut alta cretinatate, au notat pe tableta 16GB, dar tehnic sunt doar 3, restul fiind tocati de SO si de recovery, sunt tutoriale de a mari spatiul, aceeasi problema existand si la tabletele mult mai scumpe de la fabricanti renumiti.

Ca si sfat, inainte de da banii pe tableta, la magazin uitati-va in meniu si vedeti cum sta treaba, iar daca e cumparata online aveti 10 zile termen de retur, prin lege! cu conditia sa nu uzati tableta.

Edited by connectorxp, 17 April 2015 - 00:11.

mario_bril

mario_bril

Hermetic member

Știe cineva cât este spațiul real la iPad Air 2 de 16GB?

ech

ech

Guru Member

La o tableta allview wi10n, cu 16 GB teoretic, am practic cam 1 GB liber, fara sa fi instalat mare lucru.
Are o partitie de recovery de vreo 5 GB care teoretic poate fi eliminata usor, dar inca nu sunt convins ca este fara riscuri :D.

andreic

andreic

Very OLD Member

View Postb0by007, on 16 aprilie 2015 - 21:43, said:

Insa este o MINCIUNA, o DEZINFORMARE totala, reclama FALSA.
Este o eroare de ambele parti, si a producatorilor ca nu explica, si a clientilor ca nu inteleg...
16GB este spatiu de stocare... el chiar exista doar ca in fuctie de sistem poate fi folosit ca stocare primara sistem sau nu... ex un Orin HD are 8Gb si chiar atata are si merge oki.

Edited by andreic, 17 April 2015 - 01:12.

dexterash

dexterash

--something---

View Postaddysoftware, on 16 aprilie 2015 - 22:44, said:

Oricum e ridicol in ziua de azi sa mai stai cu 1GB spatiu de aplicatii. Si va fi din ce in ce mai rau pe masura ce se "umfla" Google si Feisbucu si Altele.... Update dupa update dupa update, si cresc precum virusii.
Iti dai seama ce omucidere fac Facebook si Google? Aia de ofera servicii "moca"? Eu zic sa te lipsesti de ambele, inclusiv de Internet...

View Postandreic, on 17 aprilie 2015 - 01:12, said:

Este o eroare de ambele parti, si a producatorilor ca nu explica, si a clientilor ca nu inteleg...
16GB este spatiu de stocare... el chiar exista doar ca in fuctie de sistem poate fi folosit ca stocare primara sistem sau nu... ex un Orin HD are 8Gb si chiar atata are si merge oki.
Da' nu e clar ca producatorul e rau? Cel mai rau, de altfel...

f300

f300

30k si ma duc

Chestia asta cu partitiile separate e clasica si pina la Honeycomb (Android 3.0) exista la TOATE device-urile. Multe device-uri nu au fost updatate imediat, altele au mostenit partitionarea stupida de la versiuni mai vechi la care nu s-a deranjat nimeni sa refaca schema de partitionare.

Daca vrei neaparat o scula ieftina e clar ca nu o sa fie bani de R&D pe soft (si chiar cu bani nu iese intotdeauna fenomenal, a se vedea Nokia->Microsoft). Solutia e sa gasesti ceva suportat de un rom decent, gen Cyanogenmod; atunci nu te mai deranjeaza toate economiile pe care le-a facut producatorul.

cristiantel

cristiantel

Member

View Postmario_bril, on 17 aprilie 2015 - 00:14, said:

Știe cineva cât este spațiul real la iPad Air 2 de 16GB?
La Air 2 nu ştiu, dar bănuiesc că e ca la prima. Din 16 GB ai peste 14 disponibili. O singură partiţie, corectă de altfel...

Edited by cristiantel, 17 April 2015 - 07:38.

Stereo12

Stereo12

Junior Member

Eu am card de 16 gb si nu prea conteaza .. Nu stiu ce i-am facut si se instaleaza toate jocurile pe cardul SD(cel extern) deci nu am probleme.. am consumat doar 100mb cu 10 jocuri.

addysoftware

addysoftware

View Postdexterash, on 17 aprilie 2015 - 02:16, said:

Iti dai seama ce omucidere fac Facebook si Google? Aia de ofera servicii "moca"? Eu zic sa te lipsesti de ambele, inclusiv de Internet...
Da' nu e clar ca producatorul e rau? Cel mai rau, de altfel...
Da' n-ar fi rau sa spui ceva on'topic, de exemplu sa dai vreo solutie! Cum ar fi rootare, link2sd, etc...

dexterash

dexterash

--something---

Exista o solutie data mai sus(care este permanenta intra HardReseturi, din ce stiu eu) - EBRTweak. Sau reflash cu un firmware custom.
Rootarea+link2sd(sau link2internal storage) sunt solutii temporare si ineficiente in anumite cazuri.

addysoftware

addysoftware

E bine, multumim, asa :) .

0x0c

0x0c

Membru inferior

View Postdexterash, on 17 aprilie 2015 - 11:51, said:

Exista o solutie data mai sus(care este permanenta intra HardReseturi, din ce stiu eu) - EBRTweak.
EBRTweak e DOAR pentru dispozitive cu procesor MediaTek și cu două tabele extinse, adică EBR1 și EBR2. Nu e problemă de hard-reseturi sau alte probleme după EBRTweak folosit corect. Cei care au doar EBR1 pot să-l editeze manual într-un editor hex. Nu e chiar așa greu; căutați pe Google extended boot record și ebr edit.

Edited by 0x0c, 17 April 2015 - 14:14.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate